ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Huzursuzluk yasadigina göre yasadiklarinda yanlis birseyler görüyorsun. Erkek arkadasinla evlenmedin diyelim o zaman kullanildim diye mi düsünüceksin yoksa yasadiklarinin arkasında mi durucaksin?
Ben yanlis buluyorum herseyi simdiden tüketiyorsunuz (sordugun icin söylüyorum). Bir de aileden gizli, yeni univ. kazandiniz sanirim yaslar en fazla 20yse bu yasta 'hata'lara meyilli olur insan sonra pişman olacaginin yollara girme ve son olarak hata'nin neresinden dönsen kardir.
Evlenmeme ihtimalinizi iyi bir düsün derim.

Son düzenleme:
Birlikte yaşamaya karşıyım sebebi de tutuculuk değil. İki sevgili neden birlikte yaşar bence ya erkek ya da kadın kendini evliliğe yakın hissetmez yani hem pastam dursun hem karnım doysuncudur ki bu ikiyüzlülüktür bana göre. Ya da şartlar olgunlaşmamıştır mesela sizin gibi öğrencidirler henüz kendi ayakları üzerinde duran bireyler olamamışlardır ama ailelerinin parasıyla ailelerinin onaylamayacağı hayat yaşarlar. Bu da taraflarda vicdan azabına neden olabilir bu sıkıntı ilişkiye yansır ve zamanla ilişki yıpranır.özetle iyi deildir efenim yapmayın.

Bu kararı verdiysen mutlu olmaya bak artık bence.
İlerde evlenirsiniz ayrılırsınız orası belli olmaz. Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok sonuçta. Ama bu durumu eş dost akraba da pek duymasın bilmesin bence. Ailen de bilmiyormuş zaten. Belliki avrupalı kadar rahat değiller.
Hayat bu, ayrılırsanız yeni bir yaşam kurman daha zor olur millet bilirse. Başka biriyle evlenecek olsan bu durum karşına çıkmasın yani. Yüzde 98 türk ailesi hoş karşılamaz çünkü.
Zaten yılların ilişkisi, ayrı yaşasanız bile aynı evde sürekli buluşup birbirinizde kalacaktınız. Aileler de aynı şehirde olmayınca kaçınılmaz son olmuş sizin için birlikte yaşamak:) olan olmuş artık. Bu saatten sonra evi ayırsan ne olur. Ama gizli olması beni çok mutsuz ediyor dersen ayır tabiki evini.

Herkesin kendi fikri ancak ben birlikte yaşamaya sıcak bakmayanlardanım. Herşeyin büyüsü bozuluyor ve çabuk tükeniyor diye düşünüyorum.
Yaşadığın huzursuzluğun nedeni de aileni kandırmak.

Aslında kötü birşey yapmıyorsun sadece bizim ülkemizde etik sayılmayan bir durum ..
Ama tabiki de ailen böyle birşeyi kaldıramaz anlayamaz ... Açık konuşayım benim kardeşim de böyle bir şeye kalkışsın
istemezdim tepki verirdim ... Ama sadece onu korumak için sonra kırılmasından, ya da başına boyundan büyük işler
açabileceğinden korktuğum için yapardım bunu ..
Yoksa benim kanımca iki insan birbirlerini sever ve sevgi paylaşımlarını istediklerini gibi yaşayabilirler ..
Evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim, eğer oturmuş bir ilişki ve güven varsa yaşanabilir tabikide ..
Ama eğer cinsel anlamda da bir birliktelik var ise korun kardeşim ...
Erkek arkadaşın aklı başında zararsız bir insan belli ki umarım aşkınız böyle devam eder ..

beraber yaşamaya karşı değilim. ancak,her iki tarafta kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsa. çalışıyorsa,eli ekmek tutuyorsa.
evin giderlerini aile karşılıyorsa,kirayı aile veriyorsa,sorumluluk denen şey yoksa,nereye kadar.
önce eliniz ekmek tutsun
çalışın sonra yaşayın. hem karnım doysun hemde pastan dursun bu resmen.

Bu ulkede kadinin da isteklerinin begenilerinin oldugunu, cinselligin sadece erkege ozgu bir sey olmadigini, birlikteliklerde kadnin kullanilmasi gibi bir mantigin varliginin kadinlarin toplum icindeki yerine dinamit attigini anlatmak zor hem de cok zor..
Kadinla erkek birlikte olurken mesela kadin sadece gorev yerine getirmiyor.. kimimiz bundan zevk aliyoruz bir cogu bunu bilmyor olsa bile var boyle bir gercek.
Konunu cinsellige getirmemin nedeni konu sahibi, birlikte yasamanin da tipki cinsellik gibi tabu olmasi. Her ne yasiyorsan yasa ama istedigini yasa.
Benden once yasayan insanlarin (atalarimizin, yuzyillar oncesinden bahsediyorm) beni bu kadar kisitlamasina, toplum icerisinde kadini bir esya gibi gormelerine, toplum kurallari diye dayattiklari aslinda kadinin kole(erkege cinsel tatmin) ve hizmetci gibi aileden alinip kocaya verilmesine ve bana yukledikleri tum namus dayatmalarina sonuna kadar karsi cikan biriyim.
Ailende namusunu korursun kocaya veilirsin.. yok artik oyle bir dunya.

Bak ne kadar kararli ve eminim farkindaysan, eger sen sirf ask icin beraber kaliyorsan ve ailen icin uzuluyorsan, cevreden cekiniyorsan bu isi sonlandir.

Bize gore iyi ya da kotu, yadirgariz, ayiplariz, her halta burnunu sokan bir toplum olarak yapariz yani bunlari..

Sen kendinden emin ol. Her seye ragmen ben yaptigimdan eminim diyebiliyorsan yasa ne yasiyorsan.

(Telefondan yazd sacmalamis olabilirim cumleler kaydi sanrim ))

valla açık konuşmak gerekirse ben karşıyım böyle şeylere.birlikte yaşıyorsun ozaman evliliğin ne anlamı varki..tutki ayrıldınız sonra????senin içindeki rahatsızlıkta bu bence birlikte yaşıyorsun kimsenin haberi yok.ailenden gizli bir iş yaptığın içinde vijdanın rahatsız...

birli

birlikte yaşamanın sorumlulukları bekarken çoktada büyüktür tabi..seni anlamaya çalışıyorum...haklı olduğun taraflar vardır muhakkkak..insan bazı şeyleri göze almalı bir işi yaparken..ve göze alıyorsa tam anlamıyla.. sorun yapmaz..anladığım kadarıyla senin kafana takılan noktaların var..aile yapınıza uymadığı için kendiniz yanlış yapmış hissediyor olabilirsin..bazen insanın anlık içiçini yer öyle bişey, sonra geçer mutlu olursun ve tekrar başa döner..çünkü kafanın bir yerinde hep o soru cümlesi vardır..onu çözmelisin bence..birlikte yaşamasan ne olur..paylaştığın şeyleri paylaşamazmısın..sevemezmisin..yada nebiliyim huzurun mu olmaz..üniversite yıllarında birlikte yaşamayı çok doğru bulmuyorum.. insanların daha deli çağları bu çağlar..fikirler duygular herşey şekillenmeye başlar..psikolojik yorgunluklar ve eğlencenin doz sınırının aşılması yada tam tersi gibi...tam karar veremessin çoğu şeye verdiğini sandıklarının çoğundan cayarsın.arada değiştiği düşünürsün sonra inkaredersin..falan....

Sana ışık tutması açısından bir söz söylemek isterim..hayatında aldığın kararların herzaman en kötü olabilecek durumlarını düşün..bir yere not et..nekadarına katlanabilirsin sonra düşün..ve tam anlamıyla kabullendiğinde eyleme başla.. eğer yaşayacağın şeyleri baştan kabuledersen sonra için huzur içinde hayatına devam edersin..

kadın doğurgandır erkek değildir..biliyorsun değilmi arkadaşım..üniversite cağındaki bir kızdan bahsediliyor burda bununda farkındasındır umuyorum..

kadın doğurgandır erkek değildir..biliyorsun değilmi arkadaşım..üniversite cağındaki bir kızdan bahsediliyor burda bununda farkındasındır umuyorum..
Ben yazdım yazacağımı, üniversite çağında nasıl düşünüyorsam hala aynı düşünüyorum. duygu ve düşüncelerinden emin değilsen yapma yazdım zaten.
kadın doğurgan olunca tabi erkeğin seks kölesi de oluyor haklısın

yok erkeğin kölesi olmuyor..sen kendine mukayyet olursan karşındakide anormal olmassa köle olmuyorsun emin ol..hala üniversitede düşündüğün gibi düşünürsan kendini hala geliştirememişsin arkadaşım..gelişen insan değişir...yenimi bitti heralde üniversiten..bu arada darılma laf dalası yapmıyorum fikirlerinle kendimi geliştiriyorum

uf fikirlerimi yazdım ve resmen salça oluyorsun. lütfen konuya yorum yapar mısın? hiç hoşlanmıyorum bu tarz şeylerden.

Bence çok normal bir şey.
SAdece ailenden gizli yaptığın için onlara karşı kendini suçlu hissediyorsun.
Ama nasıl mutluysan öyle yaşamalısın.

uf fikirlerimi yazdım ve resmen salça oluyorsun. lütfen konuya yorum yapar mısın? hiç hoşlanmıyorum bu tarz şeylerden.

salça...üniversitede böyle konuşmayı öğretiyorlar heralde size...neyse benim salçam iyi olmaz bu arada fikrin olsun..insanları sadece yazmak olsun diye yanlış yönlendirmeyelim diye size cvp yazdım..insan tecrübesi kadar insandır

evlenin o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…