- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
tezgahın sagda yda solda olması onemlı degıl alışılabılecek bır sey ama ara kat olması onemlı..Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.
Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu
Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.
Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?
Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?
Gerekli olan yeri alıntıladım.
60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton
Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)
Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi
Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.
Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.
Ya biraz cesaret geldi, korkmayayım dimi üst kattan .Kesinlikle en üst kat derim.
Çok rahat oluyor.
Ebeveyn banyosu falan da aşırı kullanışlı olacak
Yok solak değilim işte tezgah solda kalıyor,En çok da annem memnun halinden son kat olunca.Ben şimdi şehir dışına geldim giriş kat bir ev tuttuk kardeşimle acil olduğu için ama memnun değilim yukarı katlarda boşalacak olan bir ev varmış onu bekliyoruz pencereyi bile doğru dürüst açamıyorum şu anda.kÜÇÜK bir balkonu var fazla kullanmıyorum ki kullanamıyorum yoksa ben balkonu çok severim ama biraz önce baktım içecek içilmiş atılmış.
Tezgahın sağda yada solda olması neden kafanızı karıştırdı solak mısınız siz de benim gibi.
her iki banyoyuda kullanırsınız yada baktınız 2 banyo kullanmak zahmetli geliyor temizlik vs birini ardiye bile olarak kullanırsınız :)Ya biraz cesaret geldi, korkmayayım dimi üst kattan .
Diğer banyoda kızımın olur temiz temiz
Peki siz şuan üst katta mı oturuyorsunuz?
Isı olarak etkiliyor mu?
Gerçi üstümde bi kat olacak,umarım sorunlu bi komşu değildir.tezgahın sagda yda solda olması onemlı degıl alışılabılecek bır sey ama ara kat olması onemlı..
Bi arkadaş yorumunda ısı yalıtımı olduğu için sıcak soğuk etkilenmiyor dedi,En üst katları hiç sevmem. Yazın cok sıcak kışın buz dolabı gibi olurlar.
Arakat al bence.
yalıtım varsa etkilemez :)En üst katları hiç sevmem. Yazın cok sıcak kışın buz dolabı gibi olurlar.
Arakat al bence.
4 tane en üst kat evde oturdum.3 tanesi dedigim gibiydi. 1 tanesininde üstünde çatı katı vardı depo gibi. Ve ısı yalıtımı vardi o biraz daha sıcakti kisın. Ama yazın cok sicak oldugu bir gercekti.Bi arkadaş yorumunda ısı yalıtımı olduğu için sıcak soğuk etkilenmiyor dedi,
Of kafam karıştı iyice
Bulcam bizim ev yazın izmir gibi kişın kars gibiydiyalıtım varsa etkilemez :)
bizim evde yazın 55-60 larda buz gibiBulcam bizim ev yazın izmir gibi kişın kars gibiydiyalıtım felan anlamam ben
Sizin gibi komşu ne zor yavBenim tercihim her zaman en üsttür. Kafamda kimler kalacak belli değil, onların tepişmesine dayanamam. Bu birinci tercih. İkincisi ise, ev alacaksam eğer, o bölgenin haftasonu ve haftaiçi ses, gürültü sıklıklarına bakarım. Komşuların sorunlu olup olmayışı da önemli. Bir de yakınlarda cafe, yada müzikli herhangi bir yer olmamalı. Bunun dışında artık, güzel yeni bir ev olsun yeter :)
Evleri bayağı büyük,ısı yalıtımı var binada,hiç çok soğuk diye bir şikayetini duymadım,annem sıcağı hiç sevmez gerçi ,yazında klima var bunalınca klimayı çalıştırıyorlar,onuda çok çalıştıramazlar emekliler sonuçtaGerçekten mi, peki annenizin hiç şikayeti yokmu ? Sıcak soğuk bakımından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?