Ev Bulma Sorunsalı

Izmirde de universiteye yakin apartlar var, tanidigim kaliyor 1+1 esyali faturalar ve internet dahil 700 ya da 800 tl veriyor emin olamadim ama max 800 tl, normal bir ev kullanimindan farki yok, arkadas vs getirmede ya da ev kullaniminda normal kiralik ev gibi.

İzmir'de üniversite okuyorum tek başıma eve çıkmaya karar verdim yurt ortamı, kalabalık hiç bana göre değil çünkü. Lakin uygun fiyata ev bulamıyorum! Elime aylık 1100 TL geçecek yeme - içme, kira, elektrik su bunların hepsine yetmesi lazım. Ama yok anacım yok. Bornova, bayraklı, karabağlar hatta ta Buca'ya bile baktım çok pahalı evler. Ev tutmayı da çok istiyorum kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

1100 tl cok cok az...ama genede kıraların en uygun olduğu yerlerden bırı bozyaka..ararsan 400 cıvarı bulursun...ama yol paranda olacak ılllakı....500 eder e yeme içme faturalar..cok cok zor....ya yurt yada iş bulacaksın mecbur

ben ailemin yanındaydım üniversitedeyken yine de çalışıyordum. marketlerde tadımcılık falan yapabilirsiniz ya da anketörlük. hem çok yorucu değil hem parası da idare eder. harçlık olur size. kendinize güveniniz olur para kazanırsanız. tek başına yaşamak istiyorsanız mecbur görünüyor zaten.

Ben de tek başıma yaşadım. Oluyor olmuyor değil. 1+0 bir ev bulabilirsiniz. Ama ben çok fazla dışarı çıkmayı seven bir tip değilim, çok sosyal harcamam olmadı buna rağmen kıt kanaat geçindim. Eğer ucuza ev bulamazsanız apart düşünün tek kişilik odası olsun.

Anladigim kadariyla Ege Üniversitesi'nde okuyorsun
Okulun arka tarafındaki Mevlana Mahallesine bak, ben 2008de 300 liraya ev arkadaslariyla kaliyordum simdi de olsun 600 lira faturalarla 800u bulur belki ama idare edersin
Yuruyerek 15dkda okuldaydim

sizin zamanınızda nasıldı bilmiyorum ancak Mevlana çok tehlikeli bir yer oldu çıktı malesef. gözümü karartıp ordan da baktım ev, yalnız fiyatları diğer semtlerle aynı.

Mevlana benim zamanımda da cok tekin bir muhit değildi ama evim okulun arka çıkışından 5-6 sokak ilerideydi yani kampusten cikmam zaten 10-15 dk sürüyordu ondan sonra ev 5 dk :)
Acikcasi ben ekonomik acidan özgür olmayan, aileye bagli birinin kendi keyfine gore ayri eve ve tek basina cikmasina hos bakmiyorum biz de ogrencilik yasadik ben kendi sorunlarimin üstüne bir de ev arkadaşlarınin sorunlarini cektim ama aileme fazla.yuk olmamak icin ugrastim o donem kyk bursu 200-300 civariydi, benim ailemden gelen harçligim da aynıydi yani toplam aylik 300 lirayla geciniyordum
Su an yalniz yaşıyorum ev arkadaşı kesinlikle düşünmüyorum ama bu tamamen ekonomik özgürlüğümün olmasindan kaynaklanıyor

Back
X