• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Konumu iyi, küçük ev tercih ederdim. Minimalist yaşamın çok daha fazla mutluluk ve huzur getirdiğine inanıyorum. Üç kişi için 80 metrekare ev ideal. Lüzumsuz eşyalarınızı ayıklayın. Temizlik, ısınma ve minimalizm avantajlarını düşünün. Konum iyi demek mahalle iyi anlamındaysa çocuğunuz için de iyidir. Biz de tek çocuk üç kişiyiz ve 75 metrekare 2+1 evde oturuyoruz. Bir çocuğum daha olsa en fazla 100 metrekare bir eve geçerdim.

Kesinlikle konum önemli bana göre. Eşyanız çoksa, eşyanızı da azaltmış olursunuz. Em azımdan aileniz de daha güvende hissedersiniz.

Kendi evim değil ama kira da vermiycem. Babamın evi
Taşınacağınız ev babanızın eviyse bence gidin zira kira çok büyük bir kalem,onu vermemek bile avantaj sizin için. Belki birikim yapabilir ,başka eksiklerinizi alabilirsiniz.
Kücük evi temizlemek,ısıtmak çok daha kolay. Uygun eşyalarla gayet ferahta durabilir pekala.

Evim cok buyuk konum artık iyi değil bu yüzden küçük ve konumu iyi olan eve taşınmak istiyorum ev arıyorum inşallah bulunca hemen taşıyacağım bence taşın derim

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...
Büyük olanı tercih ederim 👍🏻

Tabi ki konumu, muhiti iyi olanı tercih ederim. Kızım devlet okulunda iyi bir muhitte, geçen arkadaşım kızımın sınıfında sunum yaptı ve sınıfa hayran kaldı. Hala şaşırır ve anlatır devlet okulunda çocuklar ne kadar görgülü, bilgili diye. Eşyalarınızı küçültün, bol bol depolama alanı yaptırın. Başka çocuk düşünmüyorsanız o ev size yeter.

benim evim minnak. 2+1 80 m2. çok eşyası olan biri değilim. sığmak zor oluyor bir gerçek. ileride büyük bir eve geçmek istiyorum. ilk zamanlar bayağı zorlanırsınız bu da bir gerçek. tamamen önceliklere göre karar verilecek bir konu. ben konumu seçerim mesela ama küçük evden daral geldiği için büyük ev de göz kırpmıyor değil hani:KK16:

eşyalarınızın bir kısmını satıp yeni eve geçmek daha mantıklı gibi.

benim için konum daha önemli+ kira vermemek

hem küçük evin temizliği ısınması çok kolay. çalışan insan için büyük rahatlık. büyük evi süpürdüğün sürede küçük evin temizliği bitiyor o kadar fark ediyor

İşte ben de büyük eve çok alıştim sanırım...Büyük dediysem çok büyük değil ama 130 metrekare 3+1...Muhit kötüydü ama çift banyo giyinme odası filan iyiydi yani...
Babamin evi 85 metrekareydi. 1 ablam vardı onunla aynı odada kalırdık
Annemle babamın da odası vardı.
Ev büyük değildi ama hem çok planlı hem de çok kullanisliydi
Evlendim su an 150 metrekare evde yaşıyorum ama babamin evini unutamadım. Hala fırsat buldukça gidip orda kalirim. Küçük evin tadı başkadır

Ama mesela yatılı misafir agırlamak zordur. Bi çocuğunuz daha olsa belki odaları dar gelir. Eşyanız fazlaysa ve vazgecemezseniz de ev sıkışır üstünüze gelir.

Burda önemli olan evin büyüklüğü değil de sizin alışkanlıklarınız çok önemli.

Evim güzel
Geniş ferah. Eşyam az. Yatak odam standart bir evin salonundan bile geniş. Ama bence babamın evi dünyadaki en güzel ev
Üstüne tanımam.

Back
X