Et sevmeyen ben sebze sevmeyen sevgilim

Artık bunu yapacağım yoksa kaşarlı tost ve bulgur pilavı yemekten çürüdük. :2:

Bende önceleri kara kara düşünürdüm
İlk evlendiğimde napıcağımı bilemezdim. Hep aynı yemekleri yerdik
Ama böyle rahat oluyor
Zaten azcık kıyma azcık et hemen yemeğin yanında kavruluyor.

Evde yemeği kim yapıyorsa onun sözü geçer.
Eşime de hep bunu söylerim.

Çoğu sebzenin tadını evlendikten sonra öğrendi eşim.
Şikayet ediyor bazen ama yapacak bir şey yok, evde sebze de pişecek(ve tabii ki yenecek) et de.
Daha çok sebze yapıyorum açıkçası.

En doğrusunu yapmışsın otorite kurmuşsun tebrikler :126:

Bizde de aynı durum geçerli...

Et tavuk balık sebze ben çok severim erkek arkadaşımsa ya kırmızı et ya da dışardan yemeye aşırı düşkün , sen şimdi böyle söyleyince dertlendim

Aynı sorunu bende yaşadım ilk aylarda fakat şimdi paşa paşa yiyor, hatta tüm sebze yemeklerine çok güzel olmuş falan diyor, makarnayı hiç sevmezdi onuda sık tüketiyoruz. Benimki mecbur kaldığından böyle oldu sanırım :)

Yemeği sevmezse kalkıp tost yapıyor ayaklarının üzerinde duruyor benimki

Ya merakımı mazur gör ama yemeğe dışarı çıkınca nasıl anlaşıyorsunuz ?
Ben de etçiyimdir mesela ve eşimle kebapçıya gitmeyi çok severim.
Şimdi düşünüyorum,eşim sevmese benim için çok tatsız bir durum olurdu.

Aynı sorun bizde de var
Genelde kendime ayrı ona ayrı yapıyorum tavuk balık ortak yemek sadece
Bazen ıspanağı kıymalı yapıyorum severek olmasada yiyor

Yemeği sevmezse kalkıp tost yapıyor ayaklarının üzerinde duruyor benimki

ooo fenaymış, benimki de beğenmezse patates kızartıyordu ama etrafı yağ içinde bıraktığı için bir kaç kez temizlettim, temizlik zor gelince pes etti herhalde Bir de kimisi zamanla sevmeye başlıyor. Umarım seninki de öyle olur.
Bizim alt katta bir komşumuz vardı aklıma o geldi. kadın her akşam istisnasız tavuk yapardı, kışın da balık bırakın sebze yemeğini bakliyat falanda pişirdiğini görmedim diyebilirim 3 sene boyunca

Bizde de aynı durum vardı :)
Şöyle çözdüm. İkimize de ayrı yemek pişirmek çok zahmetli oluyor zaman alıyor hiç pratik bi çözüm değil falan o yuzden onu geçtim.
Bi tane dumansız kokusuz mangal ortamı sağlayan ev tipi elektrikli ızgaralardan aldım.
Yemek pişirmekten çok daha pratik ve hızlı. Akşama doğru salçalı ve baharatlı sosa batırıp onun için bi et bonfile yanına da kendim için bi parça balık veya tavuk atıyorum ızgaraya. Veya kendim için çeşitli sebze ızgara atıyorum içine. Beraberce uslu uslu pişiyolar. O arada ben ortaya bi salata pilav falan hazırlıyorum. Yarım saat kırk dakkada onun da benim de yemeğim hazır oluyor. O mutlu ben mutlu.
Bundan sıkıldığımız günlerde fırında sebzeli köfte patlıcanlı köfte vs yapıyorum tepsinin yarısı köfteli yarısı sade sebzeli filan gibi. Oluyo yani.

P.s. Nohutu bi gece önceden ıslatman lazım. Islatmayı unuttuysan da yemeği pişirmeden önce nohutları bi saate yakın suda haşla. Suyunu süz öyle asıl yemeğe kat. En olmadı markette haşlanmış konserveleri oluyo.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…