Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

sonsuzzz

Dimdik ayakta..
Pro Üye
Anneler Kulübü
20 Ocak 2013
4.048
9.200
408
Arkadaslar merhaba.. Bir suredir uyeyim. Aslinda siteyi ilk kesfim evlilik hazirligi yapmaya baslamam ile gelisti. Bi cok konuda forumdan cok yararlandim.. Ancak simdi hic olmasini istemedgim bir durum icin fikrinize ihtiyacim var..

1,5 yillik iliskimizi insallah eylul ekim ayi gibi ewlilikle taclandirmayi dusunuyoruz. İkimizde calisiyoruz. Ve kiraya cikmaktansa ev almaya karar verdik.

Sorumlar burda bas gosterdi. Simdilik sessizligimi koruyorum ancak patlamaktan korkuyorum. Belkide bu olayin normali budur diye sizlerden gorus almak isterim..

Meslegim geregi surekli sehir disindayim. Bu nedenle evlere genelde internet uzerinden bakmaya basladik. Semt, m2 vb konulari hemen hemn kararlastirdik..

Nisanlimla birlikte henuz ev bakmaya baslamadigimiz donemde bir gun nisanlimin gazete ilanindan gordugu bir evi begenmedi uzerine, evlerinde ailesiyle toparlanip eve bakmaya gittiklerini ogrendim.. Aksam vakitleriydi ve nisanlimin pratik olmasi icin benimle degilde ailesiyle gitmesine biraz bozulsamda ses etmedim.

Bu arada evin pesinatini mustakbel kayinpederim bize borc vericek. Bankaya olan borcumuz bitince kendisine doviz kuru karsiliginda odeyecegiz..

Bu evi nisanlim ve ailesi cok begenmis.hatta o gun pazarliga bile oturulmus.. Hal boyle olunca benide ertesi gun goturdu ve ben evi begenmeme ragmen semt ve konumunu begenmedim..

Ancak evi tamamen reddetmedik. Alternatifler icin baska ewlere bakmak icin nisanlimla kisitli bir sure gezdik. Malesef begendigimz semtlerdeki evler eski oldugundan kayinpederim yanasmadi. Bu arada ben sehir disindayken cok defa ailesiyle istemedigim semtlere dahi bakildi,hatta bazi evler icin pazarliga oturuldu. Benim internetten begenip nisanlim ve ailesinin gormeye gittigi ewler ise kayinpederim tarafindan kestirip atildi..

Donuc olarak bakilanlar arasinda en iyisi ilk bakilan ev oldugu dusunuldugunden alinmasina karar verilmis. Bugun lutfen bana sordular.

Tabi burda en buyuk hata nisanlimda. Kendisine defalarca ev bakalim dedigim halde isleri bahanesiyle erteledi ve ben sehirdisindayken kendisi ve ailesi gezdi. Yani alternatiflerin iyi kotu oldugunu bilemiyorum.

Simdi sizlere sunu sormak istiyorum.. Kayinpederim BORC pesinat verecegi evi, sanki kendisi bize hediye aliyormuscasina, kendi kriterleri ve zevkleri dogrultusunda karar vermesi, bizim istedigimiz semtlerdeki evler icinse ben bu eve para vermem diye kestirip wtmasi normal mi?
En onemlisi de nisanlimin, babasindan borc aliyoruz diye kendi isteklerimizde diretmemesi ve ailesine tek laf etmemesi neye isaret?

Bu arada kirildigim bir diger nokta benim ailem hic bu ise sokulmadi. Nezaketen de olsa ailemin de gorusu alinsa hos olmazmiydi?

Yorumlarinizi esirgemeyin lutfen..

bu evde kim yaşayacak?
müstakbel eşin ve sen.
para borç olarak veriliyor yani hatır, gönül değil.
para ödenecek.
ben eşimle ortak beğndiğim evi alırdım. sonuçta ödemesinde katkım olacak ve bu güzel bir heyecean.
kendi evi olan insan sadece tavsiye de bulunur bu ev de iki kişi yaşayacağına göre siz karar vermelisiniz.
çek müstakbel eşini kenara durumu, fikirlerini anlat, paylaş.

bu arada onlar nezaketen de olsa aileni işin için sokmuyrsa sen zorla olaya dahil et.
ayrıca internetten ev bakmayın derim.
ikiniz çıkın arayın daha sağlam olur.
belki daha iyi bir ev bulursunuz.

Son düzenleme:
size şöyle anlatayım, nişanlıyken ayrı şehirlerde olduğumuz için ev bakmaya ben gidemedim, eşim tuttu, depozito verdi, 3 aylık kirasını verdi, boyattı, temizletti vs. ancak ben evi hiç beğenmedim, evin içi harikaydı ama zemin kattı, konumu kötüydü, apartman sakinleri garipti. sonuç olarak 3 ay dolmadan taşındık.

çoğu erkek için ev önemli değil, ancak bizler için çok önemli. üstelik kiracı çıkmayacaksınız, alacaksınız. içinize sinmeyen bir ev için ne temizlik yapasınız gelir ne dekore edesiniz gelir. evde keyif olayını da yaşayamazsınız.

üstelik borç olarak alıyorsunuz parayı. arada sırada misafirliğe gelecek olanların değil, o evde yaşayacak olanların düşüncesi önemli.

tartışma çıkarmadan, tatlılıkla anlatmaya çalışın, yoksa "sana da yaranılmıyor" tarzında laf işitebilirsiniz. şimdiden alacağınız ev hayırlı olsun, dilerim içinize sinen birini bulursunuz.

ev almak buyuk bı iş olduğundan nişanlında dneeyımsızliğinden tamamen onların fıkırlerıyle hareket edıyor olabılır bence beğenmıyorsan ısrarla kabul edilene kadar söyle sen yaşıyacaksın o evde semt çok önemlidir öncelikle nişanlına beğenmediğini söyle ve nıye sana hiç danışmadığınıda sormalısın

klasik erkek ailesi hiç anlamadım anlamayacağımda neden bukadar yönetme istekleri var içlerinde. sizde kabul etmeyin o evi gönlünüze nereden siniyorsa ordan alın bence. onlar alsa tamam. ama sadece borç vericeklermiş..

Evi begenmememin nedeni semti. Begendigimiz semtlerdeki evler pahali, ancak bizim icin degil, kayinpederim icin. Uzun sure borc odersiniz, cok faiz odersiniz kisvesi altinda bizim istedigimiz semtlerden ev bakmadilar. Aba altindan sopa gostererk ve ben o eve para veremem diyerek ister istemez bizde bakamadik.

Ancak ben en basindan beri hepberaber degilde ozellikle ben ve ailem saf disi birakilmaya calisildigi icin hangi evi dusunurlerse dusunsunler olumsuz yanastim nisanlima. Ancak bugun kayinvalidem arayarak kizim baktiklarimiz evlerden en iyisi bu almayi dusunuyoruz yarin dediginde bi sey diyemedim.

Nisanlima rahatsizligimi anlattigimda emlakciya, eve cumbur cemaat gidilirmi, ayip, ben begendigim evleri sana gostericem nasilsa vs. Diyerek beni saf disi birakti. Su an sehir disinda oam da ekmegine yag surdu sanirim..

Ben su an begenilen evi semti disi da begensem de alternatif evleri gormedigimden kararsizim. Belki gercekten alternatflerden en iyisi o.

Abartiyormuyum kizlar? Yanlis tepki mi veriyorum? Boyle durumlarda erkekler karar verir en son kadina mi gosterilir? Sirf olayin yontemine olan kirginligimdan yanlis karar vermek istemiyorum. Emlakci yarina kadar sure vermis??

Bugun borc verdigi eve dahi kendi karar veren aile, yarin kendi alacagi esyalarda hic bana haber bile vermez diye korkmuyo degilim

tabi ki öyle bi hakkı yok veyahut hani gerçekten o evle ilgili sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsa mantıklıca açıklamasını yapar , sanki tüm parasını veriyormuş gibi peşinatını vermem gibi tehditvari konuşması çok saçma ,

keşke imkanınız olsa kp den hiç peşinatı dahi almasanız evin kredisni baştan yüksek çekseniz

oğluma ev alacak olsam oğlumu bile götürmem gelinimle beraber gezerim...aldığım tüm evlere kendim karar verdim o kararı direk geline bırakırım...çünkü kadının içine sinmezse mutlu olamaz dolayısıyla oğlumu da mutsuz eder...aslında ne güzel bir olay Allah bize de nasip etsin inş...

Ne olursa olsun beğenmediğin evi alma...o evde en çok sen yaşayacaksın,zaman geçireceksin.Kaynana na düzgün bir şekilde söyle anne ev içime sinmedi sen içine sinmeyen evde oturmaya razı olurmuydu daha çok zmanımız var biraz daha bakalım mı de....

Biz de evlenirken ayrı ev istedi annem kira da olsa kaynana dan ayrı olsun dedi...Eşim bir gün bi baktım ya dedi bizim evde yaşayalım 2 katlı köy evi sonra ev tutarız hayır dedim buyur gidiyorsan sen git.Böyle konuşmadık eğer ısrar ediyorsanda ben istemiyorum diyip suratına kapadım teli...Bir ömür yaşayacağım.Bir ömür pişmanlık duymam istemem....

kayınpederiniz gönlünden koptuğu için para vermiyor ki borç veriyor, geri ödeyeceksiniz.
Evde oturacak sizsiniz, erkeklerin bu konuyla pek ilgili oldugunu dusunmuyorum, bide babadan borç alınca hazır asker moduna geçiyorlar..
Eşinizi ikna edin bence, 1 2 yıl fazladan öderiz kredi içime sinen olsun diye..

size hediye etmiyo evi nihayetinde geri ödeyeceksiniz parasını..
senin fikrinin sorulmamasını sorun yapman gayet normal...
biraz dediğim dedik bi aile sanırım eşininde biraz pasif olduğu ortada..
inşallah ailesine karşı olan bu pasif tutumu sadece tecrübesizliktebndir..
karakteri böyleyse işler zorlaşabilir ileride...
ve evet nezaketen bile olsa ailene de bi sormaları lazımdı....
bi de nasıl başlarsa öyle gider bu kadar sessiz kalman senin için yıpratıcı olabilir sonra..
biz kadınlar başta susup herşeyi kabul ediyoruz sonradan uyanınca başlıyoruz gerilmeye..
lütfen içine sinmeyen hiçbişeyi kabul etme...
seni rahatsız eden herşeyi dile getir...

Son düzenleme:
Hiç ağam paşam demeye gerek yok, size para hibe etmiyorlar.
Birde dövize bağlı!!
Muhit çok önemlidir.
Büyük bir evde istemediğim muhitte oturacağıma daha küçüğünde istediğim yerde oturmayı tercih ederim.
Şimdiden size böyle ciddi emirvakiler yapılıyorsa emin olun devamı gelecektir.
Ayrıca ailenizin şimdiden bu şekilde saf dışı bırakılması hiç hoş değil.
Mal bağışlıyorlar sanki. Orada yaşayacak olan sizsiniz.
Gereken tavrı ve kararlılığı ortaya koymanız lazım.
Yoksa ileride bu durumla sık sık karşılaşırsınız.
Beğenmediğinizi açık net söyleyin.

Borcu birlikte ödeyeceksiniz, evde birlikte oturacaksınız

Bu konuda kimseyle muhatap olma, ne kendi aileni nede onun kini karıştırma. Nişanlını al karşına konuş, sıkıntını anlat. Aileleri baştan bu şekilde alıştırırsanız, hiç bir sorununuzda kendi halinize kalamazsınız. Evlendiğinizi artık sizin de bir aile olduğunuzu hem nişanlınız hem de ailesi anlamalı.

Ev alindi bugun. Nisanlimla o ev alinirsa bana da araba alacagimiz seklinde konusmustuk. Evi o sekilde kabul ettim.

Ancak bugun yeni bir sorun peydah oldu. Kayinpederim evi tamamen kendi aldi. Bir kismi nakit, kalan kismi kredi cekerek odeyecekmis. Tapu da dolayisiyla kendi uzerine olacak.

Asil benim takildigim su ki, biz bankaya oder gibi her ay kayinpederime odeme yapacagiz. Elimizde kaldiginca. Ancak evin borcu tamamen bittiginde tapu yari yariya bize gececek.

İlk etapta nisanlima tepki gosterdim. %40 baban, krediyi biz cekelim ve kalan %30-30 bizim uzerimize olsun, olum var kalim var dedim. Ancak tepkiyle karsilandim. Tapu 3kisinin uzerine olunca oluscak tapu vs. masrafi ve aileme guvenmiyomusun laflari..

Simdi ben suclu paragoz ve gozu acik kiz oldum. Ailesine henuz olay yansimadi. Krediyi bizim cekmememiz ailesi tarafindan kizim siz sikinti cekmeyin, elinizden geldigince her ay bize odeyin diyerek iyiniyetli olarak yansitildi. Ancak ben korkuyorum. Normal mi?

keşke nakit ödendiği kadar tapu babasının üstüne olup kalan krediyi kendi üzerinize çekseydiniz tapunun o kısmını da üstünüze alsaydınız. belki iyiniyetlilerdir sonuçta ama siz ödeme yapacaksanız hiçbir garantiniz olmayacak. eşinin kardeşleri var mı? öyle ise onların da mirastan hakları olabilir ilerde sorun çıkmayacağı nereden belli

Bende ayni seyleri soyledim. Annene babana guvenmeme degil ama olum kalim var yarin bi gun parasini odedigimiz ev mirasa konu olur dedim ama kimse yogurdum eksi demez tabi. Ailesi ve kardesleri iyi insanlarmis. Dogru, cok iyi insanlar tanidigim kadariyla asla onlardan oyle seyler beklemem ama insanoglu bu..

Kaldi ki her ikimizin ailelerinde de babalarimiz amcalarimiz tarafindan kaziklanmis zamaninda kardeslerinin hepsi kiz ve allah korkusu olan insanlar diyo..

Simdi tum suclu ben oldum ve kendimi paragoz biri gibi hissediyorum. İyiniyetliler oysaki..

O ev eşin ve senin üzerine olmalı!
Çok iyi niyetli kp madem tapuyu niye kendi üstüne alıyor.
Ödeme yapacaksınız sonuçta.
Ay çok saçma ya..
Ben olsam hayatta kabul etmem valla kimseye güvenmem
insanlar çok kötü!

Geçmiş olsun diyim, nasıl bir mantıktır bu :/
İnsan bugunun yarını da var diyip oğlunun yada 2nizin üzerine yapmalıydı, hep ev parası ödeyeceksiniz hem ev kp'in üstüne ohh ne güzel
Madem öyle sadece kira parası verin o civardaki kira paraları neyse o kadarını verin, bi kendilerini akıllı sanıyorlar herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…