canım nişanlın zaten ailesine laf söyletmiyo hiç der mi bunlarıaileme henüz aktarmadım. çünkü ailemin karşı tarafla, kızıma payını verin tazı bi konuşma yapmalarını istemiyorum. Olayın çirkinliğini nişanlımla aramda çözüp, nişanlımın kendi ailesine 'ben düşündüm de bu iş böyle olmaz.' demesini istiyorum. Yani mevzu düğün, dernek, adet vs. olsa aileyi araya sokayım da sonuçta para mevzusuböylesine çirkin bi durumu onlara aksetsem zaten kesinlikle araya girmezler, bitir kızım derler.
Zaten olay düzelmezse bitiririz. Ya da en kötü hukuki boyutunu araştırıp her ay ödememi senetle yaparım.
Neden illa ev alalım diye düşündün ki. Bence ilk sene kirada oturup evliliğinin oturmasını beklesen daha iyi olurdu. Bi de ev çok ciddi bir olay nişanlın ne kadar tanısanda aynı eve girince bilemezsin evi de eve girmeden bilinmiyor. Bende istanbul'a taşınınca dedim kira ödemektense hemen ev alayım kira öder gibi öderim diye düsündüm iyi ki almamışım ilk sene. Çünkü yeri tanıdım öğrendim bir de evde nelerin olması gerektigini ihtiyaclarımı hangi evin karsılayabileceğini az çok öğrendim. Aile anne baba yanında cok farketmiyor ama ayrı eve geçince degişiyor kriterler. Bence ilk sene kiradan korkma derim. Ama şu haliyle evliliği düsündüğün aile çok cazip degil. Köylü kurnazı gibiler. Sen çalışacaksın ödeyeceksin zorluk çekeceksin kayınbabanın evi için. Bence sen aile büyüklerini işin içine sok bu haliyle sakın kabullenme derim. Çok akıllı geçinmişler bir de niye çekiniyorsun seni paragöz filan derler diye. Bu paragözlük degil ki yaptıkları saçma işe tepkindir razı olursan değerli olmazsın aksine seni ezdikçe ezmeye çalışırlar.
cesaretim yoktan ziyade, ailemin bu durum karşısında net tavrını bildiğimden onlara kalmadan ben yüzüğü çıkarırım zaten. Yani aileme karşı ezik görünmek istemiyorum. Kızım bu durum karşısında napması gerektiğini bize zoruyo, yazık diye düşünmesinler
hiç bir ailenin böyle bir tutum içinde olacağını sanmıyorum. neden tüm sorunlarla kendiniz uğraşasınız ki arkanızda aileniz var. benim başım sıkışsa, canım sıkılsa ilk aileme koşarım. annemde bi kere daha demedi her üzüldüğünde bizi arıyor kendi başına üstesinden gelememiş diye. bende tek başıma ayaklarımın üzerinde durabilirim ama ailemin desteğini istiyorum. hiç bişey yapamasalar bile yanımda olmaları bana güç veriyor. nişanlınızla aranızdaki bir sorun değil ayrıca onun ailesi işin içinde seninkilerde girsin. babasının muhatabı senin baban olmalı bence.
ev alırsak daha hayırlı olur diye düşündük. ikimizde para harcamayı seviyoruz, çarçur etmeyelim diye. ama cidden pişmanım. hiç bu işe bulaşmasaydım. sonuçta şu an onların bana, benim onlara güvenmemem normal. daha aynı ortamda 3-4 kere anca bulunmuşuzdur. Onların bana güvenmemelerini ben olağan karşılayıp herkes ödediği pay oranında hak sahibi olsun derken, onların bu dayatmasını anlamıyorum.
Bu arada bu insanların hepsi ve çocukları okumuş ve üst düzey mesleklerde. ben de öyle. paraya tamah etcek insanlar değiliz. Ama bu biraz, bi akadaşın dediği gibi kurnazlık. O yüzden çirkin geliyor...
Sanırım doğru söylüyosun. En azından babamın kibarca böyle olması pek uygun değil demesi lazım.. Şu an nişanlıma olayı algılatma çabasındayım. olmazsa dahil edicem babamı.. Çok saol ilgilendiğin için. İnsan böyle çirkin bi olayı arkadaşlarına dahi anlatamıyo. Üçüncü göz oldunuz bana, çok teşekkür ederim..
oğluma ev alacak olsam oğlumu bile götürmem gelinimle beraber gezerim...aldığım tüm evlere kendim karar verdim o kararı direk geline bırakırım...çünkü kadının içine sinmezse mutlu olamaz dolayısıyla oğlumu da mutsuz eder...aslında ne güzel bir olay Allah bize de nasip etsin inş...
öyle mi diyosunuz.. öyle mi olmalı bu işler? off bidaha dünyaya gelirsem kesinlikle evlenmeyi düşünmem. olayların kontrolümden çıkması felaket
Yarın olaya babamı dahil ediyorum. Çözemeyeceğim. Çünkü nişanlım olaya ısrarla, 'babam bize ev aldı' olarak bakmaya devam ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?