- Konu Sahibi blackberryli
-
Saklamak değil de ticaret yapıyoruz yarınımız belli değil gene vereceğim kişi eşim.. Bende böyle bir şey yapsa rahatsız olurum ama gene bizim iyiliğimiz için yapıyorum bunu
yani. şahsına harcasa tamam da sonuçta ailesinin geleceği için yapıyor. günahmış..Dürüstlüğü başka konularda yapın en nihayetinde keyfinize harcamayacak,yine ortak giderlerinize, sıkışınca ek olarak gidecek;eşim müsrif olduğu için tamamen haklı buluyorum yaptığınızı....
zaman zaman insanlarin kendine ayirmak istedigi butceler olabilir. son derece normal. suc ve de yalan da degil.
ancak 100e 150 demek yalandir. anneniz de anlasilan kaz gelen yerden, bakis acisinda... ama unutmamali ki bir sonraki atasozumuz dimyata pirince giderken evdeki bulguru kaybetmeye dairdir.
esinizin guvenini sarsmayin.
Yani eşin nasıl bir insan o çok onemli bu konuda. Eğer biriktirdigini sana birakmiyorsa hadi yiyelim onu da ver kafasindaysa sakin söyleme. Ama eğer ellemiyorsa seni birikim ixin teşvik ediyorsa bence söylemelisin. Gizli saklı yapma derim ben. Sonuçta 100 liralık şeyi 150 lira diyorsun. Mesela ben kendi harcligimdan biriktiririm eşimin hesabı var orda durur hiç ellemez bu huyu yüzünden bende ona söylüyorum gönül rahatlığı ile. Yanı nabza göre şerbet bu işler.
Birde kadın olarak şahsına ne harcayabilir ki?Eşim parayı kullanmayı asla bilmez cebinden ne eksilir hesabını yapmaz,malum arkadaş toplantıları, ailesine gönderdiği paralar,hiç düşünmeden yaptığı harcamalar bizi zora sokarken dürüstlük abidesi olmaya lüzum yok,zaten sıkıntı ortak çekilmiyor mu?Hesabını bilmeyen eşler için maalesef yapacak başka birşey bırakmıyorlar....yani. şahsına harcasa tamam da sonuçta ailesinin geleceği için yapıyor. günahmış..
eşine biriktirdiği parayı çıkarıp verse eşi "bu ne laannn" mı der, yoksa gurur mu duyar?
Ben yaptığınızı yanlış buldum. 100 liralık şeye 150 diyerek eşinize yalan söylemiş oluyorsunuz. Ne için olursa olsun yalan söylemek yanlış. Lazım deyip alabilirsiniz böyle yalan söylemeden. Kaldıki eşiniz sizden hiçbirşey gizleyip yalan söylemiyormuş maddi olarak. Ama siz YALAN söyleyerek gizlice birikim yapıyorsunuz. Bu yaptığınız çok ayıp. Bence siz o parayı kendiniz için biriktiriyorsunuz dara düşersem diye. Eşinize vereceğinizden değil. Yoksa eşinizden niye saklayasınızki? Birikim yapıp kenara atacağım zorda kalınca elimizde para olsun diyebilirdiniz eşinize. Eşiniz bunu öğrenirse size haklı olarak kızacaktır. Ben olsam çok kızardım ve yalan söylendiği içinde güvenim kırılırdı.
sız açta açıkta bırakmıyorsa, parasal sorumlulugunu bılıyorsa bence yaptıgınız yanlıs ..
gider olarak sanırım....Ben eşin adına değil de 100 liralık şeyi 150 liraya sattığın müşterilere üzüldüm :)
Ben eşin adına değil de 100 liralık şeyi 150 liraya sattığın müşterilere üzüldüm :)
Kenarda gizliden para biriktirsen de yolu bu değil kesinlikle. Yani 100 liralık seye 150 demek..
Başka bi yolu olmalı. Esim bana aynısını yapsa kızarim, kirilirim. Benim de kenarda az bi param var. Ama eşimin bana verdiği harcliklardan birikmiş bi para. Canım herhangi bi şey almak yada kaçamak yapmak istediğimde ordan harciyorum. Haricinde karttan alışveriş yapıyorum, onu da esim oduyor.
Belki şu günler var ya hanımlar toplanıyor öyle bi şeye girebilirsin. Yada eşine de falan paradan su kadar ayırdım, çeyrek aldım yada biriktiriyorum diyebilirsin.
ben o kısmı bir şeyi 100 liraya alıyorum ama eşime 150 liraya aldım deyip 50 sini kenara atıyorum diye anladım.
eğer müşterilere bu yapılıyorsa bunun adı yalan değil daha ağır bir şey olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?