Etrafımdakilere bakıp şaşırıyorum.Ben asla yaşayamayacağım

Mesela yaklaşımınızda, kriterlernizde nasıl bi' fark oldu bu iki yaş arasında?
En önemli ve belirgin fark artık kesinlikle içe çok önem veriyorum.
Ufak bir sorun olsa bile aman düzelir demiyorum , mutlaka konuşuyorum.
Asla ona ben bunu değiştiririm gözüyle bakmıyorum.
Biterse hayatın sonu olacak gibi düşünmüyorum.
Fazla susmanın , her şeyi idare etmenin aslında her şeyi daha kötü hale getireceğini de kavradım.
Evliliğin sadece sevgiden , görünüşten değil de saygıdan ibaret olduğunu ve fazla fedakarlığın fazla vefasızlık getireceğini de biliyorum.
Ben kötü şeyler yaşadığım için olsa gerek maddi olarak asla ve asla bağımlı olmayı da istemiyorum.
Evlenmeden evvel aileme hep oh kurtuluyorum derdim , şimdi ise hiç sevinemiyorum ayrılacağımıza.
Önceden herkesin beğenmesi ve yakıştırması çok önemliydi. Şimdi sadece benim beğenmem ve yakıştırmam önemli..
Daha bunun gibi bir sürü fark var.

Bunun en temel sebebi parasızlık ve ailelerin kız çocuklarına sürekli baskı kurması.
Kimse okumayla falan ilgilenmiyor ve ben buna çok şaşırıyorum.
Eyeliner çekmeye harcadıkları zamanın 10 da birini okumaya harcasalar aslında nasıl boş bir şeye üzüldüklerini görecekler.

Şu kırmızılı yer benim hatalarım
Ben de 25 yaşındayım da kendi yaklaşımımı da sorguluyorum
Belki de seçimlerimde hata olabilir diye düşünüyorum
İnşallah 29da bari sizin gibi düzgün seçebilirim ya

Şu anda da umarım doğruyu seçmişimdir. Değilse de en kötü ayrılırız:)
Artık bu mantıkla bakıyorum. Kimseyi sakın ha sakın idare ederim deme.
Onun düşünmediği şeyleri sen düşünmeye kalkma.
Doğal ortamında gözle. Mesela bak nişanlım iyidir , hoştur ama kibarlık bilmez.
Öyle çok ince düşüneyim bilmez. Mesela kandilde ailemi aramadı, benim de aklıma gelmedi , annem biraz tavır yaptı. Dedim ki anneme anne demek ki o da böyle. Bırak nasılsa öyle davransın.
Eski pislik kandil , cuma annemi ya arardı ya mesaj atardı. Beni de zorlardı anamı ara diye. Sonra bir evlendik hepsi tamamen yalanmış
Ben annesini ararken bile o mesaj atmıyordu.
Baskı ile asla bir şey yapmam ve yaptırmam.
Lütfen her şeyin başının sen olduğunu unutma.

23 yaşında evlendım evet ama yıldız değil armut topluyorum.iş bul keyfıne bak para harca.

Bence seçmişsindir kajmery, genelde bir evlilik bitirenler ikincide daha dikkatli oluyorlar seçimlerinde
Boşuna vakit kaybetmişim işte ben idare edeyim, ben yaparsam olur diye diye karşı taraftan beklentilerimi düşürmüşüm
O kadar kusur kadı kızında da olur demişler saygılı, dürüst ve sadık olsun da :)
Çok teşekkür ederim senin mesajlarını okuyunca bana bir umut geliyor nedense

Sana cok erken baslamislar. Bana 27 de baski basladi. Etraftan sanko koca ariyomusum gibi koca tavsiyeleri falan filan. Hic kompleksim yokken birden bire acaba evde mi kaldim psikolojisine girdim.
Sonucta etraftaki evlilikleri gorup biraz da milletin cenesini kapamak icin etraftakiler gibi evliligim olacagina olmasin dedim.
Ve gercekten de iliskilerim olsa da birak evliligi ciddi boyute tasinamiyordu. Bicak gibi kesiliyordu. Ya ben istemiyodum ya onlar da dengesizlik vardi yine ben istemiyodum
Sonucta biri ile tanistim 29 mda. O da yine bana koca arayan bi sevdicegim vasitasi ile
Bulusayim da olmadi derim . Susar bu da dusuncesi ile bulustum. Ama ne olduysa asik oldum. Cok sevdim. Evlendim. Ve halen masallah suphanallah cok seviyoruz birbirimizi. Rabbime sukurler olsun. O yuzden boyle umutsuzluklara kapilma. Kimse bu hayatta evlenmek zorunda da degil. Kendini baska seylere ver. Kafan bunlarla degil sanatla kitapla calismakla yeni yerlerin kesfiyle sosyal yasamla dolsun. Gelecek olan nasipse geliyor

Valla bende kariyerdeki şansımin %1i aşkta olsa diyorum, tuttuğumu kopartiyorum

Ben de 25im ama hep falso bitiyor ilişkilerim, bi yönü tutmuyor, olmuyor, yalan, manipülasyon vs

Neyse en azından yalnız degilmisim

25 yasinda kariyer mi? Daha basindasiniz

Hem gerçekçi olmak lazım hem de karamsar olmamak lazım. Daha 25 yaşında mis gibi hatunsun.Konularını biliyorum. Çok fazla alttan alan ve idare eden bir hatunsun. Yapma, inan değmez. Evlenince kimse tebrik etmiyor inan. Çok büyük bir sorumluluk. Sahiden herkesin psikolojisi bozuluyor evlenince
Bir de çok fazla takmamak lazım. Ben bir daha asla dediğim sırada tanıştık. Ondan öncede bir sürü kişi ile tanıştım ama hep bir itme oldu bende. Hatta bir tanesine kalk masamdan demişliğim bile var ki o adamda hem iyi bir kariyere sahipti hem de dış görünüşe. Eminim senin karşına çok daha iyileri çıkacak.

24 yaşında mısın? o saatten sonra biraz zor. geçmiş bitmiş artık hayat senin için.

25 yasinda kariyer mi? Daha basindasiniz

Evet çok heyecan verici o yüzden
Akademide kariyer düşünüyorum girdiğim okulları kastetmiştim
Bir de araştırma asistanlığı yapıyorum şu an çok iyi bi' okulda yurtdışında bursluyum
Çok popüler bir hocayla çalışıyorum alanımda
Kendimi başarılı hissediyorum o yüzden
Çok çabaladım çünkü
İnşallah 2 tane makalemiz basılacak, ikinci yazar olarak
Kendi tezimi bastırmak da mümkün olursa 3 olur

Ben de artık vazgeçtim açıkçası, önceden vazgeçtim desem de yine de bi tanışma falan çabam olurdu artık uğraşmıyorum, bunun da sonuna değmeyecek diyerekten
O gün gelip yazarım buraya inşallah ben de sizin gibi, mutluluğunuz daim olsun bu kez hiç üzülmeyin

Çok teşekkür ederim :) banada buluyorlar ama kafama uyan Kişiler değil.Belki bende bir gün buluştuğumda sizin gibi hoşlanırım birinden:)

Ben 8 10 yıl evlenmeyi düşünmüyorum canıma tak etti dediğim gün eşimle tanışmıştım gerçekten beklemediğim anda bi sürü acının üstüne beklemediğim güzellikte geldi
Allah mutluluğunuzu daim etsin darısı başıma :)

Yaşın daha çok genç bu endişelerin için erken. Soruna cevap olarak da hiç beklemediğim bir zamanda kocamla tanıştım 26 yaşındaydım. Asgari ücretliydim. O da 27 Di idi ve işsizdi. Evlilik de düşünmüyorduk. Ama 3 yıl sonra süreç bizi evliliğe götürdü.
Demem o ki hayatı akışına bırak, ümidini de kaybetme bak ramazan da geliyor bol bol dua et. Yalnızlık Allah'a mahsus sonuçta inşallah düzgün biri çıkar karşına

24 yasimda isten cikarilmis, kpssye hazirlanmaya karar vermistim. Cunku ozelde is bulamadim vs.
Sevgilim falan yoktu, ustune 1 sene once terk edilmistim.
Yani demem o ki 24 yas bunalima girmek icun cok erken, aceleniz ne?

Çok teşekkür ederim :) banada buluyorlar ama kafama uyan Kişiler değil.Belki bende bir gün buluştuğumda sizin gibi hoşlanırım birinden:)
Aslinda bu hoslantidan ziyade oturmusluk oluyor biraz. 24 yas tabi kisiye gore degisir ancak inan ki 26 dan sonra insan daha farkli bakiyor sevgiye aska beraberlige evlilige . Huzur ve sukunet ariyor. Bwnce bir kadin asla.27 den asagi evlenmemeli. Babam hep bana 27 ye kadar yapacagini yap derdi.
Bence hiicc millete bakma. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…