Eşten izin almak..

insan beraber yaşadığı insana göre de şekilleniyor biraz. evlenmeden önceki halini hatırlıyorum eşimin. neler çektirdi bana. insan insana benzemez elbet ama kök söktürüyordu. iş yerinde çalışamıyordum bile onla kavga etmekten. ama ben izin alarak konuşurum hep. o bundan rahatsız ama o da izin alarak konuşuyor benimle hemde herşeyde. bi ara ben erkeğim diyecek oldu bende kadınım nolmuş dedim. erkeklik gururu varda kadınlık gururu yok mu ? ben senin dediklerini yapıyorum sende benimkileri yapacaksın anlaşıp gidicez ben bu ilişkiyi tek başıma yaşamıyorum ya hayatını içindeyim ya da dışındayım. öyle değil mi. neyse uzun sürdü ama sonunda istdiğim kıvama getirdim. çok şükür arada içindeki maço dışarı fırlasada olsun. seviyorsanız ve sevgisinden eminseniz kavga etmeden yola getirmenin yolunu da bulursunuz.

ay ne denir katiyyen ıstanbullu sun o urfalı.kultur farkınız var bu iş olmaz.dr olsa ne olacsk değişmez bu sizi calustirmaz bile evlenince.kadın evinde oturur der inan ki.benim tanıdığım asla doğulu lari kinamiyorum yanlış anlaşılmasın yani çoğu diyim kızları okutuyor ama kaderleri değişmiyor evlenip dört bes tane cocuk doğurup erkek egemenliğinde yaşıyorlar.çocuk doğurmak bakmak bunlar çok güzel ve yüce seyker ama okuyup mesleği olup da o mesleği yapmayan kadinlar genelde urfa malatya mardin okesim.tanıdığım hemşire öğretmen olmuş ve kadın çalışmaz kafasıyla evlenip ev kadın i olan bir kac kadın var.ağzım açık bakakaldim sen öğretmen ol hemşire cik sonra evde cocuk buyut kocanin eline bak ve koca da koca ışte..
aklın varsa ayrılır hayatını yakmazsin bizden söylemesi seninki tam kiroy mussss

Evlenmeden yaparim ederim diye atip tuttuklarini bile yapmiyolar da evlenince... yapmam dedigini sen dusun..
Benimki de horlamam diyodu. Her gece basima yikiyo ortaligi ve ben cit sesine uyanan biriyim. Sismanladi sigarayi birakmadi. Guya sigara da icmiycekti artik. Ev islerinde de yardimci olucakti falan.. hiiii evet evet...
Valla asik da degilsen tipini mipini bosver. Sen o adamin karakteriyle yasiycan meslegiyle degil. Eve geldigi hali lazim sana. Disarda ne forslu is yaptigi degil. Kendi parani zaten kazanacaksin sen de doktorsun.. Ask mesk yoksa pisman olmycaksan bi dusun..
Ha bi de uslup da onemli. Bunlari sana nasil soyledigi ...

Oooof is bulamayisima yandim gene sizin mesajinizi gorunce..
Muhendislik bitirdik issiziz iyi mi. Evlendim bi de boyle.. oof of su an ev hanimiyim
Esime de sorsaniz,is hayati zor sen narinsin napcan ben calisiyorum iste bosver...

Şaka mı sevgilin? Sen yillarca calis cabala doktorvol evlen.ve belkide annene giderken bile "gidebilir miyim " de?
Kendiside haber verecekmis.bak bak.
Okumus ama o beyninde geriligi atamamis.bu ikinizide kucultur.senide onu da.
Evliyken tabiki plan yaparken eslere soylenmesi sart.mesela ben bir arladasla plan yaptiysam " hayatim surda olacagim su saat gelirim.var mi bi planimiz o gun " derim.esimde ayni sekilde.ezdirmeyin kendinizi.be basit gibi gordugum bu detayi es gecme.o zihniyette birinin ilerde yapacaklarini dusunebiliyor musun? Kayinvalideye hizmet, sıkça gidilen akraba ziyaretleri.eve yiginca gerirevegi misafirler.tarilleri aileyle gecirme..

Ayy en sevdigim konular. Bir laf var okumak cahilligi alir eseklik baki kalir diye. Benim bu derece bagimsizlik duskunu olmami saglayan ilk sevgilimdir. Universitede 18 yasinda bana tirnaklarini bir gecirdi ben de ilk kez iliski yasiyorjm ya boyle oluyor saniyorum. Super bir uni de okuyorum ortam cok guzel ama beyefendi istemiyor diye yurt ders yurt ders ve onla bulusma. En guzel yillarimi nasil verdim allahim diye kafami duvarlara vuruyorum. Baktim universiteden toplasan 5 arkadasim yok. Hep onun yuzunden. Hani bana cok asikti oluyordu noldu? Ayrilir ayrilmaz birini buldu. Berbat giyinirdim kuafore gidemezdim hep telefon ikinci calista acilacak dersten sonra yurda gelinecek spor salonuna gitmek yasak ve bunu diyen adam ankarali. (Urfayi hesap et)Yazdikca fenalik basiyor. Ondan sonra ben bir akillandim. Kimseye eyvallahim yok. Kural koyup kisitlayani sepetliyorum ve inan benden degerlisi yok. Nisanlim da bilir onu hic kisitlamam. Birgun teline bakmisligim yok. Nerdesin naptin sormam ama sordurtmam da. Zaten konu icinde gecerse soyleriz. İzin mizin diye bisey olamaz. Evlensem de boyle olacak cunku ben kimsenin mali degilim. Zaten nereye gidip ne yapmam ne giymem gerektigini bilirim.biri bana asiliyorsa ona mesafe koymayi da bilirim. Bana asiri kiskanclik yapan sevgililerimin hepsinin sagda solda kiriklari oldugunu Allah gosterdi cok sukur. Yani konuyu dagittim kusura bakmayin ama demem o ki can cikar huy cikmaz. Sen ne derece ozguvenli olur kendine mudahale ettirmezsen o derece kiymetli olursun cunku sen zaten kendine o payeyi vermissin. Evlilik oncesi lafa degil davranisa bakmak lazim. Yaparim diyen herkes yapsaydi mutsuz evlilik olmazdi.

Ay çok meerak ettim. Nasıl başardınız bunları? Gerçi erkeklerle inatlaşmak yerine "tamam canım öyle olsun" deyip geçtikten sonra yavaş yavaş kıvama geliyorlar. Diretirsen inatlaşıyorlar. Ama yinede merak ettim

Pazarlik konusuna katiliyorum. Pazarlikla olmaz cunku erkekler sozlerine sadik olmamalariyla meshurdurlar. Soz e itibar olsaydi bugun gunumuzde senet sozlesme diye bisey olmazdi:)
Su yola getirme isi bence cok garanti degil. Yapabilene saygim sonsuz ama benim gibi duz bir insansaniz ya da alengirli is sevmiyorsaniz en iyisi ben senle yapamam deyip cikip gitmek. Cunku bastan baslayip degistirmeyw ugrasip degismedigini gorene kadar kac yil heba oluyor. Ama dedigim gibi boyle basari hikayelerini okuyup takdir de ediyoruz tabii :)

Bu tür şeyler evlenmeden ısmarlama konuşulmaz.İşin içine girdiğin zaman durum değişiyor.

Evliligimin ilk yıllarında, bir yere gideceksem Askim gidebilirmiyim diyordum.sonra yarin gidicem oldu,sonra ben gidiyorum,simdide bugün şuradaydimzamanla degisiklik gosterebiliyor.ama sevgiliyken bana kesinlikle çalışmani istemiyorum demisti,sen o düşünceyi unut yada beni unut diye rest cekmistim.kesin kararli olduğumu anlayinca karismadi bu mevzuya sizde tavrinizi ortaya koyun.

oooff aynı evin içine girmeden herkes yaparım ederim giderim sorarım der. değiştigini söyler ama aynı evin içine girince bir bakarsın dun ki fikri neyse zikri ve o olur. sonrada adam yalancı beni kandırdı anasının lafına bakıyor olur.
siz ayrılın.

Siz gereken cevabı yazmışsınız zaten
Eşime olan büyük aşkım tutkum ve sabrımla başardım diyebilirim.
İnan çok ama çok zor adam ve erkekler duygularınını asla belli etmez öyle çok yapış yapış cıvık ilişkiler bana çok samimi gelmiyor açıkcası.
Eşimin en nefret ettiğim özelliği onun bunun ağzına bakıp hareket etmesiydi.
Aynısını ben söylediğim de fikrini kendine sakla derdi arkadaşı söylediğin de hmmm çok doğru söylüyor derdi
Peki ben ne yaptım? Bana bişey sorduğunda "Aşkım ben anlamam ben bilmem ama falanca arkadaşın daha iyi bilir" dedim ve sustum.
3.yılın sonunda eşim artık sadece beni dinliyordu :)

ikna ettim diyorsun da aynı evde yaşadın da gözünle mi gördün.. lafta sen susasın diye tamam diyodur ama evlendikten sonra tam bir kalasla yaşayacağından emin olabilirsin..
tecrübe hayatta yenilen kazıkların toplamıdır. burda da çok kazık yiyen var bence laf dinle evlilikten vazgeç..
ama bence ayrılmazsın sana hayatta çekecek çilelerinle başarılar diliyorum.

ben insanların değişebileceğine inanıyorum şahsen, ama kendileri istediklerinde, ne kadar severlerse sevsinler bir başkası için değişebilmek mümkün değildir bence.

birde ciddi ilişki demez mi ağzına küreknen vurasım geldi

o öyle büyümüş ona normal geliyor ama sen bunun sana uymadığını söylemelisin.Yani bu meseleyi şimdi tartışmayalım sonra bakarız gibi geçiştirmŞimdi kabul edersin gözün kördür aşıksındır ama ilerde batar çünkü muhtemelen birçok konuda bu muameleyi yapacak sana.tavrını koy

Yanlış anlamışsınız, ben durumu belirttim "zaten hayır demiyor sadece bu kelimeye takıntılı dedim. Bakın her ilişkinin dinamiği farklıdır, burada okuduğumuz cümlelerle direkt tüm ilişki konusunda yargıya varmak çok yanlış. Densizin teki saygı sınırlarını aşarak yorumlamıştı, neyseki siz en azından kibarsınız. Biz erkek arkadaşımla "yıllardır" birbirimizi idare ede ede bu zamanlara geldik. Benimde dırdır etmemem gereken ama erkek arkadaşımı darladığım konular yok mu, mutlaka var. O da bana demedi "bu gayet normal yordun beni uğraşamam" diye, bende ona demedim. Hep orta yolu bula bula hatta bu örnektede olduğu gibi bazı şeyleri aşa aşa ilerledik. Yani masaya yumruk atıp izin alıcaksın ulan diyen bi adam yok, bana da sorsaydın keşke bi diye dırdır eden bi adam varDI. Bu ne onu kötü biri yapar, ne de beni çaresiz ezilen kadın. Bu yüzden uçlarda düşünmeyin. Öyle bir izlenim veriyor bu durum göz görmediği için anladığım kadarıyla, umarım anlatabilmişimdir.

Iyyy onun sırf o tırı vırı erkeklik egosu tatmin olsun diye ondan izin mi alcakmıssın. Ne sanıyomuş ya kendini, cidden tepem atıyo böyle şeylerde. Kendilerini bi halt sanıp bizden üstün olduklarını sanıyolar ya, çok acizsiniz erkekler. Çoğunuz erkek ama adam değil, sen ondan izin alırsın onun bi tarafı kalkar, sonra kendini aslan falan sanar, onun otoritesine laf ettin mi karşu geldin mi düşünemiyorum nasıl bi ayıya dönüşceni. Bi halt oldumuda ortadan kaybolurlar kadın sap gibi kalır. Burda bi dünya yaptıkları insafsızlıkları okuyoruz.Şunları şu kadar havaya sokmayın ya. Bu dünyaya ana kuzusu pipili varlıkların kahrını çekmeye gelmedik. Bi sinirlendim atarlandım toparlayamadm ama anlayın siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…