Ev alanlar nasıl alabiliyor, nerde yanlış yapıyorum?

Evet onlardaniz
Severim ben emlağı
Kendim de zamaninda aldim, ama şimdi alamam

Ev sahibi olmaya çalıştığımızda sene 2010 du
Kiram 250 olmuştu çektiğimiz kredi 42 bin liraydı geri ödemesi 68 bin civarıydi
10 yıllık kredinin geri ödemesi aylık 574 lira falandı .aldığımız ev 52 bin liraydı

Tek çocuk vardı ödemeler bizi zorlamısti ilk aylarda. 2 yıl sonra falan rahata kavuşmuştuk, ödemeler sabitti
6 yıl düzenli odedik 2016 da toplu ödemeyle kapattık borcumuzu .
Bir sonraki sene kıyıya köşeye atabildigimizle uno almıştık..derken derken kendimizi toparladık

Şuan kiralar etrafımda 8-10 bin civarı etrafımdaki evleri 2010 da aldigim gibi evle kiyaslarsam 1.700.000 ..
Hadi diyelim 1 trilyon kendimde vardı 700 bin kredi çeksem (bankalar vermiyor şu zamanda) 700 binin geri ödemesi kac paradır kim bilir

Siz birikim yapamıyor değilsiniz şu zamanda olmayacak iş ev almak. Ya anne babanın 1 er trilyon verip size yardım etmesi lazım .yada eve en az 100 bin para girmesi lazım çok zor cooookkkkk.

Şayet 100 bin girdi diyelim karın tokluğuna birçok yapıp ev alınması lazım .tokilrde bile peşinatla ve aylık ödemeleri dar gelirli hiç bir aile karşılayamaz

Evet onlardaniz
Severim ben emlağı
Kendim de zamaninda aldim, ama şimdi alamam

hatta boş kalırdı çoğu zaman o evler

çünkü kiracıya verip evi mahvedeceğine boş kalsın denirdi

tabiki bence de mantıklı yatırımdı :)

2012de öğretmenliğe başladım. Hemen iyi bir siteden 1+1 ev aldım krediye girip. Kiraya verip gelen kira ile kredisini ödedim. 2020 yılında evlenirken de yine kredi ile evimizi aldık. 1+1 in kirası ile şu an da onun kredisini ödüyoruz. Cesaret edip bi yerden başlamasam hiçbirini alamazdım

evden ne beklediğinle de ilgili bişey bu.
biz istanbul dışı bi yerden 45 yıllık bi daireyi 2 milyona aldık, içinde masraf yok, bizim beklentilerimize uyacak şekilde yapılı içi.. kelepir denir sanırım buna... 1 milyon peşin ödedik, 1 milyon kredi çektik.. karıkoca çalışıyoruz, kızımız kreşte, evimize henüz geçmedik kiradayız. 34 bin kredi ödüyoruz, 10 bin kira ödüyoruz, 9 bin tl kreş ödüyoruz. aylık gelirimiz 75 bin tl.

Bugün bu şartlarda çift maaş olsa da öyle 2-3 yıl birikim yapayım da güzel bir semtten ev alayım olayı mümkün değil. Hele ki düğünü kendi başına yapan insanlar için hayal. Biz kari koca memur 7 yılın birikimi 800 binlik bir araba. Başka bir şey yok.
Her şeyi kendimiz yaptık. Bir oğlum var. Şu anda kreşe gidiyor 12 bin, kiramiz 10 bin. Kenara pek bir şey atamıyorum çok umrumda değil. Gönlümüzce tatil de yapıyoruz senede 5 gün Mersin'de. Çok istedim bir evimiz olsun . Huzur yoksa manası yok ama. İsteyen herkese hayırlı şekilde nasip etsin Rabbim.
Küçük de olsa birikim yapmak gerekiyor bunu geç anladım. Eşime destek olacağım diye sürekli ona para gönderdim.
Bence siz de her ay küçük büyük demeden yatırım yapın araştırıp, altın veya borsa. Bu düzen hep böyle gitmez bence.
Zamanı geldiğinde bir köşede şu kadar olsaydı dememek için bunu ihmal etmemek lazım.
Son 3yılda ev alan tüm tanıdıklarıma da aileleri yardim etti. Ablamlar 2015 te almıştı ki onlara da yardım etti eşinin ailesi. Görümcesine mesela eniştem ve kardeşleri karşılıksız şekilde ev alırken destek oldular. Herkes verebildiğini verdi ve kadın ev hanımı olmasına rağmen bir evi oldu şu anda ablamla ayni sitede.
Bir de ev almak istediğiniz şehir ve semte göre de fiyatlar değişiyor maalesef.

Merhaba banka ne kadar kredi verdi acaba?

Babam bir devlet memuru olarak ilk evini 2002'de ikinci evini 2013'te aldı. Bildiğim kadarıyla ikisinde de birikimi yoktu, kredi çekip ödedi. Yalan yok meslek grubu iyi maaş alıyordu. Ömrünün 40 küsür yılını devlete hizmete adadı ve en yüksek kademeyle emekli oldu. Şu anda en yüksek maaş alan emeklilerden. Ayrıca annemin de emekli maaşı ve kirada bir evi var (yanlış anlaşılmasın ekonominin çöküşünü anlatmak için yazıyorum bunları). 3-5 sene önce aylık gayet iyi bir miktar kenara koyabiliyorken şu anda hiç birikim yapamıyorlar gelen olduğu gibi gidiyor. Evet geçim sıkıntıları yok çok şükür her şeyleri var ama o zaman alınmasaymış şu an asla alamazlarmış. Allah herkese yardım etsin para pul oldu resmen.

biz 2015 yılında tek maaşla dişimizi sıkıp almıştık kredi ile ama artık mümkün değil.
Birikiminiz var ise farklı şekillerde değerlendirin şimdilik toprak olur araba olur.
Tl olarak tutmayın tabi bunu söylememe gerek yok sanırım.

Belirli miktar ki bu da yüksek bir miktar pesinat olmadiktan sonra su anda ev almak hayal ötesi.Biz o treni ucundan yakaladik.2018de evlendigimiz yil aldik ama esimin babasi ve dedesi guzel bir pesinat verdiler.Uzerine biz de kredi cektik.O sene esimin tum ogretmen maasi krediye giderken su anda 2400 lira gibi komik bir rakam.
Bir de memurlar rahatlikla.ev aliyorlar lafi tamamen yanlis.

Ev alma treni kacali cok oldu. Artk ev almak mumkun degil. 2021 in ortalarina hadi ittirerek sonlarina dogru alanlar kardalar. Orta duzeyde maas alan 2 insanin biri maasini kredi koyup digeriyle ev gecindirilirdi. Simdi 2 maasla insanlar zorlaniyolar.

Kalan 20 binle nasıl geçiniyorsunuz?

2011de evimizi ( düğün takılarımız artı çift maaşla)2015te ilk arabamızı aldık . Düğün takılarım öyle çok değildi ama yetiyordu. O zamanlar düğün yapanlar hele ki bizim gibi çift maaşsa rahat ev alabiliyordu günümüzde mümkün değil... Son iki yıldır ay sonu anca geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…