• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak-siz olsanız ?

Babamın bencil olduğunu kabul ettim, bende insanların hep iyi tarafını görme huyu var maalesef ama üst üste gözüme soka soka kötü huylarını gösterince artık kabul et diyorum kendime.

Babam emekli olunca bu benim param deyip ailesine tek kuruş harcama yapmamış biri. Yıllarca okula beni harçlıksız göndermiş biri.

Okulu bitirince bir sene kpss çalışmak istediğimde para veremem git çalış diyen biri.
Evladina maddi manevi bakmak ebeveynin gorevidir. Bunun icin takdir alkis beklenmez. Yapildi diye karsilik beklenmez. Ki sizin ki gorevini yerine getirmemis bile. Huylarini farkedip ona gore sınır çizmenizi tavsiye ederim.

Ev al UOTE="greengirll, post: 62730230, member: 427748"]
Kızlar merhaba, şu an ailemle yaşıyorum, boşandıktan sonra ailemin yanına geçtim, 1 sene oldu.

İşyerinde de mutlu değilim, bu şehirde de mutlu değilim ama henüz bir planım yok. Ev almak istiyorum ama bu şehirde hayatımı devam ettirmek istemediğimden bekletiyorum şimdilik, para biriktiriyorum.

Annem sürekli ev al, arsa al yatırım yap modunda , ama ilerde başka yere taşınırsam nakit param olsun istiyorum, acele etmiyorum.

Babam benden 2+1 ev istedi :) Çok sıkılmış (evimiz 150 m2 kocaman, 4 tarafı açık bahçe içinde, her yere yakın vs vs yani sıkıcı bir ev değil), gidip gelirmiş o eve kalırmış. Ayrıca şeker hastası ve evden çıktığında bayılıyor, sağlığı iyi değil ama hayaller devam..

Şimdi olay şu ki, babam bencil bir insan. Senin yüzünden annen benimle ilgilenmiyor vs dedi büyük bir kavga ettik ve ben taşınacağımı söyledim ama annem gitmemi istemedi, senin sayende katlanıyorum bana güç oluyorsun nolur gitme beni yalnız bırakma dedi ve kaldım. Babama da iyi bir ayar çekti ve babam özür diledi benden. Çocukluğumuzdan beri önceliği kendisi ve kendi zevkleri olan biri. Dolayısıyla sırf babam istiyor diye istemediğim bir evi almak, paramı buna yatırmak istemiyorum. Ama bencil ve vicdansız mıyım diye de düşünüyorum.

Fakat biliyorum ki asıl bencil olan babam. Aldığım tüm yiyeceklerin hepsini yiyen, herkese fazla fazla almama rağmen önce kendini düşünen, hayatı boyunca da neredeyse tüm parasını sadece kendine harcayan biri. Annemle hep kavga ile küfür ile konuşan biri. Ama sonuçta babam.

Siz olsanız ne yaparsınız?
[/QUOTE]
Ev al annenide yanında gotur canım babamda tek kalsın yesin yesin dursun nasıl bir baba bu

Ev al UOTE="greengirll, post: 62730230, member: 427748"]
Kızlar merhaba, şu an ailemle yaşıyorum, boşandıktan sonra ailemin yanına geçtim, 1 sene oldu.

İşyerinde de mutlu değilim, bu şehirde de mutlu değilim ama henüz bir planım yok. Ev almak istiyorum ama bu şehirde hayatımı devam ettirmek istemediğimden bekletiyorum şimdilik, para biriktiriyorum.

Annem sürekli ev al, arsa al yatırım yap modunda , ama ilerde başka yere taşınırsam nakit param olsun istiyorum, acele etmiyorum.

Babam benden 2+1 ev istedi :) Çok sıkılmış (evimiz 150 m2 kocaman, 4 tarafı açık bahçe içinde, her yere yakın vs vs yani sıkıcı bir ev değil), gidip gelirmiş o eve kalırmış. Ayrıca şeker hastası ve evden çıktığında bayılıyor, sağlığı iyi değil ama hayaller devam..

Şimdi olay şu ki, babam bencil bir insan. Senin yüzünden annen benimle ilgilenmiyor vs dedi büyük bir kavga ettik ve ben taşınacağımı söyledim ama annem gitmemi istemedi, senin sayende katlanıyorum bana güç oluyorsun nolur gitme beni yalnız bırakma dedi ve kaldım. Babama da iyi bir ayar çekti ve babam özür diledi benden. Çocukluğumuzdan beri önceliği kendisi ve kendi zevkleri olan biri. Dolayısıyla sırf babam istiyor diye istemediğim bir evi almak, paramı buna yatırmak istemiyorum. Ama bencil ve vicdansız mıyım diye de düşünüyorum.

Fakat biliyorum ki asıl bencil olan babam. Aldığım tüm yiyeceklerin hepsini yiyen, herkese fazla fazla almama rağmen önce kendini düşünen, hayatı boyunca da neredeyse tüm parasını sadece kendine harcayan biri. Annemle hep kavga ile küfür ile konuşan biri. Ama sonuçta babam.

Siz olsanız ne yaparsınız?
Ev al annenide yanında gotur canım babamda tek kalsın yesin yesin dursun nasıl bir baba bu
[/QUOTE]

Annemi 5 dk yanından ayırmıyor hastalık bahanesiyle. Hasta olunca iyice bencil oldu.

Ev al gayrimenkul her zaman iyidir. Ama hemen kendin oturma kiraya ver baban giremesin. 1+1 bile olur yatırım için.
Kiraya verirsen sana ekstra gelir olur. Hem ev için kredi çekeceksen kirayla finanse edersin..

Vicdansız falan değilsin. Baban tanımladığın gibi biriyse ona bir şey borçlu değilsin. Para biriktirmeye devam et. Annene de nefes oldun demek ki boşver gerisini..

Eve aldığın şeyler için bir şey diyemem. O evde yaşarken yapılacak normal şeyler sonuçta.

alınmış mal iyidir. bence paraniz varken ve ulke bu kadar gel gitliyken ktedi ile bir ev alip, kiraya verip, krediyi kirayla odeyin. baska sehire tasinirsaniz satiliga koyarsiniz, elinize pesinattan.daha fazla para gecer. alınmış alınmıştır yani.

ailenle yasayacaksan ev alip kiraya verip kirasiyla kredini karsilarsin senin icin cok rahat olur
yaş kac bilmiyorum ama eger yukardaki alternatifi kullanmayacaksaniz yiyin icin gezin keyfinize bakin
biz 65 yasinda kadar calisma mecburiyetindeyiz emekli olabilmek icin
simdi 30 yasinda olsan 35 sene icerisinde bi 10 sene kredi odeyecek zamani nasil olsa bulursun oyuzden guzel yillarini borc icin heba etme

Back
X