Estetik derdi

Kızlar selam.
Ben ne zamandır ameliyat olmak istiyorum hem çene hem burun fakat zamanım yok. İstifa etmek istemiyorum ama kafaya da çok takıyorum.

Geçen gün bir beyefendi (tanımadığım biri sadece 5 dk aynı ortamda durduk) çene ameliyatı olduğunu söyledi hem de tel taktırmadan olmuş. Üst çeneyi öne almışlar altı geri. Ben bu ameliyatı telsiz olmaz sanıyordum. 2veya 3 ay olmamış ameliyat olalı tel mel yoktu. Öncesinde de takılmamış. Ve 50 gün rapor verildi dedi. İyileşmiş o süreçte. Bana bir cesaret geldi ama umuda kapılmak istemiyorum. Aramızda ortodontist veya bunu yaptıran bilen varsa yardımcı olsa keşke. Çok kafama takıyorum. İşimden önce bunu düzeltmek istiyorum konsantre olamıyorum çünkü.

Ne dersiniz 50 günde olur mu bu iş telsiz? Bu arada 15 gün iznim var :/ rapor alsam bir şekilde ameliyatla 50ye denk gelir belki.
Önce burnunuzu yaptirin. Yuz cehreniz tamamen degisecek. O zaman hala çene rahatsiz ediyorsa o vakit düşünürsünüz...
Simdiden gecmis olsun

Selamlar

Içim cız etti okurken

Kendinize işkence etmeyin

Kim için yapıyorsunuz bunu?

Sizi olduğunuzdan farklı olunca sevecek bir eş için mi?

Sizi bir süre sonra isleri bitince 1 3 5 yıl sonra yollarınızın ayrılacağı eş dost için mi?

Yoksa Allah vergisi, herkese mühür gibi özel tasarım yapılmış bedenini beğenemeyen kendi eleştirel memnuniyetsiz gözünüz için mi?

Hiçbiri için değmez inanın.
Siz olduğunuz haliyle en doğal en biricik ve en güzel halinizlesiniz.

Hayatınızda değişiklik olsun diye geri dönüşü olmayan ve riskli bir işe kalkışıyorsunuz. Ölümle sonuçlananlari geçtim normalden kötü sonuç alıp pişman olanları da dinlemediniz mi?

Başkaları bu kadar mı önemli?
Yürüyüp geçemiyor musunuz?
Kendinize saygınız sevginiz yok mu?

Acın bir kuyumluk fotoğrafınıza bakın.
Ne kadar masum ne kadar güzelsiniz.
O neşe gözünüzdeki ışık sizi güzel yapıyor. Kaş göz çene değil.
Siz kendi güzel enerjinizi bulmaya çalışın.
Kendinizle barışık, sahip olup olmadiklarinizla barışık olursanız o nur gelecek inanın. Ve estetiğin sonu yok. Sonuc iyi olsa da yok (baska bolgelere muhendislige baslarsiniz) kotu olsa da( eski hale donmeye ya da toparlamaya çalışırsınız ). Her turlu iskence. Hayatinizda olsun BARİ dediginiz değişiklik bu türden hesap edilmiş bir değişiklik mi?

Diyelim her şey mükemmel gitti. Burun çene tam istediğiniz gibi. O haliniz mi siz olacaksınız? yoksa estetiksiz hâl mi? Sizi o halde beğenenler sahici olacak mi? Bedenimiz elbise değil ki.. Hiç hasta insanları gözlemlemediniz mi? Sağlığınıza sukretmediniz mi? Ben geçen gün down sendromu olan bir çocuk gördüm. Allahım nasıl saf sevgi dolu... Biz ne hesaplar peşindeyiz o hepsinden habersiz çevresindekilere sarılıyor gülümsüyor. Ve çevresindekiler de onu çok seviyor. Kası gözü için değil. Sırf o olduğu için. Biseyler başardığı ya da iyi göründugü için değil. Kendisi olduğu için.
Kendinizi olduğunuz gibi sevmeye çalışın.
Çocukluk fotolarınıza bakmak iyi bir yöntem. Ben de yaptım ve faydasını gördüm.
Yandan çekilen fotolar algısıyla yaşamayın hayatı. Aldığınız zevklere, edindiğiniz dostlara verdiğiniz sevgiye bakın. Hayatı dolu dolu yasamaya enerji harcayın. Oyun hamuru gibi kendinizle değil çevrenize ne katabileceğinize bakın. Darulaceze ziyareti yapın. Yolda tanımadığınız birine eşya taşırken yardim edin. Bir çiçek koklayın. Hicbir durumda burnunuz çeneniz konuyla alakalı değil. Çok kısıtlı bir hayatın kesitini asıl mesgaleniz yapmışsınız. Kendinize gelin. Silkelenin. Daha ciddi meseleleriniz olsun. Görüntüden ziyade içinizde mutluluk sevgi besleyin. Dışarı mutlaka taşacak zaten

Bir dost :)

Doktor ne kadar izin verirse işyeri de o kadar izin vermek zorunda. Zaten bir yerden sonra maaşını devlet ödüyor, işyerinden değil ziraat ziraat bankasindan alıyorsun.
Yani iş yeri iznini düşünme. Benim çok is arkadaşım estetik ameliyat için yirmiser günlük izin aldı. Hatta bir kız şubat ayında 20 gün burun raporundan gelmedi, Haziran'da ağustosta yıllık iznini kullandı, Kasım'da da 15 gün raporlu meme estetiği yaptırdı. İş yükü bize kaldı diye rahatsız oluyorduk ama kadının da hakkı yani ameliyat olmak.
O yüzden dert etme izni. Bugün ayağını Kırsan,2 ay rapor alsan iş yeri laf mı edecek 'duzgun yuruseydin' diye. Ona etmedikleri gibi estetiğe de kimse karışamaz.
Ama bence cene cerrahisi işine hiç girme. Diş teli ile düzeliyor ki zaten çene. Genişliyor bir süre sonra çene darsa,ondeyse geriye falan çekiliyor... Hem çok daha sağlıklı
15 gün meme ameliyati iyiymis yalniz. Ben 4 gun almistim ;)
Vefali arkadaşmışsınız...

Selamlar

Içim cız etti okurken

Sizi bir süre sonra isleri bitince 1 3 5 yıl sonra yollarınızın ayrılacağı eş dost için mi?

Yoksa Allah vergisi, herkese mühür gibi özel tasarım yapılmış bedenini beğenemeyen kendi eleştirel memnuniyetsiz gözünüz için mi?

Hayatınızda değişiklik olsun diye geri dönüşü olmayan ve riskli bir işe kalkışıyorsunuz. Ölümle sonuçlananlari geçtim normalden kötü sonuç alıp pişman olanları da dinlemediniz mi?

Kendinizle barışık, sahip olup olmadiklarinizla barışık olursanız o nur gelecek inanın. Ve estetiğin sonu yok. Sonuc iyi olsa da yok (baska bolgelere muhendislige baslarsiniz) kotu olsa da( eski hale donmeye ya da toparlamaya çalışırsınız ). Her turlu iskence. Hayatinizda olsun BARİ dediginiz değişiklik bu türden hesap edilmiş bir değişiklik mi?

Diyelim her şey mükemmel gitti. Burun çene tam istediğiniz gibi. O haliniz mi siz olacaksınız? yoksa estetiksiz hâl mi? Sizi o halde beğenenler sahici olacak mi? Bedenimiz elbise değil ki.. Hiç hasta insanları gözlemlemediniz mi? Sağlığınıza sukretmediniz mi? Ben geçen gün down sendromu olan bir çocuk gördüm. Allahım nasıl saf sevgi dolu... Biz ne hesaplar peşindeyiz o hepsinden habersiz çevresindekilere sarılıyor gülümsüyor. Ve çevresindekiler de onu çok seviyor. Kası gözü için değil. Sırf o olduğu için. Biseyler başardığı ya da iyi göründugü için değil. Kendisi olduğu için.
Yandan çekilen fotolar algısıyla yaşamayın hayatı. Aldığınız zevklere, edindiğiniz dostlara verdiğiniz sevgiye bakın. Hayatı dolu dolu yasamaya enerji harcayın. Oyun hamuru gibi kendinizle değil çevrenize ne katabileceğinize bakın. Darulaceze ziyareti yapın. Yolda tanımadığınız birine eşya taşırken yardim edin. Bir çiçek koklayın. Hicbir durumda burnunuz çeneniz konuyla alakalı değil. Çok kısıtlı bir hayatın kesitini asıl mesgaleniz yapmışsınız. Kendinize gelin. Silkelenin. Daha ciddi meseleleriniz olsun. Görüntüden ziyade içinizde mutluluk sevgi besleyin. Dışarı mutlaka taşacak zaten

Selamlar

Içim cız etti okurken

Estetik bazı durumlarda sarttir. Herkes mukemmel yaratilmiyor. Cift basli insanlar , dev tümörle doğanlar, kuyrukla yasayanlar nasil tedavi olmaya calisiyorsa , bir insan burnunu yaptirabilir.
Allah bana taş gibi göğüs vermis. 3 cocuk emzirmisim olmuş sönen bir balon. O hal ile yasamak zorunda miyim ? (Bireysel degil genel konuşuyorum . ben zorundamiyim degil biz zorundamıyız?)
Ya da yuzumde bir ben vs vs konu uzar gider
Ben en basit hali ile buna bakim diyorum ya da özgüven. Saca protez taktırmak, tirnak uzatmaktan bir farki yok bence .
Ve evet yine sen oluyorsun ameliyattan sonra. Eger tecrubelli ellerde isen daha guzel sadece.
Yoksa makyajli da biz biz değiliz;)

Estetik bazı durumlarda sarttir. Herkes mukemmel yaratilmiyor. Cift basli insanlar , dev tümörle doğanlar, kuyrukla yasayanlar nasil tedavi olmaya calisiyorsa , bir insan burnunu yaptirabilir.
Allah bana taş gibi göğüs vermis. 3 cocuk emzirmisim olmuş sönen bir balon. O hal ile yasamak zorunda miyim ? (Bireysel degil genel konuşuyorum . ben zorundamiyim degil biz zorundamıyız?)
Ya da yuzumde bir ben vs vs konu uzar gider
Ben en basit hali ile buna bakim diyorum ya da özgüven. Saca protez taktırmak, tirnak uzatmaktan bir farki yok bence .
Ve evet yine sen oluyorsun ameliyattan sonra. Eger tecrubelli ellerde isen daha guzel sadece.
Yoksa makyajli da biz biz değiliz:KK66:

Arkadaşım iyi güzel de bu çok dar bir zamana yönelik bi bakış açısı değil mi?
Bundan 50 yıl önce aynı sorunu yaşayan insanlar ne yapıyordu?
Günümüzde ne değişti?
Insanlar toplumsal baskı sebebiyle bedenlerinden yabancilasti ve onu oyun hamuru gibi onlarca para emek enerji ve canlarını ortaya koyarak oynuyorlar. oynamak zorunda bırakılıyorlar.
Buna bireysel tercih gibi bakmayı Ben de isterdim. Ama maalesef bu çok naif bir bakış açısı. Insanlar bu mükemmeliyetçi algı sebebiyle kendilerine eleştirel gözle bakıyor. Aynada kendilerini değil birer ucube görüyorlar. Olduğundan da kötüsünü. Bunun üstüne pek çok makale var. Bakabilirsiniz literatüre. Alienation of self, body, aesthetics konusu.
Bu bireysel tercihten ziyade kişinin kendisine dair algısal değişimle gelen zorlama bir uygulama.
Insanlar marketten modaya uygun elbise almak zorunda oldugu gibi kaşını gözünü de modaya uydurmak zorunda kalıyor.
Tüm bunları vermeden yazmıştım ilk yorumumu ama sizin alıntınıza da böyle cevap vermek gerekti.
Saygılar

15 gün meme ameliyati iyiymis yalniz. Ben 4 gun almistim :KK66:
Vefali arkadaşmışsınız...
Bizlik birşey yok ki, doktor veriyor raporu . Size 4 gün vermesi ilginç, sanki grip olmuşsunuz :) ağrı yaptı,şişlik hissediyorum , halsizim falan deseydin size de ekstra rapor yazardı belkim.
Bizim iş yeri alemdi zaten ya, birisi de tatilinin son gününde motoruyla şehre dönerken kaza yapmışti,ayağı alçıya alınmış, İki ay ilk rapor aldı, sonra işe geldi. Maşallah ceylan gibi yürüyordu. Hep 'of sıkıldım,püf sıkıldım' derdi, kısa süre sonra gitmiş bir ay daha istirahat için rapor yazdırmışti :bicak:
Estetik ameliyatini da zaten bir yaptıran herkese tavsiye eder ya. Furya gibi birşey olmuştu burun ameliyati.
Toplantılarda yöneticimiz bile demişti , arkadaşlar siz hepiniz çok güzelsiniz, neden estetik yaptırıp duruyorsunuz diye :KK31:

Estetiğe cesaret etsem burun estetiği yapardım kesin.. ama kan aldirirken bile canım acıyor estetik için bicak altına yatmak hayal bile edemiyorum.. çene çok zor olur bence , kesinlikle yaptirmayin

Ben de çene ameliyati yaptirmayi cooook isterdim. Kocam ameliyata iyi bakmiyor ve beni oldugum gibi seviyor.
Bence hem burun, hem de çene ameliyati ettirin. Eminim kendinizi cok mutlu hiss edeceksiniz. Bazi insanlar estetik ameliyati bazilarina guzel gorunmek icin, bazilari da kendisini mutlu etmek icin ettirir.

5 yıl önce bir kaza sırasında o güzel burnum kırıldı, hemen müdahale yapıldı. Alçı çıkınca bir baktık ki yanlış tutmuş bildiğin yamuktu.
Ama kaynamıştı, hemen acil daha iyi bir doktor bulup ona gittim; hemen o gün doktor ameliyata alıp tekrar kırdı ve yeniden yaptı. Neyse ki bu sefer güzel oldu. Ama doktor ben beğenmedim tekrar gel; 3. kez bir daha yapalım dedi. Yok aman tövbeee kalsın dedim.
O çektiğim ağrı acı var ya... Anlatılmaz öldüm öldüm dirildim.
Grip olduğumda ve kışın hala ağrısını çekerim.
Şimdi gelmiş sen estetik amaçlı çene- burun yaptıracağım diyorsun.
Ne diyeyim valla başına olmadık dert arıyorsun!!

Bak ablacim, ailen kotu bir goruntu yok diyor, ihtiyacin yok diyor, etrafindakiler de keza. Yazdiklarin da bana normal gelmedi, neden ceneyi yapinca kendin gibi olcaksin su anda baska birisi misin ki? Simdi panpa bence sen hayatini degistirmek istiyorsun, hayatinda bazi degisimler olursa bence bedenini degistirme fikrinden vazgececeksin gibi. Nedir mesela hayatinin ilerlememe hissini veren? Bir de sunu soyleyeyim zaten isin varmis, isin olunca, evlenince hayatin asiri stabil oluyor zaten hic ilerlemiyor:KK51: Ilerlememe hissi hayatinda istedigin gibi bir romantik iliski olmamasindan kaynaklaniyor olabilir mi? Onceki konularinda zirto tiplerden bahetmissin, hayalkirikligina ugramissin biraz sankim:KK51: Ayak dediin ne kadar kotu olabilir ki, alti ustu ayak iste:KK51:

Istemiyorsan fotograf koyma tabi ama tum yuzunu degil sadece burnundan asagisini cekip de koyabilirsin.

Neden fotoğraf istiyorsunuz? Ben başka bir konuya yardımcı olmak için pek çok kişiyle birlikte fotoğraf istediğimde çakal demiştiniz. Bu sözle ne demek istediğinizi sorduğumda cevap vermediniz. Şimdi siz neden fotoğraf istiyorsunuz? Demek ki yardımcı olmak için bazen gerçekten gerekiyormuş.

Konu sahibi bence sizi gerçekten uzun süredir rahatsız eden bir şeyse ve ağrısını acısını göze alıyorsanız yaptırmalısınız. Çünkü pek çok insana normal gelse bile siz artık çok kafanıza takmışsınız. Yani bunu sadece bir senedir falan istiyorsanız psikolojik destek alın derim ama çok daha uzun süredir istiyorsanız doktoru da çok iyi araştırarak yaptırmalısınız. Konu ameliyat olunca her türlü risk de beraberinde geliyor tabi, hepsini göz önüne alarak iyileşme süreci için biraz uzun bir zaman ayırmayı hesaba katın.

Bizlik birşey yok ki, doktor veriyor raporu . Size 4 gün vermesi ilginç, sanki grip olmuşsunuz :) ağrı yaptı,şişlik hissediyorum , halsizim falan deseydin size de ekstra rapor yazardı belkim.
Bizim iş yeri alemdi zaten ya, birisi de tatilinin son gününde motoruyla şehre dönerken kaza yapmışti,ayağı alçıya alınmış, İki ay ilk rapor aldı, sonra işe geldi. Maşallah ceylan gibi yürüyordu. Hep 'of sıkıldım,püf sıkıldım' derdi, kısa süre sonra gitmiş bir ay daha istirahat için rapor yazdırmışti :bicak:
Estetik ameliyatini da zaten bir yaptıran herkese tavsiye eder ya. Furya gibi birşey olmuştu burun ameliyati.
Toplantılarda yöneticimiz bile demişti , arkadaşlar siz hepiniz çok güzelsiniz, neden estetik yaptırıp duruyorsunuz diye :KK31:
Yok zaten ben kendim istemedim. Pazartesi ameliyat oldum. Cuma çalışabilecek kadar rahattim;)
Agri sizi yoktu. Kendim almadim.

Arkadaşım iyi güzel de bu çok dar bir zamana yönelik bi bakış açısı değil mi?
Bundan 50 yıl önce aynı sorunu yaşayan insanlar ne yapıyordu?
Günümüzde ne değişti?
Insanlar toplumsal baskı sebebiyle bedenlerinden yabancilasti ve onu oyun hamuru gibi onlarca para emek enerji ve canlarını ortaya koyarak oynuyorlar. oynamak zorunda bırakılıyorlar.
Buna bireysel tercih gibi bakmayı Ben de isterdim. Ama maalesef bu çok naif bir bakış açısı. Insanlar bu mükemmeliyetçi algı sebebiyle kendilerine eleştirel gözle bakıyor. Aynada kendilerini değil birer ucube görüyorlar. Olduğundan da kötüsünü. Bunun üstüne pek çok makale var. Bakabilirsiniz literatüre. Alienation of self, body, aesthetics konusu.
Bu bireysel tercihten ziyade kişinin kendisine dair algısal değişimle gelen zorlama bir uygulama.
Insanlar marketten modaya uygun elbise almak zorunda oldugu gibi kaşını gözünü de modaya uydurmak zorunda kalıyor.
Tüm bunları vermeden yazmıştım ilk yorumumu ama sizin alıntınıza da böyle cevap vermek gerekti.
Saygılar
Hayat standartlarıni 50 yil öncesiyle kıyaslayarak yasamak baya ilginç;)
Yıl 2018 ...

Hayat standartlarıni 50 yil öncesiyle kıyaslayarak yasamak baya ilginç:KK66:
Yıl 2018 ...

Yazdığım metinden bunu çıkardıysanız sorun yok.
Sizin hayat standardı dediginiz şey ınsanlara varolduklari biçimleri işkenceye dönüştüren yeni moda bir zorlama. Yeni olması kendisini makbul ya da çağdaş yapmıyor.
Mutlu olduğunuzu düşünmeniz sizin eksik görüşünüz sebebiyle. Dediğim gibi bu bireysel özgürlük gibi gösterilmeye çalışılsa da aslında mecburiyete dönüşen bir moda.

Koreyi bilirsiniz estetik ameliyatlarının en yaygın yapıldığı ülke. Insanalr diş görünüşleri ile yargılanıyor keskin şekilde. Yani bizim gidişat da orası ama henüz o aşamada değiliz.
Korede insanlar hasta olduklarında makyaj yapamadiklarinda maskeyle dolaşıyorlar. Çünkü makyajsız bakımsız olmak gibi seçenekleri yok. Herkes öncelikle göz çekikliğinden kurtulmaya ve makbul görüntüye kavuşmaya çalışıyor. Orda yetişen ergen ameliyat olmak isteyince bu özgür secimi mi oluyor yoksa toplumsal baskı mi?
Bir kez daha düşünün

Kızlar yorumu düzenleyemiyor muyuz ? silcem dedim silemiyorum o kısmı

Yazdığım metinden bunu çıkardıysanız sorun yok.
Sizin hayat standardı dediginiz şey ınsanlara varolduklari biçimleri işkenceye dönüştüren yeni moda bir zorlama. Yeni olması kendisini makbul ya da çağdaş yapmıyor.
Mutlu olduğunuzu düşünmeniz sizin eksik görüşünüz sebebiyle. Dediğim gibi bu bireysel özgürlük gibi gösterilmeye çalışılsa da aslında mecburiyete dönüşen bir moda.

Koreyi bilirsiniz estetik ameliyatlarının en yaygın yapıldığı ülke. Insanalr diş görünüşleri ile yargılanıyor keskin şekilde. Yani bizim gidişat da orası ama henüz o aşamada değiliz.
Korede insanlar hasta olduklarında makyaj yapamadiklarinda maskeyle dolaşıyorlar. Çünkü makyajsız bakımsız olmak gibi seçenekleri yok. Herkes öncelikle göz çekikliğinden kurtulmaya ve makbul görüntüye kavuşmaya çalışıyor. Orda yetişen ergen ameliyat olmak isteyince bu özgür secimi mi oluyor yoksa toplumsal baskı mi?
Bir kez daha düşünün
Korenin estetikte çok başarılı olduğunu biliyordum hatta şartlar uysa oraya giderim diye şaka yapıyordum ama maske olayı çok üzücü bu kadar tahmin etmezdim

Burun estetigi yptirdim. 1 hafta snra ise gitmye basladim hicbir problrm yok. Ama ceneyi bilemem.

Korenin estetikte çok başarılı olduğunu biliyordum hatta şartlar uysa oraya giderim diye şaka yapıyordum ama maske olayı çok üzücü bu kadar tahmin etmezdim

suna da bir bakın
evet Turkiyede bu boyutta bariz değil ama daha hafif de olsa faktörler aynı.
bi de bu yandan düşünün meseleyi

https://medyascope.tv/2018/05/03/gu...-gelen-spiker-yayinda-gozluk-takmaya-basladi/

ingilizce biliyorsanız bunlar daha kapsamlı metinler

bakın burda estetik ameliyatlar tarihçesi de var. ilki 1915te yaralı asker yüzünde denenmiş.

https://www.google.com.tr/amp/s/www...surgery-industry-faces-backlash-cultural/amp/

ayrıca eskiden kisinin görünmeyende iyi ahlâkî vs önemliyken Kore kültürünün aksine şimdi nasıl ticarileşen ve metalaşan dış görünüşün önemli olduğunu söylüyor. ve kadınlar cinsel objeye dönüştürülüyor..
metnin devamında günümüzde bu durumdan duyulan rahatsızlıklar sonrası verilen tepkilere değinilmiş. mesela metro artık estetik reklamlarını yayınlanmamaya karar vermis (gezi bloglari Koreyi anlatırken estetik reklamlarının ne kadar yaygın olduğundan bahseder. o yüzden metronun attigi bu adım onemli )

https://www.koreaexpose.com/plastic-surgery-popular-south-korea-history/

Benim bir arkasim cene estetiği yaptırdı, dikişleri mi ne açılmıştı tutmadi cok.agri ve zor zaman gecirdi ama smdi cok guzel duruyor simasi değişti . Ama cok zor bir operasyon deneyemem sanirim

Back
X