ev almaya karar verdik çekincelerim var yardımcı olurmusunuz değerli fikirlerinizle

2700 lira maasla ev kredisi oderken zorlanirsiniz gibi geliyor bana. Emeklilikte rahat edeyim derken genclikde sknti cekmek bana mantkli gelmiyor. Onun yerkne bireysel emeklilige falan basvursaniz aylik 100-200 lira bile büyük yatirim yapiyor. Hem memur olunca kesintisi de hic olmuyor. Emekli olunca hem emeklilik ikramiyesi hem de bu para ile istediğiniz yerden alirsiniz evinizi. Sahsi fikrim tabi bunlar.
Memurun emekliliginde alacagi para 40000 50000 tl arasidir. Eside anladigim kadariyla 60 yasinda emekli olacaktır.
Bu kadar sure beklemek mantiksizdir.

Bes tam bir dolandiriciliktir. Gerek yok.
Cunku enflasyonun uzerinde getiri saglamaz.

Onumuzdeki yillar ev fiyatlari genellikle sabit kalacak ama faizlerde artis olacaktir.

Bu sebeple aylik 1000 tl ye kadar kredi cekilerek ev almak mantiklidir.

benim gözüm biraz karadır bu konularda ama eşim aksine daha temkinli ve ürkek yaklaşır,o çok korkardı,manisa da seneler önce ev alalım diye çok söylendim ama çok zorlanırız diyerek almadı eşim.sonra tayin vs olduk izmirde kiraya çıkmamız gerekti ama fiyatlar fahişti doğru düzgün bir evin kirası en az 700 tl idi baktık ki olmayacak bu kadar para vereceğiz eşimde ev alalım dedi ..öylesine ürkek ve korkak olarak ev sahibi olduk ki anlatamam ,anlayacağın bir riske girdik.şansşlıydık ta 0 daire ev aldım 130 tl ye hemde bilien müteahhitlerinden buranın marka olmuş burada,lüx te bir daire ama yüksek giriş katı vs demedim aldım.elimizde bir arabamız vardı peşinat(35 tl) gerisi kredi çektik 2 ayrı bankadan,benim eşimde memur ben ev hanımıyım bu arada. ilk ödemelerimiz 1.300 tl idi yükselen faizli almıştık ilk etabta 2 yıl sonra 1.600 küsür ödeyecektik..biz kara kara düşünü iken 6 ay sonra faizler düştü yapılandırdık arkasından 3 ay sonra daha da düştü faizler yine yapılandırdık...(0.66)ilk aldığımızda 1.07 den çekmiştik..derken an itibari ile sabit faiz ve ödemeli aylık 1.92 tl ödüyoruz. 1.5 yıl oldu 6 ay sonra tayinciyiz tine ,evimi kiraya vereceğim (750-800 tl arasında evimin değeri) üzerine ekleyeceğim 300-350 tl ve 8 yıl ödeyeceğim daha ama ne olacak 2 yıl oturmuş oldum 8 sene de de 350 tl ye ev sahibi olmuş olacağım. yani biz riske girdik Rabbim de yardım etti yapılandıra yapılandıra kısa vade de ve çok fazla faiz ödemeden bu hale geldik şükür diyorum.Allah nerde varsa yardım etsin .kirada oturmak ve ödemek çok zor.riske girip gözü karartmak şart canım ..:34:

biz bu arada 6 yıldır benim SGK mı isteğe bağlı ödüyoruz(geçmiş çalışma hayatım vardı) 300 küsür ve ben yine kiraya çıkacağım tayin olduğum yerde,lojmana yada sivile,eşimin batıdaki maaşı 3.500 ve okul çağında 1 çocuğumuz var.burdan hesap et. eksilere de girsekte zaman zaman öyle yada böyle idare ediyoruz.birtek kızımın 500 tl etüt parasını ailelerimiz karşılıyor.onun dışında herşey bizde.
ne kadar benim için önemli bişey yaptığınızı bilemezsiniz.bu forumda bu tarz konular pek reyting almıyor yazan herkese ve size teşekkür edrim gerçekten .çünkü kafa karışıklığım gidyo böylece hem ödemeler hemde alışabilme noktasında çekincelerim vardı.en azından bankayla ilgili kısam biraz daha umutlu bakıyorum şimdi evinizde yeni tayin yerinizde hayırlı olsun sizin için.

Memurun emekliliginde alacagi para 40000 50000 tl arasidir. Eside anladigim kadariyla 60 yasinda emekli olacaktır.
Bu kadar sure beklemek mantiksizdir.

Bes tam bir dolandiriciliktir. Gerek yok.
Cunku enflasyonun uzerinde getiri saglamaz.

Onumuzdeki yillar ev fiyatlari genellikle sabit kalacak ama faizlerde artis olacaktir.

Bu sebeple aylik 1000 tl ye kadar kredi cekilerek ev almak mantiklidir.
doğru tahmin eşimin emekliliği 60 ı bulacak ben benden geçtikten sonra evi napıyım ki ben ...

Bizde banka kredisiyle ev aldık 10 yıllık vade ile çok şükür 2 yılımız kaldı. Evet bankaya çok fazla faiz ödüyoruz ama mecbur olunca yapacak bir şey yok. Sonuçta kimse (aile, akraba, eş, dost) alın şu 90 milyarı ev alırken kredi çekmeyin 10 yılda bana ödersiniz demez o yüzden bana göre bu durumda banka kredisi en iyisi.

Allah senine benimde bütün kirada olanların yardımcısı olsun....ev almayı nasip etsin Rabbim...bende konu açtım benzer bakabilirsin...

Soruna gelince hemen al hiç düşünme....bazı iht kısar ama en azından evimi ödüyorum diye düşünür ,bir amac için sıkıntı cekiyorum deyip mutlu olacaksın....Başka türlü kira ömür biter kira bitmez arkadaşım...

Allah senine benimde bütün kirada olanların yardımcısı olsun....ev almayı nasip etsin Rabbim...bende konu açtım benzer bakabilirsin...

Soruna gelince hemen al hiç düşünme....bazı iht kısar ama en azından evimi ödüyorum diye düşünür ,bir amac için sıkıntı cekiyorum deyip mutlu olacaksın....Başka türlü kira ömür biter kira bitmez arkadaşım...

canım zaten mecburuz alıcazda alıcağımız yere alışabilecekmiyim diye kaygılanıyorum ..inşallah rabbim en hayırlı yerden en kolay şekilde bir ev nasip etsin hepimize konunu gördüm canım ama prosedür hakkında hiçbir fikrim yok .fakat herkesin dediği doğru çocuk küçükken almak şart yoksa ilerde çok daha zor cidden...

Back
X