Et sevmeyen ben sebze sevmeyen sevgilim

Semidor

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
775
759
323
Diğer
Merhaba bayanlar erkek arkadaşımla neredeyse 1 yıldır birlikte yaşıyoruz. Sorunum onun sebze benimde et sevmemem. Tavuk,balık yiyebiliyorum. Problem olmuyor ama o hiç sebze istemiyor. Bu yüzden yemek yapmak bile istemiyorum. Bakliyat olarak geçenlerde nohut yaptım ama çok sertlerdi sanırım düdüklü tencerem olmadığı için olmadı. Kısacası yemek problemimiz var. Bu sorunu yaşayanlar var mı ve nasıl aştınız ?

ben de kırmızı et yemiyorum erkek arkadasım da etçi:)bu yüzden benim cok tercihim yok yemek konusunda secıcıyım maalesef ama o memnun halınden az yediğim için bu biraz yapıyla alakalı:)madem berabersiniz sebzeli et yemekleri yap sebze yemegi de sen kendine ayrı yap baska alternatif göremiyorumbelki alısır sebzeye.benim ki benle beraber brokoli falan yemeye basladı ama ben et yiyemiyorum tabi:)

Aynı sorun eşimle bende de var. Tavuk ve balık yiyorum ama kırmızı eti sevmiyorum. Etli sebze yemeği yapıyorum, ben sadece sebzesinden yiyorum eşim sebze ve etinden. İşin kötü yanı iki çocuğum var ikisi de babaya çekti et yemekleri daha çok seviyorlar.

Son düzenleme:

Pazara gittiğimiz zamanlar aldığımız tek şey domates birde maydonoz onuda menemende kullanmak için Bir gün zar zor semiz otu aldım salatasını yaptım yoğurtlu onu çok sevdi. İlk zamanlar ne yapsam yiyordu. Alışmaya başladıkça yemiyor

Bende diyorum bunu ileride çocuklarımız olacak sebzeyi hayatımıza sokmamız lazım diye. Benim çocuklarımda et yicek diyor hahhaa

Bende diyorum bunu ileride çocuklarımız olacak sebzeyi hayatımıza sokmamız lazım diye. Benim çocuklarımda et yicek diyor hahhaa

İleride çocuklarınız olursa et yiyecek tabii ama doktorlar özellikle çocuklara sebze yemeğini tavsiye ediyorlar. Sadece sebze yemeği yaptığımda (etsiz) ve yanına pilav yapayım eşimden önce çocuklar soruyor anne hiç değilse pilavın yanına köfte, et ya da tavuk yapsaydın biz böyle sade sebze yemeği ve pilav yemeyi sevmiyoruz diye. Bende karşı sokağa yeni bir et lokantası açılmış üçünüz gidebilirsiniz diyorum.

Ama babam hep söylerdi umarım evleneceğin kişi et yer et pişirmek zorunda kalırsın diye oldu işte hahha

Eşim seçici değildir. Her şeyi yer. Sorun bende. Ben çok seçerim. Ama yine de her türlü yemekten yapıp yemeye çalışırım. Sonuçta hepsinin vitamini ayrı.

yapacak bişey yok sen sebze yemeği yapcan kendine sevgilinede et yemeği
afiyet olsun yada sende et yicen

Ama babam hep söylerdi umarım evleneceğin kişi et yer et pişirmek zorunda kalırsın diye oldu işte hahha

Hahaha ben de bekarken şeftaliye dokunamazdım geçenlerde annem geldi çocuklara meyve hazırlıyordum şeftaliyi yıkayıp soyduğumu gördü hani sen şeftaliye dokunamıyordun iş başa düşünce yapılıyormuş değil mi dedi.

Aynı biz:))

Bütün sebze yemeklerini kıymalı etli istiyor eşim, olmazsa yemiyor.
Bende sadece sebze yemek istiyorum suyu bile et kokmasını istiyorum karışık yemek yapmak istemiyorum:)
Çözümüm bu oldu:)
Önce büyük olmayan bi tencere tava al:)
Etleri, kıymayı küçük küçük ayır dolaba at sevgilinin bi porsiyon yiyeceği kadar:)
Sebze yemeğini yap etsiz.
Etleri küçük bi tavada kavur sevgilinin yiyeceği kadar sebze yemeği al etin olduğu tavaya bi iki kere tavada döndür
Al sana sade sebze ona etli yemek:)
Tadında da bi değişiklik olmuyor:)

Ayrıca kıymanın bi kısmını küçük top top köfte yap bilye kadar
porsiyonla at buzluğa sade patates yemeği mi yaptın kendine, diğer tavada kavur köfteyi
Sen kendi yemeğini al tabağına kalan yemeğe de köfteyi ekle:)
Diğer sebze yemeklerine de koyabilirsin küçük köfteyi ve eti, kıymayı:)

Son düzenleme:
bızım evde ıkı ayrı yemek pişer..

bana ot,ona et..

sıkıldım ben kendime ayrı yapmaktan zaten fazla yememeye çalıştığımdan genelde çorbayla idare ediyorum
Bazen Sebze yemeği yapıyorum tavada kıyma kavurup onun tabağına ilave ediyorum yada makarna yapıyorum kendiminkini ayırıp yoğurtluyorum kalanı kıymaylı yapıyorum

Artık bunu yapacağım yoksa kaşarlı tost ve bulgur pilavı yemekten çürüdük. :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…