EV ALMAK BU KADAR ÖNEMLİ Mİ

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Ben iki yıl önce eşimden ayrıldım.Kizimla birlikte büyüksehirlerimizden birinde yaşıyorum.Esimden ayrılırken elime bir miktar para geçti ve o paranın bir kısmıyla araba aldım.Kenarda biraz daha param var.Kirada oturuyorum.Kenardaki parayla üzerine de biraz kredi çekerek ev almak istiyorum ama evler çok pahalı arabami da satmak istemiyorum.Aileden hiç bir şekilde maddi destek görmüyorum.Ev alırsam kendim alabileceğim ya da hiç o kadar borca girmeyip hep kirada mi otursam diyorum.Krediler de çok yükselmiş çünkü.Yani ne yapacagimi bilmiyorum.Ömür boyu kirada oturabilir miyim nasil yapmalıyım bilmiyorum.Kredi cekersen de ancak eski ve giriş kattaki evleri alabiliyorum.Kafamda deli sorular

Maddi durumunuz buna müsait mi bilmiyorum ama biraz harcamalardan kısıp ev almanız taraftarıyım ben hemde yanlız yasiyormuşsunuz ilerde bir ev size çok lazım olur hem sizin için hem kızınız için şimdilik giriş kat alırsınız bakarsınız ilerde biraz daha birikim yapıp o evi satip daha güzel bir yere çıkabilirsiniz evet ev almak pahalli ama inanın bu devirde kira da oturmak da çok pahalli

Ben ev diyorum çok zorlamayacaksa. Ev evdir bu devirde. Eski derken ne kadar eski? Çok çok eski değilse 1+1 dahi olsa ev olmalı.

Dünyada mekân ahirette iman demişler. Ben yaşlılığı da düşünerek ev almanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Emekli olunca gelir düşüyor. Kira ciddi sıkıntı doğuruyor. Küçük de olsa bir yolunu bulup ev almak gerek bence. Ama işte fırsatını bulmak, yeterli peşinatı denklestirmek o kadar zor ki Allah herkesin yardımcısı olsun.

Daha uygun bir ev baksanız? İç tadilatı erteleseniz?

Memleketiniz daha küçük bir yerse ve oradaki evlere paranız yetiyorsa oradan alın, kiraya verin. Üzerine ekleyip kiranizi ödersiniz hem de paranız degerlenmis olur. Arabanizi satmasaniz da model düşürebilirsiniz. Faize bulasmayin derim. Elinizdeki miktarca bir ev bulun siz oturmayin kiraya verin.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ne kadar bütçeniz var yazarsanız daha çok yardımcı oluruz eğer ankarada yaşıyorsanız 10 yıllık orta kat 3+1 evler 250 ye de bulursunuz ama İstanbulda 1+ 1 evler 300 bine zor bulursunuz...

Hayat kalitem düşer herseyden kismam gerekseydi kirada dururdum..yada faizsiz ev satışı yapan şirketlere bakardım..en olmadı 4 binlirayla her ay altin alır birikim yapardim

Küçük ev alın 2+1 hatta 1+1 bile olabilir. Temiz güvenli yeni bitmiş bir sitede giriş katları daha hesaplı olur , temizliği kolay olur . Emeklilikte maaşlar iyice düşüyor şimdi çeşme akarken hatta çocuğunuz küçükken testiyi doldurmak lazım. Ev arabadan daha önemli bence .

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ne kadar bütçeniz var yazarsanız daha çok yardımcı oluruz eğer ankarada yaşıyorsanız 10 yıllık orta kat 3+1 evler 250 ye de bulursunuz ama İstanbulda 1+ 1 evler 300 bine zor bulursunuz...

Hayat kalitem düşer herseyden kismam gerekseydi kirada dururdum..yada faizsiz ev satışı yapan şirketlere bakardım..en olmadı 4 binlirayla her ay altin alır birikim yapardim

Benim 100 bin tl kenarda param var.Maksimum 250000 bin tl kredi çekebiliyorum.Ankara da bulunduğum yerde ancak giriş kat alabiliyorum.250000 tl cekersem 10 yıl 4256 tl ödemem gerekecek.Bilmiyorum

araba her zaman alinir , onceliginiz ev olsun.
gunu gelir yokluk cekersiniz ama ev sizinse gerekirse kuru ekmek yer evinizde oturursunuz. ama kirada bu zor .
araba yatirim araci olarak goruluyor ama hasar almasi an meselesi siz dogru kullansaniz bile biri gelip carpsa cop olur gider paraniz. bence arabayi satip rahat rahat ev alın. size bisey olsa cocugunuza kalir ilerde basini sokacak evi olur. siz yaslansaniz kirada nereye kadar ?

Ben olsam ev alırdım
Şuan kiradayim ve arabamız var evet araba çok büyük bir ihtiyac ama düzenli olarak kira ödemek ve ayrıca taşınma durumu da çok zor.suan aylık ödediğiniz miktar az görülebilir ama her yıl kiraya zam geliyor ve bazen fahiş fiyatlarla oluyor.ayrica bir evde kaç sene kirada oturabiliriz.en fazla 20 yıl diyelim.ev alsanız kredi cekseniz en fazla en fazla 10 yıl maddi zorluk çekersiniz farkındaysanız abartarak söyledim.
Geçen sene ev alsaydiniz bu sene kârda olacaktiniz.ev alıyorsunuz ama paranız da degerlenmis oluyor.
Evet arabada da paranız değerleniyor ama ayrıca kira masrafınız oluyor.
Ayrıca arabanız olmasa ulaşıma ödediğiniz para kiranizdan daha az olacak.

Üniversitelere ya da hastanelere yakın ya da ulaşımı kolay yerlerden 1+1 alabilirseniz öğrenci ya da doktorlara kiraya verip o kira getirisiyle kendi kiranızı karşılayabilirsiniz.

Araba fiyatları artık inanılmaz pahalı, sattınız mı yenisini almanız çok zor bir daha. Araba da gerçekten büyük ihtiyaç. Bence kendinizi öyle ağır bir kredi yükünün altına sokmayın. Ev almak bu durumda mantıksız gözüküyor. Birikmiş paranızla daha küçük bir şehirden yatırımlık bir ev alabilirsiniz. Faizler de çok yüksek zaten şu an 100 kredi çekseniz 200 ödeyeceksiniz hiç girmeyin bence o işe.

ben olsam 1+1 evlerden birini seçerim. onu kiraya verir gerekirse kiranın üzerine biraz ekleyerek krediyi öderim.
ayrıca süreç içinde kredisi devam etse de o evi satıp bir tık büyüğünü alabilirsiniz.
en kötü ihtimalle yine de 1+1 eviniz olmuş olur.
4250 tl kredi ödemek hem de tek başına hiç kolay değil.

Paranızı bir miktar daha biriktirin, araba modelini düşürüp kiraya verebileceğiniz uygun bir ev alın derim. sonrada istediğiniz gibi güzel bir evde rahatca oturun. Öğretmensiniz ama kredi cekerseniz cok zorlanırsınız ödemekte neden dünya malı için rahatınızı bozasınız ki. Ev sahibi olacam diye ayda 4500 tl krediye vermek mantıklı değil ve kredide dinen caiz değil. Maaşınız neredeyse kalmayacak.

Tek maaşla ayda 4500 tl kredi ödeyebiliyorsanız fakir değilsiniz zatennnalın evi

aynen bunları yazacaktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…