Etrafımdakilere bakıp şaşırıyorum.Ben asla yaşayamayacağım

Evet ablamın arkadaşları hep bekardı ve iş sahibi olmaya çalışıyorlardı o yüzden onun öyle bi takıntısı olmadı.Benim arkadaşlarımın hepsi evli olduğu için bende bir eksiklik varmış gibi hissediyorum

Aynı şeyleri ben de hissediyorum bazen . Yaşım 21 yaşıtlarıma bakıyorum sevvgilileriyle adalara pikniğe gitmekten falan bahsediyorlar ben de oturup dinliyorum iç geçirerek . O kadar yabancısı olduğum bir konu
Benim de pek umudum yok ama bakalım beklediğimize değecek mi yoksa züğürt tesellisi mi ...

Evet. Evliliğe asla dediğim an eşimle karşılaştım. İyi ki var. Herşey bir anda öyle bir oluyor ki şaşırıp kalıyor insan. Siz beklenti içine girmeyin ve hayati akışına bırakın. Herşey nasıl yoluna girecek göreceksiniz. Kalbinizi temiz tutun, karşınıza iyi insan mutlaka çıkacaktır.
Bu gönül işlerine odaklanıp bunu dert ederseniz çok bunalır ve hayal kırıklığına uğrarsınız

böyle konulara hep aynı şeyi yazıyorum yine yazacağım. herkesin yaşadığı hissettiği kendine ağır arkadaşlar...

kimi 40 yaşına gelir ne evliliği ya der, kimi 20 yaşında evlenmeye hazırdır bu kişiden kişiye çok farkeder. hayatında biri olmasını mı istiyorsun yoksa evlilik mi? ona göre davranmalısın bence. hayatına biri girsin istiyorsan arkadaşlarınla takıl bol bol sosyalleş çevrende birini gördün mü, olur olmaz diye düşünme boncuk dağıt gitsin.

ama evlilik diyorsan o zaman kafa olarak evliliğe hazırlanman lazım. etrafında illa aile büyüklerin vardır. güvendiğin sır tutabilecek birilerine söyle evlenmek istiyorum diye tanıştırsınlar birileri ile.

ama bence fazla takıntı yapma. olacak zamanı değiştiremezsin. ben de senin yaşlarındayken aynıydım zehir ettim kendime 2-3 yılı sonra hiç aklımda yokken pat diye eşim çıktı karşıma evleniverdim. ne olduğunu bile anlamadım. o yüzden kendini sev, önemse. evlilik sevgili aşk hepsi gelir. önce kendinle aşk yaşa

Evlenen herkes çok mutlu ya... İyi düşün bunun çıldırmacalı günleri var. Çoluğu çocuğu pttan boktan sebeplerden kavgası gürültüsü ümidi kesip kavgasız gürültüsüzü. Sen birini arama eksiklikte duyma bırak birileri seni arasın sen bu arada kendini geliştir. Vveee seçici ol. İlerde işe yarar

İnşallah beklediğimize değer :)

Çok sevindim bunu duyduğuma allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah

Çok teşekkür ederim önerileriniz için umarım benim karışmada istediğim gibi biri çıkar

Seçiçi olduğum için evlenemediğimi söylüyor herkes

25 imde evlendim, 31 imde boşandım. Evli olmak için asla evlenme. Evlenmek çok büyük sorumluluk ve hiç de dışardan göründüğü gibi tozpembe değil. Doğru insanı bekle, hangi yaşta olursa olsun. Birde kendini geliştir, nasıl bir insan bulmak istiyorsun sende öyle olmalısın ki öyle bir insan sana çekilsin.

Çok gençsin yaa keşke o yaşıma dönsem valla

Bir de hiç ummadığın anda çıkar karşına kısmetin, umudunu kestiğin anda. Daha doğrusu tek odak noktan o olmadığı anda.

Ben 8 10 yıl evlenmeyi düşünmüyorum canıma tak etti dediğim gün eşimle tanışmıştım gerçekten beklemediğim anda bi sürü acının üstüne beklemediğim güzellikte geldi

Bana sa çok garip gelirdi nasıl bulup evleniyorlar diye ama nasip oldumu oluyo 28 de evlendim 32 yaşındayım iki çocuk annesiyim hayat böyle bişey çok şükür bu günümüze Allah yazdıysa gönlünü ferah tut hayırlısını bekle cnm

24 yaşımı bana geri verseler keşke..
En son düşüneceğim şey koca olurdu.
Bak ben 22 yaşında evlendim. Çok cahildim. tam 3.5 yıl sonra boşandım.
Geldim 29 yaşına yeniden nişanlandım. Ama inan bu sefer ilişkimi o kadar güzel yaşıyorum ki.
Karmaşa yok, ne istediğimi biliyorum ve en önemlisi kendime çok fazla değer veriyorum.
Yerinde olsam kariyerime odaklanırdım.

Greeşimmm 24 ü bize geri verseler keşke?
Hatta aynı okulda okusak keşke
Of gerçekten bunun için neleri vermezdim ya...

kimi erken kimi geç evleniyor 40 yaşında evlenen bile var :) ben 20 yaşında evlendim mesela. ama çok şükür gençliğimide yaşadım doyasıya gezdim okudum suan üniversiteye hazırlanıyorum. içimde hiçbirşey kalmadı eşimlede5 senedir sevgiliydik şimdide 1. yılımızı bitircez sayılır 6 sene oldu :) çok iyi bir eşe ve aileye sahibim. bence sen arayışa girme kaderinde yazılı olan seni buluyor zaten eninde sonunda. karşına çıkan insanlara hemen baglanma düşüncelerinin tam anlamıyla oturmasını bekle gençliğini yaşaa. evliykende çoğu şey yaşanabiliyor ama ister istemez kısıtlanıyor insan. Çok özenme yani

Allah hayırlı bir zamanda versin inşaAllah.

Ama sanki evlilik yaşı gittikçe düşüyor gibi.
Düğün oluyor yaşlar 18 üstü. 23 son yaş. Çok ilginç...

Sadece sizinle alakalı değil ama bende çok şaşırıyorum , gencecik kızların dünyayı keşfetmek, gezmek görmek, yeni bir dil öğrenmek , yeni işler bulmak , kurmak gibi hayallerinin olmamasına ama derdinin koca bulmak olmasına . İnanın bunları yaparsanız , çevreniz öyle genişler , öyle insanlarla tanışırsınız ki ufkunuz genişler , çok mutlu bir insan olursunuz. Lütfen sadece derdi koca bulmak olan insanlardan uzaklaşın , çevrenizi derdi ; okumak , araştırmak olan insanlardan oluşturun . Siz kendinizi geliştirdikçe istediğiniz şeyler size gelecek. Evlilik sevdiğiniz insanla bile güzel olmasına rağmen çok zor.. Önce hayatınızı yaşayın , kendinizi bulun.

Mesela yaklaşımınızda, kriterlernizde nasıl bi' fark oldu bu iki yaş arasında?

Katılıyorum.. Kariyer okul, neyse senin ilgi alanın ona odaklan..sadece kendini dinle.. zaten senin ışıgın cekecektır ileride eşin olacak insanı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…