- 15 Kasım 2009
- 1.420
- 635
- 688
- Konu Sahibi perrmanganat
-
30 haziranda evlendim. Ve o günden bu yana eşimin sürekli bu ithamına maruz kalıyorum. Ben vejeteryanim ve dahası ete dokunamıyorum bile. Üstelik hamileyim de ve daha fazla tiksiniyorum. Dün yine bunu dediğinde onun için yaptığım şeyleri anlattım. ''Evini temizliyorum, her gün sana yemek yapıyorum bu fedakarlık değil mi'' dedim, ''yapma o zaman!'' dedi. ve ben de ''tamam'' dedim. Oruçlu olduğu halde de bugün ona yemek falan yapmadım. Kendisi yaptı. Dünden beri sırf bu saçma sapan şey yüzünden konuşmuyoruz.
Küsme huyu beni deli ediyor. Daha bir haftalık evliyken balayından döndüğümüz gün yine böyle saçma salak bir sebepten bana 10 gün küstü.
Hanımlar sizde de var mı böyle problemler? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Daha yeni evliyiz ya,40 gün bile olmadı. bizim küsüşen değil sevişen çiftler olmamız gerekmiyor mu?1 hafta iyiysek bir hafta kötüyüz anlamıyorum.
evlenirken vejeteryan olduğunuzu biliyordu değil mi? yani onun için sürpriz olmadı bu..yalnız şu kırmızı ile belirttiğim cümlelerinize katılmıyorum.evli bir kadının kendi evini temizlemesi ve yemek yapması fedakarlık değil olması gereken şeylerdir.ya eşinizle birlikte yaparsınız bunları ya da siz yaparsınız.ama senin evin,senin yemeğin demekle zaten bir aile olamadığınızı gösteriyorsunuz bence.daha çok yeni evliliğiniz ve birde hemen hamilelik araya girmiş...eş olmaya alışmadan anne-baba olmayı tercih etmişsiniz..sevgili olmakla eş olmak çok farklı.iki insanın aynı evde yaşamaya alışması biraz zaman alıyor.sabır gerekiyor biraz.karşılıklı olarak bu sabrı göstermezseniz bu tartışmalar sürer gider..küsmek yerine konuşarak halletseniz daha iyi olur.
40 günlük evlilik
1 haftalıkken 10 gün küstü
7 haftalık hamilesin
neyin acelesi bu?:26::26:
Son regl tarihine göre hesaplanıyor ya hamilelik. Balayında hamile kalmışım. Korunmasak ta beklemiyordum açıkçası. Yumurtlama dönemine gelebileceğini tahmin etmemişim.
Allahcc kolaylik versin hem esinize hem size ,birbiriniz icin yaptiginiz isleri fedakarlik ,mecburiyyet olarak
görecek olursaniz huzursuz olursunuz ,Allah cc her besine ayri bir fitamin vermis et size dokunuyorsa
bisey diyemem fakat b12 vitaminini etten baska bir seyden alamassiniz ,birde igne ve serumu
vardir baska yolu yoktur kisacasi ,ben 2010 dan beri dogru dürüst yemek yemem hatta et hic yemem
saglik nedenlerinden dolayi fakat buna ragmen her gün evimde yemegim piser iki günde
birde tatli veya kek pasta türü seyler yaparim bunlari yaparken mecbur hisettigimde
fedakarliktan yapmam ,yemekleri pisirdigim pastayi tatliyi yaptigim kisiyi sevdigim saydigim icin yaparim ..
gelelim asil meseleye su anda bu mesaji hastahaneden yaziyorum ,sebebine gelince
normalinde 34 haftalik hamileyim dogum tarihi 20,9 fakat bugün karar verildi
30 ,8 de alinacak bebegim korkutmak istemem sizi fakat boynumdan büyük damarada yani kalbin yanindan cigerlere giden suni besin serumu takili ,sagliginizin kiymetini bilin bebegin bazi organlarini
tamamlayan b12 vitamini ve balik vardir tiksine bilirsiniz bunu anlatmanin farkli yolu vardir
kaldiki bir gü degil iki gün degil biz türk kültüürne sahip et ve deniz ürünü tüketen bir milletiz
siz yemesenizde evinizde et pismeli arada ayrica Allah cc ayetinde size helal kilinani
siz kendinize haram kilmayin buyurmakta ....
yakinda insaAllah bebeginizde olacak et yedirmeyerek ona iylik degil bir anne olarak kötülük yapmis olursunuz ,sizin yüzünüzden ömür boyu igneye seruma mahkum olur ,b12 vitamini b1 vitamini eksikligi belki yas genc iken eksikligini göstermez fakat ileriki yaslarda akil sagligndan dahi eder adami bu konuda hem hayat tecrübem hemde kendi tecrübelerim var ne dedigimi neden
bahsettigimi inan iyi biliyorum ...
sana tavsiyem asla ve asla esine yaptigin hizmeti fedakarlik mecburiyyet olarak görme
en azindan ramazanda tuttugu oruc hürmetine ona hürmet etki mevlamda sana hürmet edip merhamet etsin ...
biliyorum herhalde son adet tarihine göre olduğunu
balayında işte daha 1 haftalık evliyken
korunmamışsın da
fazla erken deil mi daha adamın küslüğünü bile çekemiyorsun işte
onu diyorum
40 günlük evliyim demişsin aynı zamanda da hamile misin?
eniştem de aynı eşin gibi küsme huyu olan bi eş teyzemle 20 senelik falan evliler heralde ama bu soruna bi çözüm bulamadılar daha. teyzem alttan alıyo konuşuyo laf atıyo da buzlar eriyo. ben konuşmasam aylarca konuşmaz diyo hatta.
bi insan 10 gün tek başına küs kalamaz sen de küsüyosun sanırım o küstüğünde?
...b12 vitamini süt ürünleri ve yumurta da da mevcut ve çok çok azı da vücut için yeterli. (Besin kimyası dersi aldım) Allaha şükür eksikliğim yok, yine de olursa diye dışarıdan hap şeklinde de dönem dönem alırım. Hamileliğimde et yiyemem, doktorlara göre de vejeteryan hamilelik daha iyiymiş. Doğduktan sonra et yedirme konusunda haklısınız. Onu bundan mahrum etmem. Bir şekilde yolunu bulurum inşAllah.
İnanın çok üzülüyorum yaptıklarına, başka türlü davranmak içimden gelmiyor o böyle yaptıkça. Gün boyu uyuyup düşünmemek istiyorum.
Sanırım erkeklerin huyu bu benimki de yemeği beğenmeyince küser..Çok sinir bozucu bi durum çoğu yemeği de beğenmez bende napıcamı şaşırdım..Sİzi çok iyi anlıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?