Ev Derdim...

piraye

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2008
9.790
41.720
1.073
Diğer
Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...

Çoluk çocuk var mıydı Piraye? Eğer tek / çift kisiyseniz küçük ev derim. Birkaç eşyaya güle güle diyip biraz da minimalist takilirsaniz güzelce yaşarsınız. YouTubedan netflixten bol bol Tiny House videosu izle:) millet yirmi otuz metreye nasıl sığıyor,nasıl planlamalar yapıyor ilham alırsın:))
Ama çoluk çocuk varsa boşver, çocukların ivirzivirlari çok olur,evde yeterli alan bulamazsiniz. Strese girersiniz sonra

Evli misiniz çocuk var mı
İlerisini düşünün eşya az mı çok mu diye sormadım bile. Azaltılır veya arttırılır ama ileride sığabilecek misiniz aileniz çoğaldıkça veya kalabalık toplantıları kaldırabilecek bir ev mi

Küçük evlerde düzen oturtması her eşyanın kalıcı yerini ayarlamak biraz zaman alıyor gerçekten. Alışınca da vazgeçilmiyor ama çünkü temizlik inanılmaz pratik.
Bir diğer eksisi ise duvarların gerçekten üstünüze geliyor olma hissi :d gerçekmiş yani bu.
Konuma gelince de, eğer büyük evin konumu bana kendimi güvende hissettirmeyecekse asla yaşayamam. Kötü konum beraberinde bir sürü kuralsızlık getiriyor gerçekten ya. Komşuları, mahallesi, bitmeyen gürültüsü.

Güvenli alandan yana kullanıyorum oyumu. Seçiminiz ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun :)

evden beklentinize göre değişir. eğer bekarsanız veya çocuksuzsanız, çok eşyanız yoksa, kalabalık misafirler ağırlamıyorsanız ve merkeze sık sık işiniz düşüyorsa taşının

Bu aslında kişiye özel bir durum; kimine göre işe gidiş yolunun kısalması önemli kimine göre yaşadığı evin konforu. Büyük ev konfordur ve her zaman tercihimdir, biraz yol çekerim ama ferah, içimin açılacağı bir evi tercih ederim

Kendi durumumu düşününce konum benim için çok önemli açıkçası. Şuan bizimde taşınma durumumuz var ve ilk baktığım şeylerden biri yokuş olup olmaması ve işe uzaklığı yakınlığı. Çünkü yokuştan artık midem bulanıyor. Bildiğiniz geberiyorum.
Birde hanımlar konudan bağımsız ama ben emoji gönderemiyorum bu durum nerden düzelir. Emoji ifadesi kilitli gibi tıklıyorum ama olmuyor.

Var canım bir çocuk...O da ergen, başta ben de amaaaan sığarim dedim ama şu anda tereddutdeyim

Konum muhit önemlidir. Şartlarınızı onceliklerinizi bilmiyorum ama ben konumu iyi olan evi seçerdim. İyi konumdan benim kastım daha güvenli, huzurlu, imkanlara kolay ilasabildigim, gece dışarı çıkarken korkmadigim vs vs unsurları olan yerdir

Küçük bir aile misiniz?Gelininiz gideniniz,yatılı misafiriniz çok olur mu?Buna göre bir tercihte bulunabilirsiniz.Küçük ev de,temizlik ve ısınma bakımından her zaman daha avantajlı oluyor.

Sırf taşınmakla uğraşmamak için yerimde kalırdım ben.
Ancak kendi evimi alırsam zevkle taşınırım

evden beklentinize göre değişir. eğer bekarsanız veya çocuksuzsanız, çok eşyanız yoksa, kalabalık misafirler ağırlamıyorsanız ve merkeze sık sık işiniz düşüyorsa taşının
Bu ayrıntıları atlamışım haklısınız, toplamda 3 kişiyiz, misafir umrumda değil açikcasi şu anda, eşya canımı sıkıyor sanırım

İşte ben de büyük eve çok alıştim sanırım...Büyük dediysem çok büyük değil ama 130 metrekare 3+1...Muhit kötüydü ama çift banyo giyinme odası filan iyiydi yani...

Sola doğru pembe bir ok işareti var yanında üç siyah nokta var ustüste , ona tıklayın ...

İşte ben de büyük eve çok alıştim sanırım...Büyük dediysem 130 metrekare 3+1...çift banyo giyinme odası filan iyiydi yani...
Büyük ev her türlü konfor, bende alışkınım şimdi deseler çok merkezi bir yerde küçük ev yok yapamam. Şu an 130 metrekare evim, kütüphane, çift banyo, kiler, dikiş odam bu düzeni başka bir yere sığdıramam gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…