- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
villadakine sözümüz yok cnm ,ev yok evlenemeyeceğim diye konu var yorumları okumadın sanırım bende içinde huzur önemli ve mutluluk dedim sonrada misalen köşklerde villalarda bile evlilikler bitebiiliyor dedim önemli olan huzur yani......hem kafama nolmuş ne kafasından çıkalım açarmısın?Yıllarca evli olup villada oturan yok mu? Çıkın şu kafadan artık. Bütün zenginler mutsuz değil. Kendinizi böyle kandırmayın!
Ben yorumları okudum. Villalarda evlilik bitiyomul. Kiradakilerin aşkı uzun sürüyomuş falan. He canım he. Bence yeterince açıklayıcı oldu. Açamıycam.villadakine sözümüz yok cnm ,ev yok evlenemeyeceğim diye konu var yorumları okumadın sanırım bende içinde huzur önemli ve mutluluk dedim sonrada misalen köşklerde villalarda bile evlilikler bitebiiliyor dedim önemli olan huzur yani......hem kafama nolmuş ne kafasından çıkalım açarmısın?
sanane cnm sana mı soracağım! kimse kirada mutlu demedim, kiradada mutlu olan var dedim,açamayacaksan yazmayacaksın kimse de kendini kandırmıyor,kandırsamda sanane!Ben yorumları okudum. Villalarda evlilik bitiyomul. Kiradakilerin aşkı uzun sürüyomuş falan. He canım he. Bence yeterince açıklayıcı oldu. Açamıycam.
Şakacı kızMerhabalar,
Dün itibariyle umutlarım suya düştüErkek arkadaşımın ailesinin köy gibi bir yerde evleri vardı bur dan yol geçilecek yıkılacak denmişti fakat dün öğrendik ki düzargah değişmiş bur dan geçmiyormuş.. Bizde bura yıkılırsa ev alırız umuduyla bekliyorduk,, şimdi ise hayal oldu.. 2 ay sonra askerden geliyor.. Elimizde hiç nakit birikimimiz bile yok. Ben şimdiden bir şeyler aldım, fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz,ailesinin durumu yok onlarda pek eşya alımında yardım etmeyecekmiş..Benim umrumda değil eşyalar alınır ama benim ilk hedefimde ev alma hayali var, ama bu çok zor görünüyor krediler inanılmaz faizler uçmuş..Bunun daha kolay bir yolu var mıdır? Neyapmamız lazım dünden beri düşünmekten kafam durdu
Yazdıklarınızı okuyunca fenalık geçirecektim.Şu Türk insanındaki "ev alma" kafasını ben anlamıyorum. Sanki çok kolay bişey ev almak. Olmasın da zaten, aman ha. Çok şükür ki bizim ülkemizde ev almak o kadar kolay değil. Bak Amerika'ya, zamanında herkes kolayca ev aldı morgıç falan derken, sonra hoop diye kriz patladı 2008'de. Halen de toparlayabilmiş değil ekonomisini. Koskoca ABD, dünya devi. 3 günlük dünyada, daha yiyecek ekmeğe parası olmayan, garantide işi gücü olmayan insanlar yılarca ödemek zorunda kalacakları kredilerle ev almaya kalkıyorlar. Sanki o kredi ayda 400-500 TL. İnsanların bi tarafı çıkıyor o kredileri ödemeye çalışırken. Bu kadar ev alma odaklı olmak neyin nesi anlamıyorum. Hem zaten şu zamanda ev mev almayın. Şu devirde ev almaya kalkan insanın ya işine gücüne, maddiyatına güveni vardır ya da aklını kaçırmıştır. O kredileri bitirene kadar sana mı ait oluyor sanki o ev? Ödeme bakalım kredileri ne oluyor? Krediyle ev alıyorsun, kiradan kurtulacam diyorsun da ne zaman kurtuluyorsun gerçek anlamda? Kaç yıl sonra? Yani şu ekonomide kalkıp da ev diye tutturmak intihar resmen. Tam böyle şark kurnazı kafası. Varsa elinde birikimin alabiliyorsan git al, amenna ama durumun pek yoksa, gücün azsa ev alayım, kendi evim olsun diye kendini ve gençliğini harcama. Konu sahibi, sen de çok istiyorsan git sen de çalış, çekin banka kredisi tabi çekebilirseniz, gidin alın, ödeyin madem. Hayatta her şey maddiyat değil ki, o yanıp tutuşarak aldığın ev bi depreme bakar yani. Türkiye'de ev almak sanıldığı kadar kolay değil, altını çize çize söylüyorum olmasın da zaten. Eğer olursa bizim halkımızın ev alma düşüncesi (malum her 3 kişiden ikisi ev almak istiyor) olduğu için ABD'deki krizin kaç misli elimizde patlar kim bilir. Bizim millet kadar mal mülk meraklısı başka bir millet var mı acaba? Vallahi enflasyonla orantılı olduğunu bilmesem faizlerin daha da artmasını savunurdum sanırım. Neden artsın diyorum çünkü şu topluma bir bakın, kredi borcu, ev borcu, kredi kartı borcu derken borç içinde yüzüyorlar. Dış borcumuzun büyük bir kısmı özel kesime ait. Yani kime, halka. Sokağa çıksan borçsuz insana rastlayamıyorsun. Böyle bir ekonomi olabilir mi ya? Zarta zurta kredi çekmeye koşan tipler var sonra ödeyemiyorlar. Yazık ben acıyorum insanlara artık.
150-200'e oturulabilecek ev derken? Ya küçüktür, ya yeri iyi olmayabilir ya da en kötüsü, sağlam değildir. Allah'a emanettir, eskidir. Ayrıca 150-200 bin az para mı? Ben zaten alabilecek gücü olanlar için söylemiyorum söylediklerimi. Size bir algı dayatıyorlar, buna da inanıyorsunuz. Neredeyse herkes borçlu tabi. Borçlu olmayı tamamen olumsuz anlamda söylemiyorum ama halkımızdan birçok insan borçlu. Dibimizde savaş var, bize de yansıyor, yarın öbür gün bizde de ortalığın tamamen karışmayacağı belli değil. Bunun nesi iyimser acaba? Ben alamayan insanlar hiç boşuna üzülmesinler diye söylüyorum. Matah bişey değil, evin yoksa da yaşıyorsun yani. İnsanların ev sahibi olma isteklerini de anlayabiliyorum ama alabilen alır sonuçta. Şu an ülkede işi olan olmayan herkes sanki çok basit bişeymiş gibi ev alayım diye tutturuyor. Şu an ortada nişan bile yokken olmayan bir ev için üzülüyor konu sahibi. Sizce bu ne kadar normal? Bu da "kirada oturulmaz" mantığından gelen bişey. Aileme ait tek bir mülk bile yok, hep kirada yaşadık, hiçbir zaman da ay neden kiracıyız biz diye bunalımlara girmedik. Ben ileride eğer evlenirsem, maddi durumumuz bizi zorlamayacaksa ancak ev alırım yoksa bir ev için kendimi yıpratmam, kredilerle belimi bükmem. İnsanımız bu yüzden yıpranıyor, birçoğu mutlu değil. Gelirin bilmem ne kadarı krediye gidiyor, kalanıyla da kıt kanaat geçiniyor insanlar mesela, EE neymiş evi var. Evet var, kredisi on sene sonra bitecek. On sene sonra yaşlanacağından haberi vardır umarım. Ama gücü olan da alıyor, benim amcamlar ikinci evlerini almışlar mesela. Saçma sapan algılar yüzünden toplumda insanımız sahip olmadığı şeyler için üzülüyorlar, ben de diyorum ki durum zaten böyle, üzülmeye gerek yok. Siz belki bireysel yani mikroekonomik anlamda iyi olabilirsiniz ama Türkiye'nin hali belli. Okurken fenalık geçirdim dediniz, bir de gerçekten bunu yaşayanları düşünseniz? Bu ülkede gerçekten sürünen insanlar var, bir ekmeğe muhtaç, aç, yoksul... Okumazsanız geçirmezsiniz fenalık, hali kötü olanlar geçirsin o zaman.Yazdıklarınızı okuyunca fenalık geçirecektim.o kadar karamsar ki. Herkes borçlu, millet surunuyor, ev alinmaz filan. Sahsen esimle bizim hiç biyere borcumuz yok. Ayrıca bütçe yoksa illa kalkıp 500-600 milyarlık ev almanın alemi yok 150-200 civarlarında oturulabilecek evler var. Onları almakta atla deve değil. Abartmayın bu kadar. Konu sahibi üzülme ben paragöz olduğunu düsünmüyorum insanin kendi olması daha başka. Kirada yeri gelir bir civi cakamassin. Umarim hayaliniz gercek olur. Daha onunuzde uzun bir yol var.
G giresun25
150-200 e evler var bu fiyatlara illa eski ve kötü semtte evler degiller. Birazda hangi şehirde oldugunuza görede değişiyor tabiki. Ama çok şirin, oturulabilecek evler var o fiyata. Onun dısında evim olsun isteği saçma değil. Sonuçta elalemin mülkünü istedigin gibi kullanamıyorsun. Ben bekarken hep kendi evimizde oturduk. Esimde kiracı olmamıs hiç. Böyle olunca ev sahibiyle vs uğrasmak istemeyebiliyor insanlar. Zaten dugun takıları, aile destegi, birikim filan o evin parasinin cogu cikiyor. Bende 10 sene, 20 sene kredi altında ezilmekten bahsetmiyorum tabiki. Onu bende yapmazdım belki. Konu sahibi biraz acele etmis sadece ortada hicbisey yok daha orada hak veriyorum size.150-200'e oturulabilecek ev derken? Ya küçüktür, ya yeri iyi olmayabilir ya da en kötüsü, sağlam değildir. Allah'a emanettir, eskidir. Ayrıca 150-200 bin az para mı? Ben zaten alabilecek gücü olanlar için söylemiyorum söylediklerimi. Size bir algı dayatıyorlar, buna da inanıyorsunuz. Neredeyse herkes borçlu tabi. Borçlu olmayı tamamen olumsuz anlamda söylemiyorum ama halkımızdan birçok insan borçlu. Dibimizde savaş var, bize de yansıyor, yarın öbür gün bizde de ortalığın tamamen karışmayacağı belli değil. Bunu nesi iyimser acaba? Ben alamayan insanlar hiç boşuna üzülmesinler diye söylüyorum. Matah bişey değil, evin yoksa da yaşıyorsun yani. İnsanların ev sahibi olma isteklerini de anlayabiliyorum ama alabilen alır sonuçta. Şu an ülkede işi olan olmayan herkes sanki çok basit bişeymiş gibi ev alayım diye tutturuyor. Şu an ortada nişan bile yokken olmayan bir ev için üzülüyor konu sahibi. Sizce bu ne kadar normal? Bu da "kirada oturulmaz" mantığından gelen bişey. Aileme ait tek bir mülk bile yok, hep kirada yaşadık, hiçbir zaman da ay neden kiracıyız biz diye bunalımlara girmedik. Ben ileride eğer evlenirsen, maddi durumumuz bizi zorlamayacaksa ancak ev alırım yoksa bir ev için kendimi yıpratmam, kredilerle belini bükmem. İnsanımız bu yüzden yıpranıyor, birçoğu mutlu değil. Gelirin bilmem ne kadarı krediye gidiyor, kalanıyla da kıt kanaat geçiniyor insanlar mesela, EE neymiş evi var. Evet var, kredisi on sene sonra bitecek. On sene sonra yaşlanacağından haberi vardır umarım. Ama gücü olan da alıyor, benim amcamlar ikinci evlerini almışlar mesela. Saçma sapan algılar yüzünden toplumda insanımız sahip olmadığı şeyler için üzülüyorlar, ben de diyorum ki durum zaten böyle, üzülmeye gerek yok. Siz belki bireysel yani mikroekonomik anlamda iyi olabilirsiniz ama Türkiye'nin hali belli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?