Ev alma konusu..

AdaisyLove

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
9.261
11.890
498
Merhaba kızlar. Aslında bir dert değil ama konuyu nereye açacağımi bilmediğim için direk buraya açtım çok uzatmadan konuya gelecem.
Ev almayi düşünüyoruz ve iki ev arasında kaldık.
Bir ev yeni yapılmış bina sıfır hiç oturulmamis fiyatı ise 170 bin TL. Icimize sinen güzel bir daire.
Diğeri ise 14 yıllık bina fiyati ise 115 bin TL. Ve bu dairenin içini tasarımını diğerine göre daha çok begeniyoruz bina eski olmasına rağmen daire mükemmel ötesi ve büyük. Kafamizi kurcalayan tek şey binanın eski olması iki ev arasında çok kararsız kaldık. Yorumlarınıza ihtiyacım var. .

Alacagınız evlerin şehirmerkezine uzaklıgı vs. nasıl?
Eski evler banada artık cazip geliyor aslında. Şehir merkezinde her yere ulaşımı cok rahat oluyor.
Aradaki fiyat farkı sizi cok kasıyormu?

Eski olan daireyi iyice araştırın, eğer kentsel dönüşüm kapsamında küçülmeyecekse alın.

bina sağlam olduktan sonra eski yapı olması çokta önemli değil aslında.Kat irtifaklı bir daire ise kentsel dönüşümle birkaç sene sonra yenilenmeside mümkün hem..hayırlısı olur inşallah hakkınızda

geçenlerde sıfır bitmiş bir rezidansa baktık....hersey kahverengi...tüm katlarıda aynı yapmışlar.
ayyyy dedim tüm alma ıstegım gitti..(nefret ederim kahverengiden.)
suan 17 yıllık evi zevkime göre hemde 3/1 fiyatına aldık, misler giibi oturuyorum.
içiniz hangisine ısındıysa onu alın:)
en önemlisi huzurla oturun.

Alacagınız evlerin şehirmerkezine uzaklıgı vs. nasıl?
Eski evler banada artık cazip geliyor aslında. Şehir merkezinde her yere ulaşımı cok rahat oluyor.
Aradaki fiyat farkı sizi cok kasıyormu?

Ikisi de merkezde. Aralarında bir sokak var sadece. Aradaki fiyat farkı bizi biraz zora sokacak.
Ama bir yandan da ev alıyoruz ömürlük olacak kısmen yanlış bi karar vermek de istemiyoruz. Tabi arada da 55 bin TL kadar fiyat farkı var..

Eski ama yine deprem sonrası yani deprem yönetmeliğine uygun. Evlerin kullanışı hangisinin kolay, merkeze ulaşıma uzaklığı, bulunduğu semtin durumu vs nasıl? Ve kaçıncı kattalar? Aradaki fiyat farkı 3-5 değil. Ben her ikisinede aynı gözle bakıyosam uygun fiyatlıyı alırdım. Beğendiysem neden fazla borç ödeyeyim ki?

Yani bazı yeni binalar varki eski binalardan beter. Biz yeni bir apartmanda oturuyoruz ama tesisat sistemi öyle bir yapılmıski lavobolardan gelen kokulardan duramıyoruz evde. içinize sineni tercih edin bence. eşyalarınızı ve kendinizi hangisine daha cok yakıstırıyorsanızo olsun.

olabılır bence cogu ınsan artık sıfır eve para yetıstıremedıgı ıcın yada paranın yettıgı kadarını begenmedıgı ıcın eskı ev alıp ıcını dızayn edıyorlar

Ikisi de merkezde. Aralarında bir sokak var sadece. Aradaki fiyat farkı bizi biraz zora sokacak.
Ama bir yandan da ev alıyoruz ömürlük olacak kısmen yanlış bi karar vermek de istemiyoruz. Tabi arada da 55 bin TL kadar fiyat farkı var..
İçinde beğenmediğiniz yerleri tadilat yaptırabilirsiniz aradaki farkla hem ilk kez kullananda siz olursunuz içinize siner

eski binalar genelde büyükte oluyor.
ve aradaki fark sizi baya sıkıntıyada sokucakmış. o zaman bence eski bina diyorum ben.
cok ilerleyen dönemlerde evinizi satar belki birikimle farklı bi ev daha alabilirsiniz. yani.

Bizde ev almak istiyoruz ama erteledik şuan biraz.. Siz nerden alıyosunuz?

Deprem yönetmeliğinden sonra yapılmışsa bina (sanıyorum 2006) eski evi düşünebilirsiniz. Bir binanın kullanım ömrünün yaklaşık 30 yıl olduğunu düşünerek hareket etmenizi öneririm. Ve kesinlikle ev almadan önce ada parsel numarasını öğrenerek ilgili belediyesinden plan durumunu öğrenin. Plan durumu öğrenilmeden alınan yerler daha sonra insanların canını fazlasıyla yakıyor...

Eski olan daireyi iyice araştırın, eğer kentsel dönüşüm kapsamında küçülmeyecekse alın.

bina sağlam olduktan sonra eski yapı olması çokta önemli değil aslında.Kat irtifaklı bir daire ise kentsel dönüşümle birkaç sene sonra yenilenmeside mümkün hem..hayırlısı olur inşallah hakkınızda
Eşimin korkusu da bu yönden kentsel dönüşüme giren bir binada daire almak istemiyoruz..onu arastirabiliyor muyuz.

geçenlerde sıfır bitmiş bir rezidansa baktık....hersey kahverengi...tüm katlarıda aynı yapmışlar.
ayyyy dedim tüm alma ıstegım gitti..(nefret ederim kahverengiden.)
suan 17 yıllık evi zevkime göre hemde 3/1 fiyatına aldık, misler giibi oturuyorum.
içiniz hangisine ısındıysa onu alın:)
en önemlisi huzurla oturun.

Eski ama yine deprem sonrası yani deprem yönetmeliğine uygun. Evlerin kullanışı hangisinin kolay, merkeze ulaşıma uzaklığı, bulunduğu semtin durumu vs nasıl? Ve kaçıncı kattalar? Aradaki fiyat farkı 3-5 değil. Ben her ikisinede aynı gözle bakıyosam uygun fiyatlıyı alırdım. Beğendiysem neden fazla borç ödeyeyim ki?

Yani bazı yeni binalar varki eski binalardan beter. Biz yeni bir apartmanda oturuyoruz ama tesisat sistemi öyle bir yapılmıski lavobolardan gelen kokulardan duramıyoruz evde. içinize sineni tercih edin bence. eşyalarınızı ve kendinizi hangisine daha cok yakıstırıyorsanızo olsun.
Ikisi de merkezde. Aralarında bir sokak var sadece.
Ikisi de ikinci kat. Eski binada asansör yok yenide var.

olabılır bence cogu ınsan artık sıfır eve para yetıstıremedıgı ıcın yada paranın yettıgı kadarını begenmedıgı ıcın eskı ev alıp ıcını dızayn edıyorlar
Canım inan eski olmasına rağmen yeniden çok çok daha güzel tasarlanmış ev arkadaşımızın kendi oturmak için tasarladı evi. Ama tayini çıkınca başka bir yerde ev aldı bunu da satmak istiyo

Eşimin korkusu da bu yönden kentsel dönüşüme giren bir binada daire almak istemiyoruz..onu arastirabiliyor muyuz.

belediyeye gidip bir sorun o halde artık herşeyin planı yıllar öncesinden yapılıyor, bellibirplan yoksa bile bir fikir verebilirler..

Ikisi de merkezde. Aralarında bir sokak var sadece.
Ikisi de ikinci kat. Eski binada asansör yok yenide var.

Canım inan eski olmasına rağmen yeniden çok çok daha güzel tasarlanmış ev arkadaşımızın kendi oturmak için tasarladı evi. Ama tayini çıkınca başka bir yerde ev aldı bunu da satmak istiyo
Ben eski binada kiracıyım 5. Katta oturuyorum ve asansörüm yok :(
Burayı gördükten sonra 2. Kat asansörsüz ev bana çok cazip gözüktü desem

Canım habgisinin içi güzelse onu al merkezi ve aynı kattalar madem birde güneş ışığı ve ısınma durumunu kıyaslayabilirsin. İçi yenilenmiş olduktan sonra eski diyemeyiz ki...

İçinde beğenmediğiniz yerleri tadilat yaptırabilirsiniz aradaki farkla hem ilk kez kullananda siz olursunuz içinize siner
Inan canım tadilata ihtiyacı yok tertemiz bir tek boya rengi değişecek
eski binalar genelde büyükte oluyor.
ve aradaki fark sizi baya sıkıntıyada sokucakmış. o zaman bence eski bina diyorum ben.
cok ilerleyen dönemlerde evinizi satar belki birikimle farklı bi ev daha alabilirsiniz. yani.
Ben de öyle düşünüyorum en baştan eski binaya sıcak bakıyordum eşimin korkuları beni geri itti. . Ama yeni binalar hem küçük hem çok pahalı istediğimiz gibi bir yer bulamıyoruz
Bizde ev almak istiyoruz ama erteledik şuan biraz.. Siz nerden alıyosunuz?
Hatay canim
Deprem yönetmeliğinden sonra yapılmışsa bina (sanıyorum 2006) eski evi düşünebilirsiniz. Bir binanın kullanım ömrünün yaklaşık 30 yıl olduğunu düşünerek hareket etmenizi öneririm. Ve kesinlikle ev almadan önce ada parsel numarasını öğrenerek ilgili belediyesinden plan durumunu öğrenin. Plan durumu öğrenilmeden alınan yerler daha sonra insanların canını fazlasıyla yakıyor...
Eşimin korkuları bu yönden canım. . Haklısın akşam onunla konuşup araştırmasını söyliyim o şekilde karar vermek daha kolay olur

Zor bir karar.
benzer yollardan geciyoriz su an biz yeniyi tercih ettik. Ama tam manasiyla içimize siben eski bir ev de bulamadik tabi.
krediyle mi alacaksiniz? 17 yillik diyorsunuz, icinde ne kadar oturmayi planliuorsunuz? Yani 40 yillik da olsa otururum diyor musunuz? Yoksa borcu biter sonra satar çıkarım mi?
atiyorum, 100 bin kredi kullanacaksaniz yuzde elli faiz odeniyor yaklasik. Siz bu evi satmak istediginizde kaca satabilirsiniz, sizin odediginiz faize degecek bir rakama karsilik gelir mi?
bunlar onemli detaylar. Satmak istediginizde 30 yillik bina olacak orasi, zarar etme ihtimaliniz de var.
ama kredi kullanmiyorsaniz cok problem olmaz.
insallah icinize sinen bir sekilde, hayirlisiyla halledersiniz.
zira cok zormus bu isler.

Ben de öyle düşünüyorum en baştan eski binaya sıcak bakıyordum eşimin korkuları beni geri itti. . Ama yeni binalar hem küçük hem çok pahalı istediğimiz gibi bir yer bulamıyoruz
Ve yeni binalarda şu psilikliği yapıyolar. 130 m2 diyolar. bi gidiyosun ev 110 m2 falan.
neden böyle diye sorunca. asansör boşluğu. merdiven boşlugu diyolar. pişkin pişkin.:KK67:
eski evin salonu genişde oluyor. rahat rahat misafirini mis gibi agırla.

Back
X