- Konu Sahibi benlenaben
-
Evet sınıfta hep olan bir durum,ama yine kendi sorumsuzluğu sıranın üstünde bırakması.Sıranın üzerinde birakiyorsa başkaları aliyordur muhtemelen. Yoksa sınıfın içinde devamlı kaybolmaz bunlar.
Her kaybettiğinde yenisini almayarak ...Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, ilkokul 3.sınıf öğrencisi çocuğum her hafta silgisini,ucunu,kalemini vs. içlerinden birisini mutlaka kaybediyor her pazartesi mutlaka kırtasiyenin yolunu tutuyoruz, maddiyatinda değilim ama malının değerini bilsin biraz disiplinli olsun istiyorum, küçük mü daha bu yaşlar? hepsi mi böyle bu minnoslarin? Nasil daha düzenli bir çocuk yetistirebilirim?
Ben esyama çok sahip cikarim eşim de öyle,ama bu çocuğa öğretemedik bir türlü düzenli olmayı , eksiklerini almasak bu sefer öğretmeni laf ediyor:/Bence küçük değil ve nasıl alışırsa öyle gider. Biraz karakter meselesi ayrıca ama yine de ben çocuktur deyip eksiğine koşmazdım. Kaybettiyse sorumluluğunu bilsin, ayda sadece 1 kez eksikler alınacak falan diye öğretirdim.
:)) yapmıyor değilim bu sefer öğretmeni laf ediyor ,yine gidip alıyorum öyle olunca.Her kaybettiğinde yenisini almayarak ...
Öğretmeni lafını size değil , çocuğa edecek.:)) yapmıyor değilim bu sefer öğretmeni laf ediyor ,yine gidip alıyorum öyle olunca.
Aslında güzel fikir ,haftalık belli bir harçlık verip eksiklerini kendin hallet diyebilirim.Öğretmeni lafını size değil , çocuğa edecek.
Çocuk alacak kendi sorumluluğunu.
Alacak harçlığını eline kendisine kalem alacak.
Silgi alacak.
Siz değil , o uğraşacak.
Dediginiz gibi yapacağım,haftalık harçlık verip eksiklerini kendin hallet diyeceğim, o zaman belki daha dikkatli olur.Yavaş yavaş eşyasının sorumluluğunu alması lazım. Haftalık harçlık verip kaybettiğinde harcligiyla alacağını söyleyebilirsiniz.
Sınıftan birileri alıyorsa o kötü işte. Tabi asıl anormal olan anne babalar; çocukları farklı eşya ile eve gittiğinde yavrum bu senin değil, yanlışlıkla aldıysan ya da bulduysan öğretmeninin masasına birakman lazım demeyen hatta işin kötüsu çocuğunun farklı bir eşya ile eve geldiğini farketmeyendir.
Öğretmenin masasında bir kayıp eşya kutusu bulundurmasini teklif edebilirsiniz. Belki bir ayakkabı kutusundan süsleyerek siz böyle birşey yapıp öncülük edebilirsiniz.
Sınıfa kayıp kutusunu da yapin bence. Belki vardır bilmiyorum tabi. Ama çocuğa ailesi her bulduğu şeyi çantasına koymamasi gerektiğini ogretmemisse, öğretmeni de bu konuda yeteri kadar hassas degilse o çocuk da bilemeyebilir. Farkındalık oluşturulmuş olunur böyle yaparak.Dediginiz gibi yapacağım,haftalık harçlık verip eksiklerini kendin hallet diyeceğim, o zaman belki daha dikkatli olur.
Valla öyle tuhaf veliler ki ne öğretmen laf anlatabilir ne ben ,benim çocuğun sorumsuzluğu kalem kutusuna kaldırsa hiç bir sey olmayacak .Sınıfa kayıp kutusunu da yapin bence. Belki vardır bilmiyorum tabi. Ama çocuğa ailesi her bulduğu şeyi çantasına koymamasi gerektiğini ogretmemisse, öğretmeni de bu konuda yeteri kadar hassas degilse o çocuk da bilemeyebilir. Farkındalık oluşturulmuş olunur böyle yaparak.
Valla bizimki de düzelir umarım:) çok akli havada,dersleri mükemmel ama çok düzensiz çok..Kücükken cocuklarin genelinde oluyor. O yaşlarda oglumda öyleydi. Yanına yedegini koyardim onuda kaybederdi. Bakkala ugrar gibi kirtasiyeye ugrardik her gün.
Son 2 3 senedir rahatim. Ortaokulda şu an, iki uçlu kalemle dönemi bitirdi.
Hatta gecen ben dedim, hic kirtasiye ihtiyacın yokmu diye.
Almamakta çözüm değil, eksik malzeme ile gelince öğretmenlerinde hosuna gitmiyor. Hem çocuğun ders isleme motivasyonunu da engeller. Notmu tutmasin kalemimi kaybediyorum diye.
Çok tatlısın:)) kız korkuttun beni bu bebe büyüyünce de mi böyle olacak :O ben daha bir kere anahtarı kaybetmiş unutmuş değilim çok takigimdir böyle şeylere,mesela evde tırnak makasini bulamayim çok sinirlenirimYa yerim onu ama. Aynı benim cocuklugum. Suanda cocuk doguracak yaştayım hala anahtar taşımam. Kaybediyorum da ondan
Esimde hala laf ediyor. Yaaav annemin babamin ogretemedigi sorumluluğu sen mi öğreteceksin diyemiyorum da.
Hatta uzerimde sadece sigara param ve kredi kartı olur
Cebimde 500 1000 tl taşırsam kaybederim çünkü
Insallah duzelir ya senin minnoş
Boyle esya kaybetmek sinir bozucu bisey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?