ev almayı düşünüyoruz bir bakın lütfen

egesokak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
48
2
28
Trabzon
merhaba arkadaşlar...ev almayı düşünüyoruz yardımcı olun lütfen
eşim 4.500tl maas alıyor birikim olarak 30bin paramız var...
kredi cekmeyi düşünüyoruz faizler malum.aylık 2.500 ödemeyi planlıyoruz
ne olur kredi ile ev alanlar yardımcı olsun

Nerede yaşıyorsunuz?Çocuğunuz var mı?Çekeceğiniz mebla yüksek sanırım 2.500 tl bayağı yüksek bi rakam.Bizde krediyle ev aldık ama bu başta sorduğum sorular önemli.

kredi ile ev almadım ama biraz birikim yapıp almayı düşünüyorum.. peşinat fena değil krediler çok maliyetli ama aylık taksit tutarı için 2.500 tl çok uzun ve maliyetli olmayan bir ödeme planına yardımcı olur bence.. şimdiden hayırlı olsun.. bir de size tavsiyem imkanınız olursa inşaat firmaları malzemecilere borcu karşılığı daire veriyorlar bunlarda paraya çevirebilmek için daha uygun fiyata satıyorlar böyle bişey düşünebilirsiniz..

bursada yaşıyorum 2 tane okula gitmeyen cocuğum var..
ev fiyatları burda yüksek illa sıfır olması lazım değil..mutfak banyo sonra yaptırabiliriz kayınpederim marangoz
yani 80bin gibi düşünüyoruz

Çocuk yoksa olmadan alın ve yüksek meblağlarda kredilerini ödeyin derim.
Sonrasında kaldımı kalıyor. Hem eşinizin maaşıda türkiye standartlarına göre gayet iyi bu fırsatı kaçırmayın derim. Az yiyn gerekirse 3000 ödeyin.. Şimdiden kolaylıklar gelsin tebrikler.

bursada yaşıyorum 2 tane okula gitmeyen cocuğum var
sıfır olması gerekmez kayınpederim marangoz mutfağı falan yapar..
ev fiyatları burda yüksek 80bin gibi kredi cekmeyi düşünüyoruz

2 tanemiiii:53::53: keşke daha önceden düşünseymişsiniz ( bu arada allah uzun ömür versin )
Geçirdiğiniz her vakit size zarar benim eşim 6 yıldır her sene ev alıyor. Gerçi şu an oturduğumuz evde bizim ama daha büyüğü gerekiyor bize.

Şu durumda kredi ödemeniz çok daha kolay.İstanbulda yaşıyor olsaydınız veya çocuklarınız daha büyük olsaydı dşünürdüm ama eşinizin maaşı iyi bence bu fırsatı değerlendirin ama merak ettiğin bir durum var kaç yıl için çekmeyi düşünüyorsunuz?80 bin için 2.500 biraz fazla geldi bana? Faiz oranları mı yüksek şuan?

benim abim toplam gelirleri 1500 tl olduğu halde kredi çekip ev aldı. Ev kiraları 500- 600 arası. 45 bin liraları vardı, evde 85 bin liraydı. klan 40 bini kredi çekti. 96 ay 650 tl geri ödemesi var. O parayı kirada da otursa verecekti, hiç değilse 8 sene sonra ev sahibi olmuş olacak.
Eğer sizinde peşinat için yeterli pazanız varsa, 40-50 bin arası kredi çekmek mantıklı. Ama daha fazlası olursa bi düşünün derim zira çok faiz ödeniyor. Ama maaşınız gayet iyiymiş ödemede sıkıntınız olmaz heralde. Hayırlısı olsun inşallah...

Sorunuz nedir anlamadım?

Biz 1 yıl önce krediyle ev aldık.Evin değerinin yüzde 80 i kadar kredi kullanabiliyorsunuz,biz yüzde 60 ına kredi çektik..30 bin liranız varsa 120 bin e kadar kredi kullanabilirsiniz.Biz 180 bin lira çektik geçen sene 6 yılda geri ödemeli ve aylık ödediğimiz miktar 3000 lira civarı.

Son düzenleme:
yani 5 sene falan düşünüyoruz kredi süresini..henüz bankalar ile görüşmedik elden bulabilirmiyiz diye bakıyoruz ama zor o..

30 bin lira iyi birikim.Maaşınız da iyi kira ödeyeceğinize çekip almak mantıklı.Size tavsiyem sene ne kadar uzarsa o kadar çok faiz ödersiniz.Mümkün olduğunca seneyi düşük tutmaya çalışın.

Sorunuz nedir anlamadım?

Biz 1 yıl önce krediyle ev aldık.Evin değerinin yüzde 80 i kadar kredi kullanabiliyorsunuz,biz yüzde 60 ına kredi çektik..30 bin liranız varsa 120 bin e kadar kredi kullanabilirsiniz.Biz 180 bin lira çektik geçen sene 6 yılda geri ödemeli ve aylık ödediğimiz miktar 3000 lira civarı.

cesaret istiyorum...kredi ile ev alanlardan destek...iyi yaptık kötü yaptık demelerini bekliyouz
malum cocuklar var ilerisini de düşünmek istiyorum...

biz aldık.
iyiki de aldık.
insanın kendi evi gibi yok.
gelirinizde gayet yeterli ev almak için.
rahat rahat ödersiniz inşallah.
bir yerden başlamak gerekiyor yoksa bakmışsın yıllar geçmiş ama elde birşey yok.

herkezin gideri farklı 500 e geçinende var.ayda 5000 tlye geçinemeyende var..çooook göreceli bişey bu.

eşinin aldığı maaş iyi canım bence çocukların küçükken ev alman daha mantıklı ilerde hiç yapamazsınız
yerinde olsam hiç durmam hemen ev alırım:31:

cesaret istiyorum...kredi ile ev alanlardan destek...iyi yaptık kötü yaptık demelerini bekliyouz
malum cocuklar var ilerisini de düşünmek istiyorum...

Bence almalısınız.Çocuklarınız büyüdüğünde masrafınızda aynı oranda artacak,geliceğiniz için yatırım yapmak şuan daha kolay olacaktır.

Cocuklar okula gitmeden almak mantikli.

Butcenizi eniyi siz bilirsiniz. Tum olasiliklari hesaplayarak vadenizi belirleyin derim.

bence başka yere borcunuz yoksa kredi çekip ev alabilirsiniz. 80 milyarlık ev nasıl olacak peki yeni mi eski mi? geliriniz iyi bence fiyatı arttırabilirsiniz. malum ev kolay alınmıyor ve bir kere alınıyor. bizim de araba kredimiz olmasa ev almayı düşünürdük. ama 2 yıl araba ödemesi var.arkadaşım 120 bin kredi çekti 10 sene ödeyecek. birinin maaşını veriyorlar
.zaten geçen hesapladım verdiğim yıllık kira çektiğim kredinin faizinden fazla. yani faizler fazla diye düşünmemek lazım.
eşin ne iş yapıyor bu arada çok merak ettim . bizim ikimizin anca 4500 eder maaşlarımız

Back
X