EV ALMA HAYALİ

Canım benim anlıyorum seni kiraya vereceğine krediye ödersin. O zaman daha ucuz yani 1+1 2+1 evlere bakıcaksın ve tamamına kredi çekmeye çalışacaksın. Peşinatsız yani.

Dört senelik evliyim, karı koca bizim bir ay bile ay ev alalım mı acaba diye kaygımız olmadı.
Bizde normal değiliz belki ama bir dur bismillah, bu adam nişanlın bile değilmiş.
Valla bu kadar ev bark kaygısı güdüyorsan maddiyat sıkıntın varsa zengin birini bul evlen derim.
Para sıkıntısı girince aşk meşk yalan oluyor çünkü

Yıllarca evli olup villada oturan yok mu? Çıkın şu kafadan artık. Bütün zenginler mutsuz değil. Kendinizi böyle kandırmayın!
villadakine sözümüz yok cnm ,ev yok evlenemeyeceğim diye konu var yorumları okumadın sanırım bende içinde huzur önemli ve mutluluk dedim sonrada misalen köşklerde villalarda bile evlilikler bitebiiliyor dedim önemli olan huzur yani......hem kafama nolmuş ne kafasından çıkalım açarmısın?

Ben yorumları okudum. Villalarda evlilik bitiyomul. Kiradakilerin aşkı uzun sürüyomuş falan. He canım he. Bence yeterince açıklayıcı oldu. Açamıycam.

Ben yorumları okudum. Villalarda evlilik bitiyomul. Kiradakilerin aşkı uzun sürüyomuş falan. He canım he. Bence yeterince açıklayıcı oldu. Açamıycam.
sanane cnm sana mı soracağım! kimse kirada mutlu demedim, kiradada mutlu olan var dedim,açamayacaksan yazmayacaksın kimse de kendini kandırmıyor,kandırsamda sanane!

isteme yok nişan yok nikah yok...erkek arkadaşımın evinin güzargahı değişmiş ühühühhh:)şakamısınız siz ya..Bu nasıl bir hırstır böle..Ben erkek olucam bu durumda kız arkadaşım üzülecek direk hayatımdan çıkarmıştım..Ailemi kimsenin hırsına yem etmem! Bu kdr üzüleceğinize kendi babanızın mal varlığına göz diksenize ..Erkek arkadaşınızın ev işi iptal oldu o zmn sizinkiler peşinat versn calısın uzerını siz krediyle tammmlayın.

İsteğiniz çok mantıklı. Annenize de katılıyorum. Bence evlenmeden önce yeni başlayan bir inşaata girin, bitene kadar elden ödeyin 2 yıl sonra kalan kısım için kredi çekin. Hem faizlerin düşmesi bekleniyor iyi olur hemde 2 yılda eviniz değerlenir. Bizde söz nişan isteme yapmadan önce evimizi aldık, sonra başladık bunlara. Hem evlendikten sonra kredi süresi azaldı hem ailelerin kafası rahat oldu hemde ben kendi evime gelin gelebilecek durumda oldum. Anneniz haklı.

almayın ev

herkesin evi mi var

maddi beklentiler ilişkileri yıpratıyor

annemler ilk evlerini evlendikten 17 yıl sonra babam emekli olunca aldılar, o zaman kooperatif modası vardı babam güvenip girmedi vs vs

ben 10 yıllık evliyim var bir evimiz kredisi de azıcık ama yarın satarım ne olacak ki huzur önemli

mal mülk eşya değil sevgi ve birlikte azim önemli

çalışır alırsınız sonra

Şakacı kız

Baskasinin malina mulkune bakma guvenme. Once kenfine guven. Hersey ev almak degil once huzurun olsun

ilk kiraya cıkın duğun altınlarını peşinat yapıp kredi çekin, sizde clısmaya baslıyacakmıssınız evlendikten sonra odenır gider.

eğer oturcağınız yer istanbul ya da büyük şehirse fiayatlar artık çok yükseldi. öyle düğün altınlarıyla falan o iş olmaz. annen ev alamacağınızı ve ekonomik durumuzun da çok iyi olmayacağını düşünmüş olabilir. keşke herşey masallardaki gibi olsa ama boşanmaların çoğu ekonomik sebeplerle oluyo unutma bunu daha düğün olmamış büyüklerin vardır bir bildiği.

ben evli değilim kendim aldım evimi

evlenecek değilim şu anda ama öyle olsaydı düğün tarihim belli olmadan beyaz eşya mutfak eşyası gibi şeyler almazdım.
eğer ev önceliğinizse siz de taksitle bunları alacağınıza eve yoğunlaşabilirdiniz
şöyle bişey var; hem evi alayım, hem eşyayı alayım, hem düğün yapayım : bu biraz zor. yani birinden birini aileler yapmıyorsa zor asla da aileye güvenilmez şu devirde artık, o eskidenimş, yaparlarsa Allah razı olsun yap(a)mazlarsa herkes başının çaresine bakacak. ben de herşeyini kendi yapan bir insanım. düşündüm benim için de öncelik ev. o zaman eşyaymış, çaydanlıkmış hiç umrumda olmadı (üstelik ben ailemden ayrı kendim tek kirada kalıyorum zaten, kiraya çıkarken kendime göre lükse kaçmadan eşya aldım, ama bulaşık makinemi bile evimi aldıktan sonra aldım, daha pek çok eşyayı da ancak evi aldıktan sonra alabildim, çeyizlik zaten hiç bişey almadım, almam)

düğün çoooook masraflı olabilme potansiyeli taşıyan bir iş. eğer ev önceliği ise -ki olabilir benim için de ev öncelik- insan düğünden önce halletmeli eşyaya salona, benceç oğu gerkesiz olan ıvır zıvır şuna buna fazla açılmaz o zaman,

benim soru şu erkek ark. askerden yeni gelmiş. onun bir işi var mı? şu anda siz ikiniz ne kadar gelir elde edip ne kadar biriktirebiliyorsunuz v e evlenmeyi ne zamana düşünüyorsunuz? ne kadarlık ev hayaliniz var? ancak bunlara göre yorum yapılabilir.

Bu tür paylaşımları görünce yarabbi ne günlere kaldık diyorum. Ana baba evladına destek olur varsa ama yok ne yapsınlar, daha ortada düğün yok dernek yok şimdiden evim olsun ne diyeyim!! Çalışın kazanın kendiniz yapın tabii Allah nasip ederse mal mülk sevdası değil önemli olan gönül zenginliği boşver Allah hayırlı evlilik nasip etsin gerisi olur inşallah...

Şu Türk insanındaki "ev alma" kafasını ben anlamıyorum. Sanki çok kolay bişey ev almak. Olmasın da zaten, aman ha. Çok şükür ki bizim ülkemizde ev almak o kadar kolay değil. Bak Amerika'ya, zamanında herkes kolayca ev aldı morgıç falan derken, sonra hoop diye kriz patladı 2008'de. Halen de toparlayabilmiş değil ekonomisini. Koskoca ABD, dünya devi. 3 günlük dünyada, daha yiyecek ekmeğe parası olmayan, garantide işi gücü olmayan insanlar yılarca ödemek zorunda kalacakları kredilerle ev almaya kalkıyorlar. Sanki o kredi ayda 400-500 TL. İnsanların bi tarafı çıkıyor o kredileri ödemeye çalışırken. Bu kadar ev alma odaklı olmak neyin nesi anlamıyorum. Hem zaten şu zamanda ev mev almayın. Şu devirde ev almaya kalkan insanın ya işine gücüne, maddiyatına güveni vardır ya da aklını kaçırmıştır. O kredileri bitirene kadar sana mı ait oluyor sanki o ev? Ödeme bakalım kredileri ne oluyor? Krediyle ev alıyorsun, kiradan kurtulacam diyorsun da ne zaman kurtuluyorsun gerçek anlamda? Kaç yıl sonra? Yani şu ekonomide kalkıp da ev diye tutturmak intihar resmen. Tam böyle şark kurnazı kafası. Varsa elinde birikimin alabiliyorsan git al, amenna ama durumun pek yoksa, gücün azsa ev alayım, kendi evim olsun diye kendini ve gençliğini harcama. Konu sahibi, sen de çok istiyorsan git sen de çalış, çekin banka kredisi tabi çekebilirseniz, gidin alın, ödeyin madem. Hayatta her şey maddiyat değil ki, o yanıp tutuşarak aldığın ev bi depreme bakar yani. Türkiye'de ev almak sanıldığı kadar kolay değil, altını çize çize söylüyorum olmasın da zaten. Eğer olursa bizim halkımızın ev alma düşüncesi (malum her 3 kişiden ikisi ev almak istiyor) olduğu için ABD'deki krizin kaç misli elimizde patlar kim bilir. Bizim millet kadar mal mülk meraklısı başka bir millet var mı acaba? Vallahi enflasyonla orantılı olduğunu bilmesem faizlerin daha da artmasını savunurdum sanırım. Neden artsın diyorum çünkü şu topluma bir bakın, kredi borcu, ev borcu, kredi kartı borcu derken borç içinde yüzüyorlar. Dış borcumuzun büyük bir kısmı özel kesime ait. Yani kime, halka. Sokağa çıksan borçsuz insana rastlayamıyorsun. Böyle bir ekonomi olabilir mi ya? Zarta zurta kredi çekmeye koşan tipler var sonra ödeyemiyorlar. Yazık ben acıyorum insanlara artık.

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı okuyunca fenalık geçirecektim. o kadar karamsar ki. Herkes borçlu, millet surunuyor, ev alinmaz filan. Sahsen esimle bizim hiç biyere borcumuz yok. Ayrıca bütçe yoksa illa kalkıp 500-600 milyarlık ev almanın alemi yok 150-200 civarlarında oturulabilecek evler var. Onları almakta atla deve değil. Abartmayın bu kadar. Konu sahibi üzülme ben paragöz olduğunu düsünmüyorum insanin kendi olması daha başka. Kirada yeri gelir bir civi cakamassin. Umarim hayaliniz gercek olur. Daha onunuzde uzun bir yol var.

G giresun25

150-200'e oturulabilecek ev derken? Ya küçüktür, ya yeri iyi olmayabilir ya da en kötüsü, sağlam değildir. Allah'a emanettir, eskidir. Ayrıca 150-200 bin az para mı? Ben zaten alabilecek gücü olanlar için söylemiyorum söylediklerimi. Size bir algı dayatıyorlar, buna da inanıyorsunuz. Neredeyse herkes borçlu tabi. Borçlu olmayı tamamen olumsuz anlamda söylemiyorum ama halkımızdan birçok insan borçlu. Dibimizde savaş var, bize de yansıyor, yarın öbür gün bizde de ortalığın tamamen karışmayacağı belli değil. Bunun nesi iyimser acaba? Ben alamayan insanlar hiç boşuna üzülmesinler diye söylüyorum. Matah bişey değil, evin yoksa da yaşıyorsun yani. İnsanların ev sahibi olma isteklerini de anlayabiliyorum ama alabilen alır sonuçta. Şu an ülkede işi olan olmayan herkes sanki çok basit bişeymiş gibi ev alayım diye tutturuyor. Şu an ortada nişan bile yokken olmayan bir ev için üzülüyor konu sahibi. Sizce bu ne kadar normal? Bu da "kirada oturulmaz" mantığından gelen bişey. Aileme ait tek bir mülk bile yok, hep kirada yaşadık, hiçbir zaman da ay neden kiracıyız biz diye bunalımlara girmedik. Ben ileride eğer evlenirsem, maddi durumumuz bizi zorlamayacaksa ancak ev alırım yoksa bir ev için kendimi yıpratmam, kredilerle belimi bükmem. İnsanımız bu yüzden yıpranıyor, birçoğu mutlu değil. Gelirin bilmem ne kadarı krediye gidiyor, kalanıyla da kıt kanaat geçiniyor insanlar mesela, EE neymiş evi var. Evet var, kredisi on sene sonra bitecek. On sene sonra yaşlanacağından haberi vardır umarım. Ama gücü olan da alıyor, benim amcamlar ikinci evlerini almışlar mesela. Saçma sapan algılar yüzünden toplumda insanımız sahip olmadığı şeyler için üzülüyorlar, ben de diyorum ki durum zaten böyle, üzülmeye gerek yok. Siz belki bireysel yani mikroekonomik anlamda iyi olabilirsiniz ama Türkiye'nin hali belli. Okurken fenalık geçirdim dediniz, bir de gerçekten bunu yaşayanları düşünseniz? Bu ülkede gerçekten sürünen insanlar var, bir ekmeğe muhtaç, aç, yoksul... Okumazsanız geçirmezsiniz fenalık, hali kötü olanlar geçirsin o zaman.

Son düzenleme:
150-200 e evler var bu fiyatlara illa eski ve kötü semtte evler degiller. Birazda hangi şehirde oldugunuza görede değişiyor tabiki. Ama çok şirin, oturulabilecek evler var o fiyata. Onun dısında evim olsun isteği saçma değil. Sonuçta elalemin mülkünü istedigin gibi kullanamıyorsun. Ben bekarken hep kendi evimizde oturduk. Esimde kiracı olmamıs hiç. Böyle olunca ev sahibiyle vs uğrasmak istemeyebiliyor insanlar. Zaten dugun takıları, aile destegi, birikim filan o evin parasinin cogu cikiyor. Bende 10 sene, 20 sene kredi altında ezilmekten bahsetmiyorum tabiki. Onu bende yapmazdım belki. Konu sahibi biraz acele etmis sadece ortada hicbisey yok daha orada hak veriyorum size.

Listeli gelin konusu bile hafif kaldı konunuzun yaninda, bu kadar tuhaf insanlar ve hayaller var ortalıkta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…