Eşyalarımı bir türlü vermeyen arkadaş modeli

Kizim 3 yasindayken esim maddi durumu iyi olan bi arkadasina isterseniz bebek arabamizi verelin bizim simdilik ihtiyacimiz yok dedi.aradan tam 4 yil gecti hala vermediler.cocuklari buyudu nerdeyse okula gidecek hala ses seda yok.resmen ustune kondular.bana ders oldu bi daha asla kimseye biseyi odunc olarak vermem.

Bir arkadaşıma ödünç kıyafet vermiştim taaa geçen yıl. Aramız bozuldu sonra 3-4 defa istedim. Eksik getirdi. Söyledim ben onları benim zannedip kisliklarin arasına kaldirmisimdır dedi. Botum da vardı aralarında. O zamanlar evlerimiz çok yakındı. Neyse yaz geldi bir şey demedim bu evini falan taşıdı bu ara hala ses yok. Şimdi yağmur yağdı kiyfaetlerim bana lazım tekrar istemek istiyorum. Ama kızın babası hastanede entübe de galiba. İstesem mi istemesem mi bilemedim. Geçenlerde çok önemli bir mevzu için ortak arkadaşın numarasını istemiştim o kadar. Bu arada babası kronik rahatsız sık sık hastanede. İlk defa yatmıyor yani. Ne yapmam lazım neredeyse 1 yıl olacak versin artık eşyalarımı. Artık istemeye utanır oldum
Bir de verdiğimde yepyeniydi , kıyafetlerim önemi benim için. Eskimiş yıpranmış olabilir mi diye korkuyorum.
Babasinin entube olmasiyla sizin kinunuzun bir ilgisi yok okadar ince dusunce bekliyorsa yani babam entube aa gelmis benden kuyafet istiyor tavri yaoamaz ince dusunce bekleyen insan odunc aldigi seyi zamani da verir.
Sizin icin ince dusunmeyen insanlar icin gereksiz ince dusunmeyin gidin kaoisana direk tek tek sayip isteyin

Bir arkadaşıma ödünç kıyafet vermiştim taaa geçen yıl. Aramız bozuldu sonra 3-4 defa istedim. Eksik getirdi. Söyledim ben onları benim zannedip kisliklarin arasına kaldirmisimdır dedi. Botum da vardı aralarında. O zamanlar evlerimiz çok yakındı. Neyse yaz geldi bir şey demedim bu evini falan taşıdı bu ara hala ses yok. Şimdi yağmur yağdı kiyfaetlerim bana lazım tekrar istemek istiyorum. Ama kızın babası hastanede entübe de galiba. İstesem mi istemesem mi bilemedim. Geçenlerde çok önemli bir mevzu için ortak arkadaşın numarasını istemiştim o kadar. Bu arada babası kronik rahatsız sık sık hastanede. İlk defa yatmıyor yani. Ne yapmam lazım neredeyse 1 yıl olacak versin artık eşyalarımı. Artık istemeye utanır oldum
Bir de verdiğimde yepyeniydi , kıyafetlerim önemi benim için. Eskimiş yıpranmış olabilir mi diye korkuyorum.
Babasının hastalığı kronik olunca sık sık hastanede yatıyor olunca ne oluyor size göre daha mı önemsiz oluyor? Hasta daha mı az acı çekiyor? Yakınları daha mı az üzülüyor, endişeleniyor? Entübe neden edilir, nedir, riskleri nelerdir, yoğun bakım nasıl bir alemdir bir fikriniz var mı?

Arkadaşımla aramızın açılmasının sebebi çok başkaydı o farklı bir mesele. Botları da utuleyip kaldıracak hali yok 😊 dediğiniz gibi oldu artık soğuk su ben indirimde geçen yıl 180 TL'ye almıştım simddi ikinci eli bile 500 den aşağı değildir.
Sacmalama ara gecmis olsun de sonrada 1 senedir bekliyorum esyalarimi vermeni artik hazirla ve ver de.babasi entubeyken kiyafet istendiginde uzulecek biri degil oyle olsa borcuna sadik olur zamaninda verirdi.babasi entube diye sen botsuz mu gezeceksin.icini karbonatli suyla siler giyersin.ben eski botlarimi aklayip pazara markete giderken giyiyorum .ekonomi kotu suan bir bot 2000 lira .yaptigi terbiyesizlik yanina kalmasin al

Eşyamı giyecek kadar samimi olduğum arkadaşıma ödünç vermem hediye ederim, ödünç, emanet verecek kadar yakın değilsem de hiç vermem eşyamı. Yazık günah herşey ateş pahası.

Ya ben hayatta hiçbir şeyimi kimseye vermem. Ancak bazı insanlar da çöküyor mala. Bi dolma kalemimi ödünç istiyordu bir arkadaşım sürekli. E kardeşim al yani kendin çok zor değil sürekli ödünç istemek normal mi? En sonunda al tamam dedim senin olsun gittim kendime yenisini aldım.

Ben bu huyu yurtta kalmak zorunda olan arkadaşlarda çok görüyorum. Yani zamanla onun malı benim malumdur anlayışını geliştiriyorlar. İlk başta öyle olmasalar bile düzenin öyle gittiğini anlayınca değişiyorlar.

Ya taziye evindeyiz. İki pide ayran verdiler, taziye sahibi de yiyin pideleri dedi baktım kimse artislikten yemiyor. Ben yiyorum açım Allah razı olsun diye yemeye başladım. Tam ikinciye geçecekken demesin mi bu arkadaş da ben yemiyim kendiminkini Kibariye’nin ikinci pidesini yiyim diye hop aldı pidemi. Ya o gündür halen daha o pide aklımda. Çok güzeldi yani. 😢

Babasının hastalığı kronik olunca sık sık hastanede yatıyor olunca ne oluyor size göre daha mı önemsiz oluyor? Hasta daha mı az acı çekiyor? Yakınları daha mı az üzülüyor, endişeleniyor? Entübe neden edilir, nedir, riskleri nelerdir, yoğun bakım nasıl bir alemdir bir fikriniz var mı?
Hanımefendi neden bana bu şekilde duyar yapıyorsunuz. Duruma alışkın anlamında dedim.

Valla ne eşya ne de para veririm. İsteyemem. Hani zordaysa verdiysem de gözden çıkarmışımdır. Bu durumda sizde de onun montu var anladığım kadarı ile. Onu götürme bahanesi ile gelmişken benimkileri de alıvereyim dersiniz. Bir daha ne siz alın ne verin derim.

Eskimistir ama direkt kapısına gidin ya da arayıp bana lazım yenisini alabilecek olsam hayrima bırakırım zaten diyin

2.el de bukadar urunu kim aliyor bide ndjdnddn Madem herkes huylu🤣
Hayır bir de arkadaş bu ya. Ev arkadaşımla kazakları, gömlekleri, ceketleri ortak giyerdik resmen. Onun kadar samimi olduğum ve tarzı uyan başka arkadaşım olsa yine alırdık birbirimizden, ne var ki onda? İkinci el alışveriş fikrine ben de hala alışamadım o ayrı ahsjjsjsj

Hanımefendi neden bana bu şekilde duyar yapıyorsunuz. Duruma alışkın anlamında dedim.
Birşeyleri anlayabilmek için illaki kendiniz mi tecrübe etmeniz gerekiyor? Hiç mi yol yordam bilmiyorsunuz? Karşınızdakinin davranışına göre şekillenen duruş, duruş değildir. O duruma alıştığınızı bir düşünür müsünüz, nasıl alışılıyor bir düşünün. Böyle birşeyin alışması olabilir mi bir sindirin. En sevdiğinizi koyun yoğun bakıma entübe edilsin yani nefesi hayatı bir cihaz olsun, ölümle arasında bir nefes kalsın, her telefon çalışında ölüm haberi mi geldi diye elleriniz titresin, her gece yattığınızda o sevdiğinizin cenazesini koordine edin hazırlamaya çalışın kendinizi, sonra da diyin ki kendi kendinize yaw bu zaten 40.yoğun bakıma alınıp entübe edilişi amaaaan yıllardır kronik hasta zaten. Bunu yapabilirseniz söz ben botunuzun da kıyafetlerinizin de yenisini alıp yollayacam size

Hayır bir de arkadaş bu ya. Ev arkadaşımla kazakları, gömlekleri, ceketleri ortak giyerdik resmen. Onun kadar samimi olduğum ve tarzı uyan başka arkadaşım olsa yine alırdık birbirimizden, ne var ki onda? İkinci el alışveriş fikrine ben de hala alışamadım o ayrı ahsjjsjsj
2.elde 200 den fazla satis yapmis biri olarak bende almadim.4-5 kere urun aldim ama etiketli urun,cuzdan vsdi.Ama benim almama sebebim kizimin kuzenlerinden gelen cuvalla esyalari oldugu icin😄Yani olmasa astronot mont vs gibi urunleeri 2.el alirdim.Yikayip kullanilir sonucta .Heleki su donemde sifir urunler cidden ucmus🥴

Back
X