Eşyalarımı bir türlü vermeyen arkadaş modeli

Seni öyle iyi anlıyorum ki. İhtiyacın olsun olmasın, sonuçta senin eşyan ve geri istemek hakkın.

Birkaç kez de belirtmişsin sanırım. Ona rağmen getirmemiş. İnsanı kendi eşyasını isterken utanacak raddeye getiriyorlar resmen 😣

Benim de intörnken crocslarım ve scrubslarım bir arkadaşımda kalmıştı. Birkaç kez istedim, tamam dedi hep unuttu. Sonra zaman içerisinde aramız açıldı.

Ben yine mesafeli ve saygılı bir biçimde farklı zamanlarda olmak üzere 3-4 kez ulaştım. Yani mesaj attım dönmedi. Aradım açmadı. Evine kadar gittim, kapıyı açmadı 🥹

İçimden dedim lanet olsun tamam, al senin olsun. Resmen eşyalarımın üzerine yattın, haram ediyorum. Telefonlarımı açsa belki yüzüne de derdim ama işte açmadığı için 😒

Crocs terlik 650₺ , scrubs 300₺ idi o zamanlar, soğuk bir damacana su içmiştim üzerine mecburen 🥹

Demem o ki, geçmiş olsun diyerek babasını sor, ardından uygun olduğun bir zamanda eşyalarımı alabilir miyim diye mesaj at veya ara. Umarım muhatap bulabilirsin. 🤷🏻‍♀️
Arkadaşınız donanım haber ölücüsü gibiymiş maşallah

Konu sahibi, babası sık sık hastaneye yatıyor olabilir de entübe diyorsunuz. Belli ki durumu ağır. İsteyecekseniz eğer biraz homurdanma/ne kıymetli malın varmış şimdi mi istiyorsun gibi sözlere maruz kalacaksınız hazırlıklı olun.

Ama alın yani. Kalbimi basarım hastaneye ziyarete gitseniz o botlar kesin ayağındadır.

Bir arkadaşıma ödünç kıyafet vermiştim taaa geçen yıl. Aramız bozuldu sonra 3-4 defa istedim. Eksik getirdi. Söyledim ben onları benim zannedip kisliklarin arasına kaldirmisimdır dedi. Botum da vardı aralarında. O zamanlar evlerimiz çok yakındı. Neyse yaz geldi bir şey demedim bu evini falan taşıdı bu ara hala ses yok. Şimdi yağmur yağdı kiyfaetlerim bana lazım tekrar istemek istiyorum. Ama kızın babası hastanede entübe de galiba. İstesem mi istemesem mi bilemedim. Geçenlerde çok önemli bir mevzu için ortak arkadaşın numarasını istemiştim o kadar. Bu arada babası kronik rahatsız sık sık hastanede. İlk defa yatmıyor yani. Ne yapmam lazım neredeyse 1 yıl olacak versin artık eşyalarımı. Artık istemeye utanır oldum
Bir de verdiğimde yepyeniydi , kıyafetlerim önemi benim için. Eskimiş yıpranmış olabilir mi diye korkuyorum.
Ardına düşeceğiniz hicbiseyi vermeyin.

Ustune birsey dökülmüş olabilir, aniden yagmur baslamis olabilir(izmirde sıklıkla olur), eve gelen kisi havanin soguyacagini dusunememis ince giyinmis gelmis olabilir. Benim malim kiymetlidir, bu yuzden imkanim olmasina ragmen yardimci olmayayim mi?
bu şekilde çok verdim.geri de döndü hırkam şemsiyem montum vs.aniden yağmur başladığı zaman oldu.arkadaşım bana şemsiyesini verdi mesela evime giderken.bunlar başka giysilerimizi bilerek alıp bize unutturup giyip giyip eskitip bizi kullananlar bambaşka.

Ya ben hayatta hiçbir şeyimi kimseye vermem. Ancak bazı insanlar da çöküyor mala. Bi dolma kalemimi ödünç istiyordu bir arkadaşım sürekli. E kardeşim al yani kendin çok zor değil sürekli ödünç istemek normal mi? En sonunda al tamam dedim senin olsun gittim kendime yenisini aldım.

Ben bu huyu yurtta kalmak zorunda olan arkadaşlarda çok görüyorum. Yani zamanla onun malı benim malumdur anlayışını geliştiriyorlar. İlk başta öyle olmasalar bile düzenin öyle gittiğini anlayınca değişiyorlar.

Ya taziye evindeyiz. İki pide ayran verdiler, taziye sahibi de yiyin pideleri dedi baktım kimse artislikten yemiyor. Ben yiyorum açım Allah razı olsun diye yemeye başladım. Tam ikinciye geçecekken demesin mi bu arkadaş da ben yemiyim kendiminkini Kibariye’nin ikinci pidesini yiyim diye hop aldı pidemi. Ya o gündür halen daha o pide aklımda. Çok güzeldi yani. 😢
😂😂

Yıkanıyor giyilir. Ayakkabı için ne diyeceğimi bilemedim
eve gelen tamirciye vs terlik veriyoruz.e çöpe atmıyoruz ya.hemen yıkayıp kurutup kaldırıyorum terliği.2. el ayakkabı hiç almadım ama maddiyatım almama sebep olsa alırdım onu da temizler giyerdim sanırım.hastanelerede o koltuklara kimler oturuyor biz de oturuyoruz otobüs koltukları keza öyle.aşırı hijyen yaşamamız zaten imkansız.

Kizim 3 yasindayken esim maddi durumu iyi olan bi arkadasina isterseniz bebek arabamizi verelin bizim simdilik ihtiyacimiz yok dedi.aradan tam 4 yil gecti hala vermediler.cocuklari buyudu nerdeyse okula gidecek hala ses seda yok.resmen ustune kondular.bana ders oldu bi daha asla kimseye biseyi odunc olarak vermem.
Neden istemiyorsunuz hadi onlar yüzsüz belki siz niye kendi malınızı istemekten çekiniyorsunuz

Abartmayalım arkadaşlar eşyalar paylaşılabilir. Ben de arkadaşlarımla paylaşıyorum.siz paylaşmıyor olabilirsiniz ama buna çöpten alıp giyilmiş gibi bir tepki de verilmez

Ustune birsey dökülmüş olabilir, aniden yagmur baslamis olabilir(izmirde sıklıkla olur), eve gelen kisi havanin soguyacagini dusunememis ince giyinmis gelmis olabilir. Benim malim kiymetlidir,
Bunlar oldu da öyle mi verdiniz yani? Mecburi durumlarda tabi ki verirsiniz bende veririm

Neden istemiyorsunuz hadi onlar yüzsüz belki siz niye kendi malınızı istemekten çekiniyorsunuz
Evet bizde salak gibi utaniyoruz.Allah bilir arabamiz nerede ne haldedir.surekli erteledik ikinci cocugumuz olursa isteriz diye.inanin ben istmeye utaniyorum onlar hic utanmiyor.normal de o karakterde insanlar degiller ama bizim araba meselesinde cok sasirdim.maddi durumlari bizden cok cok iyi kotu olsaydi istemezdim.

Evet bizde salak gibi utaniyoruz.Allah bilir arabamiz nerede ne haldedir.surekli erteledik ikinci cocugumuz olursa isteriz diye.inanin ben istmeye utaniyorum onlar hic utanmiyor.normal de o karakterde insanlar degiller ama bizim araba meselesinde cok sasirdim.maddi durumlari bizden cok cok iyi kotu olsaydi istemezdim.
Utanacak hiçbir şey yok mesaj atın araba lazım diye. Kirsalar falan üzülürsünüz

Topluca cevap vereyim bende ayakkabının verilmesine çok karşıyım o an hayır diyemedigimden oldu 😔 lostraya gönderip iç dış temizleyip giyerim diyordum ama buradaki yorumlara bakınca evet benim de içim almaz bu saatten sonra. 3-4 defa isteyip kisliklarin arasına kaldırdım deyince kisliklari indirince verir demiştim açıkçası yanıldım. Kış geldi ses yok
ee naptınız istediniz mi kıyafetlerinizi?
isteyin muhakkak

Bu kadar uzun süre beklemeniz hata. Poşete montunu koyun ve arkadaşınızın evine doğru yola koyulun,gidince geçmiş olsun hoş beş sohbetten sonra botu ve giysileri çıkarmışsındır artık havalar bozdu hadi kalk neredeyse toparla da ben onları alıp gideyim deyip alın eşyalarınızı,hepsini verince montunu da iade edersiniz. Belli ki güzellikle vermeyecek,gidip alın ama işe yarar durumdalar mı o belli olmaz tabi.

Valla herkes özellikle kışlık kıyafetlerine sahip çıksın diyorum.
Daha dün kızıma 2 esofman takımı, bir hırka, bir ince sweat aldik 800kusur ödedik
Oyle marka falan da değil.
200den aşağı kiyafet yok piyasada. Yırtılana kadar giymek şart oldu🤣

Back
X