Eşten para saklamak

bence söyleyin mesela her ay bir altın alın

Biz yapamıyoruz siz yapabilirseniz ne güzel

Ben bir ara yüzük vs aldım hatta eşim dedi arada al zorunlu yatırım gibi olur diye

Zira paralar zaten bankada o hesaptan çekip öbür hesaba koymak bir birikim hissi vermiyor bana

Ben yaptığınızı yanlış buldum. 100 liralık şeye 150 diyerek eşinize yalan söylemiş oluyorsunuz. Ne için olursa olsun yalan söylemek yanlış. Lazım deyip alabilirsiniz böyle yalan söylemeden. Kaldıki eşiniz sizden hiçbirşey gizleyip yalan söylemiyormuş maddi olarak. Ama siz YALAN söyleyerek gizlice birikim yapıyorsunuz. Bu yaptığınız çok ayıp. Bence siz o parayı kendiniz için biriktiriyorsunuz dara düşersem diye. Eşinize vereceğinizden değil. Yoksa eşinizden niye saklayasınızki? Birikim yapıp kenara atacağım zorda kalınca elimizde para olsun diyebilirdiniz eşinize. Eşiniz bunu öğrenirse size haklı olarak kızacaktır. Ben olsam çok kızardım ve yalan söylendiği içinde güvenim kırılırdı.

Reactions: anu
Eşinize söylemeden biriktirmenizde bir sakınca yok.
Ama 100 tl lik şeye 150 diyorsanız yalan oluyor bu.
Onun yerine 150 ihtiyacım var diyebilirsiniz, o paranın yeri var, kendi ihtiyacım için ayırdım diyebilirsiniz.

Reactions: anu
Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu

Şimdi şu yazdığınızla yaptığınız birbirinden farklı biliyorsunuz değil mi?
Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkasına yapmama taraftarıyım.
Bizde her şey ortak. Hatta eşim para biriktiriyor bu ara
Ama mutlaka haberim olur. Zaten söyler.
Bende biriktirsem söylerim. Sonuçta elimden almayacağını bilirim.

yani. şahsına harcasa tamam da sonuçta ailesinin geleceği için yapıyor. günahmış..
eşine biriktirdiği parayı çıkarıp verse eşi "bu ne laannn" mı der, yoksa gurur mu duyar?

Kaz gelecek yerden derken ben para arttırıp kenara koyuyorum anneme babama yolluyorum demedim okuma yazmanız var anladığım kadarıyla atasözleri ve deyimler sözlüğü edinip okuyun lütfen

sonuçta içinizde kötü amaç yok
etrafımdaki her kadın gizliden kenara koymaya çalışıyor
çünkü
eşler para hesabı yaparken tümünü düşünerek yapıyor ve evdeki hesap her daim çarşıya uymuyor

buaradaki herşeyimiz ortak öyle şey mi olur yazılarını okuyunca çok şaşırdım şuan

ortak olan bir arkadaşım var maaşları gerçekten yüksek memurlar ama yetinemiyor eşi ailesi istediğinde, yakını borç istediğinde yok diyemiyor var nasıl olsa paramız diye hemen veriyor kadın bebeği 2 aylıkken ağlaya ağlaya işe döndü çünkü para sıkıntısı var (ve ne verdiği borçlar ne de aileden tek kuruş yardım eden yok niye sizin maaşınız yüksek niye biriktirmedniz diyorlar daha 2 yıllık evliler)
o kadar maaşa birikimleri yok (kira 600 TL 5000 küsür TL maaş alıyorlar)
sırf bunları görünce kesinlikle olması lazım kıyıda köşede

ayrıca ayrı bir haz veriyor

Eşim de birikim yapma taraftarı ama başarılı olamıyor maalesef.. Benim habersiz para biriktirdiğimi duysa ve dar zamanımızda al buyur desem takdir eder. Annemde pazar parasından para arttırır baba sıkışınca verirdi belki ondan öğrenilmiş bir davranış bilemiyorum. Kenarda şu kadar paramız var desem en küçük bir şeyde eşim ona güvenir o yüzden söylemeden birikim yapıyorum.

yani. şahsına harcasa tamam da sonuçta ailesinin geleceği için yapıyor. günahmış..
eşine biriktirdiği parayı çıkarıp verse eşi "bu ne laannn" mı der, yoksa gurur mu duyar?
Birde kadın olarak şahsına ne harcayabilir ki?Eşim parayı kullanmayı asla bilmez cebinden ne eksilir hesabını yapmaz,malum arkadaş toplantıları, ailesine gönderdiği paralar,hiç düşünmeden yaptığı harcamalar bizi zora sokarken dürüstlük abidesi olmaya lüzum yok,zaten sıkıntı ortak çekilmiyor mu?Hesabını bilmeyen eşler için maalesef yapacak başka birşey bırakmıyorlar....

Eşim kenarda paramız olduğunu bilse daha rahat olur olmasın, ben borç öderken bile para biriktirme taraftarıyım eşim aldığımız verdiğimize denk olunca tamamız diyor. Yapı itibari ile kimseden borç yada her hangi bir şey isteyemez ikimiz için yapılacak en doğru davranış bu diye düşündüm. Ağzını da yokladım böyle bir şeye kızmayacağını, güveninin sarsılmayacağını biliyorum.

mantıken bakarsak bu yalana girer ama niyet olarak bakarsak zaten eşinizden para alıp çar çur etmiyorsunuz.

bence olabilir.

Kenarda gizliden para biriktirsen de yolu bu değil kesinlikle. Yani 100 liralık seye 150 demek..

Başka bi yolu olmalı. Esim bana aynısını yapsa kızarim, kirilirim. Benim de kenarda az bi param var. Ama eşimin bana verdiği harcliklardan birikmiş bi para. Canım herhangi bi şey almak yada kaçamak yapmak istediğimde ordan harciyorum. Haricinde karttan alışveriş yapıyorum, onu da esim oduyor.

Belki şu günler var ya hanımlar toplanıyor öyle bi şeye girebilirsin. Yada eşine de falan paradan su kadar ayırdım, çeyrek aldım yada biriktiriyorum diyebilirsin.

Ben eşin adına değil de 100 liralık şeyi 150 liraya sattığın müşterilere üzüldüm :)

ben o kısmı bir şeyi 100 liraya alıyorum ama eşime 150 liraya aldım deyip 50 sini kenara atıyorum diye anladım.

eğer müşterilere bu yapılıyorsa bunun adı yalan değil daha ağır bir şey olmuyor mu?

Güne girdik zaten onu da soktum ben bir değil iki güne girdim mesela arttırıp onu da alıp o paranın üstüne koyacağım.
Dediğim gibi kasaya giren ortak 100 liralık değil de 50 liralık fondöten kullanıyorum. 50 kenara.. 100 de kullansam niye 100 lira buna veriyorsun demez. 30 tane ayakkabı alsam niye bu kadar aldın demez ben tutumlu olup mevcut imkanları biriktiriyorum. İkimizin iyiliği için şayet farklı bir iş yerinde çalışıyor olsaydım da maaşımı eksik söyler kenara koyardım. Yapım böyle kötü mü iyi mi bilemiyorum

ben o kısmı bir şeyi 100 liraya alıyorum ama eşime 150 liraya aldım deyip 50 sini kenara atıyorum diye anladım.

eğer müşterilere bu yapılıyorsa bunun adı yalan değil daha ağır bir şey olmuyor mu?

Yok tamamen yanlış anlamışsınız :) Yaptığım alışverişlerden bahsediyorum. Geçen gün bulaşık makinesine filtre taktırdım mesela 80 liraydı filtre eşime 120 dedim 40 ı kenara koydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…