Ev almak istiyorum ama...

Zaten bir sene vakit var. O sureyi sessiz geçirin. Zamanini bekleyin vazgecmeden.

Ayrica neden insanlara ilan etme ihtiyaci duyuyorsunuz ki? Sadece eşinize soyleseniz yeterdi. Planlarinizi onunla paylasip onunla konusun.

Insanlar her ne kadar iyi olsada (özellikle eltiler, gorumceler, kayinlar) sizin mal sahibi olmanizi; onlardan fazlanizin olmasini istemezler. Gozumle gördüğüm o kadar cok ornek var ki.. Belki farklidir bazilarinda bilmem.. Buralarda boyle. Evlilik bana ilk bunu ogretti. Borcun olsun zorda ol bayilirlar. Mal sahibi olmaya kalk hemen kulis baslar.

Sonuçta sizde tapu kayinpeder uzerineymis. Onlar hak sahibi sayiyordu kendilerini, simdi sana kaptirmamak icin onlar ugrasacak...

Sanirim haklısınız ama ben bunu çok geç anladım. Herkesi kendim gibi bildim. Yemin ediyorum eltim benden iyi ev araba alsa mutlu olurum. Ben şunu görüyorum ki olandan değil olmayandan zarar geliyor. Şimdi bu lafima kizacaklar olabilir ama durumu iyi olmayan çok akrabamin arabanla beni şuraya gotursene bana şunu alsana gibi laflarina muhattap olduğumdan diyorum olmayanin zararını görüyorum. En azından biz de durum böyle

Benim kv eşime bekarken araba almış, oğlumun arabası der ama ruhsat kv üzerine:)))
Biz evlenınce de sattı arabayı kendi hesabına aktardı parasını
Öyle oluyor da.
Bekarken hadi neyse. Evi ortak aldık biz. Ama o almış görünüyor. İyi borç ödedik. Napiim desin. Çevrem biliyor.

TAPU KP ÜZERİNE İSE BU İŞLERLE EŞİNİZ İLGİLENMELİ
MÜSADE ETMEYEBİLİR SONUCTA KENDİ EVİ
AMA EŞİNİZE ALINMIŞ BİR EV MADEM , EŞİNİZ BU DÜŞÜNCEYİ BABASI İLE PAYLAŞMALI

SİZ KAYNINIZLA NEDEN KONUSUYORSUNUZ Kİ?
Kaynimla değil eltimle konuştum. O da laf lafı açtı küçük odayı bozup çocuk odası yapacak misin dedi . Ben de çocuk bi buçuk yaşına gelince falan ayircam belki o zamana kadar büyük bir eve geceriz küçük odanın mobilyalarini atmam gerekmez dedim konu böyle açıldı

Eşimin adına alınmamış çünkü kaynimin oturduğu evi ortak tapu olduğundan onun üstüne veremiyor KP. O yüzden esiminkini de onun üstüne veememis

Tapu ayırmak zor bir iş değil önemli olan kp in buna niyetinin olması. Ama sanırım yapmaz böyle bir şeyi. Eğer yaparsa da kb ve eltinin tepkisine göre şekillendirmeyin hayatınızı. Cesareti olan girsin borca.

Tapu ayrılmaz ise de eviniz şu anda bence gayet yeterlidir hiç maceraya girmeyin derim. 3-4 kişilik bir aileye 2+1 ev bana göre küçük değil. m2 olarak çok çok küçük değilse tabi.
Benim evim 75m2 şu an bize yetiyor tıkış tıkış değil hiç.

Tapu ayırmak zor bir iş değil önemli olan kp in buna niyetinin olması. Ama sanırım yapmaz böyle bir şeyi. Eğer yaparsa da kb ve eltinin tepkisine göre şekillendirmeyin hayatınızı. Cesareti olan girsin borca.
Ev yetersiz değil ama hem yatırım olsun istiyorum ben. Benim maaşı krediye yatiririz 5 6 yıl sonra iyi bir ev sahibi olmuş oluruz. Diğer türlü çocuk büyüyünce masraf artınca bu isteğim olanaksız olacaktır

Tapu ayrılmaz ise de eviniz şu anda bence gayet yeterlidir hiç maceraya girmeyin derim. 3-4 kişilik bir aileye 2+1 ev bana göre küçük değil. m2 olarak çok çok küçük değilse tabi.
Benim evim 75m2 şu an bize yetiyor tıkış tıkış değil hiç.

Yanlış anlamadıysam kayınpederin 3 çocuğu var
Birisinde kendi yaşadıkları, diğerinde kaynınız, diğerinde sizin yaşadığınız 3 evleri var.

Doğru mu anlamışım?

QUOTE="cilekli_turta_, post: 46902823, member: 756710"]Sanirim haklısınız ama ben bunu çok geç anladım. Herkesi kendim gibi bildim. Yemin ediyorum eltim benden iyi ev araba alsa mutlu olurum. Ben şunu görüyorum ki olandan değil olmayandan zarar geliyor. Şimdi bu lafima kizacaklar olabilir ama durumu iyi olmayan çok akrabamin arabanla beni şuraya gotursene bana şunu alsana gibi laflarina muhattap olduğumdan diyorum olmayanin zararını görüyorum. En azından biz de durum böyle[/QUOTE]

Bende hep olanin zararını gordum :)

Yaptikca hirslandilar, evleri oldu, mallari arabaları, altinlari..

Yine benim evimin butcemin hesabini yapmaktan vazgecmedi hic biri.

Ben ne yapsam olay oldu hep.

Ne ev almasi; cocugumu ozel bir hastanede ameliyat ettirdim, 6 ay sonra baska bir ozel hastanede ben ameliyat oldum. Can derdine dustuk yani. Bu bahsi gecen tiplerden biri siz olmasaniz boyle pahali hastane goremeyecegiz gibi seyler soyledi. Sonra tabi geri kalanlar kendi iclerinde böyle böyle harciyorsunuz paralari...

Fazla ornek vermeyeyim sonucta demek istedigim olan senin hesabini senden fazla yapar; olan olmayan sende de olmasin diye daha fazla ugrasir.

Kira vermediğinize göre kira veriyo gibi peşinat biriktirin
Peşinatla bi eve girin o evide kiraya verin taksitlerin bi kısmını kira öder sizide zorlamaz.

Kredi sizi artık zorlamıyacağı zaman kiracıyı çıkartıp o eve geçersiniz.

Kira vermediğinize göre kira veriyo gibi peşinat biriktirin
Peşinatla bi eve girin o evide kiraya verin taksitlerin bi kısmını kira öder sizide zorlamaz.

Kredi sizi artık zorlamıyacağı zaman kiracıyı çıkartıp o eve geçersiniz.
Bu fikri eşimin bir arkadaşı söylemiş ona. Ama istediğimiz ev 450 bin civarı ve cesaret edemiyoruz sıfırdan eve girmeye

Bunu önce kayınpederinize dillendirmeniz gerekmez miydi neden hemen kayınınıza ve eltinize duyurdunuz ve kıskandığını nereden anladınız hemen kıskanıyor diyorsunuz. Beli aile apartmanı olduğu için izin vermeyecek gerçekten de babası. Bunu sizin değil eşinizin açması gerekirdi ayrıca her zaman gelinlerin böyle konular açması yanlış anlaşılır zamanı gelince eşiniz babasıyla konuşurdu yani onlara demeye ne gerek var? siz evin küçüklüğünü bahane ediyorsunuz aile apartmanında oturmak istemiyorsunuz bence asıl. Belki eltinin de imkanı olsa o da taşınmak ister ondan belki tek kalacağı için surat yapmıştır.

Bu fikri eşimin bir arkadaşı söylemiş ona. Ama istediğimiz ev 450 bin civarı ve cesaret edemiyoruz sıfırdan eve girmeye

Pardon da siz baya lüks bir ev istiyorsunuz zorunda mısınız 450 bin liralık ev almaya hanımefendi. Bir odası daha olan makul fiyatlarda bir ev alsanız daha iyi değil mi bu o evin satılması için bahaneniz eğer o kadar pahalı ev alırsanız tabii ki herkes laf söyler yarı fiyatına ev alın kendiniz ödeyin onlardan hiç istemeyin sonuçta o ev satılınca 450 bini tamamlamak için en az yarısı kadar kredi çekeceksiniz ama yarısı kadar ev bulursanız o evi satmanıza gerek kalmaz demek ki ödeyebileceksiniz. Kusura bakmayın sizi iyi niyetli göremedim 450 bine ev almak isteyince.

Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum

Isterse yuzunu on gun sallandirsinlar, 1 den fazla cocuk istiyorum genis ev gerek diyorsun , elalem suratini asti diye hayat seklini mi degisiterecksin ? Anladigim kadariyla kp bu evi kendi ustune almis ama siz oturuyorsunuz, suratini asanlar hakli olabilirler cunku aile apartmaniysa baskasina satmani, baskasinin gelmesini, kp olmeden mal bolunmesini, o evi sattirip parasini sizin almanizi onlarda uzakta oturmanizi hicbiri istemeyebilir. Bunu basta dusunup hic girmeyecektiniz o eve bana kalirsa kp anlayisli biri degilse size ordan zirnik vermezler, ancak kendiniz sifirdan bir ev alabilirseniz o evi birakip cikarsiniz. Sanmiyorum ben o aile apartmaninin kp kv olmeden satilacagini, sonucta sizden baskasi oturmuyorum anladim kadariyla.

Back
X