Ev arkadaşım evden çıkıp kirayı ödemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu konuyu bir avukata danışman en mantıklısı olur. sözleşmenin incelenmesi lazım bence.
arkadaşın haklı, sen kabul etmesen de. bu biraz evliliğe benziyor, kimse boşanmak için evlenmez ama anlaşamıyorsa da boşanır. bir evi tutarken taşınmak, çıkmak için tutmuyoruz. ama içinde yaşamaya başladıktan sonra evin kendisiyle alakalı ya da ev arkadaşıyla alakalı sorun yaşama ihtimali var, hayat bu. imzalamayacaktı o zaman diye bişey yok yani. senin yanına kirayı üstlenebilecek birini de bulmuş, kabul etmemişsin. yasal olarak bu para bu kızdan tahsil edilemiyorsa senin yapabileceğin hiçbir şey yok. ya sen de ödeyeceksin hepsini ya da çıkacaksın. taşınmak daha masraflı olacağı için ve sen de yanına başka arkadaş istemediğin için bence hem kendi payını hem de arkadaşının payını öde. çünkü evden artık taşınmış bir insandan o kirayı tahsil edemezsin, ancak yasal yollarla alma hakkı varsa alınır ama onu da hemen alamazsınız gibime geliyor.

Sözleşmede ev sahibi bir taraf. Siz ikiniz bir tarafınız. Rücu etmeyi deneyebilirsiniz ama surec uzar. Şu anda ev sahibine tam ödeme yapmak gerekir. Arkadaşınızdan talep edecekseniz sonra edeceksiniz

Gayet haklısınız; bir sözleşme yapılmış, bu arkadaşınızla birlikte çıkmışsınız yola; yolların ayrılabileceği tarihi belli. "Yerime birini buldum" deyip de kimi getireceği belli değil, tanımadığınız biriyle tarih tamamlanana kadar yaşamak istemeyebilirsiniz, şahsen ben de istemezdim böyle bir değişikliği. Anlıyorum.

Ancak bir problemde haklı olmak çözüm için yeterli olmuyor maalesef.
Şimdi "Ben haklıyım, tanımadığım birini istemiyorum ya, sen bana böyle söz verdin!" dediğinizde, bir şeyi değiştirebilecek misiniz? Zannetmiyorum. En fazla yapabileceğiniz, arkadaşınızı karşınıza alıp, tanımadığınız biriyle ev arkadaşlığı yapmak durumunda bırakılmayı istemiyor oluşunuzu kendisine anlatarak, ricacı olmak.

Olmuyorsa da, mevcut çözüm yolunu kabul ederek uyum sağlamak, varsa başka seçenekleri değerlendirmek.

Ev sahibiniz, alacağı kiraya bakar. Yarım kira alacağını hiç sanmam ki bunu gidip ev sahibine teklif etmek de abes olur. Ha babam gibi bir ev sahibiniz varsa, söyleseniz yarım kira alır sorun etmez ahshs ama bunu sorun edecek olanlar da haksız değil, alır yani adam evi-kirası belli.

Arkadaşınızın çözüm yolu da geçerli bir yol, evet, kız yerine birini ayarlamış ki bunu sizin halinize bir çözüm için yaptığı bir davranış olarak yorumlamıyorum, sözleşmede adı yazdığı için, kendisi ödemek zorunda olacağından kendini kurtarmaya bakmış. Yerine parayı yatırabilecek birini kiracı almış.

Siz bu durumda, tam kira ödemek istemiyorsanız, mevcut çözümler kısmına odaklanmalısınız.

Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.
İyi de bu dediğiniz apart/yurt olsaydı geçerliydi.
Siz ev kiralamışsınız
Kontratta hem benim hem eşimin adı yazıyor. Biz boşansak eşim taşınsa ben kiranın yarısını mı ödemeliyim?

Öyle bir saçmalık olacaksa neyi neden imzalıyoruz ki? O sözleşme ne için var, isimlerimiz sözleşmede ne için yazıyor boşuna mı? Kafasına göre evden çıkıp yerine başkasını sokmak istemek, kirayı ödememek neden beni mağdur ediyor ben yabancı biriyle yaşamak istemiyorum neden kabul etmek zorundayım
Arkadaşım sadece kira sözleşmesi o, Magna Carta değil...sözleşmede ikinizin adınızın olması , evsahibinin giren çıkan belli olsun, birini icraya veremezsem diğerini veririm tedbirinden öteye geçmiyor. Yurt mu orası herkes kendi odasının parasını odesin?. Adam tabii ki kirayı tam ister. 5 kişilik sözleşme yapsaydiniz 4 ü gidince 1/5 kira mı ödeyecektiniz yani, öyle bir hak olsa herkes aynı şeyi yapardı.kiralar 100 lirayı geçmezdi, Bir akıllı ben miyim demediniz mi hiç?

Son düzenleme:
Ay ne sacma dusunceniz var. Arkadasiniz hakli kabul edin. Ne bencilsiniz siz. Arkadasiniza yapacaginiz hicbirsey yok eşyalarini alip kacsın sizin yaninizdan.
Evet gerçekten kaçan kız yüzde bin haklı gibi geldi bana da....evsahibinin yerinde olsam kıllı döşlü bı herif bulup , sözleşmeye adını ekleyip, koyarım giden kızın yerine, nasılsa konu sahibine göre böyle bı hak var, sesini çıkarmaz bence

Siz kendinize ev arkadaşı bulsanız
Hatta iki kişi bulun kara geçin
Bir tecrübe kötü diye hepsi kötü olacak gibi birşey yok
Arkadaşınız neden gidiyor
Sanki sözleşmeyi bahane ediyor gitmesini istemiyor gibi bir izlenim bıraktınız bende
İşi yokuşa sürüp başınızı böyle ağrıtacağınıza çözüme odaklanın
Bu daha karlı olur

Sizi mağdur etmiyor. Çıkmış yerine birini bulmuş beğenmeyen istemeyen sizsiniz.
Hiçte ödemez..
Ne münasebet. Hayır Bu kız üstüne düşen görevi yapmıs yani sizi mağdur etmemek için yerine birini dahi bulmuş siz keyfi şekilde ben istemem havasındasınız.
Vallahi bu saatten sonra kızın aklı varsa hiç umrunda dahi olmasın 🤪😁

İyi de bu dediğiniz apart/yurt olsaydı geçerliydi.
Siz ev kiralamışsınız
Kontratta hem benim hem eşimin adı yazıyor. Biz boşansak eşim taşınsa ben kiranın yarısını mı ödemeliyim?
Evet ya niye daha önce kimsenin aklına gelmemiş bu fikir...3000 lik eve 4 kişilik sözleşme yap, diğer üç kişi kolpa tabii, 750 lira kira öde sözleşme boyunca... süper fikir değil mi?

Evet ya niye daha önce kimsenin aklına gelmemiş bu fikir...3000 lik eve 4 kişilik sözleşme yap, diğer üç kişi kolpa tabii, 750 lira kira öde sözleşme boyunca... süper fikir değil mi?
Ben bu yüzden 1+1 ev ol olmadığı sürece kolay kolay öğrenciye evimi kiralamam sanırım..boş dursa en azından yıpranmaz.

Bu durum başıma geldi. Ev sahibi ya kal ya birini bul yanına ya da git dedi. Tam da bu aylarca cereyan etmişti bu olay bende mecbur ödedim kiranın tümünü. İkimizin adı yazıyordu. Ev sahibi ben o evi oda olarak değil daire olarak kiralıyorum dedi. Şimdi kız apartında kalıyorum burda öyle değil mesela burda da anlaşamadığım biri oldu görevli beni başka daireye gönderdi. Allahtan kızın birinin okulu yarım dönem uzamış bitirdi gitti. Bende onun yerine geçtim.

Son düzenleme:
O zaman siz kiranın sizin payınız olduğunu düşündüğünüz kadarını ödeyin. Adam sizden mahkeme yoluyla eksik kiraları istediğinde de aynen böyle söylersiniz. Bakalım mahkeme ne diyecek bu duruma.
Bi düşünün sizce talebiniz mantıklı mı?

Çıktığı evin kirasını tabii ki ödemek zorunda değil artık o evde oturmayacağına göre zaten onunki fesh olmuş oluyor size başka birini önermiş siz istememişsiniz ev sahibi parayı ondan zorla talep edemez evin kirası belli tümünü sizden ister kovmamışsınız ama tartışmışsınız..

Sözleşmede ikimizin de ismi yazıyor ve ben bu kiranın yarısından sorumluyum. Kalan yarısını diğer kızın vermesi gerekmez mi? İster çıksın ister kalsın o benim sorunum değil ki, zorla ben çıkarmıyorum onu.
Çok iyi mantıkmış. O zaman sen yıllarca o evde oturmaya devam et. Kız oturmadığı halde sözleşmede ikinizinde adı yazıyor diye kirayı vermeye devam etsin. Olur mu öyle şey ya? 😁

Konu sahibine yüklenilmiş ama normalde kontrat gününden erken çıkıldığı taktirde ev sahibinin kirayı isteme hakkı var .
Ev sahibiyle görüştünüz mü hiç ne diyor ?

Siz sözleşmenize bakın bakalım , bir kişi ayrıldığında yapılacakla ilgili madde ne ?
Erken çıkılmıyo ki evde hala oturan biri var

Kontratında ne yazıyor acaba , sonuçta ev , apart değil ev sahibi tamamını ister .
Benim bildiğim kontratta 1 kişinin adı yazar. Diğeri de kefil olur ama. Çok detaylı bi kontrat olduğunu sanmıyorum. Bu durumlarla ilgili bir madde yoktur bile muhtemelen. Sonuç olarak o evde oturmaya devam eden biri varsa ev sahibi kirasının tamamını ister. Bende daha önce ev arkadaşımla kavga ettim,evden gitti. Ev sahibi bana sen tek kaldın yarısını öde demedi. Birini bulana kadar ödedim kira neyse. Normalide bu zaten. Apart değil çünkü orası ev.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X