EV ALMA KARARSIZLIĞI

Valla bence alin. Orda kiralar ne kadar bilmem. Ama istanbulda 2000 liradan asagi kira yok. Biz bu hataya dustuk. Ama kadar kita oderken tek kurus birikmedi. En guzel zamanlarin kredi derdiyle gecmesini anlamiyorum diyenler, malesef kiranin da krediden pek farki yok. En azindan ev sizin olur. Ilerde satar daha farkli bir yer alirsiniz. Ama odediginiz kiralarin geri donusu yok.

Burada kiralar en az 700 tl başlıyor bizde dedik ki bu kadar kira ödeyeceğimize kredi ödeyip ev sahibi olalım.. Evimizin konumu çok güzel ilerde bizim için iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca tatil vs herşeyin tadını fazlasıyla aldım çok aramıyorum bu tarz şeyler..

Bizim burada kiralar 700den başlıyor.. Evim bahçe katında ama denize yürüme 15 dk ve cadde üzerinde konumu baya güzel ev ve 2+1 .. Bizde dedik 700 tl çöpe gideceğine krediye gitsin
cadde üzerinde ve zemin kat sıkıntı olur. Gürültü vs açısından. Ha bir de biri ne kadar sıkışırsa sikissin evi değerinin kar be kat altına satmaz. Vardir bitmeyen bir derdi kurtulmak istiyordur.

10 yıldan uzun kredi çekmeyin, hatta mümkünse 5-7 yıllık falan çok çabuk ödeniyor.
Kredi ödemeniz, ödeyeceğiniz kira ayarında veya biraz yüksekse hiç düşünmeyin bile, kira verip boşa gideceğine evi ödersiniz.
Mümkün olduğunca az kredi çekin peşinatı yüksek tutun.
İki maaşlıysanız çok da zorlanmadan ödersiniz, hiç korkma. Ama dediğim gibi kredi çok yüksek olmamalı. Önceliğiniz evse, eşya, düğün vb. Masraflarını minimumda tutun. Gerçekten ev sahibi olmak bir yönde zor gibi ama bir yöndende kolay ve çok büyük konfor, büyük rahatlık ve güven veriyor.

7 yıllık çekeceğiz ödememiz 2300 tl olacak.. Eşyaların bir kısmını almıştık zaten geri kalanı için biraz biz biraz aileler para biriktirdi gerisini o şekilde alacağız biraz borç kalır onuda düğün takılarıyla halledıcez inşallah Allah yardım ederse..

Alınmış alınmıştır ,hiç düşünmeyin bile ,ben bekar halimle aldım , 600 lira kira veriyordum , şuan 1600 kredi ödüyorum , çıktığım evin kirası 800 olmuş , ve aldığım ev 1 sene de 45 bin değerlendi , iyi ki de almışım

Geçen sene 150 bine aldigimiz ev şimdi 200bin. Bir bucuk yıldır kira vermiyorum en az on bin lira da kira parası cebimize kalmış oldu yani her türlü kâr. Ben evlenirken almadigimiza çok pişman oldum yıllarca kiralarda boşuna oturduk ev taşıdık sürekli ordan oraya. Eşyaların taşınırken yıpranması nakliye parası ev sahibi derdi de cabası.. bence alın evinizi gönlünüze göre dayayin döşeyin oturun mis gibi.

Yalnız bahçe katı alacağınıza 15- 20 bin daha koyup ara katlardan almanız daha mantıklı. Aldıktan sonra değiştirmeniz zor olur soğuk ve güvenlik açısından bence üst katlar her zaman makbuldür.

Şuan üzerine 20-30 bin koyma şansım yok aslında baktıkta o civarlara ama evler 80-85 m2 çok küçük bizim bahktığımız bahçekatı ama 100m2 güney cephede yer alıyor..

Back
X