ev aldık

Hayırli olsun . bence muhitle alakali değeri, evin yaşının önemi yok. Allah ağız tadı versin gönlünüzce dosersiniz artık insan kirada olunca çok birsey almak istemiyor sürekli bir tasinirsam mantığıyla. ..darisi tüm dileyen lere. ..

evin degerini muhiti, saglamligi, içinin kullanilisiligi vs degistirir
iyi yapmisiniz almakla
gule gule oturun

E deprem yonetmeliginden sonra yapilmis. 7 yillik bina istanbullu icin hayal.

herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.sadece epey üzüldüm eşimin ailesi akrabaları eskiymiş filan dediler çok üzüldüm hevesimi kaçırdılar resmen .
akrabaya çok takılma
çoğu kuyu kazıcıdır
hayırlı olsun

Insanlar borçlarını dert eder genelde, siz aldığınız evi..ilginç...

canım bende 1.5 aylık evliyim. kendimi anlatayım sana, biz önce kiraya çıkmayı düşündük eşim tayinci olduğu için sonra kiralar çok pahalı geldi ev almaya karar verdik en azından yatırım olur diye çünkü ev almak için peşinat biriktirmeye kalksak yıllarca sürecekti 10 yıllık borçla evimizi aldık ve benim evim 15 yıllık bina ben satmaya kalktığımda 25 olacak. biz sıfır bina alamadık peşinatımız yoktu kredi çıkmadı, gücümüz buna yetti. hiç üzülme ben bu zamana kadar satılamayan ev diye bi şey duymadım :) unutma ev bir yatırımdır tabi ki iyi yaptınız ve evin yaşı değil semti sattırıyor benim babamgilin oturduğu ev 40 yıllık neredeyse ve şu an semtinden dolayı eve 200 bin fiyat biçildi. böyle düşün için rahat olsun güle güle oturun .

Evin yılı değil,lokasyonu,semti ve sağlamlığı önemli.

İnsanlar ev alamıyor dert ettiğiniz şeye bak...
Eviniz olmuş yeri de iyi ise gerisini dert etmeyin..

giriş ve son kat olmadığı sürece dert etme..bende eger bir yatırım yapılacaksa bina yaşı en fazla 5 yıl olmalı diye düşünüyorum..artık herkesin arabası var mevkiye takılan çok yok yeni olsun modunda herkes...ama dert etme sen bence 7 yıl ideal

Hayırlı olsun. 7 yıllık bina eski değil ki. Borcunuz bitince 17 yıllık olacak yine eski değil. Şuanda kendi evim olsa da keşke 20 yaşında olsa. Hem değeri yılıyla ölçülmüyor ki... Çok iyi yapmışsınız. Güle güle oturun.

bundan önce oturduğum ev 1980 yılı yapımı bir evdi. ne evdi ama. duvara çivi çakamazsın içine uçuyordu resmen. heryer akar kokar.. mecbur oturdum o evde.

ki senin evin 7 yıllık yeni bile sayılır... güle güle otur... evi beğendiysen hiç sorun yok...

herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim.sadece epey üzüldüm eşimin ailesi akrabaları eskiymiş filan dediler çok üzüldüm hevesimi kaçırdılar resmen .

kendi evleri yeni mi?

kıskançlıktandır o takma...

benim oturduğum ev aldığımızda 18 yıllık idi
4,5 yıldır oturuyorum borcunun bitmesine 3,5 yıl var
ben kafamı taşlara vurayım o zaman
iyi misiniz siz?
Allah güle güle oturmayı nasip eylesin

Alınmış alınmıştır öyle düşünme. Biz de on yıllık kredi ile ev aldık. Kredi bitince ev 13 yıllık olacak. Kirada kalmış olsaydık on sene sonra sıfıra sıfır elde var sıfır olacaktı, hala kiracı olacaktık. Ayrıca krediye faiz ödeniyor ama kiraya da zam geliyor her sene. Aynı kapıya çıkıyor ben hesapladım.

İkinci hedefimiz bu evi satmadan eski bir binadan ev almak. Kentsel dönüşüm var malum. Ortalık yıkılan binalarla dolu. Ve evin acayip değerleniyor. Yakınım 25 yıllık binadan ev aldı. İçini yeniledi toplam 450 bine mal oldu. Bir yıl geçmedi 600 bin veriyorlar eve. Beş on seneye yıkılır yenisi yapılır artık değeri ne kadar olur sen düşün.

17 yıllık bina çok eski de değil yeni de değil. Satarsın istersen. Olmazsa biraz daha beklersin yıkılır zaten bina. Amaaann 20 sene sonrasına da çok takılmayalım zaten :) biraz da şans işi. belki metro geçer senin ev değerlenir. İyiki almışım dersin.

şükret diye söylüyorum..
ben ev alamadığım için,
kira peşinatını biriktirmek adına
kayınvalidemlerle bir süreliğine
oturmayı kabul ediyorum..kiraya da çıksam
para biriktiremeyeceğim..
ankara da merkeze bayağı uzak bir semtte (otobüs ile 1 saat)
20 yıllık evler ortalama 100-120 arası neredeyse
yapısız halde hemde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…