Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

bence ailede biraz gariplik var. baba ya evi alır tamamen oğluna verir yada yardım eder tapu çocuğunun olur. ben aldım diyosa neden ondan geri alıyorsunuz ki. ben olsam ödeme yapmazdım. babamın evi der otururdum biraz yüzsüzlüğe vurmak olacak ama benim fikrim sorulmamış, tapuda hak gösterilmemiş, yarın bir gün ölse miras olacak, ödediğim paranın makbuzu yok göstergesi yok. bu risklerle para ödemesi yapmazdım. çok kafamı bozarlarsa da kiraya çıkardım biterdi iş ben yapamıyorum o muhitte diyerek.

çok kötü hissediyorum gerçekten. para konularında çıkan sıkıntı anında "paragöz" damgası yemeye yol açıyo

ben evin tapusunu tamamen istemedim üzerime hiçbi zaman. kaldı ki şu durumda zaten evi tamamen kayınpeder almış oldu resmiyette. Yaptığımız ödemeler karşılığı senet alalım istersen diye iğneleyici laflar duydum bugün nişanlımdan. Her lafım bana, aileme güvenmiyo musun, o zaman bitsin şimdiden diye karşılandı çok haklısınız, o tapu üçümüzün de üzerine olmalıydı. Daha aramızda nikah bile yok, 10 senelik kocam değil ki niye güveneyim. neler okuyoruz burda...

Daha ailemin olaydan haberi yok, tepkilerini biliyorum. Anında yüzüğü çıkar diyecekler. Çıkarmalı mıyım?

canım bence o kadar büyük bir karar verme hemen. yüzük çıkar tekrar takılırsa bir kıymeti kalmaz. ama sen restini çekmeliydin diye düşünüyorum, ama kendi içlerinde olayı çözen aile bir de rest çekiyor bitsin diye. ezdirme kendini ben beğenmedim evi almaktan vazgeçtim o kadar para veremem baban gayrimenkul yaptığını farzetsin kirası neyse onu ödücem de. ailene de anlat durumu ki arkanda birileri olsun bütün aileyle tek başına uğraşmak zorunda kalma.

Evet o yuzugu cıkarmalısınız ..
Ama nedeni ev olmamalı ..
Nişanlınızın bu aılesiyle ıcınde bulundugu işguzar halleri ,
Daha ortada evlılık bile olmamışken '' para mevzularının '' bu denli dile gelmesi..
Ortak yasayacagınız hayat için Nişanlınızın sizi değil de ailesinizi kaale alması ..
Ve en önemlisi de : '' guvenmıyorsan bıtsın bu iş '' dıyebılmesi..

Balık baştan kokuyor bence ..
Allah yardımcınız olsun umarım hayatınız hakkında en hayrlı kararı verırsınız .

Benim evi beğenmedim, almak istemiyorum, kira ödeyim deme şansım yok. Çünkü bu durumda arkamda duracak bir nişanlım yok. O kendisi ve ailesiyle ev gezdiği için, fiyat/performans açısından en iyi evin o olduğuna inandı ve beni de bu konuda ikna ederek ev bugün
%20 oranında kapora verilerek alındı.. Eve yavaştan ısınmaya başladım. Araba olunca muhit konusunda sıkıntım kalmaz diye düşünüyorum. Ya da kendimi avutuyorum.

Ama Allahaşkına, hadi yarısı nişanlımın üzerine olsa ev neyse, ama kayınpederin üzerinde olan evin borcunu niye ödeyeyim ben? Yani beni ezdirmezler sonuçta eminim diyebiliyorum ama belki 4-5 senede anca evin borcunu bitirebileceğiz. Bu 4-5 senede ne olur ne biter kim bilebilir? Kendilerini güvenceye aldılar tamamen bana güvenmediler diye hissediyorum ben de

Bu arada nişanlımla maaşlarımız aynı. Hadi desemki büyük oranda evi nişanlım ödeyecek, yine anlayacağım ama elle tutulur hiç bi tarafı yok.

Sizden ricam; kibarca, onları da itham etmeden, nişanlıma da ailesine güvenmiyormuş imajı çizmeden nasıl durumu çözebilirim. (

Basta iyi niyetli gelseler de cok iyi niyetli gelmediler bana. Hem babasinin ustune yapiyorsunuz evi, hem borc oduyorsunuz. Sanki evlendikten sonra bosanacaginiz garanti de ev onlara kalsin mi nedir yani bunun sebebi. Sen onun ailesini ikna edemezsin. Nisanlini ikna etmen lazim. Yerinde olsam bu kadar catismanin oldugu yerde o evi kabul etmezdim. Kiraya cikardim. Sonra bankadan borc alin, kendi evinizi kendiniz alin.

canım ben senin açından durumu çözme diye bir şey göremiyorum. tüm aile el birliğiyle karar vermiş sen saf dışı bırakılmışsın zaten onların mantığına göre onların seçtiği evde oturmak zorundasın.
ayrıca arkamda güveneceğim bir nişanlım yok diyebiliyorsan evlilik işini gözden geçir. sen güvenemediğin adamla niye evlenesin kendini ona bağlayasın ki. bu belki küçük bir mevzudur bazılarınca ama seni korumayan bir adamla hayat geçer mi ya.. ben cesaret edemem şahsen ailesiyle benim aramda denge kurmakta zorlanmayı bırak daha şimdiden beni suçlayıp onları koruyan adamla evlenmeye

canım onlar sana KİBARCA güvensizliklerini belli etmişler zaten.

kayınpeder tamamen oğlunun paralarını güvence altına almış.

içinden geleni söyle daha nişanlısın.
söyle bence.

Bu meseleyi kibarca çözemezsiniz, illaki sular dalgalanacak.
Hem zaten karşı taraf size ve ailenize pek de kibar davranmamış ki, siz neden bu kadar hassasiyet gösteriyorsunuz?
Paragöz derlerse desinler, bence hiç çekinmeyin. Onun babası dövizle oğluna borç verirken paragöz olmuyor da, siz mi paragöz olacaksınız. Bence bunu ailenizle mutlaka konuşun, kredi-tapu işlemlerine başlanmadan.

Para meselesi bu;
oğlu babaya, kocayı karısına düşman eder, hiç kimsenin iyiliğine şimdiden güvenmeyin. Hem zaten çıkarlar çatışmadığı taktirde herkes iyidir, velev ki çıkarlar çatışmasın.

Eğer ev alma süreciniz bu şekilde sonuçlanırsa, ben size geleceğinizi gösteren tabloyu sunayım;
nişanlınız şimdiden ailesinin ağzına bakıyor ve baba çok dominant. Babanın bu müdahaleci tavırları evlendikten sonra artar, azalmaz. Evliliğin ilk yılları çok zorlu geçiyor, sizde daha da zorlu geçeceğe benzer.
Sizin tapuyu üzerinize alana kadar göbek bağınız olacak kayınpederinize, evliliğinize ve kişiliğinize yapılan müdahalelere sesinizi çıkaramayacaksınız. Çünkü en ufak bir çıkışınızda, "saygısız gelin" yaftası yiyecek, "ben bu saygısızın üzerine ev mev vermem" denilecek eşinizin ailesi tarafından, rest çekilecek.

Bir arkadaş demiş, benim de nacizane tavsiyem o yönde olacak;
kayınpederiniz tapuyu üzerine alırsa, hiçbir ödeme yapmayın. Kira vermeden oturduğunuza sayın ve para biriktirin.
Umarım kendi evinizde oturmak kısmet olur.

Bir arkadaş yazmış, işgüzar nişanlı yüzünden yüzüğü atmalısınız diye. Aynen katılıyorum kendisine.
Sizin ödediğiniz ev ne demek kayınbaba üzerine olacak?
Hangi mantıkla. Yine başka bir arkadaşın dediği gibi, baba oğlunu güvence altına almış.
Yarın öbür gün Allah korusun boşanma durumu olabilir. Ev eşte değil babada, paylaşılamayacak. İyi günler olduğu gibi kötü günler de düşünülmeli.
Baba zaten tefeci gibi, döviz kuru üzerinden geri ödeme alacak, bir de ev onun üstüne olacak? Kendine babalar günü hediyesi falan mı hazırlıyor bu adam? Ne saçma ne yanlış..
Arkadaşım neler okuyoruz, neler duyuyoruz.. Değil kayınbaba, bazen insanın kendi babası bile akıl almadık işler açabiliyor insanın başına.
Lütfen uyanık ol ya ödeme yapma ya da babanın üzerine olmasın ev.
Neden kredi çekmiyorsunuz?
Bu elden ödemelerde verdin vermedin diye çirkefe yatıyorlar, bankaya olsa tamam 2-3 kuruş faiz verirsin ama başın rahat olur.
Ha bir de, ben olsam onların beğendiği evi bayılsam bile inadına almazdım. Sen bakalım deyince işim var, ailesine yok, gez gez ev bak beğen. Adamı saf yerine koymaya çalışıyorlar.
Çok yazdım farkındayım çok samimi bir arkadaşımın da başına geldi böyle bişey, o yüzden doluydum zaten buraya denk geldi. :)

içimde süphe duyduğum hemen her şeyi sizler de yazmışsınız zaten, çok teşekkür ediyorum size. Kibarca güvenmediklerini belli ettiler. Bi an kendimi, kayınpederi ev almasına yardım etmiş ama yardımı beğenmemiş şımarık kız gibi hissetmiştim. Evet yardım etmese, peşinatı vermese ev alamayız ama peşinatını borç verdiği evin ancak peşinat kısmını kendi üzerine yapma hakkı var.

Ya bu olayı sineye çekicem, ya ayrılıcam gibi görülüyo...

neden ayrılasın kı endıselerın yersız degıl dıle getırdıgınde nısanlın senı anlayısla karsılamaz mı yanı gerekırse sen degıl annen veya baban konussun kendı fıkırlerı gıbı hıc degılse sen yuzgoz olmazsın ama karsı taraf art nıyetlı bu bır gercek borcu ben odeyeceksem ev benımdır neden babasının ustune kı anlamadım ben asla kabul etmeyın

Bu arada bir çok arkadaşın dediği gibi kesinlikle ödeme yapmamayı teklif ettim nişanlıma, madem baban aldı babanın olsun. Biz para biriktirelim, daha sonra istediğimiz semtten alırım dedi. Ama nişanlım ailesini ezer mi? Ben öderim babama, eve de şu kadar koyarım, sen de o kadar koyarsın geçiniriz diye rest çekildi... Şu an nişanlım ev olayını ailesi değil de kendisi çok beğenmiş ve alınmış gibi göstermeye çalışıyo. Yani ailen beğendi evi ailen alsın dediğimde, hayır en son ben beğendim, ben karar verdim demeye getiriyo.

Neden ayrılmayı düşünüyorsun ki?
Nişanlının ailesiyle açık açık konuşmaya çekinebilirsin, zamanında hepimizin yaptığı hata bu zaten, ah ah...
"bizi sevsinler, kötü gelin demesinler" diye hiç ses çıkarmamak ne büyük hata.

Hiçbir şeyi sineye çekmek zorunda değilsin. Nişanlını al karşına konuş;
sinirlenmeden, tane tane, sakin sakin kafandaki her şeyi açıkla. O paragöz filan demeye kalkarsa,
hiç kavga bile etme. "Dünya bir günlük değil, elbette geleceğimi düşüneceğim, bunun için paragöz değil akıllı olduğumu düşünüyorum" de, çık işin içinden. O ve ailesi üzerine gelirse, "bize güvenmiyor musun?" derlerse de, "ne ilgisi var? Sadece birtakım prensiplerim var, bu durum da onlara uymuyor, üzerinize alınmayın lütfen" dersin.

Senin tüm bu sakinliğinin üzerine onlar nişanı atmaya kalkarlarsa, bak bakalım paragöz kim oluyor.

olan olmus tatlım ya
sen agac kovugundan mı cıktın derhal ama derhal aılene durumu aksettır cok hata yapmıssın onun aılesının tamamı olaya dahıl senınkıler degıl neden ama olmaz kı boyle kendını ve aılenı ezdırıyorsun su an ben olsam kurus odemem derhal annene anlat gereken tavır alınsın konusulsun resmen ortada tuhaf seyler donuyor benden soylemesı

bir de nişanlının konuşmaları çok dayatmacı.

sanki ben istedim bu iş böyle olacak o kadar der gibi.

sakın sineye çekme.

Nişanlın der, tuzu kuru nasıl olsa.
Ev babasının üzerine olacak, babası vefat etse bile mirastan pay alacak. Ama senin evliliğinde işler kötü gittiği taktirde,
sana "al kızım, sen bize ödeme yapmıştın zamanında, hadi helalleşelim" demeyecekler. "Yediğine içtiğine say, biz de sana çok masraf ettik zamanında" der, çekilirler köşelerine.

Ailene neden anlatmıyorsun, neyi bekliyorsun?

aileme henüz aktarmadım. çünkü ailemin karşı tarafla, kızıma payını verin tazı bi konuşma yapmalarını istemiyorum. Olayın çirkinliğini nişanlımla aramda çözüp, nişanlımın kendi ailesine 'ben düşündüm de bu iş böyle olmaz.' demesini istiyorum. Yani mevzu düğün, dernek, adet vs. olsa aileyi araya sokayım da sonuçta para mevzusu böylesine çirkin bi durumu onlara aksetsem zaten kesinlikle araya girmezler, bitir kızım derler.

Zaten olay düzelmezse bitiririz. Ya da en kötü hukuki boyutunu araştırıp her ay ödememi senetle yaparım.

Neden illa ev alalım diye düşündün ki. Bence ilk sene kirada oturup evliliğinin oturmasını beklesen daha iyi olurdu. Bi de ev çok ciddi bir olay nişanlın ne kadar tanısanda aynı eve girince bilemezsin evi de eve girmeden bilinmiyor. Bende istanbul'a taşınınca dedim kira ödemektense hemen ev alayım kira öder gibi öderim diye düsündüm iyi ki almamışım ilk sene. Çünkü yeri tanıdım öğrendim bir de evde nelerin olması gerektigini ihtiyaclarımı hangi evin karsılayabileceğini az çok öğrendim. Aile anne baba yanında cok farketmiyor ama ayrı eve geçince degişiyor kriterler. Bence ilk sene kiradan korkma derim. Ama şu haliyle evliliği düsündüğün aile çok cazip degil. Köylü kurnazı gibiler. Sen çalışacaksın ödeyeceksin zorluk çekeceksin kayınbabanın evi için. Bence sen aile büyüklerini işin içine sok bu haliyle sakın kabullenme derim. Çok akıllı geçinmişler bir de niye çekiniyorsun seni paragöz filan derler diye. Bu paragözlük degil ki yaptıkları saçma işe tepkindir razı olursan değerli olmazsın aksine seni ezdikçe ezmeye çalışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…