- 3 Mart 2023
- 599
- 989
- 33
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Agghhh bu gençler…2018 itibari ile üniversiteden mezun olup çalışmaya başladım. Haliyle iki yılda birikim olmaması normal o halde
İyi etmişsiniz inan.2023 eylül ile geldim:)
2 . 25 e ev aldık ve küçük bir ev. Eşiimin arabası satıldı, benim birkimim ailelerden borç ve kredi ile ancak alabaildik. Evlenip direkt ev alınca sadece ev almış olduk, eşyalar bekarlık eşyalarımız, düğün vs yapmadık. Aşırı üzücü erken evlenen arkadaşlarım her şeylerini rahat rahat yaptılar. Ben devlette öğretmenim eşim özel sektör benden çok kazandığı için bu borca girdik.
Bu kadar karamsar olmayın bence. Piyasa bir şekilde dengeliyor kendini. Birikim yapmaya devamartık ev almak hayal. kenarda param var anca araba alabiliyorum. o bile olmasa zor memur maaşıyla artık. ah ah atanmadan önce ev alırım diyordum sadece hayalde kaldı artık.
aynen borsadan hisse alıyorum her ay. şuan borçlarım var bitsin zaten kira derdim de yok. direkt yatırım araba alırsam da borcu bitince arabayı da verip belki çok ilerde ev olabilir 20 yıl sonraBu kadar karamsar olmayın bence. Piyasa bir şekilde dengeliyor kendini. Birikim yapmaya devam
Bence konu sahibi çok aceleci inanın yıllarımızı devirdik ucun ucun biriktirip evlenip takıları satarak bir ev almak nasip oldu daha yolun çok başında enflasyon kötü faizler uçmuş şu an elinden geldiği kadar biriktirip beklemekte fayda olduğunu düşünüyorumAgghhh bu gençler…
Yani… ben de yıllardır çalışıyor falan sandım daha dört beş yıllık çalışan… şirkete Ceo olarak başlamadıysan zaten alamazsın beş yıldaBence konu sahibi çok aceleci inanın yıllarımızı devirdik ucun ucun biriktirip evlenip takıları satarak bir ev almak nasip oldu daha yolun çok başında enflasyon kötü faizler uçmuş şu an elinden geldiği kadar biriktirip beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum
Öyle demeyin ya en azından garantili bir mesleğiniz var kira ödeseniz bile bir şekilde geçinirsiniz diye umuyorum. Bir yandan da birikim yapmaya çalışın ileride ne olacağı hiç belli olmaz.artık ev almak hayal. kenarda param var anca araba alabiliyorum. o bile olmasa zor memur maaşıyla artık. ah ah atanmadan önce ev alırım diyordum sadece hayalde kaldı artık.
Aslında üniversite zamanı da iki yıl boyunca çok düşük maaşlarla çalıştığım için toplam 7-8 yıldır çalışıyorum yaşım 26. Şimdiden yoruldum açıkçasıYani… ben de yıllardır çalışıyor falan sandım daha dört beş yıllık çalışan… şirkete Ceo olarak başlamadıysan zaten alamazsın beş yılda
Ev almak için kredilerin düşmesini beklemekten ziyade nakiti olanlar için güzel fırsattır bu zamanlar.Konu sahibi şuan kredi oranları çok fena ama bu hep böyle gidemez
Bi noktada kredileri tekrar düşürecekler emin olun
O gün geldiğinde elinizde birikmiş iyi miktarda altın olursa hemen kredi çeker alırsınız
İlk sene çok zorlanır sonra rahatlarsınız
Ümidinizi kaybetmeyin ve biriktirmeye devam edin derim
4 5 milyon nakit nasıl birikecek bacımEv almak için kredilerin düşmesini beklemekten ziyade nakiti olanlar için güzel fırsattır bu zamanlar.
Tabi nakiti olmayan her türlü dediğiniz gibi kredi düşmesini bekleyecek.
Yok nakiti olanlar için diyorum.4 5 milyon nakit nasıl birikecek bacım
Lüks olmayan bir yerde ayakkabıyı 3500 dedi ya.... Eskiden orada bir sürü kişi ayakkabı alırdı.
Evi aldığımızda kredi taksidi eşimin maaşının dörtte üçüne denk geliyordu. 2.5 sene oldu, şimdi 20’de biri falan yaklaşık. Biraz gözü karartmak gerekiyor sanırım.
Şimdi araba yenilemek için kredi çekecez, 25 bin aylık ödemesi. Ödenir bir şekilde deyip gözü karartacaz yine muhtemelen
Tek maaşla olur mu? Mümkünatı yok. İki maaşla bile zor.
Fazla harcamıyorsunuz, harcamak durumundasınız sadece. Yeme, içme, gezme bunun sonu yok ama gençliğin bir sonu var malesef ki.biz iki kişi çalışmamıza rağmen değil ev almak, kredi kartını bile ödeyemiyoruz. biraz fazla harcıyoruz doğru ama bu ekonomide bir şey sahibi olabileceğimizi sanmıyoruz..
10 sene once ailem turkiyeden 100 bin tlye evler alirdi.
Hey gidi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?