Eşiniz kredinin tamamını mı ödüyor?
Bazı aileler çocuklarına diyor ki “Bu ev senin, şuradaki ev de senin”. Halbuki tapu babanın üzerine ve babanın kastettiği şey : ben öldükten sonra bu evler sizin.
Benzer bir durum erkek arkadaşımın ailesinde var. Babası 3 ev almış. Birinde karısıyla kendisi yaşıyor. Birinde kızı yaşıyor. Birini de erkek arkadaşıma vermiş. Ama tapular adamın üzerine. Ha ödemeyi adam yapmış, çocukların pek bir katkısı olmamış normal bu durum. Erkek arkadaşım habire benim evim benim evim diye bahsediyordu. Dedim ki baban ya da annen hasta olsa, ciddi paralar gerekse o ev satılır. Hayır evi satmayalım denemez. O insanların yaşlılıkları için birikimi bir nevi.
Sizin evin peşinatını kim ödemiş? Krediler kaç tl aylık? Kaç sene ödeme kalmış geriye?
Eğer ki ödemeler 1500₺ filansa zaten onu kiraya verecektiniz. Kayınpeder sizi kendi evinde oturtmuş gibi olacak. Ha kayınpeder peşinat verdiyse, kredinin bir kısmını ödüyorsa zaten o ev nişanlınızın değil.
Tamamını nişanlınız ödedi ise tapuyu ortak üzerinize alıp ödemelere devam etmeyi önerebilirsiniz. Diğer türlü aileniz haklı çıkar.