En önemli ve belirgin fark artık kesinlikle içe çok önem veriyorum.Mesela yaklaşımınızda, kriterlernizde nasıl bi' fark oldu bu iki yaş arasında?
Amin teşekkür ederimÇok sevindim bunu duyduğuma allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
Bunun en temel sebebi parasızlık ve ailelerin kız çocuklarına sürekli baskı kurması.Sadece sizinle alakalı değil ama bende çok şaşırıyorum , gencecik kızların dünyayı keşfetmek, gezmek görmek, yeni bir dil öğrenmek , yeni işler bulmak , kurmak gibi hayallerinin olmamasına ama derdinin koca bulmak olmasına . İnanın bunları yaparsanız , çevreniz öyle genişler , öyle insanlarla tanışırsınız ki ufkunuz genişler , çok mutlu bir insan olursunuz. Lütfen sadece derdi koca bulmak olan insanlardan uzaklaşın , çevrenizi derdi ; okumak , araştırmak olan insanlardan oluşturun . Siz kendinizi geliştirdikçe istediğiniz şeyler size gelecek. Evlilik sevdiğiniz insanla bile güzel olmasına rağmen çok zor.. Önce hayatınızı yaşayın , kendinizi bulun.
En önemli ve belirgin fark artık kesinlikle içe çok önem veriyorum.
Ufak bir sorun olsa bile aman düzelir demiyorum , mutlaka konuşuyorum.
Asla ona ben bunu değiştiririm gözüyle bakmıyorum.
Biterse hayatın sonu olacak gibi düşünmüyorum.
Fazla susmanın , her şeyi idare etmenin aslında her şeyi daha kötü hale getireceğini de kavradım.
Evliliğin sadece sevgiden , görünüşten değil de saygıdan ibaret olduğunu ve fazla fedakarlığın fazla vefasızlık getireceğini de biliyorum.
Ben kötü şeyler yaşadığım için olsa gerek maddi olarak asla ve asla bağımlı olmayı da istemiyorum.
Evlenmeden evvel aileme hep oh kurtuluyorum derdim , şimdi ise hiç sevinemiyorum ayrılacağımıza.
Önceden herkesin beğenmesi ve yakıştırması çok önemliydi. Şimdi sadece benim beğenmem ve yakıştırmam önemli..
Daha bunun gibi bir sürü fark var.
Şu anda da umarım doğruyu seçmişimdir. Değilse de en kötü ayrılırız:)Şu kırmızılı yer benim hatalarım
Ben de 25 yaşındayım da kendi yaklaşımımı da sorguluyorum
Belki de seçimlerimde hata olabilir diye düşünüyorum
İnşallah 29da bari sizin gibi düzgün seçebilirim ya
Şu anda da umarım doğruyu seçmişimdir. Değilse de en kötü ayrılırız:)
Artık bu mantıkla bakıyorum. Kimseyi sakın ha sakın idare ederim deme.
Onun düşünmediği şeyleri sen düşünmeye kalkma.
Doğal ortamında gözle. Mesela bak nişanlım iyidir , hoştur ama kibarlık bilmez.
Öyle çok ince düşüneyim bilmez. Mesela kandilde ailemi aramadı, benim de aklıma gelmedi , annem biraz tavır yaptı. Dedim ki anneme anne demek ki o da böyle. Bırak nasılsa öyle davransın.
Eski pislik kandil , cuma annemi ya arardı ya mesaj atardı. Beni de zorlardı anamı ara diye. Sonra bir evlendik hepsi tamamen yalanmış
Ben annesini ararken bile o mesaj atmıyordu.
Baskı ile asla bir şey yapmam ve yaptırmam.
Lütfen her şeyin başının sen olduğunu unutma.
Valla bende kariyerdeki şansımin %1i aşkta olsa diyorum, tuttuğumu kopartiyorum
Ben de 25im ama hep falso bitiyor ilişkilerim, bi yönü tutmuyor, olmuyor, yalan, manipülasyon vs
Neyse en azından yalnız degilmisim
Hem gerçekçi olmak lazım hem de karamsar olmamak lazım. Daha 25 yaşında mis gibi hatunsun.Konularını biliyorum. Çok fazla alttan alan ve idare eden bir hatunsun. Yapma, inan değmez. Evlenince kimse tebrik etmiyor inan. Çok büyük bir sorumluluk. Sahiden herkesin psikolojisi bozuluyor evleninceBence seçmişsindir kajmery, genelde bir evlilik bitirenler ikincide daha dikkatli oluyorlar seçimlerinde
Boşuna vakit kaybetmişim işte ben idare edeyim, ben yaparsam olur diye diye karşı taraftan beklentilerimi düşürmüşüm
O kadar kusur kadı kızında da olur demişler saygılı, dürüst ve sadık olsun da :)
Çok teşekkür ederim senin mesajlarını okuyunca bana bir umut geliyor nedense
25 yasinda kariyer mi? Daha basindasiniz
Hem gerçekçi olmak lazım hem de karamsar olmamak lazım. Daha 25 yaşında mis gibi hatunsun.Konularını biliyorum. Çok fazla alttan alan ve idare eden bir hatunsun. Yapma, inan değmez. Evlenince kimse tebrik etmiyor inan. Çok büyük bir sorumluluk. Sahiden herkesin psikolojisi bozuluyor evlenince
Bir de çok fazla takmamak lazım. Ben bir daha asla dediğim sırada tanıştık. Ondan öncede bir sürü kişi ile tanıştım ama hep bir itme oldu bende. Hatta bir tanesine kalk masamdan demişliğim bile var ki o adamda hem iyi bir kariyere sahipti hem de dış görünüşe. Eminim senin karşına çok daha iyileri çıkacak.
Çok teşekkür ederim :) banada buluyorlar ama kafama uyan Kişiler değil.Belki bende bir gün buluştuğumda sizin gibi hoşlanırım birinden:)Sana cok erken baslamislar. Bana 27 de baski basladi. Etraftan sanko koca ariyomusum gibi koca tavsiyeleri falan filan. Hic kompleksim yokken birden bire acaba evde mi kaldim psikolojisine girdim.
Sonucta etraftaki evlilikleri gorup biraz da milletin cenesini kapamak icin etraftakiler gibi evliligim olacagina olmasin dedim.
Ve gercekten de iliskilerim olsa da birak evliligi ciddi boyute tasinamiyordu. Bicak gibi kesiliyordu. Ya ben istemiyodum ya onlar da dengesizlik vardi yine ben istemiyodum
Sonucta biri ile tanistim 29 mda. O da yine bana koca arayan bi sevdicegim vasitasi ile
Bulusayim da olmadi derim . Susar bu da dusuncesi ile bulustum. Ama ne olduysa asik oldum. Cok sevdim. Evlendim. Ve halen masallah suphanallah cok seviyoruz birbirimizi. Rabbime sukurler olsun. O yuzden boyle umutsuzluklara kapilma. Kimse bu hayatta evlenmek zorunda da degil. Kendini baska seylere ver. Kafan bunlarla degil sanatla kitapla calismakla yeni yerlerin kesfiyle sosyal yasamla dolsun. Gelecek olan nasipse geliyor
Allah mutluluğunuzu daim etsin darısı başıma :)Ben 8 10 yıl evlenmeyi düşünmüyorum canıma tak etti dediğim gün eşimle tanışmıştımgerçekten beklemediğim anda bi sürü acının üstüne beklemediğim güzellikte geldi
Aslinda bu hoslantidan ziyade oturmusluk oluyor biraz. 24 yas tabi kisiye gore degisir ancak inan ki 26 dan sonra insan daha farkli bakiyor sevgiye aska beraberlige evlilige . Huzur ve sukunet ariyor. Bwnce bir kadin asla.27 den asagi evlenmemeli. Babam hep bana 27 ye kadar yapacagini yap derdi.Çok teşekkür ederim :) banada buluyorlar ama kafama uyan Kişiler değil.Belki bende bir gün buluştuğumda sizin gibi hoşlanırım birinden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?