• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev borcu

Ya şu kk da en haz etmediğim şey böyle insanlar. Konu açıyorsunuz insanlar yazıyor soru soruyor zaman ayırıyor cevap yok anca okuyor çıkıyorsunuz.

Hayırdır işinize mi gelmedi aldığınız cevaplar. Dün 11 den beri birşeyler yazılmış kimseye cevap vermemişsiniz.

Zaten sizin amacınız ailenizi nasıl ikna edeceğiniz. Yoksa kullanılıp kandırılıyor olmak umurunuzda değil ki.

Paşa paşa öder yarın öbür gün de sızlanır dövünürsünüz. Bu işin sonu bu. O sebeple kurcalamayın boşuna.

Bir kuruşluk hakkınız yok o evde.
Borcu ödersin ödersiniz ama kp sattımı iş bitti.
Eşinden sana miras bile kalmaz o ev.
Üstelik kp vefat ettiğindede eşinizin kardeşleride otomatikman ortak eve.
Başka derdiniz yokmu sizin

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Böyle hesaplar yapıyorsanız eşiniz ile bir şeyler oturmamış demektir. O yüzden bence evlilik kararınızı bir daha gözden geçirin.

Tapu eşimin babasının üzerine sanırsam.Ortak tapu olursa ailemi ikna edebilir miyim acaba
Tapu direkt eşinin üzerine değilse hiç bulaşma ortak tapu ile filan da olmaz. 2500 tl az değil ki zaten sen yardım etmesen bile eşinini maaşının büyük kısmı krediye gideceğinden ev masrafları sana kalacak gibi.

Normalde eşimin borcu benim borcum demek ayırmak doğru değil, evden çıkıyor o para sonuçta derdim ama madem tapu kayınpederin üzerine o zaman boşverin. Kp ölse kardeşlerin arasında bölünecek o ev, boşansanız hiçbir hakkınız olmayacak. Muhtemelen o evde de oturmayacaksınız. Ee niye ödeyesiniz? Eşiniz de niye babasının üzerine ev alıp ödemeye kalkıyor evleneceği sırada? Hayret doğrusu.

Böyle hesaplar yapıyorsanız eşiniz ile bir şeyler oturmamış demektir. O yüzden bence evlilik kararınızı bir daha gözden geçirin.
Burada konuşulanlar hayatın gerçekleri eşimi seviyorum herşeyimi ona vereyim ne önemi var birbirimizi seviyoruz nasılsa böyle bi dünya yok! Bu sevginin bitmeyeceği ilerde boşanmayacakları (Allah korusun) ne malum? Ki adam zaten iyi niyetli olsaydı evlenmeden önce ev alıp onu da babasının üstüne yapmazdı. Benim bi arkadaşımın babası da aynı şeyi yapmış. Evlenmeden önce ev borcuna girmişler annesi babası beraber ödemiş sonra adam defalarca aldattı hatta başka kadından on yaşında oğlu olduğu ortaya çıktı sonra ne oldu adam ev babamın üstüne dedi kadına git bu evden diye baskı yaptılar adam ve ailesi kadın da kendisin de ödediğini kanıtlayamadı. Hayatta herşey oluyor keşke olmasa ama sadece duygusal değil mantıklı da düşünmek lazım.

Tapu eşimin babasının üzerine sanırsam.Ortak tapu olursa ailemi ikna edebilir miyim acaba

Şu soruyu bir netleştirseniz iyi olacak.
Tapu kp üzerindeyse krediyi kim çekmiş?
Eşiniz olsa olsa tüketici kredisi almıştır. Konut kredisi ise ev onun üzerinedir.

Ya şu kk da en haz etmediğim şey böyle insanlar. Konu açıyorsunuz insanlar yazıyor soru soruyor zaman ayırıyor cevap yok anca okuyor çıkıyorsunuz.

Hayırdır işinize mi gelmedi aldığınız cevaplar. Dün 11 den beri birşeyler yazılmış kimseye cevap vermemişsiniz.

Zaten sizin amacınız ailenizi nasıl ikna edeceğiniz. Yoksa kullanılıp kandırılıyor olmak umurunuzda değil ki.

Paşa paşa öder yarın öbür gün de sızlanır dövünürsünüz. Bu işin sonu bu. O sebeple kurcalamayın boşuna.
Ağzınıza sağlık 👏👏👏
Konu sahiplerinin yarım yamalak bilgi verip, sonra sorulara cevap vermemeleri insanı uyuz ediyo valla 🤨🤨

Bi dolu eksik var konuda. Tapu eşine ait değilse ailenin düşünceleri mantıklı.(eşine ait olsa bile evlilik öncesi edinilmiş olur). Ben hoşlanmadım bu işten. Kulağıma hoş gelmedi. Takılar ne olacak falan filan. İyisi mi sen evlenince takılarınla araba al az da üzerine borçlan. Kendi arabanı öde bari. Annemler istemiyor evi ödememi falan da deme tabiiki.

Tamam da kocasının ihtiyacı varsa bunlara bakılmaz. Ne kadar saçma. Şimdiden boşanmak düşünülmüş ise geçmiş olsun

Tamam da genelde boşanmada hak iddia edemesin diye kayınpederin üstüne yapılıyor zaten...

Boşanmayı düşünen konu sahibi değil eşi ve ailesi.

Kp üstüne alınan evin parasını kesinlikle ödemezdim eşin ve ailesi ödesin sizde babanızın üstüne araba alın onu ödeyin bakalım esin babanın üstüne yapılan arabanın parasını ödemeye yanaşır mı

Bir kere ev kredisi ne zaman çekildi?
Kayınpeder ev için ne kadar ödeme yaptı?

Eğer kayınpeder ödemelerin büyük bölümünü yaptıysa ve oğlu üstünü tamamlayacaksa kötü düşünmeyin.

Yok nikaha çok yakın zamanda az teminat ile kredi alınmışsa geçmiş olsun, düğünü tekrar düşünün. 😔

Burada anahtar kelime “niyet”, uyanıklık yapılıyorsa çok dikkat edin.

Ben senin yerinde olsa bir kuruş vermezdim
Kendi parami biriktirirdm kenarda
Uyaniklara bak ev alayim tapusu benim ustume olsun kredisini oglumla gelinim ödesin:işsiz: ortalik dolandırıcı kayniyor

Tamam da genelde boşanmada hak iddia edemesin diye kayınpederin üstüne yapılıyor zaten...

Boşanmayı düşünen konu sahibi değil eşi ve ailesi.
Ya eğer öyle ise çok sıkıntı,ama bunlar tahmin ise eşi adına üzücü olur böyle düşünmesi. Ama eğer kızın ardından böyle işler yapılmışsa,açıkça söylesin. Net konuşsun o zaman zaten haksızlık varsa ortada 1 kuruş vermesin tabiki

Benim evimin tapusu benim üzerime ama kredi borcu eşimin üzerine aramizda bu konu hiç mevzu olmadi.
Eger ev k.p üzerineyse hakkiniz yok. (Ben olsam 1 evde ben alir onu öderdim) ama eşinizin üzerineyse niyet önemli.yani sizden mal kacirmak icinmi yapti. Bu tip konulari nikah olmadan konusmaniz lazimdi

Tapu eşinizin üzerine değilse kesinlikle ödemeyin. Evin giderleri konusunda da yardımcı olmayın.
Sizin olmayan bir mülk için eşiniz bütçesini zora sokuyor ise ,bırakın kendi kalsın altından tek başına.

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
düğün dahi olmadı ben anlam veremiyorum böyle ince hesaplara...eşiniz bunları bilseydi size güvenmezdi eminim...ailenizde hiç zaman kaybetmiyor sizi doldurmak için...ay öfff ne haliniz varsa görün....

Kızlar evlendikten sonra alınan ev , bosanma esnasında ikiye mi bölünüyor ?

Misal eşim kredi çekti ev aldı, tapu onun üzerine, evin geçimini de ben kendi maaşına sağlıyorum.
Şimdi boşanma vs esnasında o evin yarısi otomatikmen benim mi oluyor ? Vermeme durumu falan olabilir mi ?

Back
X