Ev arkadasi

Emlakçı ile görüşüp evin Bugün kiraya verilse ne kadr kira alabileceğini öğrenip 2 ye bölün. Bir kira ya da 2 kira kadar depozito alınıyor. Faturaları yarı yarıya yapabilirsin . Mutfak işine ortak olma bence. Temizlik malzemeleri tuvalet kağıdı kağıt havlu vs bunlar ortak olabilir . Misafir getirme durumuna göre ayarlayabilirsin istekleri
Mutfak işi nasıl olabilir sizce

3500 kira İstanbul işlek bir yer 3000 depozito dedim bu başta alınıyor ozaman degilmi

Siz de , ev arkadaşı olarak gelecek kişi de çalışıyor ; anneanneniz de sizinle beraber yaşıyor.

Evin fiziksel şartları ev arkadaşı alımına müsait mi ? Kendisine eşyalı bir oda sağlanacak mı ? Evde banyo ve tuvalet birarada mı , tek tuvalet mi var ; tüm detaylar önemli.

Evde bakıma ihtiyacı olan yaşlı bir aile ferdi de varken ; eve ev arkadaşı almak çok uygun görünmüyor.

Siz de , ev arkadaşı olarak gelecek kişi de çalışıyor ; anneanneniz de sizinle beraber yaşıyor.

Evin fiziksel şartları ev arkadaşı alımına müsait mi ? Kendisine eşyalı bir oda sağlanacak mı ? Evde banyo ve tuvalet birarada mı , tek tuvalet mi var ; tüm detaylar önemli.

Evde bakıma ihtiyacı olan yaşlı bir aile ferdi de varken ; eve ev arkadaşı almak çok uygun görünmüyor.
Anneanne alzheimer bakım evinde kalıyor.

Ananem alzemir evde kalabilcek gibi değil bakım evinde bir hafta olmadı alisamadim tek evde kalmayı bırakın bugun bakım evi ile konuştum onları bile zorlamış.gelen kişinin odası eşyası olcak banyo mutfak ortak kullanim

Sırf yalnız kalmamak için ev arkadaşı alacaksan bence hata yapıyorsun. Ev arkadaşıyla yaşamak çok zor bir şey, gece ışığı açık bırakıp uyu daha iyi derim. Tanımadığın birini hele asla evine alma. İlk başta kendini iyi gösterir, bir ay sonra ne olacağını bilemezsin.

Anneanne alzheimer bakım evinde kalıyor.

Ananem alzemir evde kalabilcek gibi değil bakım evinde bir hafta olmadı alisamadim tek evde kalmayı bırakın bugun bakım evi ile konuştum onları bile zorlamış.gelen kişinin odası eşyası olcak banyo mutfak ortak kullanim

Allah yardımcınız olsun. Umarım anneanneniz bakım evine alışır ve mutlu olur.

Kira,faturalar vb ödemelerin ne zaman ödenecegini belirlediginiz bir sözleşmeniz olsun.
Ortak alan kullanımi ile ilgili kurallarınızı da muhakkak koyun, mesela tezgahta bulaşık bırakmamak,işi biteni makineye kaldirmak,haftalik temizlik günleri,ortak banyo kullanacaksanız temizlik konusunu netleştirin ben sahsen pis bir insanla ortak banyo kullanmak istemem,saci kili vs kaldıysa onlari temizlemeli kullanan.
Misafir konusunu netleştirin,arkadaşları gelebilir mi mesela sorun olur mu sizin icin ,hassasiyetlerinize göre en başindan anlaşın.
Büyük risk aslinda,keşke tek kalabilseniz.

Allah iyi insanlar çıkarsın karşına, umarım ev arkadaşı ararken kafa dengi bir dost bulursun.

Merhaba arkadaşlar
Bugün ev arkadaşlığı için bir bayanla görüşeceğim
İlk deneyim olacak deneyiminiz varsa bilgi almak isterim neye dikkat etmeli ne yapmali bir hafta da iki kere tek kalabildim sadece arkadasimdaydim hep yeni tek kalmaya başladım ilk gece ışıkları kapatmıştım dün açık yattım korkuyorum tek kalamiyorum zorunluluk oldu kira sözleşmesi yapılmalı mı depozito alınmalı mı kira başta mi sonda mı alınır nasıl olur bu işler
Kocaman çalışacak yaşa gelmiş yetişkin bireylerin acil bir durum yoksa ev arkadaşlığını önermiyorum.
İnsanlar belli bir yaştan sonra kardeşiyle bile anlaşamıyor aynı evin içinde, siz tanımadığınız birini alarak risk alıyorsunuz bence.
Fobinizi anlıyorum ama aşılamayacak bir şey değil ki, korkunuzun üzerine gidip çözmeye çalısın gerekirse yardım alın. Ama ev arkadaşına bulaşmayın derim.
Yine de siz bilirsiniz tabi :)

Ailemin tek kalıyorum.
Ben ev arkadaşları aldım zaman zaman. Depozito kesinlikle alın. Birisi geldi, evimde bir yeri kırdı. Sonra bana sen yapmışsın, zaten eskiydi ev dedi. Ben de dedim ki: ''al sen gelmeden önce evin hali''. Depozitosunu vermedim, istediğin yere şikayet et dedim. Bazıları eve gelirken kuzu gizi, eve yerleşince seni kendi evinden çıkarmaya kalkıyor.

Bir de erkek arkadaş mevzusu. Günübirlik ilişkiler için eve erkek getirmeye karşıyım.

Ben ev arkadaşları aldım zaman zaman. Depozito kesinlikle alın. Birisi geldi, evimde bir yeri kırdı. Sonra bana sen yapmışsın, zaten eskiydi ev dedi. Ben de dedim ki: ''al sen gelmeden önce evin hali''. Depozitosunu vermedim, istediğin yere şikayet et dedim. Bazıları eve gelirken kuzu gizi, eve yerleşince seni kendi evinden çıkarmaya kalkıyor.

Bir de erkek arkadaş mevzusu. Günübirlik ilişkiler için eve erkek getirmeye karşıyım.
Kira sözleşmesi yaptinizmi

Hayır, alt kiracı sözleşmesi olayını çözemedim. Tapunun orjinali lazımdı. Bu arada mutfağımız, yemeğimiz ayrıydı. 4 gün bulaşıklarını bırakan oluyordu.
Kira sözleşmesi yapmadiginiz için bir sorun yaşadınız mı
O konuda bende netlesemedim bir turlu

Formalite icabı kendi aramızda ev kuralları, depozito aldım tarzı bir şey imzaladık.
Kendiniz yazıp imzaladiniz degilmi geçerliliği var mı acaba çok sordum biliyorum ama emlakçı yazmıştı birini yonlendircekti onlar bir yıllık yapıyormuş sözleşme depozito ve kira başta alınır demis

Kendiniz yazıp imzaladiniz degilmi geçerliliği var mı acaba çok sordum biliyorum ama emlakçı yazmıştı birini yonlendircekti onlar bir yıllık yapıyormuş sözleşme depozito ve kira başta alınır demis
O tarz sözleşmede evden de atamazsın bence. O nedenle ben yapmıyorum.

Back
X