- Konu Sahibi blackberryli
-
Eşimin benden ayrı hesabı çıksa, para biriktirmiş olsa hiç uzulmem, ah ah nerde o günler, o maaş alınca cebine para koyar bankaya koycam birikim için diye cebinde dolaştırır harcar gider. Bende alirim o parayı ondan saklarim :)Valla kusura bakmayın ama eşinizle sorununuz olsa, eşiniz sizden para saklasa, sakınsa hak verirdim amme velakin zaten beraber çalışıyorsunuz kasanız ortak. Birikim yapan zaten kadındır erkek değildir eve harcama yapan sizsiniz geri kalanı da zaten ikiniz için biriktiyormuşsunuz. Eşim benden izinsiz bir şey almaz saklamaz diyorsunuz ama siz yapıyorsunuz. Bir empati kurun eşinizin sizin bilmediğiniz ayrı hesabı çıksa üzülmez misiniz. Hele ki harcamaları fazla göstermek düpedüz yalan kandırmak hiç hoş değil. Ayrı bir birikiminiz olabilir ama bundan eşinizin de haberi olmalı. Zaten ayrılsanız bile evlendikten sonra yapılan herşey ortak.
Benimde eşim parasız kalinca, sende vardır birşeyler der. Benden alıp geri oder. Bence bir evde kim biriktirabiliyorsa o biriktirsin. O paralar ihtiyaç giderilir sonuçtaEn sevdiğim bende kendimi daha güvende hissediyorum maaşımda biraz veriyorum gerisini harcadım deyip biraz biriktiriyorum gerçi bi kaç kez yakalandım eşim neyseki parayı tar tur etmiyormuşsun deyip sevindi artık daha temkinliyim saklama konusunda
Bence de kesinlikle yarını düşünerek hem kendiniz hem de eşinizin mağdur olmaması adına (birikim yapamayan bir beyefendi demişsiniz zaten) çok iyi yapıyorsunuz.Herşeyden öte kime ne olacağı kimin başına ne geleceği (iyi anlamda da kötü anlamda da) gerçekten belli değil.İsterseniz fiyat belirtme konusuna mümkün mertebe girmemeye çalışın :))) Böyle bi şeyi vicdan yapıp burada sormanız bile takdire değer :))
Bence en güzelini yapıyorsunuz. Eşiniz bilse eğer en küçük sıkışıklıkta isteyebilir. Ben bazen söylemeden biriktiriyorum bazen söyleyerek. Mesela yine söylemeden biriktirmeye başlamıştım ama sonra duramadım söyledim. Ben biliyorum zaten verdiğim para ertesi gün bitiyor dedi :) Birikiyorsa keyfimize birikmiyor. Yine ailemizin zor günleri için birikiyor. Allah bereket versin...
Eşimin benden ayrı hesabı çıksa, para biriktirmiş olsa hiç uzulmem, ah ah nerde o günler, o maaş alınca cebine para koyar bankaya koycam birikim için diye cebinde dolaştırır harcar gider. Bende alirim o parayı ondan saklarim :)
İyi ki eşimden gizledigim bi yatırımım varmış bakın şimdi ayrılıyoruz .Her ne kadar ailem varlıklı olsa da kimseye eyvallahim yok hatri sayılır bi yatırımım var.
Eşim beş kuruş para biriktiremez gelecek ile ilgili plan yapamazdi;asıl amacım esim ve çocuklarım icin sürpriz bi yatırım yapmakti.Sebebi ne olursa olsun gizli bi parası olmalı hele de bi kadının yani .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?