Ev arkadaşım benden sikayetci

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.854
12.419
363
Merhaba hanımlar. Ben liseden beri tanıdığım bir arkadaşımla 1 buçuk senedir aynı evde yaşıyorum. Ev arkadaşım zor zamanlar geçiriyor. Neden derseniz hem tez yazıyor hem de 3 buçuk senelik erkek arkadaşından ayrıldı ve bu yüzden çok üzülüyor. Ben elimden geldiğince kendisini teselli etmeye çalışsam da bir sorunumuz var. O da şu ki ben sürekli şikayet ediyormusum. Ben bunun farkında değilim. Bence normal konuşuyorum ama sonradan o bana söylediğinde fark ediyorum ki negatif konuşuyorum. Mesela yaşadığımız şehri sürekli eleştiriyorum ki bence haklıyım. Ama o da diyor ki bu zor zamanımda bir de seni teselli mi edeyim, şikayet dinlemekten bıktım. Neden içimi karartiyorsun diye isyan ediyor. Ama bu benim karakter özelliğim galiba. O da diyor ki hayır sen lisedeyken hiç böyle degildin.

Çok önemli bir sorun değil ama onun da onayını aldım ve size danışmak istedik. Bu sorunu nasıl çözeriz?

İyi geceler ve herkesin kadınlar gününü kutlarım sevgili kk hanımları

Arkadasiniz suan zor zaman geciriyordur bence onun yaninda olun,, egitim hayatinin önemli bir durumunda ayrilik yasamis kötü olmus,,sizde farkindaysaniz bu huyunuzu birakin ozaman onun yapabilecek pek birseyi yok,, mesela sehir konusunda madem eger orda okumakta mecbursunuz ozaman okul bitene kadar katlanacaksiniz siz sikayet edince durum degismedigine göre sabredin sonra istediginiz sehirde yasarsiniz..

Haklısınız hepiniz. Yorumlarinizi dikkate alacağım. Ben de elbette beraber yaşadığım insanın içini sıkmak istemem. Biraz daha fazla dikkat edeceğim sağ olun.

yeni tanistigim bir kisi var. calistigi yeri sevmiyor surekli soylenip duruyordu, mesafe koymustun. tesadufen isyerini degistirdiler. bugun mesaj atmis keske ayni yerimde kalsaydim diyor. bazi insanlar surekli boyle sikayetlenir.

Maalesef bu bi mizaç ve değiştirmesi çok zor
Ben de kısmen öyleyim baktım ki bunaltıcam susmayı seçiyorum

Kötümser (pesimist) olma iyimser (optimist) ol. Bak hayat nekadar başka oluyor.
Abla tavsiye

Zor zamanlari gectim, normal zamanlarda bile surekli sikayet eden bir seylere kulp takan kisilerden zamanla insanlar ister istemez uzaklasiyor...
Bu konuda dikkatli olmayi deneyin ve elinizden geldigince bu huyunuzu torpulemeye calisin..
Surekli negatif seyler duymak hic iyi gelmiyor..

O yokken şikayet et :)) ne yanı o sevgilisinden ayrıldı diye sen niye huyunu degistiticeksinki. Sahiden 3 yıl olmuş ne diye ayrılmış ki :) amsnnnn bunlarda dertmi ya sarılın birbirinize

Farkındaysan değişirsin zaten
Sürekli negatif olmak seni de yorar
Tam tersi güzel şeyler söylemeyi dene biraz dışarıda ki alış
Hemen ev arkadaşına deneme hehee ona yapmacık olur şimdi burayı vildiğinden ama dışarıda biraz dene derim okul iş artık her nereye gidiyorsan o arkadaşlarına

Bulundugunuz yeri begenmeye bilirsiniz ama sartlara bakin eger degistirmi sansiniz yoksa kabul edin olumlu taraflarini gormeye calisin...cok sikayet iyi degil suna benziyor sorununun cozumi yoksa (ki vardirda sartlar uygun degildir)sorununda yok demektir ne zamanki sartlar degisir daha iyi olasiklar olur ozaman bakarsiniz hal caresine....

Kiz arkadasiniz icin soyluyorum.. uzulmesin, evli degil birsey degil elin adami mesafesindddir ,alti ustu bir erkek ,dunyada bolca mevcut ,kalbini yormasin tezine odaklansin nasibi gelir onu bulur onemsemesin

Hoop donduk basa...gelelim size...pozitif olun olaylara olumlu bakin dua edin

Valla bişey diyim mi...
Sürekli şikayet eden insanlardan hiç hoşlanmam ve kacarim.

Mesleğim nedeniyle ilk başta bir dağ başına atanmıştım. Benden iki gün sonra da başka bir kız atanmıştı. Bu kız hâlâ der, seni görür görmez kendimi iyi hissetmistim. Bir karış suratla gelmiştim, ama sen ne kadar pozitiftin diye.

Yani şikayet eden insan çok iticidir yaa.
Ev arkadaşın haklı.
Enerjik mutlu ve bunu karşıya ileten insanları tercih eder herkes

Bulunduğun şehirde mutlaka sevecek bir yer bir şey bulursun. Her şehrin kendine göre bir güzelliği var. Hatta okul bitince orayı özleyip gezmeye bile gitmek istersin. Hayat böyle :)

sürekli şikayet eden kişilerden hızlı bir şekilde kaçmak lazım.
yaşam enerjisini tüketiyorlar insanın.
madem böyle bir huyunuz var (haklı ya da haksız olmanız fark etmez) bunu törpülemeye ve artık yapmamaya çalışın.

senın gıbı bı arkadasım vardı benımde ınankı katlanılmıyor. ben tam tersı bı ınsanım sureklı pozıtfm. ve arkadsımn bu kadar negatf dusundugunu ancak benm canım skkn oldugunda dayanamaz duruma geldm. cunku dger zamanlarda neşelı enerjk oldgmdan onun sıkayetcı tawrlarını bastırıyordum.. sımdı arkadsnda benm durumumda sanırm. bnce ortak eglendıgın seylerı arttırabılırsınz.. yanı hem senın sıkayetcı tawrlarına ıyı gelır hemde ona. ama bu durumunu duzeltmen gerekır. cunku hayat gercekten cok kısa ve bu kadar sıkayetcı ve negatf olmak hem sana hemde yanındakılere ıyı gelmeyecektr. olumlu dusunmek olumlu seyler getırır hayatına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…