Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

canım nişanlın zaten ailesine laf söyletmiyo hiç der mi bunları para mevzusu küçük bir olay değil ailenin bilmesi lazım bu tutumlarını daha şimdiden böyleler tek akıllı kendileriymiş gibi. sizinkilerden de ses çıkmadıkça üzerine geliyorlar cesaret alıyorlar bir nevi ailesi de demedi bir şey biz buna yaptırırız dediğimizi diye düşünüyorlar.
senin ailene söylememen de ki nedeninde şimdi ailem nişanı at diyecek atmaya cesaretim yok mu?

cesaretim yoktan ziyade, ailemin bu durum karşısında net tavrını bildiğimden onlara kalmadan ben yüzüğü çıkarırım zaten. Yani aileme karşı ezik görünmek istemiyorum. Kızım bu durum karşısında napması gerektiğini bize zoruyo, yazık diye düşünmesinler

canım benim sana para göz deseler nolcak? bu gelin parayıo çok sevio paracı şu bu?
inkar etme tamam diilsin belki ama evet öleyişm de nolcak bu olay benim başıma gelse
bana tefeci deseler k.çıma bile takmam derlerse desinler bide üstüne soğuk su içsinler

canım bu olay şöle çözülür sen kendi annenei babanı karşına alcaksın baba durum böleyken böle
benim ödicem paraya kayınpeder konuyo diceksin babanda kayınperingili çağırcak dünür bu işler böle olmaz tmam bişe demedik şimdiye kadr ama tapu en azından 3 ünüzün üstüne olsun çocukların borcu size bitinc ikisinin üstüne verirsin dicek!!!!!

sende babanın arkasında durcaksın nişanlına diceksin ki ''hayatım babamın istekleri olmazsa sen bilirsin atarız nişanı bu dünyada bi ek ikimiz yokuz o nasıl ailesini ezdirmio sende ezdirmiceksin''

eğer böle olursa ailen hem ev işinin içine girer
hem kendin uğraşmazsın hem aileni saydırır hemde bu meselayi çözersin
KENDİ BAŞINA ÇÖZMEYE UĞRAŞMA SENİ ÇİĞ ÇİĞ YERLER
sok babanı devreye oldu bitti:)))))
ilk başlarda babanda biraz dırdır yapabilir haklı olarak canının sıkılabilir ama 3 gün sıkılır sonna mutlu huzurlu olursun:)
niaşnaıda atma karşına kim gelirse gelsin bu tarz şeyler olur her defasında nişan atılmaz micadele edilir:)
seviosunuzda birbirinizi o zman mücadele et:)

hiç bir ailenin böyle bir tutum içinde olacağını sanmıyorum. neden tüm sorunlarla kendiniz uğraşasınız ki arkanızda aileniz var. benim başım sıkışsa, canım sıkılsa ilk aileme koşarım. annemde bi kere daha demedi her üzüldüğünde bizi arıyor kendi başına üstesinden gelememiş diye. bende tek başıma ayaklarımın üzerinde durabilirim ama ailemin desteğini istiyorum. hiç bişey yapamasalar bile yanımda olmaları bana güç veriyor. nişanlınızla aranızdaki bir sorun değil ayrıca onun ailesi işin içinde seninkilerde girsin. babasının muhatabı senin baban olmalı bence.

ev alırsak daha hayırlı olur diye düşündük. ikimizde para harcamayı seviyoruz, çarçur etmeyelim diye. ama cidden pişmanım. hiç bu işe bulaşmasaydım. sonuçta şu an onların bana, benim onlara güvenmemem normal. daha aynı ortamda 3-4 kere anca bulunmuşuzdur. Onların bana güvenmemelerini ben olağan karşılayıp herkes ödediği pay oranında hak sahibi olsun derken, onların bu dayatmasını anlamıyorum.

Bu arada bu insanların hepsi ve çocukları okumuş ve üst düzey mesleklerde. ben de öyle. paraya tamah etcek insanlar değiliz. Ama bu biraz, bi akadaşın dediği gibi kurnazlık. O yüzden çirkin geliyor...

yaf delimisin sen? hiç öle şey olurmu?
''baba durum bu ben tecrübesizim sen bana yol göster bu durum içime sinmiyo yardım edin bana deidkten sonna baban sence kızım ezik diyemi düşüncek delimisin arkadaşım sen?
hemen hemen ailene açıkla en azından tapuyu kurtar!!!!!!!!!!!!!

hangi aile kızım ezik diye düşünür onlar en iyisi olsun diye düşünüolar sakın böle düşünme bi an önce konuş babnla oda uyanık kayınpederine yön çizsin başlarına buyruk meydanı boş bulmuşlar at koşturuolar!!!!!!!
mantarmısın sen madem ni<aşnalın ezdirmio ailesini sende ezdirme sok işin içine...........

bak demedi deme kayınpederin düğündeki altınlarınızı falanda alır bu ev meselesi yüzünden aklını kullan!!!!!!
uyanık ol azcık!!!

Sanırım doğru söylüyosun. En azından babamın kibarca böyle olması pek uygun değil demesi lazım.. Şu an nişanlıma olayı algılatma çabasındayım. olmazsa dahil edicem babamı.. Çok saol ilgilendiğin için. İnsan böyle çirkin bi olayı arkadaşlarına dahi anlatamıyo. Üçüncü göz oldunuz bana, çok teşekkür ederim..

canım benim ah güzelim

para öyle pis bişeyki cebinde tirilyonlar olsada yeri gelio 10 tl de kalıoinsanın gzü
sana güvenmiolar tamam ama sende onlara güvenmiosun işte durum burda karışıo.........!!!!
çünkü onlar kendilerine güvenilmemesini kabul etmiolar

canım güzelim niaşnalını ikna etmeye uğraşma:)))))
bırak onunla aranı hiç bozma tatlı diilli ol
baban babasıyla konuşsun sende babanın arkasında dur
ne diye çeneni beynini yoruosun :)))))))

nişanlın seni ikna etmeye uğraşsın:))))
ayrıcada babanın kibarca diil sert bi biçimde olmazsa kusura bakmayın bende vercek kız yok demesi lazım
oldu seni okutsunlar para kazanmanı sağsınlar sende git başkasına çalış yemezler
vursun baban masaya yumrugunu bu sefer nişanlın koşsun peşinden......

Son düzenleme:
öyle mi diyosunuz.. öyle mi olmalı bu işler? off bidaha dünyaya gelirsem kesinlikle evlenmeyi düşünmem. olayların kontrolümden çıkması felaket

Bu nişanlıyken ev alma olayını bir ara biz de düşünmüştük çünkü kiraya vereceğimiz parayla çok rahat ev taksidi ödeyebilecek bir konumda olacağız ama birikmiş peşinat için paramız yok onu aileden almak gerekecekti sonra vazgeçtik birkaç sene kirada istediğimiz evde oturup bir yandan düğünde takılan takılarla bir yandan da kendi biriktirdiğimiz parayla peşinat yapıp kimseye tamah etmemeye karar verdik. Ha birikmiş peşinatımız olsaydı direk ev almak daha mantıklı tabi.

sizi tebrik ediyorum.. umarım kendiniz gibi anlayışlı bir gelininiz olur.

Nişanlına algılatmak senin işin degil. Olay kayınpeder kararı dolayısıyla onun muhattabı baban. Neden güçlü kızım herseyi kendim hallederim modunda ısrar ediyorsun. Ailen bi kere işe dahil olsun sen şöyle çekil bir kenara. Gördüğün üzere seni ezmeye çalışıyorlar nişanlında asla seni anlayacak göz yok işine de gelmez. Ailen konuşsun etsin baktın olacağı yok olmaz olsun dersin bitirirsin. Bitirmekten de korkma.

öyle mi diyosunuz.. öyle mi olmalı bu işler? off bidaha dünyaya gelirsem kesinlikle evlenmeyi düşünmem. olayların kontrolümden çıkması felaket

daha dur,düğün bile yok ortada.

o düğün sırasında insanlar nasıl değişiyor inanamazsın.

bu olay da çok çirkin geldi bana.babalar böyle konularda pek uyanık oluyorlar,hiç taviz verme.

sana şu kadarını söyleyim...bu tip olaylar insanın ne kadar ezilebileceği konusunda fikir verir başkalarına,yani senin belli olaylara

koyduğun tepkilere göre davranacaklar sana ilerde.belli ki eğitimli,kültürlü bir insansın.böyle yok saydırma kendini millete.

benzer yorumlar yapılmış ama bir kez de ben söylemek istiyorum: tek başınıza o aileyle savaşamazsınız durumu ailenize anlatın ve onlardan yardım alın... ev kpnin üzerine olacak sizde borç ödeyeceksiniz. dünya hali bu kendinizi garantiye alın. ayrıca kendinizi bu kadar ezdirmeyin canım. aileniz sizi elin oğluna köle olun diye yetiştirmedi yaa

Yarın olaya babamı dahil ediyorum. Çözemeyeceğim. Çünkü nişanlım olaya ısrarla, 'babam bize ev aldı' olarak bakmaya devam ediyor.

Yarın olaya babamı dahil ediyorum. Çözemeyeceğim. Çünkü nişanlım olaya ısrarla, 'babam bize ev aldı' olarak bakmaya devam ediyor.

kendi ailesi olduğu için ona normal geliyordur... aslında siz de ona benzer durumu yaşatabilseniz süper olur. sizin babanız borç versin ve de evi sizin babanızın üzerine alın görsün bakalım nasıl oluyormuş

nişanlınıza sorun bize aldıysa tapumuz nerde diye? parayı vermiş tapuyu kendi üstüne almışsa siz bu işin neresindesiniz? ya kira ödeyin ya da çok anlayışlı babası sizin oturmanıza izin versin. o zaman yanaşmazlar ama..

ben sizin yerinizde olsam ev almaktan filan vazgecerdim
ailesinden de 5 kuruş borç yardım vs beklmeyin bence
düğünde takılanları satar, biraz da tutumlu olursanız 3-4 seneye kendi istediğiniz bi evi alırsınız
yoksa sizin bu insanlarla işiniz zor
daha bunun düğünü var takısı var o hooooo
bırakın yardım beklemeyin, ama hiçbir şinize de karıştırtmayın

Sinirden çıldırmış durumdayım. Başına geleceklerin göstergesi bunlar. Evlenmeden önce görmüşsün şükret. Ayrıca kendi başına takmadığın yüzüğü sakın kendi başına çıkarma. Ailen karşısında neden ezik görünüceksin sen onların kızı, canısın. Yüzüğü kendin çıkarırsan, sen aileni ezmiş olursun.

Onlar iyi niyetli olsalardı. Siz bize ödersiniz, sonra yarısını üzerinize alırsınız denilmezdi. Onlar sana güvenmiyorken sen onlara güvenmek zorunda mısın. Onlar bu kadar hesapçı olmasalar bu kadar detaya girmezlerdi. Bir de nişanlın ben eve şu kadar koyarım, sen de o kadar koyarsın geçiniriz demesini biliyor da neden senin isteklerin göz önüne alınmıyor.

Sonunu söyleyeyim mi, evlendikten 2 ay sonra eşim ve ailesi kısmına yeni yeni konular açacaksın. Onlar ipleri almışlar daha bırakmazlar. Nişanlında belli ki ailesini sana karşı her konuda sürekli koruyacak, seni ise sürekli ezdirecek biri. Lütfen, kayınvalide ve kayınpeder ile yaşanan sıkıntıların anlatıldığı konuları bir oku. Senin de sonun farklı görünmüyor çünkü.
Bundan sonra yaşayacakların için ah vah etmek istemiyorsan ya şimdi dişini göster sen ne diyorsan o olsun, yada o yüzüğü çıkarın verin ellerine. İlk defa gerekiyorsa bitir diye bir yorum yapıyorum. Çünkü henüz evlenmemişsin.

O evi sakın kabul etme, başka bir ev beğenicez, krediyi kendimiz çekicez, borçta evde ikimizin üzerine olucak de. Daha da bişi deme.
Ben de ev bakıyorum. Evin bedeli yüksek gösterilip tamamı kredi çekilebiliyor. Gerekirse nişanlın ihtiyaç kredisi çeker peşinatı öder. Kalanı da ev kredisi olarak ortak çekilir. Bu kadar basit. İkinizde çalışıyorsunuz ödersiniz. Daha olmadı ilk başta kiraya çıkarsınız, peşinatı biriktirir sonra ev alırsınız.

Başka bir yer ev olmazsa eminim nişanlın sana tamam orda oturalım ödeme yapmayız diyerek seni kandırıp evlendikten sonra napayım ailem sonuçda ödemezsem olmaz moduna girecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…