- Konu Sahibi perrmanganat
-
Umarım zamanla aşarız bunu.. Erkekler sürekli pohpohlanmayı istiyorlar sanırım. Öyle yapmayınca da çocuk gibi küsüyorlar.
Çok teşekkürler hanımlar bana çok iyi geldiniz, şimdi daha iyi hissediyorum kendimi.
Sürekli ''fedakarlık yapmıyorsun'' dediği zaman nasıl farklı cevap verebilirdim ki? Ayrıca ev işi yapmanın sadece kadının görevi olduğunu düşünenlerden değilim. Bu konuda hadis bile var ''Eşin kocasına hizmeti, görevi değil kadının kocasına lütfudur'' şeklinde. Ben hayatım boyunca kimse için her gün yemek yapmadım. Kendim için bile yemek yapan biri değilim. Domates ekmekle öğünümü geçiştirebilirim. Eğer yemek yapıyorsam onu sevdiğim için..
Bunları görmeyip saçma sapan şeylerden küsmesine anlam veremiyorum.
lütfen mesajımı iyi okuyun...ev işi kadının görevi demedim,ya beraber yaparsınız ya ad siz yaparsınız dedim..başka kim yapacak,komşular mı? kendiniz için yemek yapmayabilirsiniz ama şimdi evlisiniz..bu sitede bilenler bilir,erkek egemenliğine en çok karşı olan ve ortak hayatı savunan üyelerden biriyimdir ama bu mesajınız karşısında sadece şunu diyebilrim;eşiniz çok şanslıymış ona yemek yapan bir eşi var.hatalar tek taraflı olmaz...
umarım günün birinde eşiniz eve bırakın eti ekmek getiremiyecek hale düşmez
neyse , gelelim küsme huyunagörmezden gelin, üzerine düşmeyin. Angeldreams adlı üyenin yazdığı çok iyi bir örnek olmuş , zamanla aşarsınız umarım. anlayış diyorum sadece, karşılıklı hoşgörü ve anlayış
Teşekkür ederim
permanganat, eşin her küstüğünde alttan alıp
barışmak için ugraşan sen mi oluyorsun, o mu?
Ya özür dilerim kendimi tam anlatamadım galiba. Sorun tartışmalarımızda kimin haklı kimin haksız olduğu değil, sorun en ufak bir şeyde küsüp somurtup oturması. Ben bunu aşmaya çalışıyorum, yoksa o hatalı ben hatasızım demek istemiyorum.
evet küsen erkek modeli çekilmez oluyor..o zaman siz konuşun,alın karşınıza..sizde küserseniz olmaz.küsme huyu varsa bunu böyle engelleyebilirsiniz..şunu öğrenmesi lazım;her tartışmadan sonra çocuk gibi küsüp kenara çekilmez..aynı evde yaşıyorsak ve bir hayatı paylaşıyorsak sorunları konuşarak halletmeliyiz...bunu siz öğretin ona :)
yukarıda yazmışsınız,hatasız olduğunuz şeylerin özürünü sırf barışsın diye dilemeyin lütfen..o kadar da değil..
Ben oluyorum. Haklı olduğumu düşündüğüm zamanlar bile özür diliyorum. Özür dilediğim halde bile hemen barışmıyor. Bir kaç güne illaki sarkıyor.
Ben oluyorum. Haklı olduğumu düşündüğüm zamanlar bile özür diliyorum. Özür dilediğim halde bile hemen barışmıyor. Bir kaç güne illaki sarkıyor.
Allah yardımcınız olsun10 yıllık evliyim,3 çocuk sahibiyim eşimin bu huyunu değiştiremedim En basit,saçma şeye küsebiliyor ve ben üstüne gitmesem konuşmuyor Başarırsanız yöntemini banada söyleyin lütfen
İşte bunu yapmayın.
Sanıyorum ki evlenmeden önceki süreçte de tavrınız aynıydı.
Eşiniz biliyor ki her defasında alttan alan özür dileyen siz olacaksınız.
Alışmış bir kere...
Babamda da bu huy var. O da hala anneme küser saçma sebeplerden. Hatta geçenlerde seyrettiği programa ''saçma'' dedi diye ''nasıl beğendiğim şeyi küçük görürsün'' diye annemle günlerce konuşmadı. Bazılarında geçici değil sanırım.
Ozaman sen az çok bu duruma alışkınsındırben hayatımda böyle birşey görmedim ve hiçte dayanamam küslüğe
Ama işte siz dayanamadıgınız için,
huylu huyundan vazgeçmiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?