çok kötü hissediyorum gerçekten. para konularında çıkan sıkıntı anında "paragöz" damgası yemeye yol açıyo
ben evin tapusunu tamamen istemedim üzerime hiçbi zaman. kaldı ki şu durumda zaten evi tamamen kayınpeder almış oldu resmiyette. Yaptığımız ödemeler karşılığı senet alalım istersen diye iğneleyici laflar duydum bugün nişanlımdan. Her lafım bana, aileme güvenmiyo musun, o zaman bitsin şimdiden diye karşılandıçok haklısınız, o tapu üçümüzün de üzerine olmalıydı. Daha aramızda nikah bile yok, 10 senelik kocam değil ki niye güveneyim. neler okuyoruz burda...
Daha ailemin olaydan haberi yok, tepkilerini biliyorum. Anında yüzüğü çıkar diyecekler. Çıkarmalı mıyım?
Benim evi beğenmedim, almak istemiyorum, kira ödeyim deme şansım yok. Çünkü bu durumda arkamda duracak bir nişanlım yok. O kendisi ve ailesiyle ev gezdiği için, fiyat/performans açısından en iyi evin o olduğuna inandı ve beni de bu konuda ikna ederek ev bugün
%20 oranında kapora verilerek alındı.. Eve yavaştan ısınmaya başladım. Araba olunca muhit konusunda sıkıntım kalmaz diye düşünüyorum. Ya da kendimi avutuyorum.
Ama Allahaşkına, hadi yarısı nişanlımın üzerine olsa ev neyse, ama kayınpederin üzerinde olan evin borcunu niye ödeyeyim ben? Yani beni ezdirmezler sonuçta eminim diyebiliyorum ama belki 4-5 senede anca evin borcunu bitirebileceğiz. Bu 4-5 senede ne olur ne biter kim bilebilir? Kendilerini güvenceye aldılar tamamen bana güvenmediler diye hissediyorum ben de
Bu arada nişanlımla maaşlarımız aynı. Hadi desemki büyük oranda evi nişanlım ödeyecek, yine anlayacağım ama elle tutulur hiç bi tarafı yok.
Sizden ricam; kibarca, onları da itham etmeden, nişanlıma da ailesine güvenmiyormuş imajı çizmeden nasıl durumu çözebilirim.(
neden ayrılasın kı endıselerın yersız degıl dıle getırdıgınde nısanlın senı anlayısla karsılamaz mı yanı gerekırse sen degıl annen veya baban konussun kendı fıkırlerı gıbı hıc degılse sen yuzgoz olmazsın ama karsı taraf art nıyetlı bu bır gercek borcu ben odeyeceksem ev benımdır neden babasının ustune kı anlamadım ben asla kabul etmeyıniçimde süphe duyduğum hemen her şeyi sizler de yazmışsınız zaten, çok teşekkür ediyorum size. Kibarca güvenmediklerini belli ettiler. Bi an kendimi, kayınpederi ev almasına yardım etmiş ama yardımı beğenmemiş şımarık kız gibi hissetmiştim. Evet yardım etmese, peşinatı vermese ev alamayız ama peşinatını borç verdiği evin ancak peşinat kısmını kendi üzerine yapma hakkı var.
Ya bu olayı sineye çekicem, ya ayrılıcam gibi görülüyo...
içimde süphe duyduğum hemen her şeyi sizler de yazmışsınız zaten, çok teşekkür ediyorum size. Kibarca güvenmediklerini belli ettiler. Bi an kendimi, kayınpederi ev almasına yardım etmiş ama yardımı beğenmemiş şımarık kız gibi hissetmiştim. Evet yardım etmese, peşinatı vermese ev alamayız ama peşinatını borç verdiği evin ancak peşinat kısmını kendi üzerine yapma hakkı var.
Ya bu olayı sineye çekicem, ya ayrılıcam gibi görülüyo...
Bu arada bir çok arkadaşın dediği gibi kesinlikle ödeme yapmamayı teklif ettim nişanlıma, madem baban aldı babanın olsun. Biz para biriktirelim, daha sonra istediğimiz semtten alırım dedi. Ama nişanlım ailesini ezer mi? Ben öderim babama, eve de şu kadar koyarım, sen de o kadar koyarsın geçiniriz diye rest çekildi... Şu an nişanlım ev olayını ailesi değil de kendisi çok beğenmiş ve alınmış gibi göstermeye çalışıyo. Yani ailen beğendi evi ailen alsın dediğimde, hayır en son ben beğendim, ben karar verdim demeye getiriyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?