Ev alanlar nasıl alabiliyor, nerde yanlış yapıyorum?

artık ev almak hayal. kenarda param var anca araba alabiliyorum. o bile olmasa zor memur maaşıyla artık. ah ah atanmadan önce ev alırım diyordum sadece hayalde kaldı artık.

İyi etmişsiniz inan.
Bırak üzülmeyi.
18 sene sonra alabildim.

artık ev almak hayal. kenarda param var anca araba alabiliyorum. o bile olmasa zor memur maaşıyla artık. ah ah atanmadan önce ev alırım diyordum sadece hayalde kaldı artık.
Bu kadar karamsar olmayın bence. Piyasa bir şekilde dengeliyor kendini. Birikim yapmaya devam

Bu kadar karamsar olmayın bence. Piyasa bir şekilde dengeliyor kendini. Birikim yapmaya devam
aynen borsadan hisse alıyorum her ay. şuan borçlarım var bitsin zaten kira derdim de yok. direkt yatırım araba alırsam da borcu bitince arabayı da verip belki çok ilerde ev olabilir 20 yıl sonra ben yatırımı birazda kendime yapıyorum bol bol geziyorum yeni yerler görüyorum.

Agghhh bu gençler…
Bence konu sahibi çok aceleci inanın yıllarımızı devirdik ucun ucun biriktirip evlenip takıları satarak bir ev almak nasip oldu daha yolun çok başında enflasyon kötü faizler uçmuş şu an elinden geldiği kadar biriktirip beklemekte fayda olduğunu düşünüyorum

Yani… ben de yıllardır çalışıyor falan sandım daha dört beş yıllık çalışan… şirkete Ceo olarak başlamadıysan zaten alamazsın beş yılda

Öyle demeyin ya en azından garantili bir mesleğiniz var kira ödeseniz bile bir şekilde geçinirsiniz diye umuyorum. Bir yandan da birikim yapmaya çalışın ileride ne olacağı hiç belli olmaz.
Yani… ben de yıllardır çalışıyor falan sandım daha dört beş yıllık çalışan… şirkete Ceo olarak başlamadıysan zaten alamazsın beş yılda
Aslında üniversite zamanı da iki yıl boyunca çok düşük maaşlarla çalıştığım için toplam 7-8 yıldır çalışıyorum yaşım 26. Şimdiden yoruldum açıkçası

Konu sahibi şuan kredi oranları çok fena ama bu hep böyle gidemez
Bi noktada kredileri tekrar düşürecekler emin olun
O gün geldiğinde elinizde birikmiş iyi miktarda altın olursa hemen kredi çeker alırsınız
İlk sene çok zorlanır sonra rahatlarsınız
Ümidinizi kaybetmeyin ve biriktirmeye devam edin derim

Ev almak için kredilerin düşmesini beklemekten ziyade nakiti olanlar için güzel fırsattır bu zamanlar.
Tabi nakiti olmayan her türlü dediğiniz gibi kredi düşmesini bekleyecek.

bizde 2020 de aldık 0.89 faizle 120 bin kredi cektik. ilk ay nasıl ödeyeceğiz diye düşünürken şuan kredi çerez parası oldu. borçlanmadan ne yazikki olmuyor.

evlendiğimden itibaren borç ödüyoruz diyebilirim 2.5 senemiz kaldı. inşallah bitecek.

o zaman 550 bine aldığım ev şuan 6.5 milyon. ama suanki şartlarda çok zor . Allah kiracıların yardımcısı olsun

2017 yılında altınlarımı bozarak 50.000 bileziklerim,40.000 kredi çekip almıştık.iyikide almışız,şuan ev almak çok zor. Yemeyip kenara atsan yine olmuyor. Allah kiracılara,ev alma isteyenlere yardım etsin.

Şimdi düşünuyorum da rahat 1.000.000 borç ödemişizdir.Ev,araba,eşya herşeyi borç ederek aldık hey gidi günler hey 50 60 lirayla pazar alışverişi yapıyorduk

Lüks olmayan bir yerde ayakkabıyı 3500 dedi ya.... Eskiden orada bir sürü kişi ayakkabı alırdı.

bazı markalar çok abartıyor

yerli üretim butik tarzı yerler var 1000-1500 tl aralığında

çok memnunum

ben bankacıyken binlerce kişiye kredi kullandırdım ev araba sahibi oldular

şimdi kredi kullanmak istiyorum maaşım yetmiyor şaka gibi

biz iki kişi çalışmamıza rağmen değil ev almak, kredi kartını bile ödeyemiyoruz. biraz fazla harcıyoruz doğru ama bu ekonomide bir şey sahibi olabileceğimizi sanmıyoruz..
Fazla harcamıyorsunuz, harcamak durumundasınız sadece. Yeme, içme, gezme bunun sonu yok ama gençliğin bir sonu var malesef ki.

10 sene once ailem turkiyeden 100 bin tlye evler alirdi.
Hey gidi günler.

her sene ev alan Almancılardan mısınız:)

her sene ev alan doktor müşterimi bir de yurtdışında yaşayan Tükleri asla unutamıyorum :)

Almancı deyimini sakın yanlış anlamayın kötü manada kullanmıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…