EV ALMA KARARSIZLIĞI

Merhabalar,

3ay sonra düğünüm olacak biz nişanlımla kiralık daire bakmaya başladık fakat o kadar yükselmiş ki kiralar inanamadık artık bizde oturduk düşündük ve bütçemize uygun bir ev alalım dedik hesapladık ödemeleri vs ve bir ev bulduk 144.000 tl bahçe katı sıfır bina biraz küçük ama idare eder bizi diye düşünüyoruz ama ben biraz kararsız kaldım acaba acele mi ediyoruz kafam çok karıştı :KK43: Acaba beklesek mi?
Bahçe katıysa rutubet olur mu acaba? Onu araştırın. Evin izolasyonu iyi yapılmış mı?

Bahçe katı sıkıntılıdır. Akar kokar böcek girer. Bir daha düşünün derim.
Bahçe katlarının akarı kokuyor mu? Ben kedilerimden sebep bahçe katına taşınmak istiyordum. Gezip dolaşsınlar diye. Ama öyle bir sorun varsa vazgeçeyim düşüncemden.

evet kiralar 1500 tl oldugu için bız de ev almak zorunda kaldık
mx kira 600-800 arası iken suanda en uygun kıra 1500 tl
bursanın luks sayılabılen bir semtinde yasıyorum
burada evın yanına bır avm yapılıyor , ya da otoyola bir baglantı yolu acılıyor
direkt fiyatları etkılıyor
zaten sanayi hat safhada
bu da etkılıyor
ya siz?

Yazdığını ilk okuduğumda burası Bursa olabilir dedim . Sonra 2. Yorumunu okudum doğruymuş :KK48:

Biz de bahsettiğin semtten 2 yıl önce 800 e tuttuk bizim şu an kiramız 1000 tl ( her yıl 100 tl arttıracağım dedi en başından ) ama şu an çıksak aynı evi 1500 tl ye kiraya verir rahatlıkla ev sahibi . İnanmayanlar olabilir ama fiyatlar uçtu gitti burda. 350 bine ev bulmak imkansız gibi .

Son düzenleme:
Bahçe katlarının akarı kokuyor mu? Ben kedilerimden sebep bahçe katına taşınmak istiyordum. Gezip dolaşsınlar diye. Ama öyle bir sorun varsa vazgeçeyim düşüncemden.
Özellikle lağımla alakalı çok sıkıntılar oluyor. Eşim bahçe katında kalıyordu evlenmeden önce, tuvalet taştı mesela yukarıdan insanların attığı atıklardan tıkanmış :/

Sizin hesaplarda bir yanlışlık olmasın?
Geçen sene 800 tl olan kira bu sene nasıl 1500 olur?
%100 mü zam gelir?
Ayrıca 3 senede ev fiyatı 150 binden mümkün değil 450 ye çıkamaz. Nerde oturuyorsunuz?
Bu işlerle uğraşıyorum ama hiç böyle bir şey ne gördüm, ne duydum.

cvp vermek istedim kusura bakmazsan.. 4 senedir evliyim. istanbulda 150bine pahalı derken şu an 350den başlıyor giriş katlar. bizim buralarda ev fiyatları çok fena durumda gerçekten

dedikleri gibi ilk zamanlar kredi telaşı evliliği falan yoruyor diyorlar ama hiç bir şey eskisi gibi değil.. artık kiralarda kredi gibi. bizim buralarda ki lüks bi semt de değil. en alt katlar 900den başlıyor. bu da iyi hali. yani eskisi gibi olsaydı evet kira makuldü ama şimdi kiraya bir maaş gidiyor nerydese .. iyi bir evde oturayım dersen. ara katlar 1400-1500 düşünün yani. o kadar pişmanım ki evlendiğimizde ev almadık diye. kiranın bu haliyle sonu yok çünkü. ev kredisi de çok evet ama en azından kendine ödüyorsun.. keşke eskilerde gibi olsa 20 yıl bi evde kirada tek kişi çalışarak geçinilseydi. ama şimdi çoook zor

bu arada, bu metro olayları gerçekten çok etkiliyor.
benim şu anki evim, metro güzergahında.
ama henüz metro yapılmadı , inşaatı bile başlamadı.
fiyatı şimdiden güzergah üzerinde diye 600bin.
metro yapılırsa ne olur düşünemiyorum :KK70:

bizim metro da geldi ama açılmadı, meşhur üsküdar-çekmeköy metrosu, 2015 den beri açılacak :KK53:
açılınca burası da 1 milyona dayanır herhalde, çünkü buraya yazdıktan sonra baktım, ne 500 ü 750 bin civarıymış evler, şaka gibi, 4 yıl önce 250 bin dediklerinde pahalı demiştim ben :KK70:

Var canım var bende 3. Kat 15 dairelik bir apartmandan 3 artı 1 bu fiyata en çok 150 bin alıyorum tasinicaz :-)

hayırlı olsun o zaman :KK68:
ne bileyim benim şu an bulunduğum ilde evler o kadar uçmuş ki bu miktar bana çok az geldi

Merhabalar,

3ay sonra düğünüm olacak biz nişanlımla kiralık daire bakmaya başladık fakat o kadar yükselmiş ki kiralar inanamadık artık bizde oturduk düşündük ve bütçemize uygun bir ev alalım dedik hesapladık ödemeleri vs ve bir ev bulduk 144.000 tl bahçe katı sıfır bina biraz küçük ama idare eder bizi diye düşünüyoruz ama ben biraz kararsız kaldım acaba acele mi ediyoruz kafam çok karıştı :KK43: Acaba beklesek mi?
Canım istanbuldaysan beylikdüzü ve esenyurt semtleri ev için parasal anlamda en uygun semtler. Çok güzel 90m2 100 m2 evler var yeni yapı..

hayırlı olsun o zaman :KK68:
ne bileyim benim şu an bulunduğum ilde evler o kadar uçmuş ki bu miktar bana çok az geldi
Sağol canım Büyükşehir çok uçuk oluyor bizim arabayla 15 dakika şehir merkezine ulaşım çok rahat buralarda böyle hele temelden çok büyük evler 120 bin

Sağol canım Büyükşehir çok uçuk oluyor bizim arabayla 15 dakika şehir merkezine ulaşım çok rahat buralarda böyle hele temelden çok büyük evler 120 bin

çok iyiymiş
eğer sorun olmazsa hangi şehir acaba orası soyleyebilir misiniz

Şimdi Allahin emri gibi, yeni evlenenlerin ev alma olayı var. Tamam kira boşa giden para gibi geliyor evet. Kiraya verilecek parayı bankaya öder ev sahibi oluruz diyor insan ama aslinda öyle olmuyor.. Coğu yeni evlinin ilk seneleri böyle stres ve kendini sıkma halinde geçiyor ev kredisi ödeyeceğiz diye. Ne sosyal, hayat ne tatil.. Neden ? Çünkü ev kredisi ödeniyor . Bu karı koca iliskisine bile zarar veriyor. İyi düşünün, geç olsun da güç olmasın bence.

Simdi kira 500 kredi 2000 tl ise sizi anlarim.
Ama ben evlendim 4.5 sene kirada oturdum. Duzgun semtlerde kiralar fena. 2900 ilk tuttuk. 3800 oldu sonra ciktik. Keske semtine falan bakmasaydim maltepeden falan da olsa o parayla ev alsaydim bastan. Calistim tatile de az gittik gezmeye de az gittim cunku kira odedik. En azindan evimiz bizim olurdu. Kiraydi o gun oturduk bitti gitti. Elde var sifir

Simdi kira 500 kredi 2000 tl ise sizi anlarim.
Ama ben evlendim 4.5 sene kirada oturdum. Duzgun semtlerde kiralar fena. 2900 ilk tuttuk. 3800 oldu sonra ciktik. Keske semtine falan bakmasaydim maltepeden falan da olsa o parayla ev alsaydim bastan. Calistim tatile de az gittik gezmeye de az gittim cunku kira odedik. En azindan evimiz bizim olurdu. Kiraydi o gun oturduk bitti gitti. Elde var sifir

kesinliklee... şimdi ki kiralarda kira gibi değil ki malesef. bir maaş nerdeyse sadece kiraya gidiyor.. kredi de zor tabi ama kira çok daha zor artık.

Evet şu an krediler kira öder gibi lakin kredilerin artmasından çok kiraların artması yüzünden böyle ne yazık ki.
Dolayısıyla imkan varsa zorlanmali ve ev alinmali.

Mutlaka alın, ilerde borcu bitince satıp gönlünüzce alırsınız başka ev. 10 yıllık evliyim hala ev alıcaz ne birikim var ne bir şey.

Valla bence alınmış alınmıştır. Evden zarar eden görmedim. Kiraya ödeyeceğinize kendi evinize ödeyin bence.

Back
X