- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
Üniversiteye gerek yok bildiğin çamur gibi sıçrıyorsun. fikirlerimi düşüncelerimi istediğim gibi paylaşırım. o ne demekmiş yanlış yönlendirme. sana göre yanlış bana göre doğru. senin doğrunu kabul etmek mi zorundayım da yanlış yönlendirme diyorsun. işte burada salça oluyorsun tam olarak. fikre saygısı olmayan ve kendini insan sanan çok kişi tanıdım.salça...üniversitede böyle konuşmayı öğretiyorlar heralde size...neyse benim salçam iyi olmaz bu arada fikrin olsun..insanları sadece yazmak olsun diye yanlış yönlendirmeyelim diye size cvp yazdım..insan tecrübesi kadar insandır
Üniversiteye gerek yok bildiğin çamur gibi sıçrıyorsun. fikirlerimi düşüncelerimi istediğim gibi paylaşırım. o ne demekmiş yanlış yönlendirme. sana göre yanlış bana göre doğru. senin doğrunu kabul etmek mi zorundayım da yanlış yönlendirme diyorsun. işte burada salça oluyorsun tam olarak. fikre saygısı olmayan ve kendini insan sanan çok kişi tanıdım.
bundan dolayı herkesle muhatap olmuyorum. uzaklaştırmaya çalışıyorum ama gördüğün gibi ısrarla devam ediyorlar. işim gücüm yok seninle laf dalaşına gireceğim ya da sana laf anlatmaya çalışacağım. fikir paylaşımı insanların düşüncelerine saygı duyanla yapılır. bu sadece polemik olur. bu nedenle lütfen ama lütfen konuya yorum yap.
babam dunyada en sevdigim insandir annemde cok sicakkanli bir kadin aileme cok duskunum birde dunya tatlisi kardesim var elbette ogrenmelerini istemem tutucu olduklari icin degil onlari hayal kirikliga ugratmak uzmek istemem o yuzden cekiniyorum tabiki sonucta turkiye sartkarinda hic etik olmayan bir durum bu benimde ailem elbette hos karsilamaz
Görmezden gel butonuna basıyorum.bak doğru düzgün konuş..fikrine saygı duymasam sana cvp atmazdım..bu kadar alınacak bişey yok..ayrıca uslübuna dikkat et..düşünce paylaşmak başka bişey çocuk düşünceyi ifade biçimi başka bişey..haddini bil..
Görmezden gel butonuna basıyorum.
Ailen bu durumu öğrenirse korkusunu yaşıyorsun,şayet haberleri olursa nasıl bir tepki vereceklerini zannediyorsun.
Yetişkin bir kız annesi olarak,verecekleri tepkiyi tahmin edebiliyorum..
Hayat senin ama,bazı şeyleride yaşıyorsan arkasında durmasını bileceksin..
Tasvip etmem böyle bir ilişkiyi ama hayat senin yinede.
İçinde hala bir korku ve tedirginlik seziyorum nedense..
Merhaba hanim abla, her ne kadar siyasi fikirlerimiz uyusmasa da senden bir şey rica ediyorum, lütfen şu genç kiza bir anne olarak tavsiye verebilir misin?.
Burada yazılıp cizilenlere inanamiyorum.
Bu ülke, bu dunya neler gördü. En gerçek örneği Münevver Karabuluttur.
Bu genç kıza resmen ailene söylemene gerek yok diyorlar.!
Allah askina, evladin senden bir şey gizlesin ister miydin? Duydugunda ne tepki verirdin? Böyle bir ilişki yasamasini tasvip eder miydin? Edersen neden ederdin ve etmezsen de neden etmezdin?
Sana,Mune ablaya ve ema1 'e soruyorum.
sizler ne tepki verirdiniz? Lütfen buyuklerimiz olarak bize, genç kizlara tavsiyeler verin.
Burada, harika bir şey diye yorumlayanlara inanamiyorum gerçekten. ..!
Merhaba Bilgece,
Ben şahsen asla ve asla böyle bir birlikteliğe izin vermem.
Kızımda bilir bu düşüncemi.
Neden izin vermem.
Sonuçta bir laf vardır,ateşle barut yan uyana durmaz diye,bir anlık heyecannın nelere kadir olacağını biliyoruz.
Çoğuda sonu hüsranla biten arkadaşlıklar oluyor,erkeğe birşey olmaz,olan kızlarımıza oluyor.arkadan salya sümük ağlar hatasını anlar geri dönüşü yoktur bunun.
Eğer yaşadıklarının arkasında duruyorsa ona bişey diyemem,kendi sorunudur bu..
Şayet izin vermiş olursam,ben kendimi çok geniş bir anne olarak düşünürüm,evladımı düşünmez aman ne hayatı varsa yaşasın mantığı gütmüş olurum bu sefer.
Annelik evladını yanlış seçimlerden ve hatalardan korumaktır bana göre..
Onun için genç kızlarımız lütfen ama lütfen bu tarz yaklaşımlar içinde olmasınlar,ileride evlendikleri zaman nasılsa cinselliğin tadına vararak eşiyle yaşayacaklardır..
Çok teşekkürler abla. Ben de sizinle zaten ayni fikirdeyim. Olan gercekten kizlara oluyor, aldirilan bebeklere oluyor. Allahim evlatlarimizi korusun.
Konu sahibi arkadaşAykiiiz , lutfen sen de bu yorumu dikkate al çünkü bir buyugun, bir anne konusuyor. Hatandan dönmem için hâlâ geç değil bence. .
Huzursuzluğunun sebebi belli.
Fakat bu tarz konularda saçma bulduğum birşeyler var.
Siz birlikte yaşamak hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu, kişinin dini, ahlaki, kısacası etik değer yargılarına yöneltilmiş bi soru.
Çünkü bu, sigara içmek hakkında ne düşünüyorsunuz gibi bi soru değil.
Konu spesifik.
Yani sen bizim değer yargılarımızı, etik değerlerimizi merak ediyorsun. İyi de niye?
Bizim değer yargılarımız senin içini rahatlatmaz ki? Bence etik olan birşey, sence etik değilse, sence hala etik değildir.
Etik değerlerinle ilgili çelişkiler içindeysen, bunu kendi içinde çözeceksin, burada 500 kişi karşı değilim deyince değil.
O zaman senin etik dediğin şey futbol taraftarlığı gibi birşey olur, sana özel olmaz çünkü. Zamanla öz saygını da kaybedersin.
Ben sana söyliyim, buraya elli sayfa yazı yazılır, bi kısmı karşıdır, bi kısmı değildir.
Sen boşver karşı olmayanların sayısını.
Sen otur, kendi şartlarında, kendi etiklerini düşün, ona göre kendini haklı çıkar veya pişman ol.
Merhaba hanim abla, her ne kadar siyasi fikirlerimiz uyusmasa da senden bir şey rica ediyorum, lütfen şu genç kiza bir anne olarak tavsiye verebilir misin?.
Burada yazılıp cizilenlere inanamiyorum.
Bu ülke, bu dunya neler gördü. En gerçek örneği Münevver Karabuluttur.
Bu genç kıza resmen ailene söylemene gerek yok diyorlar.!
Allah askina, evladin senden bir şey gizlesin ister miydin? Duydugunda ne tepki verirdin? Böyle bir ilişki yasamasini tasvip eder miydin? Edersen neden ederdin ve etmezsen de neden etmezdin?
Sana,Mune ablaya ve ema1 'e soruyorum.
sizler ne tepki verirdiniz? Lütfen buyuklerimiz olarak bize, genç kizlara tavsiyeler verin.
Burada, harika bir şey diye yorumlayanlara inanamiyorum gerçekten. ..!
Ailenizden gizli oldugu için tesirginsini muhtemelen. Aileniz ziyarete gelse zor olur bunları takıyorsunuz belkide.merhaba arkadaslar benim uzun yillardir suren bir iliskim var erkek arkadasimla yillardir buyuk bir ask yasiyoruz donem donem kisa ayriliklarimiz oldu fakat hic kopamadik birbirimizden sevgi ve askin yaninda buyuk bir baglilik hatta bagimlilik derecesinde bir iliskimiz var buraya kadar sorun yok benim erkek arkadasim iki sene kadar yurtdisinda yasadi fakat simdi beraberiz hic olmaz dedigimiz seyler oldu ben hep gurbet yasayacagiz deyip buna inanmaya baslamistim ki turkiyeye geri dondu simdi artik beraberiz biz ikimizde kucuk bir sehirde ailelerimiIn yaninda tanistik sonra hayat bizi suan oldugumuz yere getirdi suan ailelerimizden uzak burada ogrenciyiz ayni okulu birlikte kazandik ve uzun yillar ayri kaldiktan sonra burada birlikte yasamaya basladik bu zor bir karardi bizim icin ama bundan baska birsey de yapamayacagimizi biliyorduk ikimizin ailesi icin de bu buyuk bir olay ve bilmiyorlar siz iliskilerde birlikte yasamak hakkinda ne dusunuyorsunuz ? hayatimizla ilgili hicbir coZulemeyecek yada buyuk capli sorunlarimiz yok ama ben surekli huzursuzum mutluyum ama icimde hep bir sikinti var gecmiyor neden diye kendime soruyorum hicbir yanit bulamiyorum hersey yolundayken neden boyleyim etik gorunmeyebilir ama biz bu yolu sectik erkek arkadasimla sadece ask degil dostluk arkadaslik gbi aramizda bircok bag var herseyimizi birbirimizle paylasiriz ama bu durumun oda farkinda oda bana soruyor ama ben bir yanit veremiyorum cunku bende bilmiyorum neden boyleyim
Kesinlikle katılıyorum size..Burada yazılanları okudukça geri kafalı gibi hissediyorum kendimi, ama öyle olduğunu düşünmüyorum..Sen öyle güzel ifade etmişsin ki bir anne olarak tavsiye ver diye.Ben de burda yorum yapanların çoğunun bir anne olduğunu düşünmüyorum.Ben de bir anne değilim ama o empatiyi kurabiliyorum..En kötüsü olacak diye bir şey yok tabi, erkek arkadaşı gerçekten kötü niyetli olmayabilir.Ama bilmiyorum yaa milletimizin değer yargıları neden artık geri kafa mantığı gibi düşünülmeye başlandı anlamıyorum..Hani değer yargısı olarak kastettiğim erkeğin isteklerinin ön planda olduğu, kadınının fikrinin önemli olmadığı eski zamanlarımız değil elbette, etik kuralarımız..Ben de böyle bir yaşam tarzını doğru bulmuyorum..Hayırlı bir ilişkiyse eğer inşallah ayrılık olmasın ama ayrılık olursa da birlikte yaşamışlıkta pişmanlığın kaçınılmaz olacağını düşünüyorum..
Ben gerçek bir annenin böyle seylere izin verecegini kesinlikle düşünmüyorum. Insan anne olunca anlar, ben de anne değilim ama anneler evlatlarini korurlar muhakkak. Ve kesinlikle bizim dusuncemiz geri kafalilik değil. Her sey olurunda agiz tadiyla güzel.
Ve konu sahibinin iç sıkıntısı da bundan dolayidir. Insan gizli bir şey yapinca çok sıkılır.
Tamam sevgili kalsinlar o beni ilgilendirmez ama kesinlikle hata yapmadan ayri eve ciksinlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?