- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
- Konu Sahibi RickandMorty
-
ay ne denir katiyyen ıstanbullu sun o urfalı.kultur farkınız var bu iş olmaz.dr olsa ne olacsk değişmez bu sizi calustirmaz bile evlenince.kadın evinde oturur der inan ki.benim tanıdığım asla doğulu lari kinamiyorum yanlış anlaşılmasın yani çoğu diyim kızları okutuyor ama kaderleri değişmiyor evlenip dört bes tane cocuk doğurup erkek egemenliğinde yaşıyorlar.çocuk doğurmak bakmak bunlar çok güzel ve yüce seyker ama okuyup mesleği olup da o mesleği yapmayan kadinlar genelde urfa malatya mardin okesim.tanıdığım hemşire öğretmen olmuş ve kadın çalışmaz kafasıyla evlenip ev kadın i olan bir kac kadın var.ağzım açık bakakaldim sen öğretmen ol hemşire cik sonra evde cocuk buyut kocanin eline bak ve koca da koca ışte..
aklın varsa ayrılır hayatını yakmazsin bizden söylemesi seninki tam kiroy mussss
Ay çok meerak ettim. Nasıl başardınız bunları? Gerçi erkeklerle inatlaşmak yerine "tamam canım öyle olsun" deyip geçtikten sonra yavaş yavaş kıvama geliyorlar. Diretirsen inatlaşıyorlar. Ama yinede merak ettimBenim de eşimle kültür farklılığımız var ben Istanbul'da doğdum büyüdüm keza babam ve büyükbabam vs 13 kuşak Istanbul'luyuz eşim ise tipik Karadeniz erkeği ve doğduğu büyüdüğü ortam ve köy bana ve aileme çok ters.
Benim eşim de en baştan bana pazarlık yaptı sen kadınsın ben erkeğim muhabbeti yani
Yok izin alacakmışım yok o yok bu tıpkı sizin durumunuz gibi yani.Ama eşimi öyle çok seviyordum ki o rahat hayatımı elimin tersiyle itip evlendim.
Kıyafetlerimi çöpe attı onun zevkine göre giyinmeye başladım evde çorabını bile kaldırmazdı vs. eşimle hiç pazarlık yapmadım evlenince şöyle yaparsın demedim. Evliliğimin ilk 2 yılı çok zorlandım ve sonra eşimin evlenmeden önceki sözü aklıma geldi "Sen kadınsın ben erkeğim" doğru ya ben kadındım ve eşimi nasıl yola getireceğimi iyi bilmem gerekiyordu ve yaptım da.
Şu an geldiğimiz nokta çöpleri eşim atar kirli eşyalarını çamaşır sepetine kendi atar temizlik yaparken ortak yaparız camları o siler evi de süpürür yemek olmadığın da yemek yokmu demez yumurta kırsam oh mis der :)
Sabahları çayı o yapar beni uyandırır dışarı çıkarken izin almam sadece bir gün önce yarın dışarı çıkacağım Bişeye ihtiyacın varmı senin? derim
Güzel kardeşim evlilik aynı evde yaşamadan pazarlık yapılacak bir durum değil aksine evlenmeden önce çok şirin çok mantıklı çok mükemmel görünen bir çok erkek evlendikten sonra aslında öyle olmadığı ortaya çıkıyor. En azından senin ki rengini belli etmiş.Madem o böyle diyor sen HE dersin yine bildiğini okursun.Yaptığınız meslek sizi öyle bir noktaya getirir ki inan yok onu yapmam yok bunu yapmam diye bir durum olacağını sanmıyorum.
Bu benim şahsi fikrimdir kimse benim gibi düşünmek zorunda değil ben yorumumu size yazıyorum.
Bir ilişki de karşılıklı saygı sevgi ve sadakat en önemlisidir.Bir ilişki de emek ve güven varsa ötekiler sadece teferruattır.
Ayrıl demek kolay asıl olan senin nasıl mutlu olacağındır.
Hayatta başarılar ve mutluluklar diliyorum kardeşim.
Bu tür şeyler evlenmeden ısmarlama konuşulmaz.İşin içine girdiğin zaman durum değişiyor.Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Kızlar bi fikir verin ben ne yapayım bu adamla ya?
oooff aynı evin içine girmeden herkes yaparım ederim giderim sorarım der. değiştigini söyler ama aynı evin içine girince bir bakarsın dun ki fikri neyse zikri ve o olur. sonrada adam yalancı beni kandırdı anasının lafına bakıyor olur.Merhabalar kızlar,
Benim uzun süreli ciddi bir ilişkim var, evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak kültür farkından mı nedendir (ben ankaralıyım beyimiz urfalı) bazı konularda o kadar çatışıyoruz ki.. En son dün geceki 3 saatlik tartışmamızın sebebine gelecek olursam
Neymiş efendim ben bir yere giderken "gidebilir miyim" diyecekmişim o sadece haber verecekmiş. Ben o evde yokken de izin alacakmışım. Belki basit bi konu ama Bu gibi ataerkil düşüncelerinden bazen çok rahatsız oluyorum. Tamam bi "miyim" demek benim için o kadar zor değil ama mesele düşünce yapısı. İçinde böyle bastırdığı ama ara ara günyüzüne çıkan bi barzo var resmen. İkimiz de tıp okuyoruz ikimiz de doktor olacağız bu neyin kafası anlamıyorum ki.
İlişkinin başından beri o kadar zorlandım ki, hakkını yememek lazım yine de çok değişti ( ev işlerine elimi sürmem diyordu beraber yapmaya ikna ettim vs vs) anlayacağınız bu yine iyi hali ama bilmiyorum , çok seviyorum ama bazen çok korkutuyor bunlar beni.
Mesela bir başka gün de ölüm kalımlık bi durum olmadıkça çocuğumuzun altını değiştirmeyeceğinden bahsetti yine tartıştık.
Siz gereken cevabı yazmışsınız zatenAy çok meerak ettim. Nasıl başardınız bunları? Gerçi erkeklerle inatlaşmak yerine "tamam canım öyle olsun" deyip geçtikten sonra yavaş yavaş kıvama geliyorlar. Diretirsen inatlaşıyorlar. Ama yinede merak ettim
Merhabalar kızlar,
Hangimiz değişmedik hayatta yani siz 4 yıl öncesiyle birebir aynı olduğunuzu iddia edebilir misiniz? Edemezsiniz. Peki hayatınızdaki insanlar sizi hiç mi değiştirmedi? Yapmayın ya. Hayatın kendisi değişim. Ben de sevdiğim için uğraşıyorum olursa olur olmazsa ilk ayrılığım değil katlanırız bi şekilde. Kimse vazgeçilmez değildir farkındayım bunun
birde ciddi ilişki demez mi ağzına küreknen vurasım geldiMerhabalar kızlar,
Üzgünüm ama sürekli çabalayarak bir yerlere gelmek yormuyor mu? En temel haklarınız için mücadele etmek. Havaların güzelleştiği bu günlerde arkadaşlarınızla çıkıp bir cafede iki sohbet edememek???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?