EV ALMAK YA DA ALMAMAK

Evameva

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2022
41
65
18
37
Hanimlar farkli görüslere ihtiyacim var bankada doviz ve gram olarak 600000 tl miz var istanbulda degiliz ic anadolu diyim kendi oturdugumuz ev var sukur fakat yatirim amacli bu zamanda kredi cekip ev alinir mi 0.99 ya da 0.89 a kredi cikiyor kredi cikmaz diyecekler icin yani bi 600 falan ceksek diyorum kiraciyla ugrasmak beni dusunduruyor bankaci olanlar varsa ozellikle fikirlere talibim tesekkurler

Bunu degerlendirmek icin genel maddi durumunuza bakmak lazim. Evi aldiniz mesela, bunun vergisi bakim masrafi felan ne kadar. Sahsen kiracilarla pek iyi tecrübeler yapmadigim icin artik Türkiyeden birsey almam, ama bu herkesin kendi tercihi tabi

7 mayis oncesi acilmis doviz hesabimiz var ona istinaden

Böyle bir hesap açılışında dediğiniz oranda kredi alabiliyorsanız şanslısınız .

Bir arkadaşımın bırakın bu oranı yüksek orandan bile kredi alamadı.

Bankalar bu dönemde biraz sıkıntı çıkarıyor.

Hangi banka diye sorsam cevap verir misiniz ?

Cihan çiçek YouTube bakın ben evi alırken çok yardımci oldu fikirleri

Krediyle borçlanmak bu dönemde mantikli. Oran da çok çok iyi. Ama oturup hesap yapmalısınız. Aylık geliriniz nedir, gideriniz nedir. Kredi aylık 8 bin falan olacak herhalde. Tapu masrafı, emlakçı varsa onun komisyonu falan tutuyor biraz. Yoksa ev alınır mantiksiz değil. Ama kiralar mısınız onu bilmiyorum. Biz evi kiraya vermedik mesela öyle duruyor.

şöyle ki, ilk evim diye bir proje çıkmıştı. Evin en az %50 sini nisan öncesi açılmış döviz hesabından ya da fiziksel altın bozdurmadan karşılayabiliyorsanız 0,89 faiz oranı ile kamu bankalarının kredi vereceği açıklandı. Ancak eşinizin, sizin yada 18 yaş altı birlikte yaşadığınız çocuğunuz üzerine ev olmaması gerekiyor. Ziraat Bankası böyle açıklama yaptı.

şöyle ki, ilk evim diye bir proje çıkmıştı. Evin en az %50 sini nisan öncesi açılmış döviz hesabından ya da fiziksel altın bozdurmadan karşılayabiliyorsanız 0,89 faiz oranı ile kamu bankalarının kredi vereceği açıklandı. Ancak eşinizin, sizin yada 18 yaş altı birlikte yaşadığınız çocuğunuz üzerine ev olmaması gerekiyor. Ziraat Bankası böyle açıklama yaptı.
Aynen devlet bankalari mayis ayinda acikladi

Krediyle borçlanmak bu dönemde mantikli. Oran da çok çok iyi. Ama oturup hesap yapmalısınız. Aylık geliriniz nedir, gideriniz nedir. Kredi aylık 8 bin falan olacak herhalde. Tapu masrafı, emlakçı varsa onun komisyonu falan tutuyor biraz. Yoksa ev alınır mantiksiz değil. Ama kiralar mısınız onu bilmiyorum. Biz evi kiraya vermedik mesela öyle duruyor.
Kiralariz da nasil insanlar cikar ugrasabilir miyiz krediyi odeyecek gucumuz var

ilk kez konut alacaklara, 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almaları için, 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizle kredi verilecek.

• İkinci paket birinci ve ikinci el konutları da kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan’dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası’na satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek.

Devlet bankasi isim veriliyor mu bilmiyorum soylembi sart var kredi puani 1500 olmali esimin 1500 kredi.puani cok etkili

Neden veremediniz ev nerede

Devlet bankasi isim veriliyor mu bilmiyorum soylembi sart var kredi puani 1500 olmali esimin 1500 kredi.puani cok etkili
Siz öyle vericez dediklerine bakmayın. Vermiyolar şu an. Emlakçılarla hiç görüştünüz mü bilmiyorum. Devlet bankaları şu an konut kredisi vermiyor. Verseler de en fazla 300 bin lira veriyorlar. Siz şartları karşılıyoruz istediğimiz gibi kredi çekeriz diye düşünüyorsunuz ama şu an o iş öyle değil.

Neden veremediniz ev nerede
Vermemeyi tercih ettik 😅 ev başka şehirde. Bir de birkaç eksiği var onları halledip öyle kiraya vermek lazım. Üşendik de. Eşim belki satarız diyor bakalım. Onunla ilgili şimdilik planımız yok.

Siz öyle vericez dediklerine bakmayın. Vermiyolar şu an. Emlakçılarla hiç görüştünüz mü bilmiyorum. Devlet bankaları şu an konut kredisi vermiyor. Verseler de en fazla 300 bin lira veriyorlar. Siz şartları karşılıyoruz istediğimiz gibi kredi çekeriz diye düşünüyorsunuz ama şu an o iş öyle değil.
Doğru çok zor veriyorlar artık.

Back
X