Ev Arkadaşımın Yaptığı

Operadaki Hayalet

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
162
207
23
33
Merhaba kızlar okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden. Ben üniversite öğrencisiyim ve son sınıftayım. Bana ne yapmam gerektiği hakkında fikir verir misiniz lütfen.

6 ay önce bir arkadaşımın yanına yerleştim. Bu arkadaş öğrenci değil, çalışıyor. Yaşıtız sayılır. Başta eve girerken bu arkadaşla yaptığımız anlaşmaya göre eve erkek getirilmeyecek, zorunlu olmadıkça misafir getirilmeyecek, arkadaşlarla dışarıda görüşülecek ve her Pazar günü sırayla temizlik yapılacaktı. İlk 3 ay sorun yoktu fakat daha sonra arkadaşım başka bir arkadaşını eve getirdi ve bu arkadaşının birkaç ay burada kalacağını söyledi. Gerekçe olarakta gidecek başka yeri yok dışarı atamam falan dedi. Evimiz 2+1 bu arada. Ama küçük bir ev salonumuz yok gibi bir şey, salon yerine ufak kapısız bir oturma odası gibi bir yer düşünün, öyle.. Başta kıza ben de üzüldüm fakat bu arkadaş öğrenci değil o da çalışıyor nasıl tutacak ev bulamaz bunca zamandır ona şaşırıyorum. Kız mutfak tezgahının üstünde saçlarını kurutuyor ve bütün tezgah saç içinde. Tuvalet adabı yok, tuvalet kağıdı kullanmıyor kesinlikle ve çıktıktan sonra sifon çekmiyor. Bizim zorlamamızla temizlik yapıyor. Tamam ben de kusursuz bir insan değilim elbette fakat bu kadarı da fazla.

Benim sabrımı taşıran olaya gelmek gerekirse, ilk ev arkadaşımın (başta anlattığım kız, sonradan gelen değil) başka bir arkadaşı da yurtdışından geldi onunla aynı odada yatıyor. Aynı şeyleri o kız içinde söyledi burada kimseyi tanımaz etmez bırakamam onu falan diyor. Fakat bu kız da aynı ne tuvalet adabı bilir ne bulaşık yıkar, kafayı yemek üzereyim. 2+1 bile olmayan bir evde 4 kişi mülteci gibi yaşıyoruz resmen. Benim korkum böyle giderse arkadaşım, başka arkadaşlarını da getirir mi, başta böyle konuşmamıştık. Benimle alakası olmayan geçmiş dönemlerden elektrik-su faturaları varmış onları bile bana ödetti haberim olmadan.

Evde Türkiye kökenli bir ben varım ilk ev arkadaşım Türkmen, mutfak tezgahında saçları dolaşan arkadaş Rus, son gelen kız da Türkmen. Hayatımda görmediğim insanlarla aynı evde olmak canımı çok sıkıyor, evde hep Rusça konuşuluyor.

Başka eve çıkmaya kalksam kiralar çok yüksek ve ev arkadaşı bulmam da sorun. Ne yapmalıyım sizce? Fazla uzun olmasın diye kısa kesmeye çalıştım kafanıza takılan bir şey olursa sorun cevaplarım.

Gelişmeler: Hanımlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Ev arkadaşlarım taşınmaya karar verdi ve ben bu evde kalacağım. Artık kafama göre ya tek kalırım ya da yanıma düzgün birisini alırım.

Bu arada o Rus kızı istemiyorlarmış yanlarında çünkü kızın parası yok güya. Benim çok yardımsever(!) ev arkadaşım da bu kızı benim başıma bırakmayı planlıyor. Tepkimi ortaya koydum fakat buna rağmen böyle bir şey yaparsa polise gidip şikayetçi olmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
sanırım yurt dışındasın.
bu yaştan sonra çalışan eden insanlara tuvalet adabı, temizliği öğretemezsin.
hele tezgahta saçını kurutan arkadaş, bulaşık yıkasa sanki için rahat edebilecek mi?
bence kurulmuşlar, konuşsanız da bir şey değişmez gibi.
sen kaç kurtar kendini imkanın varsa,

Ilk arkadasinizla tekrar konusun.sartlar buydu.bu gerekiyordu diyin.disinizi gosterin derim

Konuştum fakat sana ne zararları var biri benim odamda biri de oturma odasında kalıyor, zor durumdalar dedi. Zor durumda olan insanlar her gece dışarıya çıkıp eğlenir mi? Zor durumdalar ama diskoya gidecek paraları var. Ben anlamadım bu işi.

Evet yurtdışındayım. Yaptıkları temizlikten bahsetmiyorum bile. Haklısınız bakıcam artık..

İlk paragraf bile yetti tiksinme me bir defa temizlik adabı yok ise o iş bitmiştir.
İyi ozaman madem kurallaa uymuyor ilk arkadaşınız ile tekrar anlaşmanızı gözden geçirin.
hoş kira nekadar ucuk olsa da böyle pis yerde kalmam kaçarım yani !!!!

Anlamayacak birsey yok.sizin gitmeniz icin baski yapiyorlar dupeduz.ev sahibi ile konusun o halde.bu duruma son verin.saf davranip seyirci kalmayin daha fazla

Acımayacaksın,ben sana bu kadar söylüyorum. Benzeri başımıza geldi. Üzüldükçe, aman gidecek yerleri yok deyip vicdan yaptıkça insanlar tepene çıkıyor. Bir de sende kültürler farklı. Anlatsan da anlamayabilirler. Ben aynı kültürden geldiğim insana derdimi anlatamadım. Ya, konuş sert bir dille böyle olmuyor yavaş yavaş yeni bir yer bulsunlar kendilerine de. Ya da sen evden ayrıl. Böyle nereye kadar gidecek.

Bende bir dönem bu tarz biriyle kaldım . İlk aynı evde kalacagımız belli olunca bana gelip canım ben titizim temizlge dikkat edelim diye benle çocukmuşum gibi konuştu bende tamam dedim bende zaten temizliğe önem veren biriyim . 1 ay düzenli temizliğimizi yaptık sonra baktım bu temizlikten elini ayagını çekti heryer onun saçı toz bende sinir olup temizliyodum baktım olmuyo konuştum sıraya koyalım falan diye işe yaramadı onun arkadaşı gelecegi zaman temizlik yapıyordu sadece bende kızdım bi süre bende bıraktım baktım rahatsız olmuyo yine iş bana düştü artık sabrım kalmamıştı .
Neyse ki ikinci dönem evi değiştirdim kurtuldum ama bahsettiğim kişinin yakın bi arkadaşı vardı o kızla bizde tanıştık sonra onların araları açılmaya başladı ve kız bana ben seni çok yanlış tanımışım seni tanıdıkça gerçegi gördüm dedi ben şok oldum neden falan sordum , eski ev arkadaşım kendi yaptıgı pisligi ben yapıyormuşum gibi anlatıyormuş o hep temizlik yaparmış ben yapmazmışım şok olmuştum kimbilir başka kimlere bendne böyle bahsetti ki kız 6 ay çarşaflarını bile değiştirmemişti ben hergün toz alıp süpürürdüm evi .
Fırsatın varsa evini değiştir çünkü düzelmiyolar

Faturalar ve kira kaça bölünüyor merak ettim ? Konuşun sizde sessiz kalmayın, o evde sizin de söz hakkınız var. Bizim böyle kimse gelmeyecek gibi kurallarımız yok. Ama uzun süreli kalmalarda izin alarak yaparız. Diğer ev arkadaşlarımla da öyle oldu.

Arkadasın onlardan para aliyor olmasın sakın .??
Giderleri dörde bölelim deyin .Ödesin arkadaslarının giderini ,bence buna katlanamaz.

Fatura ve kiralar 3 e bölünüyor. Son gelen arkadaşı fatura ve kira veremezmiş iş bulana kadar. Zaten kira da vermeyecekmiş çünkü ilk ev arkadaşımla aynı odada kalıyor diye.

O kadar çok ev değiştirdim ki artık yoruldum insanlarla uğraşmaktan. Hiç halim kalmadı yemin ederim.

Tavrini koymalisin seni yumusak basli gorup merhametinden yararlaniyorlar sanirim
Ayni odada yasamiyoruz diye ben de 3-4kisiyle yasayayim ozman olur mu de arkadssina
Saygisizca ve hic hos olmayan bir durumdasin
Biraz sabret bakalim ne zmn gidecekler yakin zamnda gtmezlerse tavrini koy
Rahatsiz oldugunu belirt
Biz bu eve 2kisi cikmistik de
Bence baska evlere de bak uygun kirasi olan bulursun belki
Bos durmaktansa arastir
Huzurun olmaz cunku orada

Öyle şey olur mu, faturalar 4'de bölünmeli o zaman. Küçücük evde 4 kişi. Bence sen başka ev bakmaya başla. Önce konuş baktın olmuyor başka ev bul artık. Bende çok çektim bu arkadaş konusundan.

En mantıklısı bunlara borç takıp başka eve çıkmak.
Hemen yapamam diyorsan farklı bir yol dene. Eve erkek falan getir, arkadaşlarını doldur.yani onun yaptığı gibi anlaşmadan saptığını göster. Belki işlerin çirkinleşeceğini anlayıp bazı konularda çözüm üretirler?

Bencede en mantiklisi artık eve para verme ev ara kendine. Son ay borcunu bunlara birak kac. Sonucta oda seni dolandiriyor ve dolandirmista. Ne demek senden onceki faturaları odetmis. Sadece bu neden bile ordan kacmana yeter bence. Artı senin dilini konusmuyorlar kim bilir belki de onlar da o eve para odedikleri için senden şikayetçi oluyorlardir.

arkadaşınla konuş tatlı sert bir şekilde...ben eve arkadaşlarımı getirseydim sen nasıl tepki verirdin falan de..sonra çözülmüyorsada taşın o evden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…