Estetik sonrası psikoloji

summerwine88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2018
131
104
103
Sanırım ruh sağlığımı kaybetmek üzereyim. Ameliyat sonrası hayatımın merkezinde burnum var. Tek düşündüğüm şey burnum. Bütün gün elimde ayna burnuma bakıyorum . Sürekli fotoğraflarımı çekiyorum. Hergün burnumdaki bir kusura takılıyorum. Yok asimetrik olmuş, yok küçük olmuş. Ertesi gün bakıyorum iyi geliyor gözüme . 3 gün sonra yine başka bir şeye takılıyorum.
Bugün yine taktım kafayı . Burnum çok kısalmış diye. Sürekli eski fotoğraflarıma bakıyorum. Eskiden kusur olarak gördüğüm şeyleri abartmışım diyorum. Kendi ellerimle burnumu mahvettim diyorum. Hüngür hüngür ağlamak geliyor içimden. Sanki bir bataklığa saplandim. Kurtulamıyorum bu ruh halinden.
Bu ruh halinden nasıl kurtulur insan? Tamam diyorum, belki de hayatının hatasını yaptın . Eski burnun çok daha iyiydi. Ama artık üzülmek istemiyorum. Hayatıma devam etmek istiyorum. Kötüyse kötü , güzel olmak zorunda değilsin diyorum ama söz geçiremiyorum duygularıma.
Benzer süreçlerden geçen var mı aranızda? Çok kötü bir burna sahip olup da hayatına devam edemez mi insan? Ömür boyu bu pişmanlıkla mi yaşar?

Merhabelar
Ameliyatının kaçınca günündesin ki bu kadar mahvediyosun kendini :/ öncesi sonrası fotoğrafın varsa yorum yapabilirim hangisinin daha iyi olduğu hakkında.Bende estetik oldum 32. günündeyim, yeni burnuma halen alışabilmiş değilim.Alışmakta kolay olmayacak gerek ödem,gerek mimiklerin halen oturmaması vs vs.. ve nihayetinde 30 yıldır aynı burunla yaşıyodum. 30 yıldır aynı surata bakıyorum.seninde alışamamaktan kaynaklı olabilir.Yeni burnumu bazen yakıştırıyorum bazen yakıştırmıyorum. Ara sıra eski fotoğraflarıma bakıyorum nasıl ya bu kadar kemerli ve ucu düşükmüşmüymüş diyorum
Ameliyat olmak değil de sonra ki süreç insanı çok yıpratıyor ve üzüyor.Ama tecrübeli arkadaşların hepsi aynı şeyi söylüyor. 6 aya herşey bitmiş ve değişmiş olucak. Kendinizi üzdüğünüze pişman olucaksınız diye.. eğer herhangi bi yamukluk,çökme,ters v deformesi vs vs yoksa lütfen sabırlı ol ve bekle.. Aynaya bakma devamlı,aklından çıkarmaya bak. Baktıkça çok daha kötü olucaksın çünkü.Kendine 5 günlül hedefler koy. 5 gün sonra herşeyin çok daha güzel olucağını şuan gereksiz evhamlığınan inandır kendini. Bunu devamlı tekrarla ve bu takıntını yenmeye çalış canım. İnsanlar ne hayallerle burun ameliyatı olup binbirtürlü sorunlarla karşılaşıyorlar. Az sabret,herşey çok daha güzel olacak

Yalnız değilsiniz benim de hayatımın merkezinde burnum var. Hergün birşey çıkarıyorum burnumla ve yüzümle ilgili. Kötü birşey olacak diye aklım çıkıyor, çarpıntı tutuyor. Evet ben de bi bataklığa saplanmış çıkamıyor gibiyim. Ailemi,eşimi de mahvettim bu süreçte ve sonunda onlar da sıkılacak yeter artık diyecekler..
Artık ciddi anlamda psikolojik destek almam gerektiğini düşünüyorum yoksa sonumu pek iyi görmüyorum
Ve ruh haliniz bu şekilde devam ederse bence sizin de böyle birşey yapmanız gerektiği kanısındayım..

Merhaba 8 agustosta ameliyat oldum ve burnumu bende çok yadırgıyorum emanet gibi duruyor ve aşırı kalkık ancak doktorum bu konuda beni uyarmıştı bir sene çok fazla aynaya bakma inceleme kendini insanların da incelemesine izin verme demişti anca bir iki sene içinde oturuyormuş, bende bakmıyorum pek o yüzden psikolojik olarak etkilenmiyorum ve ailem de gittikçe güzelleşiyor diyorlar teselli oluyorum bakalım umarım doktorun dediği gibi olur

Burnum gerçekten de güzelleşiyor

Valla Benimde 10 gün oldu çok yeni biliyorum ama hafif bi eğrilik var inş ödem yüzündendir ve geçer yoksa bende kafayı yemek üzereyim hiç iyi değilim Allah bizlere sabır versin cidden hiç kolay değilmiş

Bantları çıkardım bugün 16.gün burun sırtım aşırı geniş Bantlı çok güzel duruyordu, ödemli sert damar şiş gibi tuhaf duruyor haliyle, dışarıda bant yapıştırmayı düşünüyorum bakalım ne kadar sürede inecek

Valla bende bantlardan sonra Hayal kırıklığı yaşadım ve hala alışamadım kimseyle görüşmüyorum bu yüzden çok zormuş beklemek

Benim 2 ay oldu her geçen gün daha kötüyüm iyiye gitmiyor. Her gün pişmanlık. Hiç kimsenin beni görmesini istemiyorum. Yakışmadı çünkü. Yüzümdeki o değişik ve kötü ifadeyi görmek istemiyorum. Aynalara korka korka bakıyorum. Fotoğraflar çekinmek istemiyorum. Beni gören insanlarin tuhaf bakışlarına yazık olmuş der gibi bakislarina katlanamiyorum. Eski burnumu eski beni istiyorum. Ama olmuyor. Duzelebilcek miyim onu da bilmiyorum. Burnumda bir sürü kusur var. Artık o kusurları gormek beni etkilemiyir. Yuzum çok garip. Alışamiyorum alışmakta istemiyorum. Buyuk burunlu ama eski tatlı halimi istiyorum. Ben artık iyi değilim.

YAa gerçekten çok zor bir süreç acele etmemek gerekiyor belki de, birde aşırı kalkık duruyor benim ekstradan kendimi tuhaf hissediyorum emanet gibi burnum, pazartesi de işbaşı yapacak bişey yok moralimizi yüksek tutmalıyız hayat devam ediyor, bu burna da alışırız ve iki aya erken diyorlar zaten bir sene bir dolsun. benimki estetik diye bağırıyor o çok rahatsız ediyor askında şişler ödem sorun değil yani ki sizin ödem duruyordur ondan kusurlu geliyordur. Mesele benim ödem tam burun sırtı ve göz arasında sanki burnum içe göçmüş gibi duruyor ama aslında etrafı şiş çökük değil yani

Bence gereğinden çok konsantre olmuşşsun burnuna. Hayatını etkilemeye başlamış. Başka uğraş alanları bulsan hobi falan.

cep telefonu kameralarında burun daha farklı aynada daha farklı görünüyor benide fotolarda bazan yamuk gibi oluyor daha büyük çıkıyor bende 6.ayda kemer oluştu bende anlamadim nerden çıktı bu kemer

Ben de burun estetiği olmayı düşünüyordum buradaki yorumlardan sonra karar vermek için acele etmemem gerektiğini fark ettim.
Tatlım çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…