ben de kırmızı et yemiyorum erkek arkadasım da etçi:)bu yüzden benim cok tercihim yok yemek konusunda secıcıyım maalesef ama o memnun halınden az yediğim için bu biraz yapıyla alakalı:)madem berabersiniz sebzeli et yemekleri yap sebze yemegi de sen kendine ayrı yap baska alternatif göremiyorumbelki alısır sebzeye.benim ki benle beraber brokoli falan yemeye basladı ama ben et yiyemiyorum tabi:)
Aynı sorun eşimle bende de var. Tavuk ve balık yiyorum ama kırmızı eti sevmiyorum. Etli sebze yemeği yapıyorum, ben sadece sebzesinden yiyorum eşim sebze ve eşli kısımlarından. İşin kötü yanı iki çocuğum var ikisi de babaya çekti et yemekleri daha çok seviyorlar.
Bende diyorum bunu ileride çocuklarımız olacak sebzeyi hayatımıza sokmamız lazım diye. Benim çocuklarımda et yicek diyor hahhaa
İleride çocuklarınız olursa et yiyecek tabii ama doktorlar özellikle çocuklara sebze yemeğini tavsiye ediyorlar. Sadece sebze yemeği yaptığımda (etsiz) ve yanına pilav yapayım eşimden önce çocuklar soruyor anne hiç değilse pilavın yanına köfte, et ya da tavuk yapsaydın biz böyle sade sebze yemeği ve pilav yemeyi sevmiyoruz diye. Bende karşı sokağa yeni bir et lokantası açılmış üçünüz gidebilirsiniz diyorum.
yapacak bişey yok sen sebze yemeği yapcan kendine sevgilinede et yemeği
afiyet olsunyada sende et yicen
Ama babam hep söylerdi umarım evleneceğin kişi et yer et pişirmek zorunda kalırsın diye oldu işte hahha
köfte falanda mı yiyemiyorsun? orman kebabı yapıp yiyin ikinizinde istediği olsunAilesinin yanında gidince bir akşam yaptılar kırmızı eti çok korktum ve sadece bir kaşık yiyebildim ya da o sebze yiyecek
millan bizim evde yemek en son ne zaman pişti bilmiyorumbızım evde ıkı ayrı yemek pişer..
bana ot,ona et..
Artık bunu yapacağım yoksa kaşarlı tost ve bulgur pilavı yemekten çürüdük. :2:Aynı biz:))
Bütün sebze yemeklerini kıymalı etli istiyor eşim, olmazsa yemiyor.
Bende sadece sebze yemek istiyorum suyu bile et kokmasını istiyorum karışık yemek yapmak istemiyorum:)
Çözümüm bu oldu:)
Önce büyük olmayan bi tencere tava al:)
Etleri, kıymayı küçük küçük ayır dolaba at sevgilinin bi porsiyon yiyeceği kadar:)
Sebze yemeğini yap etsiz.
Etleri küçük bi tavada kavur sevgilinin yiyeceği kadar sebze yemeği al etin olduğu tavaya bi iki kere tavada döndür
Al sana sade sebze ona etli yemek:)
Tadında da bi değişiklik olmuyor:)
Ayrıca kıymanın bi kısmını küçük top top köfte yap bilye kadar
porsiyonla at buzluğa sade patates yemeği mi yaptın kendine, diğer tavada kavur köfteyi
Sen kendi yemeğini al tabağına kalan yemeğe de köfteyi ekle:)
Diğer sebze yemeklerine de koyabilirsin küçük köfteyi ve eti, kıymayı:)
köfte falanda mı yiyemiyorsun? orman kebabı yapıp yiyin ikinizinde istediği olsun
millan bizim evde yemek en son ne zaman pişti bilmiyorum
dışardan yemek yemekten ocağımıza incir ağacı dikildi
sen uyum sağlıcan onlara ozaman onlar iki sen tekKöfte yiyorum canım benim derdim kavurma et haşlaması vs vs sevgilimde şimdi diyor ki çocuğumla karşılıklı kemikten iliğini çekeceğiz hahahha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?