ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

hepiniz okadar haklısınız ki anlatamam
ama o bebek özlemi beni mahfetti sürekli doktorlar tedaviler
dün arkadaşımın yanına gittim 7 aylık hamile okdarr kötü oldumki gözlerim doldu kaçırdım gözlerimi
hele elini karnına koyupta
"kuzuuuu hadi kalk yavrumm sabahtan beri uyuyon " dedi ben boşaldım orda
noldu kaderiminoyunu dedi duygulandım o lafına dedim
işte böle bi istek bendeki
mamasına bezine arada illaki yardım ederlerdi die düşündüm sonuçta torun yaaa düşman değilki :(:(
kafam karışık

Bazen en yakınım dediğin,kanın,canın düşmanın olur..
Başkaları yapar yardım eder diye nasıl yaşayabilirsiniz?
Anlayamıyorum bu devirde insan anasına,babasına güvenemiyor.
Bak canım bir iş yapacaksanız önce Allah'a güvenin sonra kendinize.
Mama alırlar,bez alırlar arada diye bebek yapılır mı hiç ya
Ya bir rahatsızlığı olur Allah korusun milyarlık ameliyat gerekirse
ee düşman değiller ya verirler mi diyeceksin?
Kp annene gitmek için bi ton laf saydı arabasını vermek istemedi
Sonra aldınız bir şekilde.
Laf duya duya gelen yardımlara razı mısın?
Yapma etme Allah aşkına.
Kaç aylık evlisin,evin yok,işin yok,huzurun yok.
Hamile arkadaşlarına özenmeye hakkın yok.
Ayrı evi olan insanlara özen arkadaşım bebeği olanlara değil..

peki neden bu minnetsizlik
eşimin babası benim babam evlatlarına yardım etmeyecekmi ki ben bunları olumlu düşünmeye çalıştığım için yazıyorum
asla etmek zorundalar demiyorum
ama benim yazdıklarımda hayatın bi gerçeği doğru söleyen dokuz köyden kovulur
eşimin babası bebeğime bez aldığında hayır koy onu cebine demicem yaa saol allah razı olsun dicem
ben ayaklarımın üstünde duruyorum mu dicem adama
elbetteki yardım ederler onlara güvenerek yola çıkmıyorum kesinlikle

çok beklenti içine giriyorsun elbette ufak tefek yardımları olur kabul edersin Allah razı olsunda dersin sorun o değil
insan bi önüne bakar bu eve bebek gelirse ne yaparız ne ederiz ayrı eve çıkabilir miyiz
ayrı eve çıksak geçinebilir miyiz diye düşünmen lazım

evlenirken de toz pembe hayallerle evlenmişsin ama hala toz pembe hayallerden çıkamamışsın
bunca şey yazıldı sana istediğini al istemediğini yapma artık daha ne diyelim sana
hakkında hayırlısı olsun

Bazen en yakınım dediğin,kanın,canın düşmanın olur..
Başkaları yapar yardım eder diye nasıl yaşayabilirsiniz?
Anlayamıyorum bu devirde insan anasına,babasına güvenemiyor.
Bak canım bir iş yapacaksanız önce Allah'a güvenin sonra kendinize.
Mama alırlar,bez alırlar arada diye bebek yapılır mı hiç ya
Ya bir rahatsızlığı olur Allah korusun milyarlık ameliyat gerekirse
ee düşman değiller ya verirler mi diyeceksin?
Kp annene gitmek için bi ton laf saydı arabasını vermek istemedi
Sonra aldınız bir şekilde.
Laf duya duya gelen yardımlara razı mısın?
Yapma etme Allah aşkına.
Kaç aylık evlisin,evin yok,işin yok,huzurun yok.
Hamile arkadaşlarına özenmeye hakkın yok.
Ayrı evi olan insanlara özen arkadaşım bebeği olanlara değil..

bez mama beklentileri sadece ihtimal
hani diyorum eğerki oldu bebek maddi yönden zorlanmayabilirim
ama benim kafam karışık bu bi gerçek

çok beklenti içine giriyorsun elbette ufak tefek yardımları olur kabul edersin Allah razı olsunda dersin sorun o değil
insan bi önüne bakar bu eve bebek gelirse ne yaparız ne ederiz ayrı eve çıkabilir miyiz
ayrı eve çıksak geçinebilir miyiz diye düşünmen lazım

evlenirken de toz pembe hayallerle evlenmişsin ama hala toz pembe hayallerden çıkamamışsın
bunca şey yazıldı sana istediğini al istemediğini yapma artık daha ne diyelim sana
hakkında hayırlısı olsun

bunları düşünüyorum fikir toplamaya çalışıyorum yapsam nasıl olur yapmasam nasıl olur diye
sadece kafam karışık napıcamı da bilmiyorum
saol

Ayrı eve çıkmayı düşünürken bile onlardan bağımsız olamıyorsunuz bir aile yemeğini bile kendi evinde yiyemezse nasıl ev aldım der. Siz 2 kişi değilmisiniz? ne boğazınız olacak ki? 2 lokma için düzeninizden olursunuz.
O evin amacı ayrılmak onlardan uzaklaşmak değil mi? kimseye güvenmeyin bence sonra daha büyük sorunlar çıkar. Kendi başınıza yapabiliyorsanız yapın kimseyi bize destek olurlar diye değerlendirmeyin. Sonra her fırsatta yüzünüze vururlar dahası onlar bize geliyor diye onlar da size gelirler yemeğini de getirirler her akşam yine hepberaber olursunuz.
Eeee hani ayrı ev, ayrı düzen? Kredi mantıklı siz de çalışırsanız gül gibi geçinirsiniz ayağınızı yorganınıza göre uzattıktan sonra yemeğinizi de yersiniz evinizde, kafanızı da dinlersiniz millet asgari ücretle ev geçindiriyor bu zaman da.

Ayrı eve çıkmayı düşünürken bile onlardan bağımsız olamıyorsunuz bir aile yemeğini bile kendi evinde yiyemezse nasıl ev aldım der. Siz 2 kişi değilmisiniz? ne boğazınız olacak ki? 2 lokma için düzeninizden olursunuz.
O evin amacı ayrılmak onlardan uzaklaşmak değil mi? kimseye güvenmeyin bence sonra daha büyük sorunlar çıkar. Kendi başınıza yapabiliyorsanız yapın kimseyi bize destek olurlar diye değerlendirmeyin. Sonra her fırsatta yüzünüze vururlar dahası onlar bize geliyor diye onlar da size gelirler yemeğini de getirirler her akşam yine hepberaber olursunuz.
Eeee hani ayrı ev, ayrı düzen? Kredi mantıklı siz de çalışırsanız gül gibi geçinirsiniz ayağınızı yorganınıza göre uzattıktan sonra yemeğinizi de yersiniz evinizde, kafanızı da dinlersiniz millet asgari ücretle ev geçindiriyor bu zaman da.

ya mecburiyetten yemeiçme birolur diyorum eşime
çünkü onlara okadar bağlıki ikna edebilmek için tamamen ayrılmayız demek zorundayım zamanlada çekicem kendimi
aileside bizi kesinlikle bırakmak istemio biz nolcaz yalnız kalcaz die saçmalıolar bende yalandan yere yine beraber oluruz diyorum napim mahkum gibiyim işte
yoksa 2kişi ne yiyecez ne masrafımız olucak sırf eşime cesaret gelsin die diyorum bunları ..ama yinede öle olmanında birnebze olsa faydası olur ..hani az bi bunalsak eşim bana patlamasın ide biraz daha bu kahrı .çekebilirim yeterki düğzenim ayrı olsun ..kızdığımda gidebileceğim bir yuvamolsun

bebek konusunda evet istiyorum ama napıcamıda bilmiyorum kafam karmakarışık
istiyorum çünkü kadınsal rahatsızlığım var bekarkende çok uğraştım doktorlarda oyüzden ya olmassa düşüncesiyle yaşarken kendimi bebek özlemi içinde buluyorum..çünkü olmaması daha kötü çünkü çokk istiyorum bunu kelimelerle anlatamam anca benim gibi olanlar anlar...ama biyandanda istemiyorum o dediğiniz sorunları yaşamaktan korkuyorum ..kafam karışık...çok karışık....napıcamı bilmiyorum
iş arama konusunda eşim gönderiyormu arkadaşım konuşuyosun...
hapsetti beni eve anlamıyorsunuz
ben sana iş bakıyorum demesi bile benim için mucize

birde akıl veren arkadaşlarıma çok dua ediyorum allah herkezden razı olsun
siz bilirsiniz

Biz nerden bilelim bunu
Gelmişsin ben işe girsem bu kadar alsam diyorsun , bizde alsam etsemle borca girme önce işe gir madem dedik
Şimdi de eşim izin vermez ki anlamıyorsunuz diyorsun

Hem çalışmayacaksın, hem hamile kalacaksın, bebeğin bezi maması vs. eklenecek, senin paşa da lüksten evden başkasını kabul etmeyecek..

Bu halde ev sahibi olunmaz , olunuyosa bize de haber verin..

Biz nerden bilelim bunu
Gelmişsin ben işe girsem bu kadar alsam diyorsun , bizde alsam etsemle borca girme önce işe gir madem dedik
Şimdi de eşim izin vermez ki anlamıyorsunuz diyorsun

Hem çalışmayacaksın, hem hamile kalacaksın, bebeğin bezi maması vs. eklenecek, senin paşa da lüksten evden başkasını kabul etmeyecek..

Bu halde ev sahibi olunmaz , olunuyosa bize de haber verin..

Konu sahibi kafasında birşey belirliyor ve yapıyor.Kendini öyle bir şartlıyorki o olana kadar,kimseyi dinlemiyor.
Zaten evlenirkende yeterki evlenelim birliktede otururum demiş,şimdi bin pişman.
Ev konusu ve bebek konusuda aynı olacak malesef.:50:
Bu şartlar altında,işe girsem etsem deyip bir şekilde eşini ikna edebilirse ev için bebek de yapıcak,çalışmaması eşinin canına minnet zaten.
Çok daha büyük sıkıntılar yaşayıp tekrar kayınvalide evine dönmek zorunda kalacak gibi geliyor bana malesef:50:
Umarım öyle olmaz.:50:

tüm yorumları okuyamadım...

o evden kurtulmak isteminizi anlıyorum. ama hayat şartları çok zor. herkezde aileden zengin olarak doğmuyor malesef. hesap kitap yapmadan ev almayın sakın. Allah korusun alıdğınız evi satmak zorunda kalıp, ailesinin yanına taşınmak zorunda kalabilirsiniz...

1100 tl ile sadece eşin çalışsa olmaz. senin de çalışman lazım ancak bebek istiyorsun. hamileyken çalışamayabilirsin. herkezin hamileliği kolay geçmiyor. sonra o krediyi nasıl ödersiniz, düşündün mü. eşin aofden sonra büro açaarım diyormuş. kendisini kabul ettirmesi çok kolay değil... 6 ay 1 sene anca... bebeği erteleyim desen 10 yıl mı erteleyeceksin. sen çalışmadan kredi ödemeniz çok zor... yeme içme, elektrik su ohoo birsürü giderin olacak... midyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın...

ev almaya kesin gözle bakıyorsan 2+1 değilde 1+1 de bak... giderin çok olmaz en azından. elektrik ve doğalgaz daha az ödersin.

Son düzenleme:
yeliz ben şuan annemlerdym dun teld konuştuk eşımle kredı çekebilirsn nette araştırdım dedim bıde çk kredi fırsatı çıkmış dedım bıseler yapalım dedm bend bakıyorum netten falan dedi haberim war du bakalım dedi

canım bence senin çalışmaya gönlün yok, ya onun ailesi ya benim ailem bi şekilde yardım etsede şu evi alıversek diyosun, ya nasip diyip yola çıkalım kervan yolda düzülür diyosun, bize yazmadığın ama içinden geçen bu bence, buram buram domestiklik kokuyosun ev hanımı havası var sende dışardaki çalışma hayatına adapte olman zor, eğitim durumunu bilmiyorum ama bi alanın yoksa muhasebe gibi mesela (ki muhasebeci çok arkadaşım var onların sıkıntısıda ayrı) özel sektör zor, vasıfsızsan ya kasiyer olucaksın ya tezgahtar, bi çok yer erkeklerle çalışmayı tercih ediyo özelde, hem mesai saatleri açısından hem de getir götür de yaptırmak açısından, iş hayatı için önündeki engelleri kısaca özetlersek:
1- eşim her yerde çalışmama izin vermez diyosun bu da biçok işi baştan eler
2- senin çalışmaya çokta istekli olmadığını düşünüyorum
3- ben bu işi kotarırım dediğin bi yorum görmedim hiç
4- bebek fikri sana daha cazip geliyo

bu şartlardada kısa vadede ev almanız mümkün görünmüyo, senin denkleminin mutlaka bi yerinde kv kp var, onlar kabul etmezse denklem zaten baştan çöküyo

canım bence senin çalışmaya gönlün yok, ya onun ailesi ya benim ailem bi şekilde yardım etsede şu evi alıversek diyosun, ya nasip diyip yola çıkalım kervan yolda düzülür diyosun, bize yazmadığın ama içinden geçen bu bence, buram buram domestiklik kokuyosun ev hanımı havası var sende dışardaki çalışma hayatına adapte olman zor, eğitim durumunu bilmiyorum ama bi alanın yoksa muhasebe gibi mesela (ki muhasebeci çok arkadaşım var onların sıkıntısıda ayrı) özel sektör zor, vasıfsızsan ya kasiyer olucaksın ya tezgahtar, bi çok yer erkeklerle çalışmayı tercih ediyo özelde, hem mesai saatleri açısından hem de getir götür de yaptırmak açısından, iş hayatı için önündeki engelleri kısaca özetlersek:
1- eşim her yerde çalışmama izin vermez diyosun bu da biçok işi baştan eler
2- senin çalışmaya çokta istekli olmadığını düşünüyorum
3- ben bu işi kotarırım dediğin bi yorum görmedim hiç
4- bebek fikri sana daha cazip geliyo

bu şartlardada kısa vadede ev almanız mümkün görünmüyo, senin denkleminin mutlaka bi yerinde kv kp var, onlar kabul etmezse denklem zaten baştan çöküyo

nemesise katılıyorum ,

evlenmeden önce kafamızda planlar yapıyoduk eşimle şu borç şöyle bu borç böyle gider ev de alırız tarzında ama evlenince anladık ki o kadar kolay değil ikizmide yıllardır çalışıyoruz belirli alanlarda profesyonelliğe yakın tecrübemiz var iş konusunda pek sıkıntımız olmayacağını düşünüyoruz ve evimize 3.000 tl gelirimiz var ve yükseklerde de gözümüz yok 2 oda 1 salon orta halli bir ev olsun bizim olsun diyoruz ama yine de ev almaya korkuyoruz neden çünkü özel sektör adım atmaya korkuyoruz ufak tefek borçlarımızdan dolayı o yüzden de kirada oturuyoruz ve erteliyoruz şimdilik ev alma olayını

sen şimdi bunaldığın için nolursa olsun ev alalım diyorsun ama eşini de gaza getirip ev aldığınızda ve sen çalışmıyorsun ileride bir süre o krediyi ödeyemediğinizde aldığınız ev de elinizden gidicek birçok arkadaşında dediği gibi seninde işe girerek ve biraz daha birikim yaparak bir süre daha katlanman gerekiyor yoksa ileride daha da büyük problemlerle karşılaşma riskiniz çok yüksek , ve bu sorunlar eşinizle aranızı açması olasılığı da yüksek

nemesise katılıyorum ,

evlenmeden önce kafamızda planlar yapıyoduk eşimle şu borç şöyle bu borç böyle gider ev de alırız tarzında ama evlenince anladık ki o kadar kolay değil ikizmide yıllardır çalışıyoruz belirli alanlarda profesyonelliğe yakın tecrübemiz var iş konusunda pek sıkıntımız olmayacağını düşünüyoruz ve evimize 3.000 tl gelirimiz var ve yükseklerde de gözümüz yok 2 oda 1 salon orta halli bir ev olsun bizim olsun diyoruz ama yine de ev almaya korkuyoruz neden çünkü özel sektör adım atmaya korkuyoruz ufak tefek borçlarımızdan dolayı o yüzden de kirada oturuyoruz ve erteliyoruz şimdilik ev alma olayını

sen şimdi bunaldığın için nolursa olsun ev alalım diyorsun ama eşini de gaza getirip ev aldığınızda ve sen çalışmıyorsun ileride bir süre o krediyi ödeyemediğinizde aldığınız ev de elinizden gidicek birçok arkadaşında dediği gibi seninde işe girerek ve biraz daha birikim yaparak bir süre daha katlanman gerekiyor yoksa ileride daha da büyük problemlerle karşılaşma riskiniz çok yüksek , ve bu sorunlar eşinizle aranızı açması olasılığı da yüksek

10 sene kredi ödemek demek tatile gidememek keyfi alışveriş yapamamak dışarda bişeyler yiyememek demek, konuşmak kadar kolay olmuyo yaşaması, 10 sene yahu, en güzel zamanlarımızda bu yükün altına girmek kolaymı, en iyisi ne arttırıyosan birikim yapmak,ne kadar birikirse o kadar iyi,daha az kredi daha az faiz demek, 100 bin kredi çekiyosun 150 ödüyosun yaa yazık valla

valla artık şu yeni vergilendirmelerden ötürü hemen hemen imkansızlaştı ev almak artık :S

10 sene kredi ödemek demek tatile gidememek keyfi alışveriş yapamamak dışarda bişeyler yiyememek demek, konuşmak kadar kolay olmuyo yaşaması, 10 sene yahu, en güzel zamanlarımızda bu yükün altına girmek kolaymı, en iyisi ne arttırıyosan birikim yapmak,ne kadar birikirse o kadar iyi,daha az kredi daha az faiz demek, 100 bin kredi çekiyosun 150 ödüyosun yaa yazık valla

evet 10 yıl boyunca hiçbirşey yapamamak demek hatta benim için en önemlisi belli bir birikimle girmediysen yani ayılık taksitlerin çok yüksekse bebek bile düşünmemek demek, yani mantıklı düşününde evimin olması mı önemli yoksa bir bebeğimin olması mı diye bebeğin olması benim için herşeyden daha önemli açıkçası...

Back
X