Ev Alma Konusunda Kararsızlık

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Merhaba hanımlar
5 yıllık evliyiz ailemin evinde oturuyoruz düğün altınları vs. Bozdurup birazda birikmişsiniz var, peşinat yapıp ev almayı düşünüyoruz.

Ancak ev fiyatları uçmuş durumda şuan elimizde olan 200 bin , ama evler 400 den başlıyor 400 binlik evlerde biraz daha merkeze uzak ara sokaklarda kalıyor. Diğer konum olarak güzel olan evlerde 450 civarı

Sorum şu sizce daha çok borç altına girip almışken işlek yerden mi almak yoksa daha uyguna olanı alıp borcun çabuk bitmesi mi çok ara sokaktan alırsak pişman olurmuyum ilerde.

İkizlerim olduğu için 3+1 istiyoruz. Yada ara yerdeki 3+1 yerine işlek yerden 2+1 mi almak mantıklı sizce evin konumu mu içimi daha önemli

Başka nelere dikkat etmeliyim ev alırken.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Elinizdeki pesinat makul bence orta halli 3+1 sizi yormayacak bir ev alın şehir merkezinden biraz uzak olsa birşey olmaz
Ben şehir merkezinden almadım şehir merkezine araçla 10 dk uzaklıkta yarı fiyatına ev aldım 1 ay oluyor ... Birde araç aldım . Oyuzden o mesafe bizi yormuyor. Aracı olmadan size gelmek isteyen insanlar için vasıta uzaklığında olsun yeterli bence

Merkeze uzak ama ne kadar uzak misal kimi yerde merkeze 10 dk -20 dk olur,bazı yerlerde tek dolmuşla gidersin merkeze bunlar önemli,ara sokak dediğiniz yer nasıl bir yer mesela çevresinde park,okul sağlık ocağı var mı yok mu bunlar var ise olur yok ise iyi araştırmak gerekir.

En önce evin cephesi çok önemli, ara sokakta ışık almayan, dar bir bölgede olan, zemin kat, çatı katı, yüksek giriş kesinlikle önermem.
Örneğin işlek yerde olup tabanı toprağa değen, ara sokakta daracık ışık almayan bir ev olmasındansa, şehir merkezine biraz uzak, güney cephesine bakan ara kat,önü açık ve ferah bir evi tercih ederim.
Ev alıyorsunuz sonuçta, ucuz diye ileride sıkıntı çıkaran bir ev olmaz.

istanbuldanmı bahsediyorsunuz

Bence evin konumu semt olarak önemli. Güvendiğiniz sevdiğiniz bir muhitse, gece çekinmeden dolaşabileceğiniz biryerse, ara sokak olması en işlek caddesinde olmasından daha iyi hatta. İşlek cadde demek sürekli dışardan gürültü ve egzoz dumanı geliyor olması demek, perdelerin sürekli batması, balkona rahat rahat yayılamamak demek.

Merkezden uzak ama ne kadar uzak? Bizim burda merkezden uzak olunca otobüsle merkeze gelmek 45 dk falan sürüyor. Küçük yer olduğu için bize çok fazla geliyor ama İstanbul gibi bir yerde normal olabilir. Şahsen ben merkezden uzak sıfır bina yerine. Merkezde bina yaşı daha yüksek bir binayı tercih ederdim galiba

Bence ara sokak olsun önemli değil. Kullanışlı bir ev alın. Ne olacak 10 dk yürürsünüz ya da bi vesaite binersiniz

Semt cok onemli. Duzgun bir yer olmali mahalleniz,evin nasil oldugunun bir onemi yok bence ileride para oldukca tadilat yapilabilir ama sokagi mahallesi kotu olan bir eve naparsaniz yapin bos.

Çok pahalı ya evler orda, bizde 150bine ev aldık yani acaba pahalı mı diozAdana'nın taşına toprağına kurban

İstanbul’da merkez derken nereyi kastediyorsunuz?
metroya metro büse yakın yerler den ben avrupa yakalıyım bakırköy bahçelievler benim için en uygun yerler o söylediğinizinde altında ev bulabilrisiniz eski ama tadilat görmüş daire mesela

Biz iki sene ev aramıştık :) aşağıdaki hususlara dikkat ettik :

- Kullanım / kutu kutu kare şeklinde odaları olan evleri seviyorum ben. Ne evler gezdik, odaları altıgen şeklinde, salonun ortasında kolon... Gezerken bakın, hangi eşyayı nereye koyarım, kulanışlı mı vs.

- Evin cephesi, güneş alması, ferah ve aydınlık olması

- Semt : bizim mesela şehir merkezine uzak ama prim yapan ve popüler bir semt

- Kolay satılabilir olması : bizim için bu çok önemliydi, değiştirmek istersek yıllarca satmak için uğraşmayalım diye (sitede satılığa çıkan evler max 1 ay içinde satılıyor)

- Ulaşım : arabamız var ama bozulduğunda birşey olduğunda hemen sitenin önünden iş yerinin servisi geçiyor, ve 7-8 tane otobüs hattı var. Eğer çocuk varsa veya düşünülüyorsa onların ulaşımı da düşünülmeli

En önemlisi de içinize sinmesi. Dediğim gibi biz çok gezdik ama evimizi görünce işte bu demiştim. Böyle olunca ödenen borçta insana çok yük olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…