• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Peki gideceğin evde balkon kapama imkanın var mı pirayem? Eğer olabilirse belki evi büyütürsün biraz. Yani her imkanı düşünmek lazım.
Zaten gideceğim evden bahsettim üstteki yorumda canım, evet balkonlar çok geniş ama ev benim olmadigindan çekindim duvar yikmaktan...Yine de balkonlardan birini, duvar yıkmadan kapatıcam, fiyat bakıyorum şimdi...Olursa dolap masa kiler...vs baya eşya alacak gibi gorunuyor....Varsın salon mutfak küçük olsun, zaten 3 kişiyiz dedim....pişman olur muyum bilmiyorum?

Son düzenleme:
Evin tarzi da onemli, 80 mkare eger guzel planlandi ise 3 kisiye yeter.

Ben muhit derim her daim. Ama kucuk ve bicimsiz bir evde yasadim, cami falan da yetersizdi, cok bunalmistim. Umarim oyle degildir.

Zaten gideceğim evden bahsettim üstteki yorumda canım, evet balkonlar çok geniş ama ev benim olmadigindan çekindim duvar yikmaktan...Yine de balkonlardan birini, duvar yıkmadan kapatıcam, fiyat bakıyorum şimdi...Olursa dolap masa kiler...vs baya eşya alacak gibi gorunuyor....Varsın salon mutfak küçük olsun, zaten 3 kişiyiz dedim....pişman olur muyum bilmiyorum?
Ah o zaman olabilitesi var. Mutfağın küçükse ve boş duvar varsa komple dolap yaptırabilirsin,ben mutfaktan balkona açılan kapıyı iptal ettim,önüne dolap yaptırdım. Ev babanın mı? Başka kardeşin yoksa yık duvarı gitsin diyeceğim. Ama başka kardeşin varsa bilemedim şimdi. Evin kuytusunda balkon varsa orayı da kapatıp kurutma makinesi,yüklük vs koyma yeri yapabilirsin.

Evin tarzi da onemli, 80 mkare eger guzel planlandi ise 3 kisiye yeter.

Ben muhit derim her daim. Ama kucuk ve bicimsiz bir evde yasadim, cami falan da yetersizdi, cok bunalmistim. Umarim oyle degildir.
Yok planı ideal aslında, şimdiki evim az ışık aldığı için ışık benim için de çok önemli, bu küçük daire çok aydınlık, köşe, çift duvar camlı karanlık odası yok şükür

Ev genel olarak kullanışlı mı piraye? Zamanla birkaç değişiklik yapınca şekle şemale girecek gibi mi?
Eğer öyleyse evin küçük olmasını sorun etmeyin bence, muhit önemli çünkü hele de çocuk yetiştirenler için çok daha önemli.

Ah o zaman olabilitesi var. Mutfağın küçükse ve boş duvar varsa komple dolap yaptırabilirsin,ben mutfaktan balkona açılan kapıyı iptal ettim,önüne dolap yaptırdım. Ev babanın mı? Başka kardeşin yoksa yık duvarı gitsin diyeceğim. Ama başka kardeşin varsa bilemedim şimdi. Evin kuytusunda balkon varsa orayı da kapatıp kurutma makinesi,yüklük vs koyma yeri yapabilirsin.
Ya duvar yıkma işini bana bıraktılar aslında , kardeşim var ama babam ona birkaç ev vermisti önceden zaten öyle diyim:KK33:mirasla ilgili bir sıkıntı cıkmaz diye umuyorum bu yüzden...Ama yine de emanet gibi geliyor bana işte, yiktirmak istemedim, sığarım gibi geldi..:kızgın: Balkon ,mutfak duvarına dolap çok mümkün bak, bunu hemen çizip hesaplaticam...sağol fikir icin:KK36:

Son düzenleme:
Ev genel olarak kullanışlı mı piraye? Zamanla birkaç değişiklik yapınca şekle şemale girecek gibi mi?
Eğer öyleyse evin küçük olmasını sorun etmeyin bence, muhit önemli çünkü hele de çocuk yetiştirenler için çok daha önemli.
Evet mudirem, sanırım öyle yani, içine girmeden bilemiyorum tabii ama ferah, aydınlık, her santimi doğru esyayla yaşam alanı olabilecek bı ev...sadece depolama alanı ve benim dev mobilyalarim sıkıntı şu anda sanirim

Benim için biraz daha uyumak önemli oldugundan ben daha yakın olan evi seçerdim
Şimdiki evim de çok eski ve içi pek iyi degil fakat çalıştığım yere yakin o sebeple değiştirmiştim evimi

Ya duvar yıkma işini bana bıraktılar aslında , kardeşim var ama babam ona birkaç ev vermisti önceden zaten öyle diyim:KK33:mirasla ilgili bir sıkıntı cıkmaz diye umuyorum bu yüzden...Ama yine de emanet gibi geliyor bana işte, yiktirmak istemedim, sığarım gibi geldi..:kızgın: Balkon ,mutfak duvarına dolap çok mümkün bak, bunu hemen çizip hesaplaticam...sağol fikir icin:KK36:
Yiktir kiz, sefan olsun. Biliyorum senin aile olayini az biraz, hic cekinme bence. Yeter gari.

aslinda büyük ev kafasi bizim ylkede var, bu Fransa'da büyük ev hayal mesela. Kiralik Paris yazdim, ilk cikan 3 evi kopyaladim, ortalama 30 40 m2 evler burda, 80 m3/ evin vrarsa evin cok büyük demek
IMG_20221106_123102.webp

Evet mudirem, sanırım öyle yani, içine girmeden bilemiyorum tabii ama ferah, aydınlık, her santimi doğru esyayla yaşam alanı olabilecek bı ev...sadece depolama alanı ve benim dev mobilyalarim sıkıntı şu anda sanirim
O zaman işiniz kolay, balkonlar varmış galiba, şimdi hepsine tadilat yaptırma imkanı bulamasanız bile zamanla düzenleyip istediğiniz hale sokabilirsiniz, küçük evlere özel dekorasyon araştırması yapın, bazen aklımıza hiç gelmeyecek öneriler sunan dekorasyon siteleri var, benim gibi İngilizcen yoksa translate kullanarak yabancı sitelerden de fikir alabilirsiniz.

Yiktir kiz, sefan olsun. Biliyorum senin aile olayini az biraz, hic cekinme bence. Yeter gari.
Sus sus :KK33: bunu bile bin kere duşunerek , tükürdügümü yalayarak kabul ettim zaten...3 sene önce kardeşimden ve annemden yediğim kaziktan sonra reddi miras yapmıştım, ama ülkenin ekonomik gidişati daha fazla dik ve gururlu durmama izin vermedi maalesef :-) Evlat ağır bastı...Şimdilik bu bile çok ağır geliyor bana yani ...Balyozla girişecek noktaya gelmek için daha çooook yolum var anlayacağın....

Son düzenleme:
20 m2 ev kiralamak cok olagan sıradan bisey yani. 20 m2 ye benim donum çorabım sigmaz ayol😐bunlar yasiğğ ama
Bizde var o 150-200 metrekare evlerde yaşama isteği, Avrupalıların ev, araba, karavan programlarını izliyorum, adamlar küçük ev meraklısı, küçük evlerde aradıkları en önemli özellikler evin planının kullanışlı olması ve depolama alanının yeterli olması, ki valla bazı Avrupalılar bizden çok çocuk yapıyor ama küçük evlerde mis gibi yaşıyorlar :)))

Bence küçük ev+güzel muhit. Isıtması ucuz, temizlemesi kolay, eşya da minimal tutulursa tadından yenmez. Kötü yerdeki 3+1’dense ulaşımı kolay, gece bakkala sigara almaya çıkabileceğim 2+1’i tercih ederim. Tabii kiraları arasında uçurum varsa bir düşünülür.

Sus sus , bunu bile bin kere duşunerek , tükürdügümü yalayarak kabul ettim zaten...3 sene önce kardeşimden ve annemden yediğim kaziktan sonra reddi miras yapmıştım, ama ülkenin ekonomik gidişati daha fazla dik ve gururlu durmama izin vermedi maalesef :-) Evlat ağır bastı...Şimdilik bu bile çok ağır geliyor bana yani ...Balyozla girişecek noktaya gelmek için daha çooook yolum var anlayacağın....
Ekonomi gurur yapmak icin fazla iyi guzum. Once can, once evlat.🥰

aslinda büyük ev kafasi bizim ylkede var, bu Fransa'da büyük ev hayal mesela. Kiralik Paris yazdim, ilk cikan 3 evi kopyaladim, ortalama 30 40 m2 evler burda, 80 m3/ evin vrarsa evin cok büyük demekEki Görüntüle 3157154
Evet yaa...bana böyle örneklerle gelin :KK36: Parisli madamların sigdiğı yerde cevval Anadolu kadını at bile koşturur diyin ... Nene Hatunun torunlariyiz biz ulen...Verin gazı, çok ihtiyacım var:KK14:

Konumdan kasıt ne onu ben de merak ettim köyde büyük evde yaşayan biri olarak 😂

Konum sadece bir yerlere yakin olmasi demek değil bana gore. Ben guvenli olmasina ve insanlara bakiyorum aslinda. Ha oyle komşu edinen, misafircilik yapan biri değilim ama ayakkabilarini disari birakmayan, camdan bir seyler silkelemeyen, gurultu yapmayan, balkonuna camasir asmayan, anlayisli komşular(bunlar en basit şeyler😬) ve kavga gurultu olmayan guvenli yerler tercihim. Tabi ki yukarida saydiklarima uymayan insanlar her kesimde cikabiliyor biraz da şans işi, ben şansliyim. 🤷

Video oyunu odam olsun, eşimin calişma odasi olsun. 😂 Ayri resim odam bile olabilir yani hayir demem ama birini sececeksem kucuk ev iyi komşular ve guvenli çevreyi secerim. 😁

Evet yaa...bana böyle örneklerle gelin :KK36: Parisli madamların sigdiğı yerde cevval Anadolu kadını at bile koşturur diyin ... Nene Hatunun torunlariyiz biz ulen...Verin gazı, çok ihtiyacım var:KK14:
Kiz valla abartmıyorum o kadarini kopyalayabildim, listenin alti aynen öyle devam ediyor, siradan Fransizin yasadigi apartman kati ortalama m2 si maximum 50. Bak maximum diyorum. 80 m2 ye dublex villa konseptine geciyolar burda.3 katli eve tasinicaz ay sonunda, ev 120 m2. Buranin standardına göre cok cok büyük. 80 m2 bana artık büyük geliyo burayi gördüğümden beri.

Back
X