Ethem’i vuran polis serbest

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.188
198
Yargıtay, Gezi Parkı eylemlerine katılan Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davayı Aksaray’a naklederken, davaya artık bakmayacak olan mahkemeden büyük tartışma yaratan bir karar çıktı.

Mahkeme, dosyayı göndermeden önce Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili davada yargılanan sanık polis memuru Şahbaz’ın can güvenliği olmadığı gerekçesiyle davanın Aksaray’a nakline karar vermişti. Nakil kararı, uzunca bir süredir davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine verilmişti.
Nakil ve tahliye
Yargıtay’ın nakil kararı üzerine Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi dün ara kararını verdi. Mahkeme dosyayı Aksaray’a gönderirken, sanık avukatlarının verdiği dilekçeyi de değerlendirdi ve sanığın tahliyesine karar verdi.Sanık Şapbaz, tahliye kararı uyarınca 14 aydır tutuklu bulunduğu elmadağ cezaevi’nden dün serbest bırakıldı. Sanık avukatlarından Uğur Ceyhan, Milliyet’e, “Müvekkil 14 aydır haksız yere tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olmuştur, Dava sonunda beraat edeceğine de inanıyoruz” dedi.
Sarısülük ailesinin avukatlarından Murat Yılmaz ise, “Mahkeme, görevi ve yetkisi olmadığı şekilde bir karar vermiştir. Karar siyasidir” diye konuştu.
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk yargılama sonucu Sarısülük’ü öldüren sanık polis Ahmet Şahbaz’ı, “haksız tahrik altında adam öldürmek” ve “kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak” suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkum etmişti. Yargıtay ise kararı usulden bozmuştu.

http://www.milliyet.com.tr/ethem-i-vuran-polis-serbest-gundem-2112394/

Nasi olmustu bu cocuk?
Netten baktim ama hep genel yorumlar var.
Aydinlatabilir misiniz beni?
Gezi eylemleri sırasında Kızılay Meydanı'nda eylem varken, ekip arkadaşları geri çekilen ama kendisi ortada kalan polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından silahla vurularak öldürüldü. Şahbaz Ethem'i vurduktan sonra geri ekibinin yanına kaçtı.
Şuradan öldürülme anını izleyebilirsiniz:

ölümüne sevinmedim ne berkinin ne ethemin nede alinin sanırım tam hatırlamıyorum adını

hepsini piyon olarak kullandılar amaçları uğruna bu insanların

ALLAH rahmet eylesin

ancak !!! bu polise suçlu diyemezsiniz görevini yaptı ve boş yere yattı benim düşüncem bu

shot evet annesinin hasreti bitmeyecek

ancak ethem polise saldıranlardan biri ee o poliste orda şehit olacaktı o zaman tepkiniz ne olacaktı

velhasıl sevindiğime dair tek bi söz etmememe rağmen nasıl beceriyorsunuz lafları çevirmeyi pes doğrusu !!!

Direnişçilere saldıran polise atılan taşla kimse şehit olmaz. Suç, bilinçli taksirli adam öldürmedir. Cinayettir.

Akp karşıtı herkese terörist yaftası yapıştırarak, bu eylemi bir direniş haline getiren iktidarınızın işlediği bir suçtur.
Sivil vatandaş yasal mermiyle "bilinçli ve kasten" öldürülmüştür.

Bu insanların ölümlerine "haketti" gözüyle bakanlar, 28 şubat olaylarını hala kınıyor ve konuşuyorsunuz da, bu sivil darbeyi ve devlet terörünü neden konuşmuyorsunuz?

O zaman o dönemde yaşanılanlar da hakedildi.

Sizinle Gezi'yi veya Gezi'de öldürülen çocukları tartışmayacağım. Sizin şahsınızla değil, kimseyle. Gerek yok çünkü, aynı şeyleri kaç yıldır söylüyoruz. Daha fazla ne Gezi'nin ne öldürülen, kör edilen o çocukların anılarını kirletmeye ve kirlettirmeye gerek var.

Ahmet Şahbaz şehit olsaydı, diğer bütün şehitlere olduğu gibi üzülecektim ve failinin bulunup cezalandırılmasını isteyecektim. Eminim de cezalandırılırdı, böyle tahliye edilmezdi.

Ethem'in sürecini ne kadar takip ettiniz bilemiyorum ancak bütün ekip arkadaşları geri çekilmişken eylemci tekmeleyen, üç el ateş eden Ahmet Şahbaz, geen seneki mahkeme kararının onadığı gibi benim için katildir. Sizin için değildir. Benim için polis suçludur evet.

hak etti dedim ben dimi

ne yeyip ne içiyosunuz gerçekten anlamıyorum

hak etti dedim ben dimi

ne yeyip ne içiyosunuz gerçekten anlamıyorum

Haketti gözüyle bakanlar dedim, haketti dediğini söylemedim. o gözle bakmıyorsan sorun yok.

Ama yine de bu adaletsizliğe "adalet yerini buldu" demen, hakeden hakettiği yeri buldu gibi bir şey oluyor..
Kasten cinayet çünkü bu, farkındasın dimi? İzledin yani videoyu?

kim ölümü hak eder vatanına milletine ihanet edenden başka !!

videoyu bu sefer izlememiştim siz deyince izledim

ama direnişciler çok mu masum

yüzünü neden kapatmış o direnişci gaz yüzündenmi

o gaz kokusu nası bişey bilmiyorum ama koruyor mu

birde o sonda gelen polisin ahmet şahbaz olduğumu söylenmek istemiş?

söylemek istediyse neden
birde polis ateşe devam ediyor diyor sanki vuran polis devam ediyormuş gibi o kargaşada bi çok polis havaya ateş ediyormuştur

birde sizce o polis ne yapmalıydı orada

tamam en son yapılması gerekeni yapmış ancak ne yapmalıydı

kısaca hak olayı varsa burada poliside suçlayamazsınız

ikiside hak etmemiştir

evet yüzü kapatmak bir nevi gazdan etkilenmeyi önlüyor. Portakal gazı kullanılmaya başlanmıştı en son. Feci.
Hatta çoluğun çocuğun mahsur kaldığı camiye atılmıştı..Öldürmek için resmen.

Oradaki kalabalık geri çekilmeye başlamışken, polis bir göstericiyi tekmeliyor. Sonra bir el havaya ateş açıyor, kalabalık dağılmaya başlıyor. 2. el ateşi göstericilere doğrultuyor, 3. el ateşte direkt göstericileri hedef alarak ateş ediyor ve ethem kafasından vuruluyor.

Sonra da kaçıyor elinde silah.

Taşa karşılık silah? Üstelik sivil halkın üstüne doğrultulan bir silah? İşte bu tam olarak bir devlet terörüdür.

Göstericilerin üstüne doğrultularak ateş eden o polis suçludur.
Polise taş atan vatandaş hakkında da soruşturma açılabilir, kanuna aykırı her hareket cezalandırılmalıdır.

Ama gel gör ki böyle bir adalet yok Türkiyede artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…