ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Böyle yapanların gerisinde özellikle kadınlarımızda bir müddet sonra beni neden evlenmeye layık görmedi duygusu, bozuk psikoloji, kaybolmuş güven, kullanılmışlık hissi gibi insanı bitiren durumlar oluyor...

Çünkü, bir anne kizinin gözü yaşlı kalmasını, aci cekmesini istemez.. Anneler evlatlarinin iyiligini düşünür. Siz de bu yuzden taviz vermiyorsunuz zaten hanim abla... En doğrusu da budur.
Aileden bir şey gizlenmesine çok ama çok karşıyım.

bir annenin evladını sevdigi guvendigi biriyle yasamasında neyden korudugunu acıklar mısınız?
cinsellik mi?
aralarında nikah olunca evlat mı degersiz oluyor yoksa korunacak bir deger mi kalmıyor?

ne onaylayan ne de onaylamayanlara birkac yorumda insanların kendilerini tanımladıkları gibi geri kafalılık vs diye dusunmuyorum,
herkes kendi deger yargılarına gore hayatını bicimlendirir...
eger kisi dini ve/veya yasal bir onaya ihtiyac duymuyorsa neden yasayacagı her seyin baskaları tarafından da onaylanması gerekliligini dusunsun ki?

konu sahibinin zorlandıgı kısım şu bence,
ben kendi hayatımı yasıyorum, ancak ailemin uzerimde emegi var ve bu durum onların deger yargılarıyla celisiyor, o yuzden huzursuzum sizce ne yapmalıyım...?

verecegim yanıt, aileni ikna et olurdu, hatta calıs kendi paranı da kazanmaya basla derdim,
cunku aileyle her konuda catısabiliriz,
dısarıda elestirmeyle yetinmeyip agır sekidle saldıracak insanlar da var,
bizi seven, deger veren insanlarla bile yuzlesmekten kacıyorsak dısardan gelecek saldrılarda bir yabancıyı sovusturmanın yeterli olmadıgı durumlarda daha saglam durabilmeyi, kendinden emin olmayı saglayabilmeli...

bir o kadar bu durum "neden elini tutmuyorsun?" konularında yapılan elestirilerde oldugu gibi, o kisi de inandıgı degerler geregi bunu tercih ediyorsa baskalarının yorumlarıyla degiskenlik gosterecek sekilde davranmamalı ki pismanlık duyacagı seyler yasamasın.

Eski dosttan düşman , ESKİ SEVGİLİDEN DE DOST OLMAZ

Hiç bir anne istemez evladı üzülsün gözü yaşlı olsun..
Benim de düşüncem bu,her zaman da arkasında dururum düşüncemin..
Ama bu hayatı yaşamak isteyenede birşey diyemem kendi tercihi..

bu gizli saklı yaşantın içine sinmiyor ondan huzursuzsun.
hem topluma karşı hem de ailene karşı suçluluk hissediyor olabilirsin.
aslında sebeplerini de zaten kendin de yazmışssın mesajında farkında olmadan:))

Benden başka kimse şu "uzun yıllardır süren" kısmına takılmadı mı?
Aynı okulu kazandık dediğine göre ikiniz de üniversite öğrencisisiniz. Yaşlarınız 19 -20 olmalı. Ne ara uzun yıllar süren ilişki yaşadınız da birlikte yaşamaya karar verdiniz?

Çiftlerin ortak kararlar sonucunda birlikte yaşamasına karşı değilim. Evlenmeden önce dönem dönem biz de birlikte yaşadık eşimle. Ancak bu daha ergenlik çağındaki üniversite öğrencilerinin yapmaması gereken bir şey. Kendi ayakların üstünde durur, kendi kararlarını verecek olgunluğa erişirsin ondan sonra düşünürsün böyle bir şeyi. Böylece ailenden gizlemene de gerek kalmaz. Şu an ne kadar düzgün giden bir ilişkin olsa da yaptığın yanlış.

Erkeğin işine gelir sıkılınca mahkeme kapılarında uğraşmaz nafakaya boşanmaya.Sende kullanılmışlığınla pişmanlığınla kalmazsın umarım.Bana normal değil

sephora85 katılıyrum.maddi olarak ayaklarının üstünde durdugunda belli bir olgunlukta oldugun zaman verilecek bir karar.birlikte yaşıyorsunuz kimin parası ile geçiniyorsunuz veya ileride hamile kalırsan bu tarz şeyleri çokça görüyoruz .zor bir karar ergenliğin etkisiyle yalnış kararlar verme.

Aileler bilmeden böyle bir işe kalkışmak büyük cesaret doğrusu, ben yapamazdım açıkçası..Hissettiğiniz şey bu durumu ailelerden gizli yapmanızla alakalı bence..Madem sizin tercihiniz bu şekilde ailenize açıklayın, sizin nasıl istediğinizi yaşamaya hakkınız varsa onlarında sizin karşı çıksalar dahi nerede nasıl ve kimle yaşadığınızı bilmeye hakları var..

aynı evde yaşamayı denemeden evlenmemek gerektiğini düşünüyorum
biz de eşimle bi dönem aynı evde kaldık.
ailelere tabiki söylemedik.
çünkü benim ailem bu durumu kaldıramazdı.
ama ileride benim "yetişkin" kızım kendi kararını bu yönde verirse ona kızgınlık duymam diye düşünüyorum.
ve bu arada mutlaka korunun, sonra olan bebeklere oluyor.

Hayat sizin hayatınız.
Biz tabiki yargılayamayız.
Aynı durumda ben olsam ailemin hoş karşılamayacağı birşeyi dolayısıyla bende karşılamazdım.
Bu konuda benim ailem çok sert, bir akrabamızın oğlu birlikte yaşadığı insanla nişan kararı aldı ve babam o kadar sert ki bu konuda nişanına dahi gitmedi.
Hatta şöyle bir cümle kurmuştu ''O adamda karakter olsa evlenmeden aynı yatağı paylaşmazdı, o kızıda eş diye almazdı demişti ''
Herhalde öyle birşey yapsam evlatlıktan red ederdi.
Bizim fikrimizi sorduğunuz için örnek vermek istedim kendi ailemden.
Ama madem uzun yıllardır böyle bir karar almışsınız, kararınızın arkasında durun.
Sürekli düşünmek size ve ilişkinize zarardan başka birşey vermez.
Yada gerçekten suçluluk duygusu barındırıyorsanız evlerinizi ayırın, eminim ailenize ne yalan söylüyorsanız yarın birgün evladınızdanda aynı şeyi görürsünüz.

Inan ayri evlerde de kalsaniz 7 24 sen onda o sende olcak yani ayri zaman gecirmeyeceksiniz zaten. Solayisiyla birsey farketmeyecek. Rahat ol mutlu olmaya bak. Mutsuz edecek birsey yokken kendini mutsuz ederek harcadığın zamana yanarsin sonra. Bu donemlerin tadini cikar.

aynı evde yaşamak bana ters ama 30 lu yaşlarına yaklaşmış, eli ekmek tutan, ayakları üzerinde duran, hayattan ne istediğini bilen iki yetişkinin aynı evde kalmasının bu iki kişi için çok sorun yaratacağını düşünmüyorum. yaşananların arkasında durabilirler sonuçta ama sizin daha yaşınız genç belli. üniversite ise 20lerin başındasınız. bu kadar genç yaşta böyle bir sorumluluğa, bu vicdan muhasebesine ne gerek var?

sadece cinsellik açısından bakmıyorum. eğer "ben bu çocukla evlenmeliyim" mantığı ile yaşanıyorsa cinsellik çok yanlış ama sevdiğiniz, istediğiniz, kendiniz için istiyorsanız yaşarsınız ama aynı ev niye? evin sorumlulukları zaten ağır, kendiniz de rahat değilsiniz bu da belli, e niye diretiyorsunuz ki? ayrı evlere, hatta yurda çıkın, gezin, tozun, istiyorsanız sevişin ama aynı ev için bence çok erken.

Mehmet Şevket Eygi diyor ki,
"Koyluden mimar olmaz"
Siz her ne kadar ben onlar gibi düşünmüyorum deseniz de aslinda tipki aileniz gibisiniz. Ictenice özünüz bu. Bu özlük size beraberinde pismanlik getiriyor.
Yoksa ailem duyarsa ne der kaygısı değil yasadiginiz durum. Ya da toplum normları. ..
Dipçik: Sakin kimse wayyy koyluleri asagiliyorsun demesin. Korkmayin koylu olmak kotu bir sey degil. Biz de koyluyuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…