ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Huzursuzluğunun sebebi belli.
Fakat bu tarz konularda saçma bulduğum birşeyler var.
Siz birlikte yaşamak hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu, kişinin dini, ahlaki, kısacası etik değer yargılarına yöneltilmiş bi soru.
Çünkü bu, sigara içmek hakkında ne düşünüyorsunuz gibi bi soru değil.
Konu spesifik.
Yani sen bizim değer yargılarımızı, etik değerlerimizi merak ediyorsun. İyi de niye?
Bizim değer yargılarımız senin içini rahatlatmaz ki? Bence etik olan birşey, sence etik değilse, sence hala etik değildir.
Etik değerlerinle ilgili çelişkiler içindeysen, bunu kendi içinde çözeceksin, burada 500 kişi karşı değilim deyince değil.
O zaman senin etik dediğin şey futbol taraftarlığı gibi birşey olur, sana özel olmaz çünkü. Zamanla öz saygını da kaybedersin.
Ben sana söyliyim, buraya elli sayfa yazı yazılır, bi kısmı karşıdır, bi kısmı değildir.
Sen boşver karşı olmayanların sayısını.
Sen otur, kendi şartlarında, kendi etiklerini düşün, ona göre kendini haklı çıkar veya pişman ol.

Üniversiteye gerek yok bildiğin çamur gibi sıçrıyorsun. fikirlerimi düşüncelerimi istediğim gibi paylaşırım. o ne demekmiş yanlış yönlendirme. sana göre yanlış bana göre doğru. senin doğrunu kabul etmek mi zorundayım da yanlış yönlendirme diyorsun. işte burada salça oluyorsun tam olarak. fikre saygısı olmayan ve kendini insan sanan çok kişi tanıdım.
bundan dolayı herkesle muhatap olmuyorum. uzaklaştırmaya çalışıyorum ama gördüğün gibi ısrarla devam ediyorlar. işim gücüm yok seninle laf dalaşına gireceğim ya da sana laf anlatmaya çalışacağım. fikir paylaşımı insanların düşüncelerine saygı duyanla yapılır. bu sadece polemik olur. bu nedenle lütfen ama lütfen konuya yorum yap.

"Birlikte yaşamak konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorunuza vereceğim cevabı neden umursayasınız? İşte ben de bunu sormak istiyorum. Bunun türevi olarak bir de "evlilik öncesi cinsel ilişkiye nasıl bakıyorsunuz" var. Ben tam olarak şöyle bakıyorum; bu konular kamu görüşüne sunularak, oy birliğine varılarak karara bağlanacak konular değil. Özel hayat adı üstünde, kimin ne yaşadığından kime ne? Doğru olduğunu düşündüğün, arkasında durabileceğin şeyi yaşarsın ve bir başkasının fikir belirtmesine bile müsaade etmezsin. :)
Ayrıca içinizdeki huzursuzluğun bunu ailenizden gizli yaşamanızdan kaynaklandığını düşünüyorum ama psikolog da değilim tabi.

bak doğru düzgün konuş..fikrine saygı duymasam sana cvp atmazdım..bu kadar alınacak bişey yok..ayrıca uslübuna dikkat et..düşünce paylaşmak başka bişey çocuk düşünceyi ifade biçimi başka bişey..haddini bil..

Sana tek diyeceğim şey asla ama asla ailenin hoş karsilamayacagi seyleri yapma hele de ayni evde yaşamak? Asla.
Aileni bu konudan ya haberdar et ya da ayri evlere çıkın. Başın çok agriyabilir. Ailen duysa bir daha asla guvenmez sana. Çok zor şeyler yasayabilirsin.
Isin etik kismina deginemiyorum bile!....

Görmezden gel butonuna basıyorum.

mahelle baskısı o kadar çok işlemiş ki kendini suçlu gibi hissediyosun huzursuzluğun bundan sanırım...

Merhaba hanim abla, her ne kadar siyasi fikirlerimiz uyusmasa da senden bir şey rica ediyorum, lütfen şu genç kiza bir anne olarak tavsiye verebilir misin?.
Burada yazılıp cizilenlere inanamiyorum.
Bu ülke, bu dunya neler gördü. En gerçek örneği Münevver Karabuluttur.
Bu genç kıza resmen ailene söylemene gerek yok diyorlar.!
Allah askina, evladin senden bir şey gizlesin ister miydin? Duydugunda ne tepki verirdin? Böyle bir ilişki yasamasini tasvip eder miydin? Edersen neden ederdin ve etmezsen de neden etmezdin?
Sana, Mune ablaya ve ema1 'e soruyorum.
sizler ne tepki verirdiniz? Lütfen buyuklerimiz olarak bize, genç kizlara tavsiyeler verin.
Burada, harika bir şey diye yorumlayanlara inanamiyorum gerçekten. ..!

Merhaba Bilgece,
Ben şahsen asla ve asla böyle bir birlikteliğe izin vermem.
Kızımda bilir bu düşüncemi.
Neden izin vermem.
Sonuçta bir laf vardır,ateşle barut yan uyana durmaz diye,bir anlık heyecannın nelere kadir olacağını biliyoruz.
Çoğuda sonu hüsranla biten arkadaşlıklar oluyor,erkeğe birşey olmaz,olan kızlarımıza oluyor.arkadan salya sümük ağlar hatasını anlar geri dönüşü yoktur bunun.
Eğer yaşadıklarının arkasında duruyorsa ona bişey diyemem,kendi sorunudur bu..
Şayet izin vermiş olursam,ben kendimi çok geniş bir anne olarak düşünürüm,evladımı düşünmez aman ne hayatı varsa yaşasın mantığı gütmüş olurum bu sefer.
Annelik evladını yanlış seçimlerden ve hatalardan korumaktır bana göre..
Onun için genç kızlarımız lütfen ama lütfen bu tarz yaklaşımlar içinde olmasınlar,ileride evlendikleri zaman nasılsa cinselliğin tadına vararak eşiyle yaşayacaklardır..

Pismansin o yüzden böylesin.
Ilerde de pisman olacagin bir konu olacak zaten..
Benim burda tanidigim gavurlarin cogu böyle ayni evde yasamaz. Cok yaygin görünse bile..
Cok özeniyor güzelim memleketimin insanlari bu gavurlara ..yazik.
Halbuki yasantilari öyle filmlerdeki gibi degil de.
Sende cok mutlu olmadigina göree...

Çok teşekkürler abla. Ben de sizinle zaten ayni fikirdeyim. Olan gercekten kizlara oluyor, aldirilan bebeklere oluyor. Allahim evlatlarimizi korusun.
Konu sahibi arkadaş Aykiiiz , lutfen sen de bu yorumu dikkate al çünkü bir buyugun, bir anne konusuyor. Hatandan dönmem için hâlâ geç değil bence. .

Rica ederim ne demek..
Elimizden geleni yapmaya gayret etmemiz lazım,bir büyüğü olarak..
İster dinler ister dinlemez kendi tercihi nasılsa.
Bir anne olaraktavsiyem bu olur kardeşimize..

bu yoruma birebir katılıyorum.

ilaveten,
universite kendi ayaklarınızın uzerinde durmayı ogrendiginiz bir deneyimi de kapsıyor...
bu surecte size hep destek olan; evde, okulda, sokakta hic yalnız bırakmayan birinin varlıgı guzel bir duygu olmakla beraber yoklugu da bir o kadar agır gelebilir...
yarın ne olacagını bilemezsiniz,
o yuzden kendi arkadas cevrenizi olusturun,
her zaman ondan bagımsız guclu bir insan olabileceginizin bilincinde olun (baglılıktan bagımlılıga gecmis ve bunu normalmis gibi de anlatmıssınız... ona sadakatla sevgiyle baglı olmak ve alısmak ile "bagımlılık" bir seyler degil, onsuz yapamam demek oluyor ki tam da uyarmaya calıstıgım sey bu; onsuz da gayet ayakta durabilirsiniz, her zmaan bunun farkında olan bir kadın olun... )
ve ilerde arkasında duramayacagınız hicbir seyi yasamamaya ozen gosterin,
ciddi udusunuyorduk o yuzden aynı evi paylastık demeyin,
eger alıntıladıgım mesajdaki gibi "kendi ilkeleriniz" ile celismiyorsa bu durum istediginizi yasayın,
fakat diger turlu bazı bahanelerin arkasına sıgınarak isteklerini mesrulastırmaya calısmak ayseye fatmaya ne dediginizden ziyade kendinize karsı durust olup olmamayla alakalı bir soruna yol acıyor...

Kesinlikle katılıyorum size..Burada yazılanları okudukça geri kafalı gibi hissediyorum kendimi, ama öyle olduğunu düşünmüyorum..Sen öyle güzel ifade etmişsin ki bir anne olarak tavsiye ver diye.Ben de burda yorum yapanların çoğunun bir anne olduğunu düşünmüyorum.Ben de bir anne değilim ama o empatiyi kurabiliyorum..En kötüsü olacak diye bir şey yok tabi, erkek arkadaşı gerçekten kötü niyetli olmayabilir.Ama bilmiyorum yaa milletimizin değer yargıları neden artık geri kafa mantığı gibi düşünülmeye başlandı anlamıyorum..Hani değer yargısı olarak kastettiğim erkeğin isteklerinin ön planda olduğu, kadınının fikrinin önemli olmadığı eski zamanlarımız değil elbette, etik kuralarımız..Ben de böyle bir yaşam tarzını doğru bulmuyorum..Hayırlı bir ilişkiyse eğer inşallah ayrılık olmasın ama ayrılık olursa da birlikte yaşamışlıkta pişmanlığın kaçınılmaz olacağını düşünüyorum..
Ve evlilik öncesi birlikte yaşama varsa evliliğin ne anlamı kaldı ki..

Ailenizden gizli oldugu için tesirginsini muhtemelen. Aileniz ziyarete gelse zor olur bunları takıyorsunuz belkide.

Ben gerçek bir annenin böyle seylere izin verecegini kesinlikle düşünmüyorum. Insan anne olunca anlar, ben de anne değilim ama anneler evlatlarini korurlar muhakkak. Ve kesinlikle bizim dusuncemiz geri kafalilik değil. Her sey olurunda agiz tadiyla güzel.
Ve konu sahibinin iç sıkıntısı da bundan dolayidir. Insan gizli bir şey yapinca çok sıkılır.
Tamam sevgili kalsinlar o beni ilgilendirmez ama kesinlikle hata yapmadan ayri eve ciksinlar..

Boşa koydum olmadı, doluya koydum olmadı...Evet hayat bizim fakat sorumlu olduğumuz insanlar var. Ucunda sonsuz bir pişmanlık var. İnsan neyi gizler biliyor musun? Kötü olduğunu düşündüğü şeyi gizler.Birşeyin başının ve sonunun hayır olmadığını nasıl anlarsın biliyor musun? İçini tırmalar birşeyler...Rahatsızlık verir sana... Kendine ne kadar mantıklı sebep sunarsan sun tekrar başladığın içsel sıkıntıya dönersin...Verilen cevaplar seni tatmin etmez.Hesabını veremeyeceğin, üzüp ve üzüleceğin şeylere hiç giriş bile yapmamalısın.Aynı evi paylaşanların 10 mutsuz biri mutlu olmuştur. Nelere şahid olduk bir bilsen. Ne kadar bu konuda geniş olursan o kadar hatayı içine alıyorsun.
Biliyorum ki ne dersek diyelim devam edeceksin...
Doğru bir karar vermen dileğimle...
SAYGILAR...

Modern bir anneyim,kızımlada arkadaş gibiyizdir,sıkıntılarını anlatır dertleşiriz her konuda.
Ama birlikte yaşamak ve cinselliğe karşı olduğumuda çok iyi bilir..
Hiç bir annenin de bu tarz bir yaşama taviz vereceğini zannetmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…