Ev dağınıklık

Canim bende de 3 tane var pire gibiler aksama kadar oyuncak topluyorum. Halilarin ustunden yemek topluyorum . Koltuklara cikolata vs suruyorlar onlari siliyorum. Ancak onlar uyuyunca rahat ediyorum. Artik vucut uykusuzluga da alisti inan ki.

5 yasindaki cocuk artik sorumlulugunu bilir,oyuncagini toplayabilir. Tum oyuncaklar ortalikta olmamali zaten,degistirerek vermelisiniz. Stoklama icin kutular alin yapi marketlerde var. Bir kutuyu toplamadan digeri acilmasin. Daginikligin onune bu sekilde gecebilirsiniz. Evinizin temiz olmasi sart. Her gun supurmeniz silmeniz lazim cunku 9 aylik bebek yerlerde surunur. Onun sagligi icin esinizle beraber yapmak zorundasiniz maalesef

İki çocukla çok normal yaşadıklarınız.
Mümkün olduğunca eşyalarınızı azaltın, az eşyanın temizliği daha çabuk olur, daha derli toplu görünür.
Kırlentlerinizi kaldırın, misafir geleceği zaman çıkarırsınız.
Oyuncaklar için büyük saklama kaplarından edinin, çocuklar uyuyunca hemen atıverin içine.
Ve eşiniz size yardım etmiyorsa, en azından ekstra dağınıklık yaratmasın bir zahmet.
Allah kolaylık versin sağlıkla büyütün bebelerinizi

Oyuncak cok eşya cok değilde bıktım atıcam kıyamıyorumda

Atmayın zaten. Oyuncakları ayrıştırıp başka kutuya koyup kaldırın görmesinler.
Dönüşümlü olarak bir kaç ayda bir ortaya çıkarın bu sefer diğerlerini kaldırıp saklayın.
Ben çareyi bunda buldum valla.
Oğlum öteki oyuncakları görünce yeni almış gibi sevinip oynuyor bir süre. Hem de etrafta oyuncak yığını olmuyor çok iyi oluyor. Sürekli gördükleri ilgilerini çekmiyor.

Kırlentlerin fazla olanlarını dolaba kaldırın.
Gün içinde küçük el süpürgesi ile ortalığı çektirip bir toz alırsanız sürekli sil süpür yapmaya gerek kalmaz. Misafir stresi de yaşamazsınız.
Ve kendiniz için vitamin kullanın mutlaka..

Ama eşimde sürekli laf söylüyor tek başına yetişilmiyor diyorum tabi tabi diyor en azından kücüğe baksa daha rahat yapardım

Eşin resmen kaşınıyor. Bir gün çok işin varmış gibi çık oyalan 5 6 saat sonra gel ondan sonra gör..

Halbuki "haklısın hayatım ama daha küçükler idare et. büyüyünce onlara da toplatırsın" dese ne kadar iyi olacak dimi? Odun bunlar odun..

Hepimiiiiiizzzz kardesizzz bu ofkee ne diyeee :) yani hepimiz ayniyiz canim bende de Allah bagislasin 5 yasinda kizim 2 yasinda oglum var ve bazen cinnet geciresim geliyor. Birak biraz daginik kalsin ben cozumu oyle buldum

Kanepe sandikliysa oyuncakların az killanilanlarini değişmeli olarak at altına, ayrıca çocuklu ev dağınık olur, temiz olsun daginikliga bakma, yeterki oynayıp dagitsinlar bazı anneler evi düzenli tutup ac tv ,ver tablet ev hep duzgun : harcanmış çocukluk.

oyuncakların çoğunu dolapta saklayın.
her ay değişim yapın
hem yeni oyuncakları olmuş gibi sevinirler hemde siz kurtulursunuz.

Bu gercekten cok mantikli oluyor. Ben sinifimda da aynen bu sekilde yapiyorum. Iki hafta tahta bloklari cikariyorum sonra onlari kaldirip plastik bloklari koyuyorum. Bebeklerden de arabalardan da sayili cikariyorum. Cok daha temiz ve duzenli oluyor sinif. Hem de cocuklar farkli olanlari gorunce daha hevesli daha istekli oluyor.

Ben 10 günde bir genel temizlik yapar oldumtabiki de bunla kalmiyorum.Dik supurgeler çok iyi bir kurtarıcı böyle bebeli evlerde.Kirlendikce onla supuruyorum 10 günü beklemeden.Arada bir de tozlanan yerleri siliyorum.Eşyaları ise çocuk yürüyor bir tarafını çarpmasın ağzına alıp yutmasin derken azaltmisim ev kreş olmuş kahvaltilarini öyle 2 saat uzatmayin bence en fazla yarım saat dursun yiyosan ye çocuğum birazdan topliycam diyin yemek saatleri belirleyin.

Bu arada eşiniizden de hafta sonu 1 saatliğine müsade isteyin anlayış göstersin bebelerle ilgilensin siz de uyuyun uykunuzu alın.Hem biraz halden anlıyorlar o arada.Gerci erkekler her zaman sabırsız ayol.

Bende kızıma uyguluyorum
hem bu şekilde daha iyi odaklanıyor oyun kuruyor kendince
önceden tüm oyuncaklar varken dağıtmaktan başka bir işe yaramıyordu.

Birde elecda nın tavsiyesi vardı bu konuda.
akşam oyuncaklar toplanmazsa dağınık çöpüne gideceğini söyleyin
yine toplamazsa elinize çöp poşeti alın ve doldurun
kıyabiliyorsanız çöpe atın
kıyamazsanız saklayın demişti

kızım 3-4 yaşlarına gelince kesinlikle uygulayacağım yöntem.

Bu konu tam benlikmis:)) 8 yasinda kizim ve 2.5 yasinda ūçūz ogullarim var.4 aydir krese yolluyorum ondan once evi toplamak iskenceydi .kendime gore bazi seyler yapiyorum ben de mesela
  • Mutfak dolaplarimin alt kisimlarina kilit yaptirdim bu sayede oglanlar dagitamiyor kizim da seker araklayamiyor:)olmadi kulplarindan iple baglayin
  • Sandalyeleri bacaklarindan lastikle bagladim.mutfakta yemek yiyoruz sadece yedikten sonra da masayi toplayib sandalyeleri masanin uzerine koyuyorum.salondaki sandalyeler sus niyetine duruyor:))
  • Onlar evdeyse temizligi sirasina gore yapmiyorum.yani once topla sonra supur olmuyo bizde.onlar uyumadan supurge aciyorum.onlari uyuttukran sonra da duzenleme bulasik yikama vs
  • Odalari topladim mi kapilarini baglarim mutfak dahil.sadece salonda ve koridorda oynarlar.cocuk odasinda kizimin kitaplari falan oldugu icin orayi da kapatiyorum.zaten orasi kizimin odasi oglanlar bizim odada uyuyorlar
  • Aksam uyumadan once de oyuncak toplama yarisi yapiyoruz sepete en cok oyuncagi kim atacak diye:))
Bunlari yapmama ragmen ev duzenli kaliyor mu tabi ki HAYİR

Son düzenleme:
Ama eşimde sürekli laf söylüyor tek başına yetişilmiyor diyorum tabi tabi diyor en azından kücüğe baksa daha rahat yapardım
benim 3 cocuk var biri 7 biri 5 biride 2 yasinda. ayni durumdayim. cok titiz bi insanim ama yetisemiyorum.pis degil ama daginik. adam cocuklardan daha daginik. o da bana arada yardim eder hafta sonlari cocuklari alir bir kac saat disari cikartir ben temizlik yaparim ama keyifsiz oldugu zamanda laf söyler 3 cocukla isin icinden cikamiyosun evi pislik götürüyo fln diye. abisiyle 10 gün tatile gidecekti hayir dedim bu sefer ben gidiyorum annemle kendime 12 gün tatil ayarladim cocuklarida götürmüyorum. al gör bakalim dedim dünyanin kac bucak oldugunu ya kendin atlarsin balkondan ya cocuklari atarsin dedim. ben hepsinin üstesinden gelirim diyo. yigitlige b.. calmiyo. bakalim ne ilacak

Bende kızıma uyguluyorum
hem bu şekilde daha iyi odaklanıyor oyun kuruyor kendince
önceden tüm oyuncaklar varken dağıtmaktan başka bir işe yaramıyordu.

Kesinlikle cok iyi. Hem duzeni de ogreniyorlar boylece.

Bu konuyu bende acacaktimmmm 2 aylik bebegim ve 3 yasinda bi oglum.var ve aynen uykudan kipirdayacak halim dahi yok maalesef ki yapabildigimi yapiyorum yapamazsam kaliyor ne bulasik bitiyor ne de camasir koca desen oda dagitiyor evi ne yapdam bende bilmiyorum yani bulan varsa anlatsin

İnşallah düzelir arkadaşlar nerdeyse kagıt tabakda yiyesşm gelio en azından bulaşıkdan kurtulurumi

konu komşu misafiri çok düşünmeyin .tozlu pis olmasin da eşya dağınıklığı mühim değil.onemli olan çocuklarınızın mutluluğu evinizin huzuru ve ruh sağlığınız. sizi dağınıklıktan dolayı kınayacak kişiyi zaten evinize çağırmayın.

napsın çocuklar sokakta oynayamazlar güvenli değil...

Allah kolaylık versin. Anne olmak ve çocuklu ev böyle birşey işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…