Ev Cehennem gibi adeta kızlar çok canım acıyor, ağlıyorum :(

31 yaşında , maddi gücü olan bir kadının hala yapamam edemem taRzındaki güvensizliği beni şok içerisinde bırakıyor .. bence sizin bişeyler başarmaya niyetiniz yok, boşuna bahane bulmayın

Hergun peynir ekmek ye makarna menemen ye, yine de o aileden kaç kurtul. Ve psikologa git.
İstedigin sevdigin kisi kim ise de onunla yuvani kur. Kimseye begendirmek zorunda degilsin.

31 yasindasin. Ekonomik guce sahipsin. Kendine guvenmen lazim. Sen psikolojik destek alsan bile faydasi olmaz o evde durdugun surece. cunku psikolojisi bozuk bir annen var. O yuzden guzel bir ev tut. Yemek yapmayi bilmiyorum demissin. Aç youtube u. Binlerce tarif var. En basit yemeklerden en zor yemeklere kadar. Kendi kafana gore esyalarini al. Huzurlu bir sekilde yasarsin. Psikolojik destegi de ayri eve cikinca al bence.Hakkatan cehennem gibi. Annen seni kendine rakip goruyor galiba.

Merhaba bayanlar. Konuya geçmeden önce kendi hakkımda biraz bilgi vereyim. Ben 31 yaşındayım. Küçüklüğümde ailem beni ezik, pasif, kendine güvensiz bir birey olarak yetiştirdi. Kısacası ezdiler. Ortaokul-lise hayatında bunun acısını çok çektim, zorbalığa uğradım hatta onur kırıcı bir lakap takıldı bana. Bunu aileme anlattım ve onlar gidip okul müdürüyle konuşmuşlardı. Ama sonra tüm ailem evde beni o lakapla çağırmaya başladılar. Bu benim hayatımın en canımı yakan, en hassas noktasıdır kızlar. Ama çok sessiz ve sinmiş biriydim. Bu arada ailemde hiç birbirine saygılı,mesafeli bir aile olmamıştır.Mesela bir hata yapsam babam ağzına gelen hakaretleri sayardı. Gelen misafirlerin yanında beni aşağılar ve onur kırıcı lakabı söylerdi. Sonuçta ben pasif biri oldum çıktım. Ama kendimi derslerime verdim, çabaladım ve meslek sahibi oldum çok şükür. Ben başarılar kazandıkça ve yaş arttıkça ailemde bana saygı da arttı, o hakaretler lakaplar bir ölçüde bitti. Ama yine de eziyorlar. Mesela akşam arkadaşlarımla buluşsam annem bana hakaret eder, "nerdeydin, otele mi gittin, erkeklerle mi si...tin" gibi şeyler demişti en son. Neyse.

Ben az da olsa özgüven kazansam da istediğim düzeyde değilim. Arkadaşım yok. Ailem bunu ara sıra kafama kakar. Ama arkadaş edinmek için bir yere gitsem akşam "nerdeydin" diye sorguya çekilirim. Neyse kızlar. Benim en canımı yakan, en hassas noktam bana takılan onur kırıcı lakap.Keşke kişisel tarihimde böyle bir kara leke olmasaydı ama oldu işte ve zaman geriye alınamıyor :KK43: Ve ailem de hassas noktamın bu olduğunun bilincinde. Cumartesi günü yani dün annem odama girdi, ve beni bir konuda tenkit ederken o onur kırıcı lakabın olduğu deyim gibi şeyleri söyledi 2 defa söyledi. Ah keşke sinirlerime hakim olsaydım ama olamadım, canım çok yanmıştı o lakabı duyunca ve ben de başka bir konuyla ilgili onu sinir edecek şeyler dedim. ve 3 saat boyunca ağız dalaşına girdik. O benim canımı yakmak için onur kırıcı lakabı belki 100 defa tekrar etti, "senin kimin var, senin kimsen yok, arkadaşın bile yok, bak benim oğlum nasıl seviyor beni" diye abimden gelen mesajları gösterdi. Evde kaldın kız kurusu felan dedi. Ben bunda da hassasım, 2 yıl önce evlenme durumum olmuştu ama ailem küçük görmüştü çocuğun ailesini. Ben de sizin yüzünüzden dedim, çocuğun anneme ettiği hakaretleri söyledim. Annem kalp hastası ve üç yıl önce ameliyat olmuştu "bi ölemedin,bir geberemedin,bi kurtulamadım senden,öl artık, geber artık" felan dedim ama kızlar gözüm kararmıştı artık. daha başka hakaretler de ettim, o bana o..pu, f..hişe deyince ben de oo..pu sensin dedim. Sonra dövüştük, ben sinir krizi geçirip balkondan kendimi atmaya teşebbüs ettim gözüm kararmıştı son anda beni tuttu. Karşılıklı irbirimizi kırdık yani ve bana beddualar etti. Sonra tatlıya bağlamaya çalıştık ama kırgınlık geçmiyor.

Pazar günü yani bugün de odama aniden girdi ve kendisini arayanları tek tek saydı, bak benim çevreme dedi. Abimden gelen mesajı gösteri bak dedi. Ben de tel.de 1 saat konuştum deyince, atma kızım sen ömrün boyunca 1 saat telefonda konuşmuş musundur dedi. Benim gene canım yandı ağlamaklı oldum. Benim eski ilişkimin onun yüzünden evliliğe gitmediğini söyledim. O da sinirlendi ve ekmek tabağını kafama attı. Kısaca cehennem azabı gibi bir hafta sonu geçirdim, üstelik bugün kandilmiş. Ruh halim berbat, keşke böyle olmasaydı ama o onur kırıcı lakap benim en can yakıcı hassas noktam :KK43: Güya neler yapacaktım haftasonunda cehennem gibi geçti ama. Kızlar dertleşmeye çok ihtiyacım var.

İnsanlar kendi kusurlarını örtmek icin hep karsısındakinin zayıflıklarını yüzüne vururlar bence senin ailenle arandaki iliski de böyle.Annenin de cok saglıklı bir cocukluk gecirdigine inanmıyorum.Yalnızlıgını da asla kafana takmamanı öneririm,ne insanlar var günde kac kisiyle konusur bulusur eve döndügünde yalnızdır gercekten kalbini acacagı kimse yoktur.Sen cok güclü bir kızsın masallah bunca seye ben dayanabilir miydim bilemiyorum.Ama ailenle arandaki en büyük sıkıntı karsılıklı saygı,onları karsına alıp konusman ne kadar ise yarar bilemiyorum ama ben derim ki ciddi ciddi karsına al onları ve artık sana saygı göstermeleri gerektigini anlat ama güzel bir dille.Sen asla ezik bir karakter değilsin sadece sen oldugun icin bile özelsin,güzelsin,değerlisin.Düsünsene milyarlarca insan arasında bi tane sen varsın.Ben senin yerinde olsam gider sacımı basımı degistirir,yeni makyaj malzemeleri alır,sosyal aktivitelere katılmayı düsünürdüm.Kendini iyi ifade edebilen bir kızsın.Biir sürü etkinlik var dışarda cık gez dolas eglen harca kendi kazandıgın paranı.Güler yüzlü ol düsüncelerini herkese acıkca söyle.Umarım hayatında her sey cooookca güzel olur

Merhaba bayanlar. Konuya geçmeden önce kendi hakkımda biraz bilgi vereyim. Ben 31 yaşındayım. Küçüklüğümde ailem beni ezik, pasif, kendine güvensiz bir birey olarak yetiştirdi. Kısacası ezdiler. Ortaokul-lise hayatında bunun acısını çok çektim, zorbalığa uğradım hatta onur kırıcı bir lakap takıldı bana. Bunu aileme anlattım ve onlar gidip okul müdürüyle konuşmuşlardı. Ama sonra tüm ailem evde beni o lakapla çağırmaya başladılar. Bu benim hayatımın en canımı yakan, en hassas noktasıdır kızlar. Ama çok sessiz ve sinmiş biriydim. Bu arada ailemde hiç birbirine saygılı,mesafeli bir aile olmamıştır.Mesela bir hata yapsam babam ağzına gelen hakaretleri sayardı. Gelen misafirlerin yanında beni aşağılar ve onur kırıcı lakabı söylerdi. Sonuçta ben pasif biri oldum çıktım. Ama kendimi derslerime verdim, çabaladım ve meslek sahibi oldum çok şükür. Ben başarılar kazandıkça ve yaş arttıkça ailemde bana saygı da arttı, o hakaretler lakaplar bir ölçüde bitti. Ama yine de eziyorlar. Mesela akşam arkadaşlarımla buluşsam annem bana hakaret eder, "nerdeydin, otele mi gittin, erkeklerle mi si...tin" gibi şeyler demişti en son. Neyse.

Ben az da olsa özgüven kazansam da istediğim düzeyde değilim. Arkadaşım yok. Ailem bunu ara sıra kafama kakar. Ama arkadaş edinmek için bir yere gitsem akşam "nerdeydin" diye sorguya çekilirim. Neyse kızlar. Benim en canımı yakan, en hassas noktam bana takılan onur kırıcı lakap.Keşke kişisel tarihimde böyle bir kara leke olmasaydı ama oldu işte ve zaman geriye alınamıyor :KK43: Ve ailem de hassas noktamın bu olduğunun bilincinde. Cumartesi günü yani dün annem odama girdi, ve beni bir konuda tenkit ederken o onur kırıcı lakabın olduğu deyim gibi şeyleri söyledi 2 defa söyledi. Ah keşke sinirlerime hakim olsaydım ama olamadım, canım çok yanmıştı o lakabı duyunca ve ben de başka bir konuyla ilgili onu sinir edecek şeyler dedim. ve 3 saat boyunca ağız dalaşına girdik. O benim canımı yakmak için onur kırıcı lakabı belki 100 defa tekrar etti, "senin kimin var, senin kimsen yok, arkadaşın bile yok, bak benim oğlum nasıl seviyor beni" diye abimden gelen mesajları gösterdi. Evde kaldın kız kurusu felan dedi. Ben bunda da hassasım, 2 yıl önce evlenme durumum olmuştu ama ailem küçük görmüştü çocuğun ailesini. Ben de sizin yüzünüzden dedim, çocuğun anneme ettiği hakaretleri söyledim. Annem kalp hastası ve üç yıl önce ameliyat olmuştu "bi ölemedin,bir geberemedin,bi kurtulamadım senden,öl artık, geber artık" felan dedim ama kızlar gözüm kararmıştı artık. daha başka hakaretler de ettim, o bana o..pu, f..hişe deyince ben de oo..pu sensin dedim. Sonra dövüştük, ben sinir krizi geçirip balkondan kendimi atmaya teşebbüs ettim gözüm kararmıştı son anda beni tuttu. Karşılıklı irbirimizi kırdık yani ve bana beddualar etti. Sonra tatlıya bağlamaya çalıştık ama kırgınlık geçmiyor.

Pazar günü yani bugün de odama aniden girdi ve kendisini arayanları tek tek saydı, bak benim çevreme dedi. Abimden gelen mesajı gösteri bak dedi. Ben de tel.de 1 saat konuştum deyince, atma kızım sen ömrün boyunca 1 saat telefonda konuşmuş musundur dedi. Benim gene canım yandı ağlamaklı oldum. Benim eski ilişkimin onun yüzünden evliliğe gitmediğini söyledim. O da sinirlendi ve ekmek tabağını kafama attı. Kısaca cehennem azabı gibi bir hafta sonu geçirdim, üstelik bugün kandilmiş. Ruh halim berbat, keşke böyle olmasaydı ama o onur kırıcı lakap benim en can yakıcı hassas noktam :KK43: Güya neler yapacaktım haftasonunda cehennem gibi geçti ama. Kızlar dertleşmeye çok ihtiyacım var.
iyi hikaye ama inandırıcılığı yok bende.

31 yaşındasın ha deyince birini buldum desen tanış et yuva kur oldun kırk ne zaman hayatını yaşıcan anlamadım oh miss mesleğinde var kaç kurtar kendini kendine hayat kur ah bi mesleğim olsaydı...

Ayri eve cikarsan emin ol öz güvenin yerine gelir ayaklarinin uzerinde durabildigini gordukce de daha fazla guclenirsin...

sen o evde yasadigin süre senin tabirinle soyluyorum ezik olmaya mahkumsun cunku annen bir kere karaktersiz, psikolojisi bozuk bir kadin seni de mahvetmis cahilligi ile...

Ama sen tek basina yine bir seyler yapmissin en guzeli meslek sahibi olmussun, bence ayri eve cikip bir guzel de yasarsin diledigin gibi kimseye hesap vermeden...

Öncelikle seni bu kadar yaralayan ve yıpratan bu lakabı kafanda halletmen lazım.Çünkü insanlar bunun zayıf noktan olduğunu anlamış ve seni nereden vuracaklarını iyi biliyorlar.Şöyle ki ne kadar sevmesende nefret etsende şakayla karışık yada normal muhabbet ortamında sende kendin için kullan o lakabı mesela çilliysen " çillerimden seni göremiyorum hahahha " gibi.çünkü insan o zaman " aa artık bu bunu önemsemiyor üstelik bu konuda kendisi ise dalga geçebilecek kadarda özgüveni var " direyerek 1-2 defa daha deniyerek bunu söylemeyi bırakacaklardır.ikincisi allah herkezi yarattığında kaderi ile beraber eşini ve ölüm zamanınıda yazar.geç olsun güç olmasın geç olsun ama güzel olsun.annenle bu derece saygısız bir kavga diyaloguna girmeniz aşırı gereksiz ve ne kadar haksız olsada ettiğin küfür ve hakaretler çok kötü.anne babasını inciten beni incitmiştir demiş güzel peygamberimiz unutma.aşağılanmak hiç bir zaman senin değerinden birşey kaybettirmez kimsenin sana değerlisin demesini bekleme sen kendin bil değerli olduğunu çünkü değerli olmasan allah yaratmazdı seni.geleceğe bak.inşallah güzel ve hayırlı bir yuva kurarsın ve çocuklarını yaşadığın şeylerden uzak şekilde büyütürsün.sen dua et gerisine kulak asma.

Anne değil düşman sanki. Aparta çıkın kurtulun inanın daha iyi gelir size . Anneniz normal değil gibi

İyi de olaylar tam olarak anlattığın gibiyse senin hatan yok. O evden taşın bence. Hala niye duruyorsun ki? İntihara teşebbüs etmişsin resmen. Daha ne olsun?

çok teşekkür ederim. 20 yaşından beri çalışıyorum ve birikmiş baya param var. ayrı eve çıkmak en büyük rüyam ama kendime güvenemiyorum. ailem beni ezik biri olarak yetiştirdi. insan ne kadar kendini yetiştirse de tortuları kalıyor. hayat karşısında çok fazla ürkek, çok fazla korkağım.

aynı evde de sosyalleşme girişimlerim oluyor ama sonra annemin suratını çekmek, sorgulamaları çekmek, beni gerçekten çok yoruyor.ben her defasında kendimi anlatmak zorunda olmak istemiyorum. 31 yaşındayım kafam çekmiyor artık.
Kusura bakmayin ama evinizin durumu saglikli degil. Sidet var yani aile ici sidet hem psikolojik hem de fiziksel sidet. Bir an once o ortamdan uzaklasmaniz lazim. Durumuz var, zaten calisiyorsunuz. Ev isleri ogrenirsiniz. Ve artik birakin o cumleyi 'ailem beni ezik kisi olarak yetistirdi'! Peki evlenince Ne olur? EV islerinizi Kim yapar? Bir de evlendiginizde bir sorun cikarsa yine mi o cumle arkasinda saklanacaksiniz kendinizi? Gercekten com ciddi dusunmeniz lazim ve ayri bir eve tasinmalsiniz.

hayat karşısında ürkeklik, korkaklık, kendine güvenememe, tembellik... işte sorunlarım bunlar.

Ama canim benim, bu sorunlari asmakta tek bi yoldan gecmiyormu? Tecrube edinmek.
Korkularinin uzerine gidiceksin ve ancak boyle asicaksin, tecrube edine edine.
Hata yapmadan neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilebilirsinki?
Cik ayri eve. Varsin hata yap. Varsin ac kal yemek yapamadim diye. Ama 3uncu gun ogrenirsin, yada olmadi 5 inci gun.
Sana o ozguven kendiliginden gelmiycej farkindamisin?
Yasini okudum, 31.
Cok gec kalmissin bazi seylere cok.
Ayri evi seneler once gercege gecirseydin keske. Ama gec degil tabiki. Hala olasi.
Insan isterse hersey olur.

Offffff çok üzuldum okuyunca kendi annemi gördüm bir kerede kendime üzüldüm.Neyseki evlendim çokkm uzak bir sehire geldim de kurtuldum.
Bir evladın annesi için bu kelimeyi kullanmasi belkide cok aci ama ben gercekten kurtuldum.
Malesef herkes anne olamiyor.Dogurmak demek annelik yapiyorum demek değil.
Evden ayrilma sansiniz yokmudur.
Yada devletteymissiniz tayin isteseniz???

Yanlış yapıyorsun
Eziğim, özgvensizim falan filan
Ortaokul yıllar öncesinde kaldı, kendine acımaktan vazgeç
Gerekirse bir doktor yardımı al ve hayatını kur, evden ayrılma yaşın geçmiş bile
Kendine acıyarak bir yere varamazsın, takılmışsın bir lakapta lakap, büyüdün artık, o eski çocuk değilsin
Kendi hayatını kurmadıkça bu sorunları hep yaşayacaksın
Ama dikkat et evlenmek falan demiyorum, kendi hayatını kurmak diyorum
Bu psikoloji ile evlenme sakın, en azından iki ya da üç yıl yalnız yaşa, kendi başına ayakta dur

annen HASTA... sen de öyle bir insan olmak istemıyosan bır an önce o evden gitmenın yollarını ara
ege'ye tayın ıste git orada yaşaa

ayrı ev tutma hayalim var ama kendime güvenim yok yapabilir miyim diye.ev işleri konusunnda sıfırım. ömrüm yatılı okullarda geçti. annem de takıntı ölçüsünde titiz, bana yemek öğretecekti bir defa ama herşeyi elimden alıp kendi yapıyordu. böyle işte. beceriksizk bir insanım.
sizn profılınıze uyan bır arkadasım var anen baba ayrı annesı tum eve hakım arada oyle hakaret vs yok onlarda ama kız oyle bastırılmıs herkesten yerlı yersız ozur dılemeler hep bır ezık haller evde annesıne sormadan mutfaga bıle gıremeyen annesı ona sans vermedıgı ıcın ev ıslerınden hıc anlamayan asosyal takılan bır kısı ama ozunde cok ıyı nıyetlı bır arkadasımız, bız ne kadar onu telkın etsekte o kavugundan cıkamıyuor bır turlu..
benceılk ıs evınızı ayırın ev ısı dedıgınız atla deve degıl yaparsınız her halukarda..
aılenız ıle aranıza mesafe koyun hatta bır sure gorusmeyın..
anne baba dedıgınız koruyup kollayan sahıp cıkan cocuguna ozguven veren kısılerdır , sızınkıler ne yazıkkı ebeveyn olmayı becerememıs...
ve acılen bır psıkologa gıdın lutfen.

Back
X