Eşten para saklamak

blackberryli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2012
270
125
123
38
Hepinize merhaba
Ben eşimden gizli para biriktiriyorum.. Hesaplarımız herşeyimiz ortak.. Eşimin dükkanı var birlikte çalışıyoruz ne kazanıyor nereye veriyor biliyorum hiç bir şeyi gizlemez sağolsun. Yaptığım yanlış mı bilmiyorum ama 100 liralık şeye 150 diyorum 50 yi kenara koyuyorum. Müsrif bir insan değilim.. kenarda param olunca kendimi güvende hissediyorum. Epey para birikti anneme sordum günah mı diye hayır dedi ama yalan söylüyorum çalıyorum gibi geliyor. Eşim birikim yapabilen biri değil bende böyle bir çözüm buldum. Dünyanın bin bir hali var lazım olunca el atarız derdindeyim ama yanlış mı yapıyorum kafama takılıyor sizin fikriniz nedir?

100 liralık ürüne 150 diyorsanız evet bana göre yalan oluyor işin içine de yalan girdimi o güven gider mutlaka ya birgün öğrenirse ne olacak o zaman size bir daha güvenmez siz onun herşeyini biliyormuşsunuz siz de para biriktirdiğinizi söyleyebilirsiniz.

Bızımde hesabımız ortak.
Ortak bır bırıkımımız var

Ancak ben maaşımın bır kısmını ona hıc vermıyorum , oğlum ıcın vadelı bır hesap var oraya atıyorum, gerı kalan kısmı dovız olarak evdeki kasaya koyuyorum, kapalı bir zarfta.

bu para kesinlikle ev ihtıyacı ya da yatırım olarak degerlenmıyor. Ama tıpkı senın gıbı esımın maasıyla gecınıyorum calısmama ragmen 50 'ye 70 dıyıp , bahsettıgım oglumun bırıkımıne para atıyorum. Kotu bısey yaptıgımı sanmıyorum ıcım rahat

Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu

Benim için normal bir durum değil. Kendi maaşımdan para biriktiririm, biriktirdiğimi eşim de bilir. Hesabımı da bilir. Ama karışmaz, dokunmaz zaten böyle bir hakkı olmadığını da bilir. Ama kadınlar şartlarına göre hareket etmeli. Eğer bundan başka bir maddi güvencen yoksa (ki eşinin yanında çalışıyorsun anladığım kadarıyla, yok yani) eşin de dediğin gibi savruksa en iyisini yapıyorsun derim. Bu dünyanın bin hali var dediğin gibi. Yarın ne olacağı belli değil.

Yalan soyluyosaniz fiyatlar hakkinda yanlis bence. Yarin bi gun bu ortaya ciktiginda adam demez mi bu kadin nasil bu kadar kolay yalan soyluyor diye.
Benim esimde pek tutumlu degildir. Eve biraktigi paralardan kenara atarim hep. Bazen sikistigimizda cikarir veririm. Bazen istedigim bisey olur onu alirim. Bence eger yine ikiniz icin biriktiriyorsan bi sakincasi yok. Ama bunu yalan soyleyerek yapma.

Tabi bir de işin bu kısmı var şiddet görüp cüzdanımda 50 lira var nereye giderim diyen kadınları da okuyoruz.

Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu

Düşünceniz güzel. Ne yaşayacağımızı bilemeyiz, ani ihtiyaç olur, kötü bi gün alır elinizin altında para olur bunda yanlış bişey yok. Ama eşinize söyleseniz para biriktiyorum böyle böyle bak şu kadar paramız oldu şimdiden deseniz daha iyi olabilir. Belki o da heveslenir destek olur size parayı görünce. Böyle şeyler ortaya çıkabiliyor çünkü yakından yaşadım o yüzden diyorum, öğrenirse yanlış anlayabilir .

Biz kocamla birikim yapıyoruz ama ben para biriktirmeyi seviyorum hiç bi şey yapamazsam bozuk paraları atıyorum kenara ay sonu paramız kalmayınca çıkarıyorum ya da senin gibi ufak ufak biriktiriyorum kocama da dedim ki ben para biriktiriyorum ama sorma dedim arada lazım olunca çıkarıyorum. Yani para biriktirdiğimden haberi var. İşyerimdeki arkadaşıma da bulaştırdım o da para biriktriyo artık.

Ben şanseh böyle birşey hiç yapmadım, yapamadım.
Fakat sizi taktir ettim.
Yaptığınız doğru bir davranış ve dediğiniz gibi dünyanın binbir türlü hali var.
Böyle devam edin derim, mantıklı davranmak her daim sizin ve ailenizin hayrına olacaktır.
Sonuçta siz o birikiminizi zor günler için ayırıyorsunuz.
Günah değil, hırsızlık değil yaptığınız.

Kenarda paraniz olsun. Biriktirin ama cok ayrinti vermeyin su 100 lira yok bu 80 lira diye. Yalan soylememis olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…